pa naravno da gotovo i nema srba jer sve sto je valjalo otislo je igrati u srbiju. jeli sada treba u reprezentaciju dovest 2-3 srbina reda-radi, iako su slabiji igraci od nekih bosnjaka koji bi izgubili to mjesto?Đinajlu wrote:Samo da se nadovežem u vezi Ivane: morate shvatiti da ljudi u RS više vole Srbiju od BiH. Ne možete očekivati da navijaju za BiH na čijim utakmicama se vijore zastave sa ljiljanima. Srbi iz BiH se NE MOGU identifikovati s njima. Druga je stvar što u koš. i fud. reprezentaciji gotovo da i nema Srba.
BH predstavnici na OI
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- karanana
#101 Re: BH predstavnici na OI
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#102 Re: BH predstavnici na OI
kazu da bi bolje onaj folk pjevac fazlija gadjao danas 
- erik2
#103 Re: BH predstavnici na OI
Nije uopšte stvar u čuđenju ili nečuđenju, nego o prešućivanju i ignorisanju ili zaboravu neposredne prošlosti.grunt wrote:fakat zasto se ljudi cude ovakvim postupcima,pa vec duze vrijeme se desava da hrvati i srbi nastupaju za nas samo kada ne mogu nastupati za svoje omiljene zemlje,sto je naravno cest slucaj jer je tamo konkurencija izuzetna
naravno svaka cast onima koji misle i osjecaju drugacije,mada su manjina
- karanana
#104 Re: BH predstavnici na OI
i to nakon malo viski malo coca cola.Admir_1984 wrote:kazu da bi bolje onaj folk pjevac fazlija gadjao danas
- alibegoa
#105 Re: BH predstavnici na OI
Što Jevreju smeta svastika?
- charrrmed
#106 Re: BH predstavnici na OI
a ko smo to mi?PaprikaLjuta wrote:Nepravim se ja mutav, znam ja vrlo dobro sta vi mislite. Pa svedjani u joznem dijelu Svedske vole Dansku vise nego svoj glavni grad, a koliko su puta bili u ratu? Sta sad, hoces zabraniti ljudima da vole sta vole? Pa i vi Turskoj lizete dupe kad igraju protiv Srbije ili Hrvatske kao da ste najveci turcini.nickname-83 wrote:Eh što volim ove što se prave mutavi. Zna se na koga su ameri bombe istresali. Šteta što to nisu cesce radili, možda bih tada na kuću nabacio fasadu u USA bojama, ofarbao auto, "amerikanizirao" svu svoju odjecu, itd. Jel' ti sad malo lakše?PaprikaLjuta wrote: Pa i amerika je pustala svoje uranijum bombice po bosni pa sad im zastava na tramvajimaSta ima veze sto ima majicu sa srpskim grbom.
Valjda je bitno za koga se takmici a ne kakvu majicu nosi, sta fali srpskom grbu?
-
riko-ga
#107 Re: BH predstavnici na OI
Sto ne mogu ove sto se napinju na prste sa izrazenim venama na vratu da bi nama objasnili kako oni vole vise Srbiju od BiH a zive u BiH.Bola koga to interesuje koga ti volis?Mislis da me to zanima?Navijaj i voli koga god hoces al mi nemoj palamuditi o MOJOJ BiH za koju bi ja i zivot dao isto kao sto bi ti za Srbiju.Tvoja je samo tragedija u tome sto moras zivjeti u jednoj a voljeti drugu drzavu.Sve dotle dok bilo koji sportista igra i nastupa za BiH a u isto vrijeme javno istice da mu je Srbija na prvome mjestu on je za mene hinja i ona zadnje propalica bez svoga jasnoga stava.Nije problem meni sto on navija za Srbiju vec sto nastupa za BiH i time joj srozava ugled.ako toliko voli Srbiju brate pid njihovu zastavu i gotova stvar.Ni prvi ni zadnji da je to uradio.
- Sezam
#108 Re: BH predstavnici na OI
Zar ste ocekivali nesto drugo od nekog ko dolazi iz Trebinja? 
