Veza-brak

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
JOHNNYJUVE

#101 Re: Veza-brak

Post by JOHNNYJUVE »

dita von teese wrote:Sa dolaskom bebe troskovi zivota se utrostrucuju, a zivci rapidno stanjuju, samim tim i entuzijazam, razumijevanje...just sayin'.
Smanjiš malo svoje želje, negdje se mora malo začepiti, a dijete je sigurno vrijedno da se preskoči na poslu jutarnja kafa, kladionica, ko ne pije kafu i kladionicu malo smanji "džeparac" za doručak...i naprotiv, dijete zbližuje još više bračne partnere, osim ako nisu i prije djeteta imali problema... jer u djetetu vide neki vrhunac veze i onoga zbog čega su zajedo, na kraju ta djeca i njihov odgoj i jesu razlog našeg života... i treba uživati u njima a ne smatrati ih troškom i nečim što će nam smanjiti kućni budžet... ako se tako gleda i dijete ce to primjetiti ...odosmo od teme... :D

da ne ispadne da filozofiram, i ja sam imao eto situaciju gdje sam se prepao i odustao, ali sam "odrastao" i shvatio da je brak olakšica a ne otežavajuća stvar, vidio sam mnogo primjera gdje ljudi bez nekih primanja posebnih vode neki normalan život... iskontaš da je bolje taj nova, ma koliko to bilo, bbolje uložiti u nešto sa bračnim partnerom, štediti, nego ga trošiti u izlaske sa rajom i na ostale glupe stvari... REALNO

muhanata@ govoriš o slucajevi teske situacije imovinske, ovdje je riječ o osobi koja zavrsava fakultet a druga osoba ima stalan i siguran posao... i da, svako dijete ima svoju nafaku, jednostavno i poslodavac te drugacije gleda, i kada predaješ za posao CV svako će prije da primi nekoga ko hrani dijeete jer zna da ce se boriti za svaku marku, nego nekoga ko nema dijete (Niti je u braku)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#102 Re: Veza-brak

Post by ladyblue18 »

JOHNNYJUVE wrote:jednostavno i poslodavac te drugacije gleda, i kada predaješ za posao CV svako će prije da primi nekoga ko hrani dijeete jer zna da ce se boriti za svaku marku, nego nekoga ko nema dijete (Niti je u braku)
Jasta, zato trudnice lete sa posla svako malo.
madner

#103 Re: Veza-brak

Post by madner »

Pa malo je paradoksalno ali tacno je tako. Poslodavac nema problema da primi zenu sa dvoje djece.
dita von teese

#104 Re: Veza-brak

Post by dita von teese »

JOHNNYJUVE wrote:
dita von teese wrote:Sa dolaskom bebe troskovi zivota se utrostrucuju, a zivci rapidno stanjuju, samim tim i entuzijazam, razumijevanje...just sayin'.
Smanjiš malo svoje želje, negdje se mora malo začepiti, a dijete je sigurno vrijedno da se preskoči na poslu jutarnja kafa, kladionica, ko ne pije kafu i kladionicu malo smanji "džeparac" za doručak...i naprotiv, dijete zbližuje još više bračne partnere, osim ako nisu i prije djeteta imali problema... jer u djetetu vide neki vrhunac veze i onoga zbog čega su zajedo, na kraju ta djeca i njihov odgoj i jesu razlog našeg života... i treba uživati u njima a ne smatrati ih troškom i nečim što će nam smanjiti kućni budžet... ako se tako gleda i dijete ce to primjetiti ...odosmo od teme... :D

