Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Altsa
#101 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
gori su mi kreteni koji guslaju lijevom trakom na autoputu ne imajuci namjeru da se sklone u desnu jer i ptice na grani znaju da je lijeva za preticanje

-
bordo_boy
#102 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Ja reko, evo normalnog insana, sad će on smireno objasniti kako se normalno vozi, a on još gori sa bombanjem i prosipanjem vozačkih savjeta...emko1234 wrote:o jebem ti temu i kud u ova doba dodjoh da vidim sta ima.
pa jebo majku sve sami rally vozaci. ovaj sto daje gas kad ga preticu, do ovoga s alfom i 260 konja.
pravi recept za bradinu, naravno ko zna vozit, je zadnji pogon i jak motor, i spremno auto.
dakle auto o kojem se vodi racuna, ako je cesta mokra imalo, onda awd, turbo i turbo dizel i deri. vala na ulasku u onaj tunel, tj na onon pravcu prema tunelu sam bez problema navlacio 140-150. u zavisnosti koliko je auto opterecen. a nema ni meni nista draze, nego ga valjat po onim okukama kad ima uslova za to.
Last edited by bordo_boy on 30/08/2012 10:52, edited 1 time in total.
-
ChipyChips
#103 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Sta ba ti pricas leho? Ti fol sad neki znalac pa te ova tema iritira? Idi pokrij se po glavi i nastavi spavati...emko1234 wrote:o jebem ti temu i kud u ova doba dodjoh da vidim sta ima.
pa jebo majku sve sami rally vozaci. ovaj sto daje gas kad ga preticu, do ovoga s alfom i 260 konja.
pravi recept za bradinu, naravno ko zna vozit, je zadnji pogon i jak motor, i spremno auto.
dakle auto o kojem se vodi racuna, ako je cesta mokra imalo, onda awd, turbo i turbo dizel i deri. vala na ulasku u onaj tunel, tj na onon pravcu prema tunelu sam bez problema navlacio 140-150. u zavisnosti koliko je auto opterecen. a nema ni meni nista draze, nego ga valjat po onim okukama kad ima uslova za to.
Cuj pravi recept za bradinu zadnja vuca i jak motor
-
bordo_boy
#104 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Koji je fazon sa vozilima po pratnjom, voze kroz grad i ponašaju se kao da ih ganja teroristički transporter sa 800 KS ?? A mene, kao nekog, ko im se zakonski mora skloniti, da oni ranije stignu na burek, to strašno nervira... Posebno ono preticanje kada na magistralnoj cesti (2 trake) oni pretiču na način da u momentu preticanja, kroz 2 trake prođu 3 auta. A ova dva auta sa strane (obični ljudi) točkovima gaze šljunak... Zamrzio sam marku Audi samo zbog takvih.Bakir1 wrote:ma svaki planinski prevoj je cudo, ovi sa vise traka su ociti dok su svi ostali brzi nego ravnica.
od turbeta do ulaza u banja luku redovno idem ispod sata, neki dan od zvornika do mokrog oko sata, usporis u han pijesku i oko pojedinih skola ostalo koliko moze samo gas.
zbog prirode posla vozim dosta, i vise mi je postalo rutina otici do banovica, prijedora, bosanske krupe, gorazda, kilometri lete sami.
redovno naletim na nekog loko vozaca koji se jedva prisjeca detalja oko ceste jer je istom isao prosle godine ali podloznog nekom zajebanom mentalitetu pa sve sto iskace iz njegovih pravila voznje prati sa negodovanjem i zove divljanjem.
tako da bih rekao da je o tome rijec ovdje, ja sam uz ivan i niz tj uz bradinu i niz isao i na metar i 20 snijega kad je bilo 2 auta na cesti od sarajeva do konjica a idem i sada kada je 2000 auta, meni je to bezveze nije mi neki poduhvat ali opet ga volim potjerati i sazuljati sve sto se moze u tom trenutku
-
bordo_boy
#105 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
A ko si ti pa njega preskačeš ?ChipyChips wrote:Sta ba ti pricas leho? Ti fol sad neki znalac pa te ova tema iritira? Idi pokrij se po glavi i nastavi spavati...emko1234 wrote:o jebem ti temu i kud u ova doba dodjoh da vidim sta ima.
Cuj pravi recept za bradinu zadnja vuca i jak motor![]()
Ko si ti molim te predstavi se,da vidimo o kakvom se to vrlom znalcu radi
Ti navlacio 140-150??? Pa takve kao ti ja preskačem ! Jesi cuo,ne da ih obilazim,vec ih PRESKACEM,i ti sad meni dodjes i ovde nesto pametujes po temi.A sigurno vozis ustvari i neku kantu od auta,pa nafurani Šumaher
![]()
-
goran16v
#106 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Ima istine, ali u vremenu 30-40 god kad su tih 90% znakova i propisa postavili ljudi koji znaju i sasvim opravdano, tehnika, pasivna i aktivna sigirnost tu toliko napredovali da se i to mora uzeti u obzir. Danas je mnogi auti imaju veci kocioni disk nego sto je bila standardna velicina felge prije 30 god.polovka wrote:Čekaj jebemu eto ti sad bolje znaš od ljudi koji se bave bezbjednošću saobraćaja, 90% je postavljano u vremena kad su tamo sjedili oni koji zaista znaju ako ti je argument da ovi novi šabani nemaju pojma.