- erik2
#109 Re: BH predstavnici na OI
Pravo pitanje.charrrmed wrote:
a ko smo to mi?
- karanana
#110 Re: BH predstavnici na OI
riko-ga wrote:Sto ne mogu ove sto se napinju na prste sa izrazenim venama na vratu da bi nama objasnili kako oni vole vise Srbiju od BiH a zive u BiH.Bola koga to interesuje koga ti volis?Mislis da me to zanima?Navijaj i voli koga god hoces al mi nemoj palamuditi o MOJOJ BiH za koju bi ja i zivot dao isto kao sto bi ti za Srbiju.Tvoja je samo tragedija u tome sto moras zivjeti u jednoj a voljeti drugu drzavu.Sve dotle dok bilo koji sportista igra i nastupa za BiH a u isto vrijeme javno istice da mu je Srbija na prvome mjestu on je za mene hinja i ona zadnje propalica bez svoga jasnoga stava.Nije problem meni sto on navija za Srbiju vec sto nastupa za BiH i time joj srozava ugled.ako toliko voli Srbiju brate pid njihovu zastavu i gotova stvar.Ni prvi ni zadnji da je to uradio.
rado bi oni, ali problem je u tome sto kod njih nema mjesta za nekog ko ce zavrsiti 41. sve sto valja ide.
- jazzer
#111 Re: BH predstavnici na OI
Gadno li je zivjeti u jednoj zemlji a svim silama upirati da se zadovolje analni otvori
stanovnika druge zemlje. To mora da je pakao na zemlji.
stanovnika druge zemlje. To mora da je pakao na zemlji.
- just principe
#112 Re: BH predstavnici na OI
PaprikaLjuta wrote:
Valjda je bitno za koga se takmici a ne kakvu majicu nosi, sta fali srpskom grbu?
cuj sta fali srpskom grbu. Pitaj hrvate sta fali srpskom grbu, pitaj srbe fali bosanskom grbu i to onom s ljiljanima
padobranac jedan
-
Static-X
#113 Re: BH predstavnici na OI
Fakat nismo mi ni za cega! Kod nas omladina jedino sto nauci je kako koga zahebati, prevariti, ukrasti, zbosti, ubiti i slicno. Kad se ta disciplina otvori imacemo ozbiljne sanse za prvu olimpijsku medalju!
- Bosanski_kralj
#114 Re: BH predstavnici na OI
I znači na kraju je uspio izganjati opremu!?burekodsira wrote:fazon je da moras imati streljasku opremu, pa se onda takmiciti na internacionalnim takmicenjima, pa onda na njima izboriti olimpijsku normu i tek onda mozes pricati da hoces na olimpijadu... jbg bilo bi sigurno dobrih olimpijista strijelaca kod nas ali oprema koja ti treba kao prvi i osnovni korak je preskupa da bi je iko mogo priustiti... koliko se sjecam i fazlija je ganjo godinama dok nije nekako izganjo
Zanimljivo da su mu rezultati ostali skoro pa isti.
- So What!
#115 Re: BH predstavnici na OI
Ipak treba reći da je licemjerno nastupati za BiH samo iz interesa. Evo primjer Zvjezdana Misimovića, dao je mnogo reprezentaciji BiH, ali je za istu zaigrao tek kada su ga otjerali iz mlade reprezentacije SiCG. Osim njega od Srba u reprezentaciju su Maletić i braća Vranješ, ali niko od njih nije standardan. Ja bih se potpisao da nam je 95% reprezentacije Srbi samo da igraju dobro i srcem za svoju državu. Druga stvar je da masa Hrvata i Srba iz BiH nastupaju za Srbiju iz Hrvatsku, ali zato skoro niko iz Sandžaka ili Hrvatske dijaspore ne nastupa za nas. Od takvih igrača bih izdvojio Spahića i Mujdžu i neznam nikog više.