da ne ispadne da filozofiram, i ja sam imao eto situaciju gdje sam se prepao i odustao, ali sam "odrastao" i shvatio da je brak olakšica a ne otežavajuća stvar, vidio sam mnogo primjera gdje ljudi bez nekih primanja posebnih vode neki normalan život... iskontaš da je bolje taj nova, ma koliko to bilo, bbolje uložiti u nešto sa bračnim partnerom, štediti, nego ga trošiti u izlaske sa rajom i na ostale glupe stvari... REALNO
(Niti je u braku)
Jel to znaci da govoris iz svog iskustva, ili iz iskustva ljudi kojima si okruzen? Nema tu "smanjis malo svoje zelje". Nema vise zelja. I pitanje je moze li ti sve sto ti preostane biti dovoljno za dijete. U zavisnosti od primanja i socijalnog statusa (podrska roditelja i okoline), moze se izvuci kraj s krajem. Za najosnovnije potrebe djeteta potrebna je jedna cijela mjesecna prosjecna plata u Bosni (500-800 maraka), a u to su uracunate pelene i hrana. Bez igracaka, bez odlaska na more sa djetetom. Igracke kupuju roditelji, a za more se kazes sebi da dijete i ne zna sta propusta. :D Kad dijete pocne rasti, a kad mama krene na posao( ako ima srece da radi) trebas racunati na obdaniste (100-250 maraka), ili, ako imas srece, da ga neko od roditelja cuva. Dijete treba i animirati, odvoditi u kojekakve zabavne vrtice, igraonice. Igraonice jesu dzabe, ali sigurno neces proci sa 0 KM po odlasku u igraonicu, vec sa minimalno 20 KM.
Sve se ovo moze smanjiti i troskovi mogu izgledati manji kada uza u sira rodbina pomazu. I svi troskovi se mogu anulirati, ali bez hrane i pelena ne mozes. I to mozda mogu donirati drugi clanovi porodice, pa onda dolazimo do one "svako dijete ima svoju nafaku".
Po mom misljenju, prije ulaska u brak treba racunati na to da ce kad tad akobogda doci djeca, i za to i jedna i druga strana trebaju imati neku ustedjevinu, a ne nadati se da ce bit nekako. I bude nekako, ali puno je lakse kad covjek u taj period udje pripremljen.
muhanata

#105 Re: Veza-brak

Post by muhanata »

JOHNNYJUVE wrote:muhanata@ govoriš o slucajevi teske situacije imovinske, ovdje je riječ o osobi koja zavrsava fakultet a druga osoba ima stalan i siguran posao... i da, svako dijete ima svoju nafaku, jednostavno i poslodavac te drugacije gleda, i kada predaješ za posao CV svako će prije da primi nekoga ko hrani dijeete jer zna da ce se boriti za svaku marku, nego nekoga ko nema dijete (Niti je u braku)
Nisi u pravu za ovo zapošljavanje ljudi, da prednost imaju ljudi sa porodicom. Znam o čemu govorim vjeruj mi.
Poželjnija je osoba bez "prtljaga", da je stalno TU, da nema riječi "ja imam djecu".

Ponavljam znam o čemu pričam, ;-)

Ovoj osobi sa fakultetom niko ne garantuje da će naći posao, osim ako ovaj sa stalnim poslom nema štelu, da je odmah po završetku ubaci.
Nisrin

#106 Re: Veza-brak

Post by Nisrin »

Ako neko i prije sklapanja braka razmislja kako se moze razvesti itd, bolje da i ne ulazi u brak...Ako neko zeli da se uda /ozeni samo zbog toga sto uskoro navrsava 30 godina bolje da se ne udaje/zeni, ako neko to radi zbog porodice, drustva, familije, komsija--- :-)

Ja sam takodjer u dugoj vezi, na vrijeme i fax zavrsila. i on takodjer, on nema stalni posao, ima na odredjeno vrijeme godinu, ja nemam posla, imamo krov nad glavom i gdje zivjeti ali necemo se uzimati sve dok BAREM JEDNO NE NADJE STABILAN/STALAN POSAO koliko.toliko! Ja ipak nisam spremna da zivim na racun drugih niti se mogu oslanjati na roditelje...
Ukoliko neko nema krov nad glavom i nema nikakav posao logicno da iako zeli ne moze da se odluci na brak, meni je ipak POSAO kljucan u svemu, jer kad neko radi ima mogucnosti da bude i u podstanarima, placa racune i hranu i opet pod uslovom da ima normalan posao koji moze pokriti te troskove, a onda samno kucenje- namjestaj, pa i auto dolazi polako, ne preko noci, jasno je i meni!

