Porodica Omerovic

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
_lela

#101 Re: Porodica Omerovic

Post by _lela »

Mislim da je dobar prijedlog za grupu na facebooku :)
Krone

#102 Re: Porodica Omerovic

Post by Krone »

CaneBos wrote:Konkretno me zanima zbog cega mala nije ove godine dobila besplatne udzbenike za skolu od opstine Novi Grad? Imaju li neko objasnjenje za to???
Zato sto knjige za 9 razred osnovne skole nisu jos ni odstampane . . . A ovaj gospodin je bio i prije par godina na Hayatu, Hayat mu pomogao stao na noge, nasao nekakvu zensku, sve mu opuhala i sada opet trazi pomoc . . .
LadyXY

#103 Re: Porodica Omerovic

Post by LadyXY »

Ovaj covjek je zivio sa kcerkom na Pofalicima, mi smo mu isli prije nekoliko godina...Pretpostavljam da je sad preselio ovamo u Rjeccu...

Meni nije jasno kako ce onda uvesti vodu ako je prikljucak nelegalan i nije mi jasno zasto imaju TV ako nemaju struje... :S

Treba pomoci, nego mi bas ovaj TV na slici zapara oci :S ne izlazi mi iz glave....i dvd ....
poznanik

#104 Re: Porodica Omerovic

Post by poznanik »

_lela wrote:Evo da zvanično potvrdim, kadinica i ja smo preuzele odgovornos oko skupljanja novca na mjesečnom nivou....Vaše e-mailove možete slati meni ili njoj na PP a mi ćemo poslije 1.9. se angažovati na tome aBd.
Volio bih i da se naš stariji forumaš - @Lud i Ponosan, pridruži vama dvjema u organizaciji i distribuciji pomoći za Omeroviće.
agnostic_front

#105 Re: Porodica Omerovic

Post by agnostic_front »

Krone wrote:
CaneBos wrote:Konkretno me zanima zbog cega mala nije ove godine dobila besplatne udzbenike za skolu od opstine Novi Grad? Imaju li neko objasnjenje za to???
Zato sto knjige za 9 razred osnovne skole nisu jos ni odstampane . . . A ovaj gospodin je bio i prije par godina na Hayatu, Hayat mu pomogao stao na noge, nasao nekakvu zensku, sve mu opuhala i sada opet trazi pomoc . . .
To i da je tacno, nije razlog da dijete ispasta.
LadyXY

#106 Re: Porodica Omerovic

Post by LadyXY »

Tetkica wrote:Ja sam sprem na da mjesecno stavim trajni nalog na racun da im uplacuju neki iznos (dok radim i imam platu).

Da li je moguce da njima reiffeisen da debitnu karticu na taj tekuci racun, jer kcerka moze onda sa bankomata skidati pare i ne bi trebao biti toliko problem ako tata ne moze da se krece? Ako nista drugo ona svake sedmice mora u skolu, valjda ima neki bankomat pri ruci?
Moze debitna, naravno, ja sam tako otvorila jednoj djevojcici, i ja joj uplacujem, ona podize s bankomata....
kadinica

#107 Re: Porodica Omerovic

Post by kadinica »

poznanik wrote:
_lela wrote:Evo da zvanično potvrdim, kadinica i ja smo preuzele odgovornos oko skupljanja novca na mjesečnom nivou....Vaše e-mailove možete slati meni ili njoj na PP a mi ćemo poslije 1.9. se angažovati na tome aBd.
Volio bih i da se naš stariji forumaš - @Lud i Ponosan, pridruži vama dvjema u organizaciji i distribuciji pomoći za Omeroviće.
Hoćeš reći da smo premlade :D

Zezam se....

Meni je prvenstveno cilj da ovo dijete završi školu. Znam da će uvijek biti komentara, ljudi zloupotrijebe pomoć, naviknu se, pa onda ne popuštaju.

Znači, ako bi se moglo izganjati bilo kakvo mjesečno primanje (penzija, invalidnina, stipendija, bilo šta), i da se obezbijede uslovi za normalan život, da nisu gladni.
samoTEgledam

#108 Re: Porodica Omerovic

Post by samoTEgledam »

poznanik wrote:
:thumbup:
zvrk

#109 Re: Porodica Omerovic

Post by zvrk »

Lud i ponosan wrote:Kao sto rekoh, najbolje bi bilo da napravim tu jednu stranicu (nema svako FB, ali mozete istu share-ovati, tj. povezacu ja i sa FB), na kojoj cemo voditi evidenciju oko uplate i sve ono sto bude trebalo. Kako ko da novac, u skladu sa mogucnostima, te na mjesecnoj osnovi kako je bilo prijedloga, to se azurira i da im predamo u redovnim intervalima. Mislim da je to najbolje rjesenje, a visestruko korisno.