Mene boli qrac za tebe, nisam uopšte zainteresovan za drugog(mada mi je žao kad bude sranja), ali sam jako zainteresovan za sebe, osobe koje vozim i svoje auto koje razni idioti ugrožavaju na milion načina.
Jebemu majku jel se svaki put moram vratiti sa puta istraumiran i da vozim sa koncentracijom ravnom astronautima jer drugačije ne može![]()
Brate moj, vozi kako piše, čitaj znakove i nećeš platiti marke kazne, sve preko plati kao dzek i nema frke ni ljutnje
-
ChipyChips
#107 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Naguzi se pa cu ti rećibordo_boy wrote:A ko si ti pa njega preskačeš ?ChipyChips wrote:Sta ba ti pricas leho? Ti fol sad neki znalac pa te ova tema iritira? Idi pokrij se po glavi i nastavi spavati...emko1234 wrote:o jebem ti temu i kud u ova doba dodjoh da vidim sta ima.
Ti navlacio 140-150??? Pa takve kao ti ja preskačem ! Jesi cuo,ne da ih obilazim,vec ih PRESKACEM,i ti sad meni dodjes i ovde nesto pametujes po temi.A sigurno vozis ustvari i neku kantu od auta,pa nafurani Šumaher
![]()
-
bordo_boy
#108 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Ima još jedna stvar. Znakovi su isti i za autobuse koji prevoze po 50 putnika, i za šlepere, i za vožnju noću po snijegu, i još milion situacija. Tako da, u ljetnom danu sa suhom cestom, 40 km/h na nekom dijelu ceste djeluje smješno, jer tuda možeš sigurno proći vozeći se i recimo 70 - 80 km /h. Ali recimo kad je noć i snijeg, uz to si šleper, ne možeš možda ni 30 km /h. Dosta znakova koji se tiču brzine se određuje prema radijusu krivine. Što je manji radijus krivine, to je brzina kojom se prolazi niža.. Tako je negdje 20km/h ograničenje u krivini, a na autoputu 100 km/h... I još, obzirom da je u Evropi većinom u naselju 50km/h ograničenje u naselju, mi smo još brzi sa 60 km/h u naselju...goran16v wrote:Ima istine, ali u vremenu 30-40 god kad su tih 90% znakova i propisa postavili ljudi koji znaju i sasvim opravdano, tehnika, pasivna i aktivna sigirnost tu toliko napredovali da se i to mora uzeti u obzir. Danas je mnogi auti imaju veci kocioni disk nego sto je bila standardna velicina felge prije 30 god.polovka wrote:Čekaj jebemu eto ti sad bolje znaš od ljudi koji se bave bezbjednošću saobraćaja, 90% je postavljano u vremena kad su tamo sjedili oni koji zaista znaju ako ti je argument da ovi novi šabani nemaju pojma.
Mene boli qrac za tebe, nisam uopšte zainteresovan za drugog(mada mi je žao kad bude sranja), ali sam jako zainteresovan za sebe, osobe koje vozim i svoje auto koje razni idioti ugrožavaju na milion načina.
Jebemu majku jel se svaki put moram vratiti sa puta istraumiran i da vozim sa koncentracijom ravnom astronautima jer drugačije ne može![]()
Brate moj, vozi kako piše, čitaj znakove i nećeš platiti marke kazne, sve preko plati kao dzek i nema frke ni ljutnje
Također, ograničenja dobro dođu nekom ko ne poznaje put najbolje. Ja kad vidim znak 30 km/h, a zaletio sam ga, odmah znam, oštra - opasna krivina. Da stoji 50 km/h umjesto 30, ja ne bih ni kočio... jer uvijek računam da mogu uči oko 30 km/h više nego što piše na znaku ograničenja...
-
bordo_boy
#109 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
ChipyChips wrote:Naguzi se pa cu ti rećibordo_boy wrote:
A ko si ti pa njega preskačeš ?
Hvala, ali ja ne pripadam tom pokretu, narodski rečeno, ja nisam peder. Probaj nekog drugog naguzit...