Smatram i ja da je lakse dobiti posao kada IMAS DIJETE, nego kad si mlad i tek pocinjes raditi, pa planiras brak, to poslodavcu nikako " ne ide na ruku" jer razmislja kako ces uskoro uci u brak, zatrudniti i onda ce on morati da se snalazi tih godinu dana...nazalost, takva je realnost kod nas...
JOHNNYJUVE

#107 Re: Veza-brak

Post by JOHNNYJUVE »

Nisrin wrote:Ako neko i prije sklapanja braka razmislja kako se moze razvesti itd, bolje da i ne ulazi u brak...Ako neko zeli da se uda /ozeni samo zbog toga sto uskoro navrsava 30 godina bolje da se ne udaje/zeni, ako neko to radi zbog porodice, drustva, familije, komsija--- :-)

Ja sam takodjer u dugoj vezi, na vrijeme i fax zavrsila. i on takodjer, on nema stalni posao, ima na odredjeno vrijeme godinu, ja nemam posla, imamo krov nad glavom i gdje zivjeti ali necemo se uzimati sve dok BAREM JEDNO NE NADJE STABILAN/STALAN POSAO koliko.toliko! Ja ipak nisam spremna da zivim na racun drugih niti se mogu oslanjati na roditelje...
Ukoliko neko nema krov nad glavom i nema nikakav posao logicno da iako zeli ne moze da se odluci na brak, meni je ipak POSAO kljucan u svemu, jer kad neko radi ima mogucnosti da bude i u podstanarima, placa racune i hranu i opet pod uslovom da ima normalan posao koji moze pokriti te troskove, a onda samno kucenje- namjestaj, pa i auto dolazi polako, ne preko noci, jasno je i meni!

Smatram i ja da je lakse dobiti posao kada IMAS DIJETE, nego kad si mlad i tek pocinjes raditi, pa planiras brak, to poslodavcu nikako " ne ide na ruku" jer razmislja kako ces uskoro uci u brak, zatrudniti i onda ce on morati da se snalazi tih godinu dana...nazalost, takva je realnost kod nas...
UPRAVO TO, ALI OČEKIVATI DA uđe se u brak gdje imate auto,kucu i oboje stalan posao ... to je vec smijesno, a ako gledamo ovaj primjer o kojem pisemo jasno je da ona ima stalan posao , on im posao (kakav - takav) i zavrsava fakultet,sto je dovoljno za pocetak nekog zivota ...

sto se tiče djeteta, ja govorim za ove stvari, dakle imas dijete i trazis posao, a ne u slucaju imas posao dobijes dijete.... dakle, kada dodjess poslodavcu i kazes IMA DIJETE treba mi posao, mnogo lakse cces dobiti isti, i mnogo teže ćeš dobiti otkaz , nego kad kazes živim sa svojima nemam ni zene ni djece...

sto se trudnica tiča @ladyblue18 jasno je to meni, mada u mojoj firmi to eto nije slucaj, da je takvo stanje, i eto jedan dobar razlog za to da se djevojka uda na vrijeme, rodi jedno, dvoje djece i onda gradi karijeru... i opet ce imat prednost u zaposljavanju nego ona koja nema djece...jer posloodavac zna da ce ih dobiti KAD-TAD a ova je vec prosla to isad se moze posvetiti poslu...

sto se tice ovoga , kao ima PRTLJAG, svaki poslodavac je svjestan da ce prtljag kad tad doći tako da je lakse odmah s tim zavrsitii i mirna Bosna...

u biti, sve se moze kad se hoce i kad sloga u kući vlada... a za brak jedini razlog treba da bude ljubav i zajednički ciljevi u životu,jednaki pogledi na budućnost... svi drugi kriteriji su glupost
Nisrin

#108 Re: Veza-brak

Post by Nisrin »

Da se razumijemo ne bi ni meni bilo idealno da on radi, ja ne radim, ja ne volim da se osjecam beskorisnom, da ovisim o nekome, ali sam se morala pomiriti sa cinjenicom da sve zavisi od srece, nafake, stele, a najmanje do toga da li stvarno zelis raditi, da li znas i da se li se trudis!
Opet, svako ima svoj sistem po kojem funkcionise, ali je zeznuto ako ljudi nemaju ZAJEDNICKI CILJ, za mene je to odmah osudjeno na propast, naravno da svi ne mozemo jednako razmisljati, ali se misljenja moraju podudarati oko mnogih stvari da bi to bila veza/brak kako treba i da sutra funkcionise normalno kad dodje do jos vecih problema, nesuglasica itd. znaju vec ovi sto su u braku, nikome nije idealno...