Osim toga više nije pravilo da budeš Srbin ili Hrvat, a da nastupaš za susjednu državu. Odnedavno to rade i Bosanci, evo npr. Dinko Mulić, kajakaš rodom iz Bihaća je odlučio da nastupi za Hrvatsku jer u BiH mu jednostavno niko niej omogućio nikakve uslove za rad i odlazak na Olimpijadu. Da napomenem do 2003. bio je reprezentativac BiH i zapaženo je učestovao na nekoliko internacionalnih takmičenja.
A evo naprimjer u Srpskoj olimpijskoj reprezentaciji prije nekoliko dana u Helsinkiju za Srbiju su po bronzu osvojili Asmir Kolašinac i Emir Bekrić, a trenutno su obojica na Olimpijadi u Londonu. Nakon osovjanja medalje, Emir se ogrnuo zastavom Srbije. Znači uvjeren sam da obojica vole Srbiju, a kada bi se slikali u dresovima BiH mislim da bi u Srbiji naišli bi na velike osude. Treba biti realan pa i to priznati.

A evo momci su zajedno učesotovali u emisiji 'Veče sa Ivanom Ivanovićem':
Osim toga više nije pravilo da budeš Srbin ili Hrvat, a da nastupaš za susjednu državu. Odnedavno to rade i Bosanci, evo npr. Dinko Mulić, kajakaš rodom iz Bihaća je odlučio da nastupi za Hrvatsku jer u BiH mu jednostavno niko niej omogućio nikakve uslove za rad i odlazak na Olimpijadu. Da napomenem do 2003. bio je reprezentativac BiH i zapaženo je učestovao na nekoliko internacionalnih takmičenja.
A evo naprimjer u Srpskoj olimpijskoj reprezentaciji prije nekoliko dana u Helsinkiju za Srbiju su po bronzu osvojili Asmir Kolašinac i Emir Bekrić, a trenutno su obojica na Olimpijadi u Londonu. Nakon osovjanja medalje, Emir se ogrnuo zastavom Srbije. Znači uvjeren sam da obojica vole Srbiju, a kada bi se slikali u dresovima BiH mislim da bi u Srbiji naišli bi na velike osude. Treba biti realan pa i to priznati.

Last edited by So What! on 30/07/2012 17:49, edited 1 time in total.
- stochar
- So What!
#117 Re: BH predstavnici na OI
GAĐANJE ZRAČNOM PUŠKOM 10M
Nedžad Fazlija nije prošao kvalifikacije
Bh. olimpijac, strijelac Nedžad Fazlija, nije se danas u Londonu uspio kvalifikovati za takmičenje u gađanju zračnom puškom s udaljenosti od 10 metara.
Piše: N. J.

Nedžad Fazlija u Londonu
Fazlija je u konkurenciji 47 takmičara zauzeo 44. mjesto sa 585 poena, a plasman su osigurali takmičari koji su ostvarili između 596 i 599 poena. No, Fazlija ovim nije završio nastup na Olimpijadi, on će se 6. augusta takmičiti i u disciplini malokalibarska puška 50 – trostav.
Najboljem bh. strijelcu ovo je peto učešće na OI, a najbolji rezultat je ostvario 2000. godine u Sidneju, kada je bio šesti. To je do danas ostao najbolji plasman naših sportista na olimpijskim igrama.
(Klix.ba)
Nedžad Fazlija nije prošao kvalifikacije
Bh. olimpijac, strijelac Nedžad Fazlija, nije se danas u Londonu uspio kvalifikovati za takmičenje u gađanju zračnom puškom s udaljenosti od 10 metara.
Piše: N. J.

Nedžad Fazlija u Londonu
Fazlija je u konkurenciji 47 takmičara zauzeo 44. mjesto sa 585 poena, a plasman su osigurali takmičari koji su ostvarili između 596 i 599 poena. No, Fazlija ovim nije završio nastup na Olimpijadi, on će se 6. augusta takmičiti i u disciplini malokalibarska puška 50 – trostav.
Najboljem bh. strijelcu ovo je peto učešće na OI, a najbolji rezultat je ostvario 2000. godine u Sidneju, kada je bio šesti. To je do danas ostao najbolji plasman naših sportista na olimpijskim igrama.