- shalla
#110 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Heh, mislim da se po drugi put ne razumijemo najboljegoran16v wrote:Nemoj me pogresno razumjeti da nesto tjeram mak na konac, ali niste vi ostali u lijevoj traci vec ste se prestrojili, a kombi je ostao u desnoj bez prestrojavanja. Istom analogijom po kojoj si ti bio brzi od kombija tako je tuareg bio brzi od tebe i htio da uradi istu stvar. Eto zamisli da je ispred kombija bio evidentno sporiji kamion i kojeg je, po tvom rezonu, kombi imao namjeru preticati, zar ne bi i ti pozurio da ih "preko reda" obidjes obojicu? Budimo realni, fer i sportski je bilo procjeniti kome treba manje vremena, tebi da preteknes kombi ili taregu da vas oba prodje. Takva stvar mi se desila milion puta, sto na Ivanu, sto po autocestama i uvijek sam se vodio tom logikom...shalla wrote: Možda se nisam najbolje izrazio, jedini razlog zbog kojeg sam ja što prije htio da preteknem kombi je taj što smo prilikom razdvajanja traka ostali kombi u desnoj a tuareg i ja u lijevoj traci (ja ostao jer sam evidentno brži od kombija) i kontam hajde da što prije preteknem kombi da mu se mogu skloniti al jok, da je mogao preletio bi me...
I nemam sad baš neko slabo auto ali vozim ono, prilično normalno, ograničenje + nekih 10-15 km/h i ne kontam nikako kretene (ne znam kako da ih drugačije nazovem) koji voze brzinom ograničenje pa još + 40-50 km/h... Zato i jesu novine svaki dan pune nesreća, imam osjećaj da ljudi misle da su ograničenja stavljanja "ofrljativnom" metodom, ono, hajmo random zabadati znakove gdje stignemo. Jebem ga ja, ako je ograničenje na nekoj dionici puta 60, valjda to znači da postoji neki razlog zašto je na toj dionici vožnja sa 100 km/h opasna i nesigurna...
ISKLJUČIVI razlog što sam ja htio da preteknem kombija baš u tom trenutku tj odmah prilikom razdvajanja traka je bio taj da se mogu skloniti da mi ovaj ne uđe u gepek (ono što priznajem kao svoju grešku je što nisam prvo propustio njega da ga pretekne ali onda kontam za njim će krenuti još auta i onda valja meni guslati iza kombija 60 km/h) al jebem ga ja, mogao je vidjeti da sam se zaletio da preteknem kombi i još sam već na polovini preticanja kombija dao desni žmigavac, dakle mogao je skontati da ću mu se 3 sekunde poslije skloniti... Kontaš me, mene je iziritiralo što je on reagovao tako kao da mu treba 15 minuta da nas pretekne a ne 10 sekundi... I još kad naleti ta desna krivina, smanjuj Shalla jebo li te kombi, sa 100 na 50 km/h 2-3 metra prije krivine
Kad već pominjem sve ovo, da malo pohvalim dizajn i ležanje novog ljubimca, zbog veće guzice (tu je na mene
-
zilla_
#111 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Ne znam brate al ima tih debilnih ograničenja da je to nevjerovatno... Eto recimo što im je trebalo u Srednjem da stave 50 kad sasvim normalno i bezbijedno za sve se može vozit 60... I ti znakovi najmanje imaju veze sa max brzinama kojim možeš ulijetat u pojedine krivine gdje se ti znakovi nalaze... Ima dijelova puta gdje je ograničenje 60 a ladno možeš vozit 100 bez ikakve opasnosti... Ustvari, kao što reče kolega gore, znak isto važi i za autobus, šleper i obično auto pa zato oni bubnu 50 ograničenje pa nek se puše svi...
I opet kažem veća opasnost su ljudi koji voze sporo i peglaju po cesti... Ja nikad nisam pokušao preteć nekog na otvorenoj cesti kad ide preko stoje... Čim vidim da neko vozi 60-80 na otvorenom putu i pegla preteko bi ga u po krivine i to s desne strane hahhaha
I opet kažem veća opasnost su ljudi koji voze sporo i peglaju po cesti... Ja nikad nisam pokušao preteć nekog na otvorenoj cesti kad ide preko stoje... Čim vidim da neko vozi 60-80 na otvorenom putu i pegla preteko bi ga u po krivine i to s desne strane hahhaha
-
elcaliente
#112 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Jesi li pokusao tako argumentirati policiji kada te zaustavi?bordo_boy wrote:Ima još jedna stvar. Znakovi su isti i za autobuse koji prevoze po 50 putnika, i za šlepere, i za vožnju noću po snijegu, i još milion situacija. Tako da, u ljetnom danu sa suhom cestom, 40 km/h na nekom dijelu ceste djeluje smješno, jer tuda možeš sigurno proći vozeći se i recimo 70 - 80 km /h. Ali recimo kad je noć i snijeg, uz to si šleper, ne možeš možda ni 30 km /h. Dosta znakova koji se tiču brzine se određuje prema radijusu krivine. Što je manji radijus krivine, to je brzina kojom se prolazi niža.. Tako je negdje 20km/h ograničenje u krivini, a na autoputu 100 km/h... I još, obzirom da je u Evropi većinom u naselju 50km/h ograničenje u naselju, mi smo još brzi sa 60 km/h u naselju...goran16v wrote:Ima istine, ali u vremenu 30-40 god kad su tih 90% znakova i propisa postavili ljudi koji znaju i sasvim opravdano, tehnika, pasivna i aktivna sigirnost tu toliko napredovali da se i to mora uzeti u obzir. Danas je mnogi auti imaju veci kocioni disk nego sto je bila standardna velicina felge prije 30 god.polovka wrote:Čekaj jebemu eto ti sad bolje znaš od ljudi koji se bave bezbjednošću saobraćaja, 90% je postavljano u vremena kad su tamo sjedili oni koji zaista znaju ako ti je argument da ovi novi šabani nemaju pojma.