Idealno ne postoji, posebno ne u BIH, vani sve vise djevojaka cekaju 30e da se udaju, jer ganjaju stanove, auta, karijere i tek onda porodica- dosta ih ostanu same ili tako povremeno imaju vezu, zive s onim zive s ovim- gubi se institucija braka po stranim zemljama i sve je vise samohranih majki...Eh, nemam ja nista protiv toga svega, ne znam ni sta mene moze zadesiti sutra, ali meni tu nije zao majki, nego DJECE sto ce odrastati bez jednog roditelja, najbolje znam kako je to, iako se moji nisu razveli nego je smrt u pitanju...
Opet, postoje situacije kada neko MORA postati samohrana, ali to ciniti iz nekih "novih razloga" ne mogu trpiti ovo ne mogu ono, a sve jer nema koncezusa i jer se u brak ulazi jer "volim ga/je, snaci cemo se, bit ce bolje kad se uzmemo" je obicna glupost, po djetetovu buducnost, a Boga mi i vlastitu!
dale cooper

#109 Re: Veza-brak

Post by dale cooper »

JOHNNYJUVE wrote: ma reci mi...
uz dužno poštovanje prema tvom mišljenju, ja ću ti reći da bi u Bosni onda godišnje bilo sklopljeno 50 brakova maksimalno ako je to kao što ti kažeš :)

ko to danas ima SIGURAN POsao I JEL MISLIS DA JE LAHKO U ZEMLJi gdje je 50% nezaposlenih da se tako nađe da oboje rade? malo sutra... dovoljno je da jedno radi ako ima solidna primanja, bar za pocetak, poslije vremenom i druga strana da nađe posao...
ja tvrdim da je to izvlakuša, ja da imam djevojku koju volim i da imam posao, bilo kakav a da ona ima stabilan posao, ne bih ni razmisljao, makar u podstanare... pa bih se potrudiio vremenom naći bolji posao, gradio karijeru bla bla... najlakše je reći NEKA, POLAKO DOK NAĐEM ŠTA BOLJE... i sta prođe 5 godina i nema promjena? jbg malo je glupo očekivati da te uvijek neko čeka za neke stvari, a posebno u današnjem vremenu... moj drug se oženio ima posao pod ugovorom (2 mjeseca pa produže) i 500 km platu... i funkcionišu, slažu se , nema svađe, svjesni su da je početak težak al da su jedno drugome jedina potpora...
Najlakše je bježati od odgovorsnosti, uzeti od staraca 5 km za kafu i kladaru i razvlačiti fakultet ...ciljeva i karijere nigdje
Pa sklapaju se brakovi. Ali kakvi brakovi? Koliko se od njih završava razvodom čije su povod
materijalni razlozi. Koliko je socijalnih slučajeva ili onih koji jedva spajaju kraj sa krajem?
Prosječna plata u BiH je nekih 800 maraka. Je li misliš da je to dovoljno izdržavanje porodice
sa recimo samo jednim djetetom, kad uzmeš u obzir sve potrebe članova? Daj ba molim te.
Ja imam relativno dobar i stabilan posao, ali o eventualnom ulasku u brak bih debelo razmislio
i razmotrio situaciju sa svih mogućih aspekata.

I nema mi gluplje stvari kad neko kaže svako dijete ima svoju nafaku. Koju jebenu nafaku?
Je li itko od vas svjestan kolika je zaista obaveza i odgovornost odgajanje djeteta? :roll:
Jay Gatsby

#110 Re: Veza-brak

Post by Jay Gatsby »

Novac je najmanji problem ako se dvoje nađu, ako je veza između njih kako treba, ako se zaista vole.
amko76

#111 Re: Veza-brak

Post by amko76 »

To je meni taman dobar odgovor za one što prose za djecu. Nek žive od nafake, šta je problem sada? :D
radenska

#112 Re: Veza-brak

Post by radenska »

Pa u siromastvu se djeca radjaju. Pa kad vidim na razlicitim emisijama da imaju 8oro djece, a ne rade nigdje, dusa me boli. I to ne zbog roditelja, nego zbog djece. Pa da su ministri, s danasnjim troskovima zivota ne bi mogli hraniti tolika usta. Nemam nista protiv djece, upravo ocekujem jedno, ali su troskovi stvarno ogromni.
insomnia78

#113 Re: Veza-brak

Post by insomnia78 »

Nisrin wrote:Ako neko i prije sklapanja braka razmislja kako se moze razvesti itd, bolje da i ne ulazi u brak...Ako neko zeli da se uda /ozeni samo zbog toga sto uskoro navrsava 30 godina bolje da se ne udaje/zeni, ako neko to radi zbog porodice, drustva, familije, komsija--- :-)

A na ciji racun sad zivis i na koga se oslanjas?

s' moje sokocalo
sha_ba

#114 Re: Veza-brak

Post by sha_ba »

na mamu i tatu......
Nisrin

#115 Re: Veza-brak

Post by Nisrin »

sha_ba wrote:na mamu i tatu......

