BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Emir087
#101 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Zna li neko u koliko je trening sutra u Hrasnici?
- and
#102 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
kakva sedmica bh sporta
košarkaši pa u21,pa seniori,večeras odbojkaši i košarkaši
u zenici se ,nadam se, nastavlja niz
ko god nam skinu sihire hvala mu
-
north
#103 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
To isto i Spaho kaže kakvi uspjesi bh sporta
, ali mislim da se malo pretjeruje....Jedini pravi uspjeh u ovih sedam danas su ostvarili odbojkaši, jer zlato je zlato
...sve ostalo su poedinačne pobjede: Rumunija, pa valjda se podrazumijevalo da ćemo to uzeti (pobjeda u gruziji je već nešto drugo), Lihtenstein zar ćemo slaviti tu pobjedu
, mlada respect za pobjedu, ali pada i to u vodu ako se ne plasiraju na prvrnstvo, jer se niko ubrzo neće sjećati Grčke ako se ne plasiraju
Treba ljestvicu podići malo više, dosta više zadovoljavanja sa malim stvarima..... baš kao odbojkaši koji od srebra prošlu olimpijadu, sada uzeše zlato
..Ostalo će biti veliki uspjeh samo ako se A repka klasifikuje na prvenstvo, mlada isto tako, a košarkaši u Sloveniji prođu grupe, to je minimum za neko slavlje.. mene samo pojedinačna pobjeda koja znači 3 boda u potpunosti ne zadovoljava sve dok to ne rezultira odlaskom na veliko takmičenje...
Treba ljestvicu podići malo više, dosta više zadovoljavanja sa malim stvarima..... baš kao odbojkaši koji od srebra prošlu olimpijadu, sada uzeše zlato
- It_is_a_Leclerc
#104 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Vidi. Ne treba ni postavljati tu letvicu previsoko.north wrote:To isto i Spaho kaže kakvi uspjesi bh sporta, ali mislim da se malo pretjeruje....Jedini pravi uspjeh u ovih sedam danas su ostvarili odbojkaši, jer zlato je zlato
...sve ostalo su poedinačne pobjede: Rumunija, pa valjda se podrazumijevalo da ćemo to uzeti (pobjeda u gruziji je već nešto drugo), Lihtenstein zar ćemo slaviti tu pobjedu
, mlada respect za pobjedu, ali pada i to u vodu ako se ne plasiraju na prvrnstvo, jer se niko ubrzo neće sjećati Grčke ako se ne plasiraju
Treba ljestvicu podići malo više, dosta više zadovoljavanja sa malim stvarima..... baš kao odbojkaši koji od srebra prošlu olimpijadu, sada uzeše zlato..Ostalo će biti veliki uspjeh samo ako se A repka klasifikuje na prvenstvo, mlada isto tako, a košarkaši u Sloveniji prođu grupe, to je minimum za neko slavlje.. mene samo pojedinačna pobjeda koja znači 3 boda u potpunosti ne zadovoljava sve dok to ne rezultira odlaskom na veliko takmičenje...
Mi slavimo to što konačno pobjeđujemo na svim frontovima.
A i to je nešto.
-
Djubre_
#105 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Pusti bolan da se makar malo radujemo nasim reprezentativcima.. sta patujes bezveze.. zasluzeno su svi pobjedili i treba proslavljati sve pobjede.. Nedo bog da smo izgubili sve, sta bih onda pisao..
-
north
#106 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Nije previsoko ako od fudbalera (starih i mladih) očekujem da odemo konačno na to jebeno prvenstvo, i ako od košarkaša nakon 20 godina očekujem da konačno prođemo grupnu fazu...ako je to previše, i ako nam je plafon samo sporadične pobjede, onda jebaji ga..ali znam da možemo jer imamo kuveta, samo malo više mozga, prolivenog znoja i biće to aBd....
@android, u redu je junače, ne pametujem, samo iznosim svoje mišljenje, valjda nije zabrana neka stupila na snagu.. nisam ti se ni obraćao, slavi ko ti brani, i treba da se slavi
@android, u redu je junače, ne pametujem, samo iznosim svoje mišljenje, valjda nije zabrana neka stupila na snagu.. nisam ti se ni obraćao, slavi ko ti brani, i treba da se slavi
- ruud
#107 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
ruud wrote:DA LI IMA NEKO DA PRODAJE ILI NEKOG, KARTE (2-3-4) ZA TEKMU U ZENICI,
ISTOK ili ZAPAD![]()
PO NEKOJ NORMALNOJ CIJENI !