Također, ograničenja dobro dođu nekom ko ne poznaje put najbolje. Ja kad vidim znak 30 km/h, a zaletio sam ga, odmah znam, oštra - opasna krivina. Da stoji 50 km/h umjesto 30, ja ne bih ni kočio... jer uvijek računam da mogu uči oko 30 km/h više nego što piše na znaku ograničenja...
- shalla
#113 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
A šta je Zilla Bogati po tebi sporo?
Spor je onaj koji potez recimo od Jablanice prema Mostaru ide 80-90? Ne kontam, ako ti je taj spor, šta je onda onaj koji gusla 50? Ne znam za vas, ja više volim posrati ili poderati pare nego ih dati policiji tako da nastojim da im ne dadnem povoda da mi pare završavaju u njihovim rukama...
Spor je onaj koji potez recimo od Jablanice prema Mostaru ide 80-90? Ne kontam, ako ti je taj spor, šta je onda onaj koji gusla 50? Ne znam za vas, ja više volim posrati ili poderati pare nego ih dati policiji tako da nastojim da im ne dadnem povoda da mi pare završavaju u njihovim rukama...
-
goran16v
#114 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Jesmo se razumjeli, a upravo si napisao poentu, pitanje kretena u guzici se rjesava na 2 nacina, ostanes u desnoj i pustis ga da prodje, ili se malo protegnes preko jorgana, ali trpis njegovo blicanje, ulijetati u krivinu itd itd... Eto, mozda si nesvjesno napisao, ali si zapravo uradio istu stvar kao i on, nisi htio da guslas iza kombija i cekas priliku da prodjes, jer se dok je cekao tebe i njemu mogla stvoriti kolona isto kao i tebi cekjuci njega.shalla wrote: Heh, mislim da se po drugi put ne razumijemo najbolje![]()
ISKLJUČIVI razlog što sam ja htio da preteknem kombija baš u tom trenutku tj odmah prilikom razdvajanja traka je bio taj da se mogu skloniti da mi ovaj ne uđe u gepek (ono što priznajem kao svoju grešku je što nisam prvo propustio njega da ga pretekne ali onda kontam za njim će krenuti još auta i onda valja meni guslati iza kombija 60 km/h) al jebem ga ja, mogao je vidjeti da sam se zaletio da preteknem kombi i još sam već na polovini preticanja kombija dao desni žmigavac, dakle mogao je skontati da ću mu se 3 sekunde poslije skloniti... Kontaš me, mene je iziritiralo što je on reagovao tako kao da mu treba 15 minuta da nas pretekne a ne 10 sekundi... I još kad naleti ta desna krivina, smanjuj Shalla jebo li te kombi, sa 100 na 50 km/h 2-3 metra prije krivine
Kad već pominjem sve ovo, da malo pohvalim dizajn i ležanje novog ljubimca, zbog veće guzice (tu je na mene) i tog Wattovog ovjesa, taj nagli ulazak u krivinu (kao i savladavanje ostalih krivina u malo većoj brzini) je hvala Bogu prošao savršeno glatko
Nije to pitanje i sta je po propisima, ni pitanje principa nego sta je najbolje rjesenje.
- shalla
#115 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Ma burazeru trpio bi ja njegovo blicanje tj bolila bi me ćundara za isto da me nije sjebala/prepala krivina koja mi se ukazala u tom trenutkugoran16v wrote:Jesmo se razumjeli, a upravo si napisao poentu, pitanje kretena u guzici se rjesava na 2 nacina, ostanes u desnoj i pustis ga da prodje, ili se malo protegnes preko jorgana, ali trpis njegovo blicanje, ulijetati u krivinu itd itd... Eto, mozda si nesvjesno napisao, ali si zapravo uradio istu stvar kao i on, nisi htio da guslas iza kombija i cekas priliku da prodjes, jer se dok je cekao tebe i njemu mogla stvoriti kolona isto kao i tebi cekjuci njega.shalla wrote: Heh, mislim da se po drugi put ne razumijemo najbolje![]()
Kad već pominjem sve ovo, da malo pohvalim dizajn i ležanje novog ljubimca, zbog veće guzice (tu je na mene) i tog Wattovog ovjesa, taj nagli ulazak u krivinu (kao i savladavanje ostalih krivina u malo većoj brzini) je hvala Bogu prošao savršeno glatko
Nije to pitanje i sta je po propisima, ni pitanje principa nego sta je najbolje rjesenje.
-
Jay Gatsby
#116 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Zvanično ograničenje pored pijace Markale je 60 km/h. Tu svaka normalna priča prestaje kad je riječ o putu prema Mostaru.