Ma sta se to vas lokalnih mahalaca sa klixa tice na ciji racun ja zivim?! Tema nije o meni, nego opcenito o vezama i braku, svako iznese svoje misljenje i nizasta na svijetu se ne trebam vama opravdavati, ni ko sam ni sta sam ni na ciji racun itd. Bavite se sobom i zivite zivot!
insomnia78

#116 Re: Veza-brak

Post by insomnia78 »

Nisrin wrote:

Ma sta se to vas lokalnih mahalaca sa klixa tice na ciji racun ja zivim?! Tema nije o meni, nego opcenito o vezama i braku, svako iznese svoje misljenje i nizasta na svijetu se ne trebam vama opravdavati, ni ko sam ni sta sam ni na ciji racun itd. Bavite se sobom i zivite zivot!
Pa zato sto kazes da se nemislis udavati iako imate gdje zivjeti, dok jedno od vas ne dobije stabilan posao jer ne zelis zivjeti na tudji racun i oslanjati se na roditelje.
A sad vjerujem zivis kod roditelja, ne oslanjas se na njih i ne zivis na njihov racun?

s' moje sokocalo
Nisrin

#117 Re: Veza-brak

Post by Nisrin »

insomnia78 wrote:
Nisrin wrote:

Pa zato sto kazes da se nemislis udavati iako imate gdje zivjeti, dok jedno od vas ne dobije stabilan posao jer ne zelis zivjeti na tudji racun i oslanjati se na roditelje.
A sad vjerujem zivis kod roditelja, ne oslanjas se na njih i ne zivis na njihov racun?

s' moje sokocalo

Tebi ako je uredu da se uzimas ako imas krov nad glavom i NI JEDNO od vas dvoje nema STALAN/STABILAN POSAO onda bujrum i nek vam je sa srecom!
I malo bolje procitaj sta sam napisala kad ti je vec stalo do mog misljenja- ja ne bih voljela da ovisim o muzu u braku, iako je doslo takvo vrijeme da se ne pitam vise ja, nego ako ijedno od nas dvoje IMA POSAO ne vidim prepreku da se uzmemo, ako vec mozemo zivjeti makar od jedne plate!
Last edited by Nisrin on 21/10/2012 20:07, edited 1 time in total.
Smail Aga

#118 Re: Veza-brak

Post by Smail Aga »

JOHNNYJUVE wrote:
dale cooper wrote:Osim ako nije izvlakuša (kako neki sugeriraju), materijalna nesituiranost i nedovoljno stabilan
posao su sasvim legitimni razlozi da čovjek dobro razmisli o mogućem ulasku u brak.
To romantično gledanje tipa ljubav pobjeđuje sve ili zajedno smo jači možeš objesiti mačku o
rep kada se suočiš sa prvim pravim problemima i načinom na koji danas funkcioniše moderni svijet.
Nisu više vremena u kojima su živjeli naši roditelji koji nas danas često sa sjetom podsjete kako su se oni
mladi ženili/udavali praktično bez ičega, pritom zaboravljajući da više nije Titino doba gdje si
do posla mogao doći relativno lako i gdje je država štitila radnog čovjeka. Pa se nekako moglo
izboriti i za stan, redovne godišnje odmore itd.
Možda se u to vrijeme moglo ići parolom zajedno i sa ljubavlju kroz život. Danas bome to nije slučaj.
Danas je potrebno minimalno da oba partnera imaju koliko toliko stabilne poslove da bi mogli
da iole počnu da razmišljaju o stvaranju porodice. I zato malo manje osuđivanja osoba koji možda imaju
sasvim opravdan strah o ulasku u brak nedovoljno spremni za izazove koje jedna takva institucija
nosi.
ma reci mi...
uz dužno poštovanje prema tvom mišljenju, ja ću ti reći da bi u Bosni onda godišnje bilo sklopljeno 50 brakova maksimalno ako je to kao što ti kažeš :)