Takodje, moze nam biti od pomoci i za neke buduce akcije, jer sigurno ovakvih slucajeva ima veliki broj u nasoj zemlji - zahvaljujuci kriminalcima na vlasti, za lijeka im trebalo.

Bilo bi dobro i broj organizovati, sad cu ja kontatkirati @valtera, koliko se god skupi velika je stvar. Imam nesto novca i na kartici za elektronsku kupovinu, pa bi bilo dobro da ekupon prihvati akciju, jer ih nista ne kosta.

APELUJEM ovaj put na njih, znam da citaju.!
hvala puno, sam nam daj link kad uradis stranicu - meni je fb centar svijeta za ovakve akcije, jer sam tamo sa najvise ljudi povezana

svaka cast!
zvrk

#110 Re: Porodica Omerovic

Post by zvrk »

sve super,
mislim da cemo od naredne posjete puno vise znati i moci predlagati

za pocetak samo da kazem nesto sto vec znate: stipendije za djecu se dijele tokom skolske godine...
kadinica

#111 Re: Porodica Omerovic

Post by kadinica »

Ja sam mislila da je mi stipendiramo do kraja školovanja, ako ne izganjamo što drugo...
zvrk

#112 Re: Porodica Omerovic

Post by zvrk »

to svakako, ako Bog da, i ja dok imam posao i dok me zdravlje sluzi - tu sam

ali ako mogne i od drzave - dobro i jeste
:D
poznanik

#113 Re: Porodica Omerovic

Post by poznanik »

kadinica wrote:Meni je prvenstveno cilj da ovo dijete završi školu. Znam da će uvijek biti komentara, ljudi zloupotrijebe pomoć, naviknu se, pa onda ne popuštaju.

Znači, ako bi se moglo izganjati bilo kakvo mjesečno primanje (penzija, invalidnina, stipendija, bilo šta), i da se obezbijede uslovi za normalan život, da nisu gladni.
Zato što će @LiP znati iskoristiti informacije koje će prikupiti u ovoj porodici u kasnijoj inicijativi nadležnim institucijama za zvaničnu i dugotrajnu pomoć ovoj porodici. Ova akcija je samo interventna, da se otac i kćerka mogu servisirati na kraće vrijeme. Uz zahvalnost i poštovanje svima u namjeri i kanijeg pomaganja, bez državne pomoći, bez pomoći javnih preduzeća i sl. naša pomoć neće biti dovoljno snažna, i plašim se njene kratkotrajnosti.

Energiju i inicijativu treba odmah usmjeravati na organe vlasti, na Službu za socijalnu pomoć Općine Novi Grad, na osobnu adresu načelnika Općine NG, koji diskrecionim pravom može premostiti protokol i riješiti mnoge komunalne probleme; na javna preduzeća: ViK, El.Distribuciju, na Dom zdravlja... itd. Kasnije na Ministarstvo obrazovanje radi upisa u tu njenu Medicinsku školu, na GRAS zbog besplatnog prevoza...

Međutim, što je najtužnije, ova tragedija Omerovića nije izoliran slučaj, i mnogima drugim treba slična pomoć :(
kadinica

#114 Re: Porodica Omerovic

Post by kadinica »

slažem se, ali treba početi odnekud...
srna sa

#115 Re: Porodica Omerovic

Post by srna sa »

ja se prikljucujem akciji za mjesecno prikupljanje pomoci, poslacu svoje kontakt podatke leli na pp
idemo dalje siriti pricu i pomoci im jer kakvo je sarajevo i zima ce brzo
LunaLati

#116 Re: Porodica Omerovic

Post by LunaLati »

Pošto ne živim u BiH a voljela bih pomoći, molim nekoga od ovih koji će skupljati novac ako im nije problem da mi pošalju svoje podatke ( jer će oni lakše podići novac ) pa da uplatim putem western uniona.
zvrk

#117 Re: Porodica Omerovic

Post by zvrk »

LunaLati wrote:Pošto ne živim u BiH a voljela bih pomoći, molim nekoga od ovih koji će skupljati novac ako im nije problem da mi pošalju svoje podatke ( jer će oni lakše podići novac ) pa da uplatim putem western uniona.
obzirom da svi znamo koliko je WU skup, ako se ostali slazu - ja bih predlozila da putem paypal-a uplatite, mnogo je manja naknada...

samo ne znam je li onda problem sto treba vremena da taj novac "legne", ali ova akcija svakako ima trajniji karakter...
dugi

#118 Re: Porodica Omerovic

Post by dugi »