A što se tiče utrkivanja uz Ivan, ja sam mislio da se forumaši ne utrkuju. Oni su naime toliko brzi i uvijek prvi da se nemaju s kim utrkivati. Svi potencijalni "protivnici" ostaju iza, u oblaku prašine
A što se tiče utrkivanja uz Ivan, ja sam mislio da se forumaši ne utrkuju. Oni su naime toliko brzi i uvijek prvi da se nemaju s kim utrkivati. Svi potencijalni "protivnici" ostaju iza, u oblaku prašine
-
elcaliente
#117 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Malo da odgovorim na neka postavljena pitanja:
Nije mi od oca auto, ja imam 36 godina i svoju porodicu, na putu sam cesto poslovno.
Na autocesti ne vozim 130 u ljevoj traci a i da vozim max brzina u BiH je 130kmh. Ali moram priznati da i ja na autoputu vozim brzo, ali to radim zato sto znam da je cesta dobra i nema guzve.
Meni nije jasno to utrkivanje na magistralama, tema nije bila autocesta.
Znaci da bi mi vrijeme malo brze proslo u putu igram se sa malim autima ( koja bi trebala ustavri vise da paze na sigurnost), ali sve do odredzene granice , naravno da to ne radim ako ima saobracaj iz suprotnog smjera i ako je opasno.
Ali sto me nervira kod tih preticanja i sto ne dozvoljavam je to da kada ja vozim iza nekog vozila i ostavim po pravilu odstojanje da mi se onda neki lola ubaci u to odstojanje, jos sa nekim autom koje se hoce raspati pri preticanju, znaci ako se odlucio za preticanje onda neka predze i mene i onog ispred mene. Eh sada kao nemoze da to uradi onda neka ostane gdje je.
Jer samim tim sto me pretice ugrozava moj zivot i jos na to ukida rastojanje koje je isto zakonski propis i time mi ugrozava zivot. Samim tim vise volim gledati njega kako se znoji pokusavajuci me preci i pokusava par puta nego mu pustiti sigurnosno rastojanje ispred da se ubaci. Jer taj isti debil nije drzao rastojanje dok je vozio iza mene,nego mi se ljepi uz guzicu 5 minuta, meni bilo sta da izletio on nebi ni trepnuo nego bi se zabio u mene.
Za ovaj autobus gore, nije 50 maraka nego 50kilometra.
Autobus Centrotrans na kojem pise ogranicenje 80kmh nazad pun putnika pretice mene na magistrali puna linija, uz to ja tek oprao auto on me pretice kroz neko blato, usprica me i jos na to pali cistace vjetrobrana dok me pretice.
E onda sam se zainatio, predzem ga, spustim brzinu na 50kmh i lagano ispred njega jedno 50kilometara.
E kada si majmun sada neces ni doci po planu.
Nije mi od oca auto, ja imam 36 godina i svoju porodicu, na putu sam cesto poslovno.
Na autocesti ne vozim 130 u ljevoj traci a i da vozim max brzina u BiH je 130kmh. Ali moram priznati da i ja na autoputu vozim brzo, ali to radim zato sto znam da je cesta dobra i nema guzve.
Meni nije jasno to utrkivanje na magistralama, tema nije bila autocesta.
Znaci da bi mi vrijeme malo brze proslo u putu igram se sa malim autima ( koja bi trebala ustavri vise da paze na sigurnost), ali sve do odredzene granice , naravno da to ne radim ako ima saobracaj iz suprotnog smjera i ako je opasno.
Ali sto me nervira kod tih preticanja i sto ne dozvoljavam je to da kada ja vozim iza nekog vozila i ostavim po pravilu odstojanje da mi se onda neki lola ubaci u to odstojanje, jos sa nekim autom koje se hoce raspati pri preticanju, znaci ako se odlucio za preticanje onda neka predze i mene i onog ispred mene. Eh sada kao nemoze da to uradi onda neka ostane gdje je.
Jer samim tim sto me pretice ugrozava moj zivot i jos na to ukida rastojanje koje je isto zakonski propis i time mi ugrozava zivot. Samim tim vise volim gledati njega kako se znoji pokusavajuci me preci i pokusava par puta nego mu pustiti sigurnosno rastojanje ispred da se ubaci. Jer taj isti debil nije drzao rastojanje dok je vozio iza mene,nego mi se ljepi uz guzicu 5 minuta, meni bilo sta da izletio on nebi ni trepnuo nego bi se zabio u mene.
Za ovaj autobus gore, nije 50 maraka nego 50kilometra.
Autobus Centrotrans na kojem pise ogranicenje 80kmh nazad pun putnika pretice mene na magistrali puna linija, uz to ja tek oprao auto on me pretice kroz neko blato, usprica me i jos na to pali cistace vjetrobrana dok me pretice.
E onda sam se zainatio, predzem ga, spustim brzinu na 50kmh i lagano ispred njega jedno 50kilometara.
E kada si majmun sada neces ni doci po planu.
Last edited by elcaliente on 30/08/2012 11:35, edited 1 time in total.