ko to danas ima SIGURAN POsao I JEL MISLIS DA JE LAHKO U ZEMLJi gdje je 50% nezaposlenih da se tako nađe da oboje rade? malo sutra... dovoljno je da jedno radi ako ima solidna primanja, bar za pocetak, poslije vremenom i druga strana da nađe posao...
ja tvrdim da je to izvlakuša, ja da imam djevojku koju volim i da imam posao, bilo kakav a da ona ima stabilan posao, ne bih ni razmisljao, makar u podstanare... pa bih se potrudiio vremenom naći bolji posao, gradio karijeru bla bla... najlakše je reći NEKA, POLAKO DOK NAĐEM ŠTA BOLJE... i sta prođe 5 godina i nema promjena? jbg malo je glupo očekivati da te uvijek neko čeka za neke stvari, a posebno u današnjem vremenu... moj drug se oženio ima posao pod ugovorom (2 mjeseca pa produže) i 500 km platu... i funkcionišu, slažu se , nema svađe, svjesni su da je početak težak al da su jedno drugome jedina potpora...
Najlakše je bježati od odgovorsnosti, uzeti od staraca 5 km za kafu i kladaru i razvlačiti fakultet ...ciljeva i karijere nigdje
:thumbup: :thumbup:
Godine idu i ne cekaju. Brak je besmislen ako nema djece,ako je sam sebi svrha a neces praviti djecu , 'kada se stvore uslovi' . Do 30-35 moras nastancati dovoljan broj i to je jedino vazno a sve ostalo moze i mora da ceka. Svaki stav drugaciji od ovoga je baziran na cistoj i goloj sebicnosti.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#119 Re: Veza-brak

Post by ladyblue18 »

@ Nisrin - zasto se bilo kome pravdas? :-)
Anti Anti Fa

#120 Re: Veza-brak

Post by Anti Anti Fa »

Cim sam procitao recenicu Neda mi se cekat nekog toliko dosta si mi rekla. Sta cekas? Tramvaj voz avion? Skupa ste i zivjet mozete i tako.momak pametno razmislja,hoce da nadje posao da i tebi i njemu lakse i bolje bude. Sta ces propustiti ak se udas tek za dvije godine? Neces nista al daj da se ja udam...
sha_ba

#121 Re: Veza-brak

Post by sha_ba »

Nisrin wrote:

ne znam zasto mene prozivas, a ustvari nam se misljenja i podudaraju... :-) i ja rekoh to za mamu i tatu generalno, za ljude kojima je samo se udat/ozeniti a ostalo lako cemo....
mislim da bar neke osnovne uslove jedan par treba da ima da udje u brak.... al hajd necu dalje da "mahalam" 8-)
mO k3

#122 Re: Veza-brak

Post by mO k3 »

Jay Gatsby wrote:Novac je najmanji problem ako se dvoje nađu, ako je veza između njih kako treba, ako se zaista vole.
Znam je dosta brakova gdje je bas iz razloga pare , su se razveli
dert

#123 Re: Veza-brak

Post by dert »

Ženski Dr.Med wrote:
Jay Gatsby wrote:Novac je najmanji problem ako se dvoje nađu, ako je veza između njih kako treba, ako se zaista vole.
Znam je dosta brakova gdje je bas iz razloga pare , su se razveli

imali previse?
madner

#124 Re: Veza-brak

Post by madner »

Auto je nesto drugo, auto se isplati :D
duplanula

#125 Re: Veza-brak

Post by duplanula »

m@m@ wrote:joj vala preseravate kao da je imati dijete toliki trosak, skuplje vam je sto ulazete u svoje ljubimce(auta) ali od njih nemate uzvracenu ljubav, osmjeh, zagrljaj...pa sta ima lose u tome, zivjeti skromno a nasmijano. Zivot cine male stvari a na roditeljima je da se bore za taj osmjeh. kad sam rekla da svako dijete ima svoju nafaku nisam mislila da od nje zive...normalno da bi bilo pozeljno da bar jedan roditelj da radi. ako budete cekali stalni posao, da vam sve bude potaman...ostat cete na kraju sami.

:thumbup: :thumbup:
Locked