Upravo sam se vratio od Omerovića i ako je još neko zainteresovan da opišem put jer nije lahko naći.
Sa Stupa se vozi prema Robotu u Rajlovcu, prođe se Robot i ide se preko novog mosta i onda desno. Onda se vozi tim putem oko 1,5 km, prođe se ispod novih nadvožnjaka i kad se prođe jedna mala crkva sa lijeve strane skreće se lijevo (na oko 200-300 metara poslije crkve).
Onda se vozi pravo i ponovo ispod nadvožnjaka i poslije nadvožnjka nakon 300 metara desno na makadamski put kod restorana Mirna dolina ili tako nekako se zove.
Onda ima oko 1 kilometar makadama i velike uzbrdice i krivina, cesta je jako uska i puna je krupnog kamenja, mora se voziti prvom 10 km/h.
Uglavnom se prati put i na dva mjesta ima odvajanje lijevo i desno i oba pute se skreće lijevo i na samom vrhu brda na zadnjoj krivini ima mali teren za fudbal sa desne strane a njihova kuća je lijevo.
Dok sam bio kod njih telefon nije prestajao da zvoni, zvao je čak i neki ministar. Izgleda da je tekst probudio interesovanje kod ljudi pa se čak i nadležni javljaju. Prilikom povratka sreo sam jednog momka sa Ford Focusom koji je također tražio put do Omerovića i ima jedan veliki :thumbup:
Miss RX

#119 Re: Porodica Omerovic

Post by Miss RX »

Ja sam u nostranstvu i hocu da posaljem pare ili preko West.Unio. banke ili paypala.Preko paypala nisam nikad slala.Objasnite kako se salje i poslat cu.
kadinica

#120 Re: Porodica Omerovic

Post by kadinica »

Baš daleko žive, ja se zato bojim kako je njemu otići do banke ili trgovine, on nema šanse pješke, pogotovo zimi.

To što je neko napisao da je imao ženu koja ga je opuhala ide njoj na dušu. On je udovac već 6 godina, djevojčica je imala 8 godina kad je ostala bez majke. Čovjek je bolestan, ne može da zaradi, a pare koje dobije troši u kuću. Zato je najbolje ulagati zbog djeteta i njoj obezbijediti normalne uslove za život.

Samo da ste vidjeli kako ima divne plave oči i kako spušta pogled :sad:
Tetkica

#121 Re: Porodica Omerovic

Post by Tetkica »

Ja se upisujem za mjesecnu pomoc onda, ako cemo vec skupljati da ne komplikujem sa bankom :)
bull21

#122 Re: Porodica Omerovic

Post by bull21 »

Za struju se ide pismenim putem i to glavešinama, toliko znam. Šalterski radnici tu ništa ne mogu uraditi. Pisati direktoru i zahtjevati pomoć u ovom slučaju. Ako odbije, medijski pritisak će sigurno svoje uraditi.

EDIT: Sad vidjeh da ima struju ali nelegalan priključak i to je još lakše za riješiti. Koliko ja znam, ovi nelegalci pišu direktoru kada im se isključi struja. Odgovor obično dobiju za 7-10 dana i to riješe tako.
staradis

#123 Re: Porodica Omerovic

Post by staradis »

Joj ljudi kada sam napravio temu nisam mogao vjerovati da ce biti ovakav odziv.
Nemate pojma kako mi je drago sto vas ovoliko ima, trenutno sam i ja u nekoj emocionalnoj krizi kako ste njima pomogli tako ste i meni.Hvala vam puno!!

Molim vas da mi javiti lokaciju gdje se te pare mogu odnijeti!
daisy888

#124 Re: Porodica Omerovic

Post by daisy888 »

bull21 wrote:Za struju se ide pismenim putem i to glavešinama, toliko znam. Šalterski radnici tu ništa ne mogu uraditi. Pisati direktoru i zahtjevati pomoć u ovom slučaju. Ako odbije, medijski pritisak će sigurno svoje uraditi.

EDIT: Sad vidjeh da ima struju ali nelegalan priključak i to je još lakše za riješiti. Koliko ja znam, ovi nelegalci pišu direktoru kada im se isključi struja. Odgovor obično dobiju za 7-10 dana i to riješe tako.
Samo da kažem, ovi nelegalci se u EP najteže riješe, upravo zato što su nelegalci. Međutim, ako se išta želi riješiti, samo direktoru Elektrodistribucije Sarajevo direktno u kancelariju i problem završen. Ako se bude sve ganjalo polako, nikad ništa od priključka
staradis

#125 Re: Porodica Omerovic

Post by staradis »

OK ipak sam procitao svu temu, kome da saljem podatke na pp za tu mjesecnu uplatu?
Post Reply