- cyprus
#108 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Vidim euforija uzima maha... čak toliko da i ja vjerujem da ćemo pobjediti Latviju
Ali, ne treba misliti da će biti kao sa Lihtenštajnom... Ove baltičke reprezentacije su zaista čudne.... I Estonija i Latvija i Litvanija imaju običaj da katkad zajebu i najveće, ali i da kixaju od najslabijih... Npr. otkad ja pratim fudbal San Marino je u kvalifikacijama jedino uspio jednom neizgubit baš od Latvije, ali znamo da je ta ista Latvija nekoliko godina poslije prošla na EP, i nije se obrukala... Ne treba misliti da su tad imali neku sjajnu i izvanrednu generaciju... I tad je to bila prosječna selekcija puna anonimusa... Nešto su poznatiji bili Pahars iz Southamptona, te Verpakovskis koji još igra, a tada je bio njihova najveća nada...
Danas vidim imaju nekoliko solidnih igrača - ovaj Verpakovskis sad igra u Azerbejdžanu, ali je ipak najbolji strijelac ove selekcije (dao 28 golova, nije malo). Tu je također Rudnevs, bivši Štilićev saigrač iz Lecha, sada prešo u HSV. Ne znam kako to izgleda na terenu, ali ova dva imena govore da im napad nije baš šaša... treba biti oprezan... Mislim da su se reprezentacije ovog ranga ispraksirale u istrčavanju kontri, tako da ne smijemo grlom u jagode... Najvažnije ime u veznom redu je Cauna, igrač CSKA iz Moskve... Standardni je igrač tog velikog ruskog kluba i na njega sigurno treba obratiti pažnju... Odbrana je iskusna, predvođena kapitenom Gorkšsom, igračem Readinga... Iako imena u odbrani ne govore mnogo, veliki broj reprezentativnih utakmica koje imaju u nogama govori da vjerovatno znaju kako se postaviti protiv jačih od sebe... Na golu je iskusni Vanins, koji brani sa švicarski Sion, dakle može se reći i da imaju solidnog golmana...
Procjenjujući im jačinu, reko bih da su po tome najsličniji Albaniji... Mislim da su jači od one Estonije koju smo mi oderali (tako da ne bi trebalo očekivati sličan rezultat), ali i nešto slabiji od Litvanije... Da ćemo pobjediti u Rigi ne bih smio garantovati, ali vjerujem da ih na domaćem terenu uzimamo... S tim što treba biti zadovoljan i minimalnom pobjedom, bar ću ja biti, jer ovo nije Lihtenštajn... Samo treba zadržati pravi pristup...
Kao što rekoh ranije - 1:0 do'ta
Ali, ne treba misliti da će biti kao sa Lihtenštajnom... Ove baltičke reprezentacije su zaista čudne.... I Estonija i Latvija i Litvanija imaju običaj da katkad zajebu i najveće, ali i da kixaju od najslabijih... Npr. otkad ja pratim fudbal San Marino je u kvalifikacijama jedino uspio jednom neizgubit baš od Latvije, ali znamo da je ta ista Latvija nekoliko godina poslije prošla na EP, i nije se obrukala... Ne treba misliti da su tad imali neku sjajnu i izvanrednu generaciju... I tad je to bila prosječna selekcija puna anonimusa... Nešto su poznatiji bili Pahars iz Southamptona, te Verpakovskis koji još igra, a tada je bio njihova najveća nada...
Danas vidim imaju nekoliko solidnih igrača - ovaj Verpakovskis sad igra u Azerbejdžanu, ali je ipak najbolji strijelac ove selekcije (dao 28 golova, nije malo). Tu je također Rudnevs, bivši Štilićev saigrač iz Lecha, sada prešo u HSV. Ne znam kako to izgleda na terenu, ali ova dva imena govore da im napad nije baš šaša... treba biti oprezan... Mislim da su se reprezentacije ovog ranga ispraksirale u istrčavanju kontri, tako da ne smijemo grlom u jagode... Najvažnije ime u veznom redu je Cauna, igrač CSKA iz Moskve... Standardni je igrač tog velikog ruskog kluba i na njega sigurno treba obratiti pažnju... Odbrana je iskusna, predvođena kapitenom Gorkšsom, igračem Readinga... Iako imena u odbrani ne govore mnogo, veliki broj reprezentativnih utakmica koje imaju u nogama govori da vjerovatno znaju kako se postaviti protiv jačih od sebe... Na golu je iskusni Vanins, koji brani sa švicarski Sion, dakle može se reći i da imaju solidnog golmana...