-
ChipyChips
#118 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
E jedini post kojem skidam kapu do poda !Jay Gatsby wrote:Zvanično ograničenje pored pijace Markale je 60 km/h. Tu svaka normalna priča prestaje kad je riječ o putu prema Mostaru.
Svaka čast jarane.
-
goran16v
#119 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Ma burazeru trpio bi ja njegovo blicanje tj bolila bi me ćundara za isto da me nije sjebala/prepala krivina koja mi se ukazala u tom trenutkushalla wrote:
Jesmo se razumjeli, a upravo si napisao poentu, pitanje kretena u guzici se rjesava na 2 nacina, ostanes u desnoj i pustis ga da prodje, ili se malo protegnes preko jorgana, ali trpis njegovo blicanje, ulijetati u krivinu itd itd... Eto, mozda si nesvjesno napisao, ali si zapravo uradio istu stvar kao i on, nisi htio da guslas iza kombija i cekas priliku da prodjes, jer se dok je cekao tebe i njemu mogla stvoriti kolona isto kao i tebi cekjuci njega.
Ne znam kako ti je poslo za rukom da "zaboravis" medenu krivinu ako si bar 2 x prosao tim putem. NHF ali s obzirom na tu cinjenicu imam utisak, mozda grijesim, da je razlog za to sto ti se desilo izmedju ostalog i sto si malo "zelen" za volanom i u tim situacijama...
-
ins
#120 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
ZOBS:elcaliente wrote:Ja imam auto sa 240KS ali po magistralama ne vozim nikada vise od 100km/h. Najsmjesnije mi je kada neki lola sa golfom dvicom ili nekim malim francuzom/talijanom dodze i zaljepi mi se za guzicu i onda me on kao prestize, auto mu hoce da izdahne od napora i onda lagano fino sacekam da bude usporedo samnom pa dodam gas i onda se on trudi,trudi pa odustane, pa opet pokusa i sve tako 4-5 puta pa ga pustim da prodze. To mi je ekstra zanimacija da mi brze prodze vrijeme. Tako sam jednom centrotrasov bus jebavo brat bratu 50KM![]()
Ne kontam poentu toga ako pise ogranicenje 80KmH zasto neko mora voziti 150KmH. Pa se onda pomalo igram sa njima.
Clan 60.
(1) Vozac kojem je dan znak za preticanje/pretjecanje s njegove lijeve strane
dužan je pomjeriti vozilo ka desnoj ivici/rubu kolovoza/kolnika.
(2) Vozac ne smije pove}avati brzinu kretanja vozila dok ga drugo vozilo
pretice
(3) Ako zbog nedovoljne sirine kolovoza/kolnika ili njegovog stanja preticanje/
pretjecanje nije moguce bez ugrozavanja bezbjednosti/sigurnosti prometa,
vozac vozila koje se krece sporije od vozila koja se krecu neposredno iza njega
duzan je pomjeriti svoje vozilo sto vise udesno, a ako to nije dovoljno, cim to
bude moguce, zaustaviti svoje vozilo na pogodnom mjestu da bi propustio brza
vozila.
Kaznene odredbe: Clan 235.
Novcanom kaznom u iznosu od 100,00 KM do 300,00 KM kaznit ce se
za prekrsaj: vozac koji povecava brzinu kretanja svojeg vozila dok ga drugo
vozilo pretice (clan 60. stav 2).
Za prekrsaj vozacu ili vozacu-instruktoru uz kaznu se odredjuje jedan kazneni
bod i moze se izreci zastitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom
u trajanju od jednog do cetiri mjeseca.
Za prekrsaj kojim je izazvana saobracajna/prometna nezgoda-pocinioc/
pocinitelj se kaznjava novcanom kaznom u iznosu od 300,00 KM do
1.000,00 KM, a vozacu se uz kaznu izrice i zastitna mjera zabrane upravljanja
motornim vozilom u trajanju od jednog mjeseca do sest mjeseci.
I jos da dodam da ako u nesreci koju na ovaj nacin izazoves smrtno strada neka osoba, ides u zatvor
Pa ti samo nastavi dodavati gas...
-
emko1234
#121 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
zvrk@
sta je s moralisanjem? jel ti imas neku fobiju od voznje inace il sta?
el kitente@
koje igrice inace igras u zivotu osim nfs?
pa burazeru, vozim i ja jako auto, al mi nikad nije palo napamet da radim ove pizdarije koje ti radis.
jel ti stid kralju? sta je tebi u glavi kad sa 36 godina izadjes na cestu i zabavljas se tako sto ces drugim ljudima zagorcavat zivot, koji su u slabijim autima?
brate, imam ja od firme sluzbenih fabija more, i kad bi krenuo da te preteknem negdje, gdje mogu i smijem, a ti u tom momentu ko zadnji kompleksas dao gas, da se dokazes nesto meni il nekome s kim si, i mene mozda tim doveo u situaciju opasnu po zivot, ja bi te il pretekao il izgurao s ceste. trece ti ne bi bilo, a onda bi stao pa bi ti uradio brzi redizajn auta francuskim kljucem, a vjerovatno i redizajn face.
