Dizajnerski USPJELI auti po vama

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

klixo

#101 Re: Dizajnerski USPJELI auti po vama

Post by klixo »

@avalanche

Osim Peugeota ostale bih postavio na temu "Dizajnerski ne uspjeli automobili" :) Al svak ima svoj ukus :D
King Kenny

#102 Re: Dizajnerski USPJELI auti po vama

Post by King Kenny »

Image
B6Redhell

#103 Re: Dizajnerski USPJELI auti po vama

Post by B6Redhell »

Niko ne spominje HONDINU legendarnu CRX. Kod nas i nije bila popularna jer ih nije ni bilo dok u vecem ostatku svijeta ovo auto je neka vrsta legende. Druga generacija je dizajnirana sredinom 80-tih. I naravno auto je malo i za mladju populaciju ali dizajn razvaljuje ni dan danas mnogi nisu ravni. I naravno tu je legendarna VTEC tehnologija motora koja se pocela kod drugih primjenjivati tek 10-15 godina kasnije
Image
Image
Image
basicm

#104 Re: Dizajnerski USPJELI auti po vama

Post by basicm »

Svaka cast za CRX!
Ali koliko vidim ovde vecina auta datira iz vremena kad su uveli Euro3 normu za mogucnost uvoza auta.
preludezalude

#105 Re: Dizajnerski USPJELI auti po vama

Post by preludezalude »

B6Redhell wrote:Niko ne spominje HONDINU legendarnu CRX. Kod nas i nije bila popularna jer ih nije ni bilo dok u vecem ostatku svijeta ovo auto je neka vrsta legende. Druga generacija je dizajnirana sredinom 80-tih. I naravno auto je malo i za mladju populaciju ali dizajn razvaljuje ni dan danas mnogi nisu ravni. I naravno tu je legendarna VTEC tehnologija motora koja se pocela kod drugih primjenjivati tek 10-15 godina kasnije
Image
Image
Image
Pogledaj na stranicu prije. Ja sam postavio nesto bolje iz Honda asortimana.
B6Redhell

#106 Re: Dizajnerski USPJELI auti po vama

Post by B6Redhell »

Vidio sam Preludu, sudeci po tvom nicku i nasim tablama, sigurno je tvoja. Ako jeste imas auto svaka cast. Prelude u svoje vrijeme nisu imale konkurenciju i ako su je imale, konkurencija nije mogla posoliti.
technoGeek

#107 Re: Dizajnerski USPJELI auti po vama

Post by technoGeek »

Vtec je proslavio Hondu, i obicno prvo sto padne na pamet ljudima kada se spomene variable valve timing je Honda. Inace je Alfa prva u Spideru imala taj sistem u masovnoj proizvodnji, tako da nije istina da su drugi razvili tehnologiju tek poslije, a Porsche je davnih pedesetih patentirao tu tehnologiju ;-)
B6Redhell

#108 Re: Dizajnerski USPJELI auti po vama

Post by B6Redhell »

Ja sam naglasio da se kod drugih pocela primjenjivati kasnije, a ne ko je izmislio i patentiro. A ta vvt u tom spideru to je stari mehanicki princip koji i nije funkcioniso bas kako treba. Dok je hondin vtec bio na modernoj elektro-mehanickoj bazi. Bar tih godina kad je ubacivan u B16 motore. I funkcioniso je ko svicarski sat. Iz licnog iskustva ovo govorim ;-) ali necemo o predavanjima o vtec ovo je druga tema sasvim......
hostapler

#109 Re: Dizajnerski USPJELI auti po vama

Post by hostapler »

Image

Uploaded with ImageShack.us

Image

Image

hopi

#110 Re: Dizajnerski USPJELI auti po vama

Post by hopi »

Mercedes G klasa - s početka 80-tih, a i danas gotovo pa nepromjenjen dizajn
mercedes e klasa -w211
bmw 3 - E46 -stvarno uspio dizajn, ljepši mi nego nova 3
ovi će mi i za 20 godina biti lijepi, atraktivni
a novi range rover nije mi se svidio
Qler

#111 Re: Dizajnerski USPJELI auti po vama

Post by Qler »

mercedes slk
preludezalude

#112 Re: Dizajnerski USPJELI auti po vama

Post by preludezalude »

B6Redhell wrote:Vidio sam Preludu, sudeci po tvom nicku i nasim tablama, sigurno je tvoja. Ako jeste imas auto svaka cast. Prelude u svoje vrijeme nisu imale konkurenciju i ako su je imale, konkurencija nije mogla posoliti.
To je moje bivse auto, prodato prije 3 godine. Kad je vidim u Tuzli srce mi se cijepa. Sad je Alfa, slijedece je Jeep, pa onda mozda opet Honda. Svasta sam vozao, ali sa Hondom se nista nije moglo mjeriti sto se tice kvaliteta.
Post Reply