Procjenjujući im jačinu, reko bih da su po tome najsličniji Albaniji... Mislim da su jači od one Estonije koju smo mi oderali (tako da ne bi trebalo očekivati sličan rezultat), ali i nešto slabiji od Litvanije... Da ćemo pobjediti u Rigi ne bih smio garantovati, ali vjerujem da ih na domaćem terenu uzimamo... S tim što treba biti zadovoljan i minimalnom pobjedom, bar ću ja biti, jer ovo nije Lihtenštajn... Samo treba zadržati pravi pristup...
Kao što rekoh ranije - 1:0 do'ta
- sinuhe
#109 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Za plasman na EP 2004 su izbacili u barazu Tursku ako se ne varam. I to bas jednom lijepom kontrom. 
- shake69
#110 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Samo cinjenica da igramo protiv bivseg ucesnika EP (jednom, da, ali mi nismo niti jednom) dovoljan je znak da zasluzuje respekt iako je to bilo prije nekih osam godina, nema veze. I vrapci na grani znaju da su nama kljuc pobjede protiv, na FIFA listi slabije rangiranim reprezentacijama i na inspiraciju pobjede kod kuce nad Grcima i Slovacima te bar bod na gostovanjima kod tih ekipa racunajuci da ni oni ne mogu pobijediti sve. Zato, polahko!.
-
frngla
#111 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Nema priče, kalkulacija nekih... Ljudi su jednostavno lošija ekipa od nas i MORAMO ih uzeti sa barem 2 gola razlike! Te priče otkinuli bod ovom, ovog pobijedili u gostima nemaju nikakve veze sa nama... Igrali smo i mi sa Španijom i Francuskom 1:1 pa šta? Ljudi će doći u Zenicu da se brane i da igraju na kontre... Treba im utrpati u prvom poluvremenu jedan go, a onda tovariti koliko god može... Svaki go je važan, tj. može biti važan. Dok god mi podcjenjujemo sami sebe i pozivamo na nekakav oprez protiv nekakve Latvije i Litvanije nećemo mi nigdje...
- sinuhe
#112 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Zar Litvanija nema pobjedu protiv nas? 
Moramo biti oprezni jer malo koga smo mi dosad pobijedili.
Moramo biti oprezni jer malo koga smo mi dosad pobijedili.
- cyprus
#113 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
frngla wrote:Nema priče, kalkulacija nekih... Ljudi su jednostavno lošija ekipa od nas i MORAMO ih uzeti sa barem 2 gola razlike! Te priče otkinuli bod ovom, ovog pobijedili u gostima nemaju nikakve veze sa nama... Igrali smo i mi sa Španijom i Francuskom 1:1 pa šta? Ljudi će doći u Zenicu da se brane i da igraju na kontre... Treba im utrpati u prvom poluvremenu jedan go, a onda tovariti koliko god može... Svaki go je važan, tj. može biti važan. Dok god mi podcjenjujemo sami sebe i pozivamo na nekakav oprez protiv nekakve Latvije i Litvanije nećemo mi nigdje...
- phillie
#114 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Oprezniji nego protiv Lihtenstajna, smjeliji nego protiv Spanije
2:0 Kodze 2x glavushom.
- irac300
#115 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Možemo se mi kyrčit, ali činjenica je da je Latvija jednom izborila EP, a mi nismo nikad. Prema tome, jesmo favoriti, imamo bolje igrače i sve to..ali definitivno ovu utakmicu treba maksimalno ozbiljno shvatiti. Kada sam ih gledao protiv Hrvatske, primjetilo se da imaju yebenu kontru, i uvijek tako igraju protiv jačih ekipa. Znači bunkerica i onda brza transformacija prema naprijed. Sreća pa sada napokon i kod kuće imamo savršen travnjak, mislim da ćemo biti još opasniji, jer imamo fenomenalne igrače za pas igru. To bi trebala biti naša prednost. Sve u svemu očekujem pobjedu, ali da će biti lako kako neki misle, neće. Trebat će mnogo truda, znoja i strpljenja da se slomi protivnik.
