Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

In love with Bosnia

#101 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On

Post by In love with Bosnia »

pussysmoke wrote:Ja nigdje ne pročitah da debela prijateljica traži pomoć. Svako ima pravo da živi kako hoće. Pa niko je nije natjerao ni na šta. Ali to nije ni bitno, uvjek se nađe neki "bezuslovni prijatelj" koji pokušava da izliječi/pomogne/olakša, iako nije ni pozvan da učini isto. Mislim da bi ovakve teme trebale biti zabranjene iz očitog razloga! Pa mi ovdje savjetujemo osobu A da osobu B "liječi", da istu vodi doktoru "na foru", te da joj govori kako da živi! Ako je ovo u redu, e pa :dance: ti onda nas, da izvine ko čuje. Pa kako bi bilo da bilo ko od nas pročita nešto slično i shvati da se radi o njemu. Uhhh... :x :evil:

Ali eto, to je samo moje mišljenje.
nisi ni mogao (ili mogla) da pročitaš jer "debela prijateljica" ne traži pomoć. u uvodnom postu mogao si da pročitaš uglavnom kako postavljačica teme doživljava svoju "prijateljicu", šta joj zamera, šta ona misli da bi "prijateljica" trebalo da radi i slično. preciznije, u uvodnom postu forumašica govori o "problemu" koji ona ima sa "prijateljicom" a ne o problemima koje moguće zaista ima devojka o kojoj se raspravlja.
pussysmoke

#102 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 03/01/2020 23:58, edited 1 time in total.
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#103 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On

Post by anoush »

In love with Bosnia wrote:
pussysmoke wrote:Ja nigdje ne pročitah da debela prijateljica traži pomoć. Svako ima pravo da živi kako hoće. Pa niko je nije natjerao ni na šta. Ali to nije ni bitno, uvjek se nađe neki "bezuslovni prijatelj" koji pokušava da izliječi/pomogne/olakša, iako nije ni pozvan da učini isto. Mislim da bi ovakve teme trebale biti zabranjene iz očitog razloga! Pa mi ovdje savjetujemo osobu A da osobu B "liječi", da istu vodi doktoru "na foru", te da joj govori kako da živi! Ako je ovo u redu, e pa :dance: ti onda nas, da izvine ko čuje. Pa kako bi bilo da bilo ko od nas pročita nešto slično i shvati da se radi o njemu. Uhhh... :x :evil:

Ali eto, to je samo moje mišljenje.
nisi ni mogao (ili mogla) da pročitaš jer "debela prijateljica" ne traži pomoć. u uvodnom postu mogao si da pročitaš uglavnom kako postavljačica teme doživljava svoju "prijateljicu", šta joj zamera, šta ona misli da bi "prijateljica" trebalo da radi i slično. preciznije, u uvodnom postu forumašica govori o "problemu" koji ona ima sa "prijateljicom" a ne o problemima koje moguće zaista ima devojka o kojoj se raspravlja.
yeap, uze mi riječi iz prstiju :-)
Lounge Act

#104 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 13:13, edited 1 time in total.
mostarka_90

#105 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On

Post by mostarka_90 »

awaken wrote:
mostarka_90 wrote:ama vjerovatno se djevojka osjeca usamljeno.. prija joj paznja, makar i od tog starog. stas :)
a ćuj majke ti mile ko joj kaže :D :skoljka:
Ja: gospodine vi mora da ste ponosni što imate ovako divnu kćerku...
Mostarka: bola jesi normalan to mi je momak :lol: :lol: :lol:
:skoljka:

ahahahah :thumbup: mostarka voli starije :D :lol:
sabina1990

#106 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On

Post by sabina1990 »

hvala na odgovorima...

ja svojoj prijateljici nikad nisam rekla da je debela, ona mi je rekla sta su joj doktori rekli, i kako joj je tesko ic sama na plivanje ili setanje itd...

ja joj zelim pomoc, zao mi je sto neki misle da ovo sve cinim u zlonamjeri...
za sve one koji to nisu razumili: ona stvarno mora smrsat, doktori su joj to rekli, ima problema sa srcem i sa kicmom.. a i dalje se deblja... ako bude jos duze na bolovanju bi cak mogla izgubit posao i sta onda...onda joj stvarno nemogu vise pomoc

neznam da li je dobra ideja da ukljucim roditelje mislit ce ona da joj radim iza ledja... odnosi nisu bas normalni i jednostavno to ne zelim

evo danas me zvala da popijemo kafu na balkonu... koda jucer nista nije bilo...
In love with Bosnia

#107 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On

sabina1990 wrote:hvala na odgovorima...

ja svojoj prijateljici nikad nisam rekla da je debela, ona mi je rekla sta su joj doktori rekli, i kako joj je tesko ic sama na plivanje ili setanje itd...

znaš kako se kaže, put do pakla popločan je dobrim namerama. :)
za sve one koji to nisu razumili: ona stvarno mora smrsat, doktori su joj to rekli, ima problema sa srcem i sa kicmom.. a i dalje se deblja... ako bude jos duze na bolovanju bi cak mogla izgubit posao i sta onda...onda joj stvarno nemogu vise pomoc

neznam da li je dobra ideja da ukljucim roditelje mislit ce ona da joj radim iza ledja... odnosi nisu bas normalni i jednostavno to ne zelim

ne možeš ti da menjaš nikoga ko ne želi da se menja niti možeš da pomogneš (bar ne kod ovakvih stvari) nekome ko ne traži da mu se pomogne. ne možeš ti da mršaš za nju, ne možeš da se čupaš iz depre za nju, ne možeš da je nateraš ni na šta. ti misliš da ona nešto mora. ako pišeš činjenično stanje, iz dosada napisanog se ne vidi da ona misli što i ti - da nešto mora.
pussysmoke

#108 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 03/01/2020 23:57, edited 1 time in total.
In love with Bosnia

#109 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On

pussysmoke wrote:
In love with Bosnia wrote:

znaš kako se kaže, put do pakla popločan je dobrim namerama. :)

:shock: :? :run:
izvorno glasi ovako: "Hell is paved with good intentions." 8)
kockica_kockica

#110 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On

Post by kockica_kockica »

Neka pokusa sa doktorom promijeniti tablete za depresiju (te tablete definitivno mogu utjecati na debljanje), mozda nadje neke od kojih se barem nece debljati (neke od tih tableta znaju utjecati da covjek gubi kilograme)

Debljina moze biti posljedica neke bolesti (jedna poznanica je otkrila da ima hiperglikemiju ili tako nekako sto je uzrokovalo debljanje i nemogucnost skidanja kilograma, trenutno je na lijekovima i posebnom rezimu ishrane i jako je smrsavila)

Tvoja prijateljica je depresivna... Njene promjene raspolozenja nisu nenormalni za njeno stanje. Ti samo trebas biti tu za nju (ponekad je tesko i osjecas se da ti izmice ali na koncu svega kad ne odes od nje ne odustanes od nje ona to cijeni iako ti se cini da joj je svejedno).

I na kraju zelim ti uspjeh da izvuces prijateljicu iz tog ludila u kojem se nalazi. Budi tu za nju kao i do sada, samo sa manje prebacivanja i osudjivanja, nemoj joj govoriti da joj ta veza sa osobom duplo starijom nije dobra, pusti neka ti prica o njemu. Ispijanje alkohola je opasno posebno u kombinaciji sa lijekovima koje uzima, pridikama ces dobiti kontra efekat, moras pronaci nacin kako da joj pokazes da alkohol nije rjesenje.
Post Reply