Smanjiš malo svoje želje, negdje se mora malo začepiti, a dijete je sigurno vrijedno da se preskoči na poslu jutarnja kafa, kladionica, ko ne pije kafu i kladionicu malo smanji "džeparac" za doručak...i naprotiv, dijete zbližuje još više bračne partnere, osim ako nisu i prije djeteta imali problema... jer u djetetu vide neki vrhunac veze i onoga zbog čega su zajedo, na kraju ta djeca i njihov odgoj i jesu razlog našeg života... i treba uživati u njima a ne smatrati ih troškom i nečim što će nam smanjiti kućni budžet... ako se tako gleda i dijete ce to primjetiti ...odosmo od teme...dita von teese wrote:Sa dolaskom bebe troskovi zivota se utrostrucuju, a zivci rapidno stanjuju, samim tim i entuzijazam, razumijevanje...just sayin'.
da ne ispadne da filozofiram, i ja sam imao eto situaciju gdje sam se prepao i odustao, ali sam "odrastao" i shvatio da je brak olakšica a ne otežavajuća stvar, vidio sam mnogo primjera gdje ljudi bez nekih primanja posebnih vode neki normalan život... iskontaš da je bolje taj nova, ma koliko to bilo, bbolje uložiti u nešto sa bračnim partnerom, štediti, nego ga trošiti u izlaske sa rajom i na ostale glupe stvari... REALNO
muhanata@ govoriš o slucajevi teske situacije imovinske, ovdje je riječ o osobi koja zavrsava fakultet a druga osoba ima stalan i siguran posao... i da, svako dijete ima svoju nafaku, jednostavno i poslodavac te drugacije gleda, i kada predaješ za posao CV svako će prije da primi nekoga ko hrani dijeete jer zna da ce se boriti za svaku marku, nego nekoga ko nema dijete (Niti je u braku)