kakvi idioti voze, ja ne mogu da vjerujem. zamisljam svoju mamu kako kaska za tobom jer ti s nekoim trebom nesto vazis i vozis 55 na sat gdje se moze vozit stoja, i nakon pola sata guslanja, zena krene da te pretekne, a ti das gas do poda da impresioniras neku zenski sljam sto sjedi do tebe, i mamu mi dovedes u situaciju da je srce opali jer ti mislis da si bogom dan da nekom silu provodis. u tom slucaju bi ti bolje bilo da se sam ubijes.
sta je s moralisanjem? jel ti imas neku fobiju od voznje inace il sta?
el kitente@
koje igrice inace igras u zivotu osim nfs?
pa burazeru, vozim i ja jako auto, al mi nikad nije palo napamet da radim ove pizdarije koje ti radis.
jel ti stid kralju? sta je tebi u glavi kad sa 36 godina izadjes na cestu i zabavljas se tako sto ces drugim ljudima zagorcavat zivot, koji su u slabijim autima?
brate, imam ja od firme sluzbenih fabija more, i kad bi krenuo da te preteknem negdje, gdje mogu i smijem, a ti u tom momentu ko zadnji kompleksas dao gas, da se dokazes nesto meni il nekome s kim si, i mene mozda tim doveo u situaciju opasnu po zivot, ja bi te il pretekao il izgurao s ceste. trece ti ne bi bilo, a onda bi stao pa bi ti uradio brzi redizajn auta francuskim kljucem, a vjerovatno i redizajn face.
kakvi idioti voze, ja ne mogu da vjerujem. zamisljam svoju mamu kako kaska za tobom jer ti s nekoim trebom nesto vazis i vozis 55 na sat gdje se moze vozit stoja, i nakon pola sata guslanja, zena krene da te pretekne, a ti das gas do poda da impresioniras neku zenski sljam sto sjedi do tebe, i mamu mi dovedes u situaciju da je srce opali jer ti mislis da si bogom dan da nekom silu provodis. u tom slucaju bi ti bolje bilo da se sam ubijes.
-
emko1234
#122 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
a4 2010 3.0tdi quattro tiptronic.ChipyChips wrote:Sta ba ti pricas leho? Ti fol sad neki znalac pa te ova tema iritira? Idi pokrij se po glavi i nastavi spavati...emko1234 wrote:o jebem ti temu i kud u ova doba dodjoh da vidim sta ima.
![]()
posaljem ti broj i inbox. pa odemo na moj racun do bradine da ne moras od mame uzet cvaju, pa da vidimo kako ces me preskocit? za vikend sad odmah?
ako me ne preskocis, ja cu ti uzet saobracajnu fino, i malo popricat s tobom ko frajer s frajerom zbog tog retardiranog kurcevitog stava koji prospas nekome ko ima staza na forumu, koliko ti nja toj igrici zbog koje si se nafuro i lupas ko maksim po diviziji.
- shalla
#123 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Ne znam kako ti je poslo za rukom da "zaboravis" medenu krivinu ako si bar 2 x prosao tim putem. NHF ali s obzirom na tu cinjenicu imam utisak, mozda grijesim, da je razlog za to sto ti se desilo izmedju ostalog i sto si malo "zelen" za volanom i u tim situacijama...[/quote]goran16v wrote:Ma burazeru trpio bi ja njegovo blicanje tj bolila bi me ćundara za isto da me nije sjebala/prepala krivina koja mi se ukazala u tom trenutkushalla wrote:
Jesmo se razumjeli, a upravo si napisao poentu, pitanje kretena u guzici se rjesava na 2 nacina, ostanes u desnoj i pustis ga da prodje, ili se malo protegnes preko jorgana, ali trpis njegovo blicanje, ulijetati u krivinu itd itd... Eto, mozda si nesvjesno napisao, ali si zapravo uradio istu stvar kao i on, nisi htio da guslas iza kombija i cekas priliku da prodjes, jer se dok je cekao tebe i njemu mogla stvoriti kolona isto kao i tebi cekjuci njega.
Ma brate, nisam ja zaboravio na krivinu (i uopšte brate nije riječ o medenoj krivini nego o onoj dugoj, najdužoj desnoj, ona kad se ide prema Mostaru od Sarajeva gdje su postavljeni svi oni znakovi ograničenja, nagiba i sl), vraćao sam se po mraku a mislim da mi je i žena nešto zvocala pa sam se nanervirao
I nisam neki super-iskusni vozač ali nisam ni tako zelen
-
goran16v
#124 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
To bi bilo tako da ogranicenje znaci da je to min, dozvoljena brzina ili da se smije voziti samo onoliko koliko pise na znaku, ni mrvicu sporije. Organicenje brzine se "kalibrira" za one koji imaju najbolje uslove (vremenski uslovi, stanje ceste, vozilo, vozacke sposobnosti), a svi ostali podlijezu cuvenom clanu:bordo_boy wrote:
Ima još jedna stvar. Znakovi su isti i za autobuse koji prevoze po 50 putnika, i za šlepere, i za vožnju noću po snijegu, i još milion situacija. Tako da, u ljetnom danu sa suhom cestom, 40 km/h na nekom dijelu ceste djeluje smješno, jer tuda možeš sigurno proći vozeći se i recimo 70 - 80 km /h. Ali recimo kad je noć i snijeg, uz to si šleper, ne možeš možda ni 30 km /h. Dosta znakova koji se tiču brzine se određuje prema radijusu krivine. Što je manji radijus krivine, to je brzina kojom se prolazi niža.. Tako je negdje 20km/h ograničenje u krivini, a na autoputu 100 km/h... I još, obzirom da je u Evropi većinom u naselju 50km/h ograničenje u naselju, mi smo još brzi sa 60 km/h u naselju...