-
iza_tebe_sam
#116 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Kad smo pobjedili Lihtenštajn
-
Djubre_
#117 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
irac300 wrote:Možemo se mi kyrčit, ali činjenica je da je Latvija jednom izborila EP, a mi nismo nikad. Prema tome, jesmo favoriti, imamo bolje igrače i sve to..ali definitivno ovu utakmicu treba maksimalno ozbiljno shvatiti. Kada sam ih gledao protiv Hrvatske, primjetilo se da imaju yebenu kontru, i uvijek tako igraju protiv jačih ekipa. Znači bunkerica i onda brza transformacija prema naprijed. Sreća pa sada napokon i kod kuće imamo savršen travnjak, mislim da ćemo biti još opasniji, jer imamo fenomenalne igrače za pas igru. To bi trebala biti naša prednost. Sve u svemu očekujem pobjedu, ali da će biti lako kako neki misle, neće. Trebat će mnogo truda, znoja i strpljenja da se slomi protivnik.
Izborili ga kako.. to nije ni bitno.. pogledaj kako su izborili EP, pogledaj u kakvoj su grupi igrali.. kakva je grupa bila.. istrazi malo vise kada pricas ti i ostali o latviji.. Tako ce se pisati i o nama da smo otisli na SP jednom.. (sad ako Bog da). Kako cemo mi otici (ako odemo)? Zato sto imamo laganu grupu.. tako su isto i oni otisli.. ali to nema veze sa prosloscu.. I hrvatska je bila jednom 3 mjesto, rekao bih ogromna je to reprezentacija.. da nekad bila.. sad se sigurno mozemo nositi sa njima.. igrackim kadrom..
Ovo drugo boldirano, pa tako vecina pa skoro svaka reprezentacija igra bunker protiv JAČIH reprezentacija pa trazi priliku za kontru.. Sto bih trebali mi protiv spanije portugala francuske.. da napadamo kao protiv lihtenstajna? heh.,..
-
Djubre_
#118 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Najezio sam se..- svaka cast brckom!iza_tebe_sam wrote:
Kad smo pobjedili Lihtenštajn, šta li će biti protiv latvije ?
Jos da je negdje u RS-u ovako bilo, svaka dlaka bi mi otpala sa ruke
- cyprus
#119 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Jeste da taj rezultat nema mnogo veze sa današnjicom, ali ne treba ga omalovažavat... Latvijci su tad prošli prepreke zvane Mađarska, Poljska i Turska... a to ipak nije bezveze... Na prvenstvu su tijesno izgubili od Čeha i remizirali sa Nijemcima... Kako god okreneš rezultat vrijedan respekta...andr0id wrote:Izborili ga kako.. to nije ni bitno.. pogledaj kako su izborili EP, pogledaj u kakvoj su grupi igrali.. kakva je grupa bila.. istrazi malo vise kada pricas ti i ostali o latviji.. Tako ce se pisati i o nama da smo otisli na SP jednom.. (sad ako Bog da). Kako cemo mi otici (ako odemo)? Zato sto imamo laganu grupu.. tako su isto i oni otisli..
Al opet ponavljam - nema to veze sa našom utakmicom, ali kazuje da ta reprezentacija može bljesnuti kad se ne očekuje... Zbog toga je potreban oprez... Ne treba unaprijed upisivat pobjedu, iako 6 bodova iz dvije utakmice izgleda zaista fenomenalno...
-
Djubre_
#120 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Nisu vise rezultati iz proslosti upitanju.. i pobjede.. upitanju su igraci. Koji se mjenjaju iz godine u godinu.. Koliko je samo BiH unapredovala sa ovim igracima? i Kako? Zato sto svi igraju u dobrim klubovima, i to je naravno napredak u reprezentaciji.. Jedan dzeko najbolji strijelac bundeslige.. nije mala stvar danas.. itd.. Pusti proslost, to je nesto daleko od danasnjeg nogometa.. Ne osporavam, tesko ce biti svakako.. ali snaga kvaliteta i tehnika.. domaci teren, publika.. sve je na nasoj strani..
- Meho Kodro
#121 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Hendikep, minimum dva razlike, sto vise to bolje, zbog atmosfere, a i gol razlika mozda bude potrebna na kraju...
- madner
#122 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Neki hodza zvani Osim skino sihru zvanu sjebavanje ekipe postavljenjem igraca da se prodaju.and wrote:kakva sedmica bh sportakošarkaši pa u21,pa seniori,večeras odbojkaši i košarkaši
![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#123 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Vršajevića npr ?madner wrote:Neki hodza zvani Osim skino sihru zvanu sjebavanje ekipe postavljenjem igraca da se prodaju.
- madner
#124 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Spisak je bio dug 
-
frngla
#125 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
To je to, dijelim mišljenjeMeho Kodro wrote:Hendikep, minimum dva razlike, sto vise to bolje, zbog atmosfere, a i gol razlika mozda bude potrebna na kraju...