(Klix.ba)
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#118 Re: BH predstavnici na OI
stochar wrote:
- burekodsira
#119 Re: BH predstavnici na OI
So What! wrote:Ipak treba reći da je licemjerno nastupati za BiH samo iz interesa. Evo primjer Zvjezdana Misimovića, dao je mnogo reprezentaciji BiH, ali je za istu zaigrao tek kada su ga otjerali iz mlade reprezentacije SiCG. Osim njega od Srba u reprezentaciju su Maletić i braća Vranješ, ali niko od njih nije standardan. Ja bih se potpisao da nam je 95% reprezentacije Srbi samo da igraju dobro i srcem za svoju državu. Druga stvar je da masa Hrvata i Srba iz BiH nastupaju za Srbiju iz Hrvatsku, ali zato skoro niko iz Sandžaka ili Hrvatske dijaspore ne nastupa za nas. Od takvih igrača bih izdvojio Spahića i Mujdžu i neznam nikog više.
ova dvojica zadnjih sportasa, sjebAo sam se kad sam vidio, pomutilo mi se toliko da se vise ne sjecam da li se jedan ogrto SRB zastavom a drugi dizao tri prsta ili obrnuto ili oboje a mislim da je i jedan od njih cak imao krst na lancicu oko vrata sto mi se nije uklapalo u koncept s njihovim imenima
@Bosanski_kralj
vezano za opremu kod fazlije, iskreno veze nemam jeli izganjo, ali ne nastupa s prackom
mora da postoji neko pravilo sa kojom opremom smijes nastupati a sad i najlosija od te opreme koja se pika je garant enormno skupa... na to sam mislio kad sam pokusao da objasnim zasto vjerovatno nemamo vise nasih streljasa.
ps: a sta je ovaj ivanovic ukrao izgled studija od stefana raaba i tv total
Last edited by burekodsira on 30/07/2012 19:12, edited 1 time in total.
- cyprus
#120 Re: BH predstavnici na OI
Da ne kenjam?LeonardoAC wrote:aj' ne kenjaj, da se izrazim ovako... to što je on SDP (žalosno je da se to spominje na ovoj temi) nikako ga ne amnestira. Kakve crne države !? Prima masnu lovu u skupštini KS (više tisuća kmčića mjesečno). To što mu je komisija ova/ komisija ona važnija od treninga je druga stvar.cyprus wrote:Bio je nekad, sad koliko znam nije... A mislim da nije fer pljuvati po našim olimpijcima... Koliko god oni loše stajali na Olimpijadi, sjetite se da su oni ipak naši najbolji sportisti (ne računajući ekipne sportove)... To je sramota države, a nikako njih šestero...karanana wrote:jeli ono on kandidat za nacelnika opcine?
Last edited by cyprus on 30/07/2012 19:13, edited 1 time in total.
- Halcyon
#121 Re: BH predstavnici na OI
To bi bio ovaj (Emir Bekrić):

-
marokanac
#122 Re: BH predstavnici na OI
Najbolji dokaz da su pojedini Bošnjaci poturice. Treba mu poslat Vehabije na kućni prag da ga malo prevaspitajuHalcyon wrote:To bi bio ovaj (Emir Bekrić):
-
Reneee
#123 Re: BH predstavnici na OI
Nesto ovo prelazenje u srbe posebno je izrazeno kod Emira
- Halcyon
#124 Re: BH predstavnici na OI
Kriza identiteta, velik broj Bošnjaka pati od toga. Ali šta ćeš, nije to bitno, ne možeš zabranit nekome takve stvari. Ovaj i ne nastupa za BiH, pa me ne zanima ni pod razno. Žao mi samo što drugi ljubitelji četničke ideologije nastupaju pod bh. obilježjima.
- luckylaka
#125 Re: BH predstavnici na OI
Da i ovo nijeEmir(Nemanja)BekricHalcyon wrote:To bi bio ovaj (Emir Bekrić):