"Vozac je duzan prilagoditi voznju uslovima na cesti".
Istina je da neka od tih ogranicenja nisu u skladu sa trenutnim standardnim tehnike i sigurnosti, ali je nesporno da je voznja po propisima sigirnija nego samostalna procjena gdje je granica sigunog van propisa.
Koliko znam i kod nas je brzina u naseljenom mjestu 50 osim ako ako drugacije nije regulisano saobr. znakom.
-
elcaliente
#125 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Pa ako je smrtno stradao kako ce dokazati da sam dao gasins wrote:ZOBS:elcaliente wrote:Ja imam auto sa 240KS ali po magistralama ne vozim nikada vise od 100km/h. Najsmjesnije mi je kada neki lola sa golfom dvicom ili nekim malim francuzom/talijanom dodze i zaljepi mi se za guzicu i onda me on kao prestize, auto mu hoce da izdahne od napora i onda lagano fino sacekam da bude usporedo samnom pa dodam gas i onda se on trudi,trudi pa odustane, pa opet pokusa i sve tako 4-5 puta pa ga pustim da prodze. To mi je ekstra zanimacija da mi brze prodze vrijeme. Tako sam jednom centrotrasov bus jebavo brat bratu 50KM![]()
Ne kontam poentu toga ako pise ogranicenje 80KmH zasto neko mora voziti 150KmH. Pa se onda pomalo igram sa njima.
Clan 60.
(1) Vozac kojem je dan znak za preticanje/pretjecanje s njegove lijeve strane
dužan je pomjeriti vozilo ka desnoj ivici/rubu kolovoza/kolnika.
(2) Vozac ne smije pove}avati brzinu kretanja vozila dok ga drugo vozilo
pretice
(3) Ako zbog nedovoljne sirine kolovoza/kolnika ili njegovog stanja preticanje/
pretjecanje nije moguce bez ugrozavanja bezbjednosti/sigurnosti prometa,
vozac vozila koje se krece sporije od vozila koja se krecu neposredno iza njega
duzan je pomjeriti svoje vozilo sto vise udesno, a ako to nije dovoljno, cim to
bude moguce, zaustaviti svoje vozilo na pogodnom mjestu da bi propustio brza
vozila.
Kaznene odredbe: Clan 235.
Novcanom kaznom u iznosu od 100,00 KM do 300,00 KM kaznit ce se
za prekrsaj: vozac koji povecava brzinu kretanja svojeg vozila dok ga drugo
vozilo pretice (clan 60. stav 2).
Za prekrsaj vozacu ili vozacu-instruktoru uz kaznu se odredjuje jedan kazneni
bod i moze se izreci zastitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom
u trajanju od jednog do cetiri mjeseca.
Za prekrsaj kojim je izazvana saobracajna/prometna nezgoda-pocinioc/
pocinitelj se kaznjava novcanom kaznom u iznosu od 300,00 KM do
1.000,00 KM, a vozacu se uz kaznu izrice i zastitna mjera zabrane upravljanja
motornim vozilom u trajanju od jednog mjeseca do sest mjeseci.
I jos da dodam da ako u nesreci koju na ovaj nacin izazoves smrtno strada neka osoba, ides u zatvor![]()
Pa ti samo nastavi dodavati gas...
Kao drugo isto tako je zakonski zabranjeno preticati na punoj, voziti preko ogranicenja i ne drzati odstojanje od vozila koje vozi ispred.
Za vecinu forumasa se ove tri stavri koje sam ja nabroja izgleda sasvim uredu, to se moze krsiti bez ikakvih problema ili vecina to izgleda krsi svjesno.
Jos jednom objasnim ja ne vozim sporo, nego vozim po ogranicenju i ne smeta mi preticanje kao preticanje, nego mi smeta ljepljenje uz guzicu i ubacivanje ispred mene. Znaci ako imas auto kojim me mozes preteci a da me ne smetas, vozi misko. Ali ako imas auto kojim se pripremas 5 min da me prestknes i ljepis mi se uz guzicu i onda me prelazis minutu i ubacis se ispred mene da bi i mene usporio e nemoze jaro, namuciti ce se malo dok te ne pustim.
Last edited by elcaliente on 30/08/2012 11:55, edited 1 time in total.