Kada bi se pristalo na takve varijante rjesavanja problema stolica, problem bi se rijesio za mjesec dana, uvjeren sam u to. E sada, da li je to pozeljna i prihvatljiva varijanta..o tome bi se moglo diskutovati
Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#101 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
Pa naravno da je moguce. Samo je pitanje koji su interesi u igri, i da li bi se pristalo na varijantu da, recimo, na juznoj tribini stolicama ispisano stoji BHTelecom,a na istoku, recimo, Sarajevska pivara.
Kada bi se pristalo na takve varijante rjesavanja problema stolica, problem bi se rijesio za mjesec dana, uvjeren sam u to. E sada, da li je to pozeljna i prihvatljiva varijanta..o tome bi se moglo diskutovati
-
Smail Aga
#102 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
KO da dogovori sponzorstvosamo_ti wrote:Koliko je moguce da se dogovori sponzorstvo sa nekim, lupam BHTelekom, i da oni stave svoj logo na tu tribinu a zauzvrat da plate strilice, njihovo postavljanje i sve sto ide sa tim !?
Nesto slicno kao sto je na Marakani, Gazprom pise preko cijelog istoka![]()
Mozda je moguca neka takva varijanta, a ta sredstva preusmjeriti na te neke ostale radove ( ali ruku na srce, na Kosevu treba jos bruku stvari odraditi )
- valterbranisarajevo
#103 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
Interesantno je šta je o Koševu napisao američki istoričar Robert Donia.. 700 omladinaca učesnika radne akcije izgradilo je besplatno Koševo za manje od godinu dana.. Rok za završetak je bio 20. juni 1948, a oni su posao završili još u maju...

Last edited by valterbranisarajevo on 31/07/2012 15:29, edited 1 time in total.
- Opetja033
#104 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
Off topic: koja je knjiga u pitanju?valterbranisarajevo wrote:Interesantno je šta je o Koševu napisao američki istoričar Robert Donia.. 7000 omladinaca učesnika radne akcije izgradilo je besplatno Koševo za manje od godinu dana.. Rok za završetak je bio 20. juni 1948, a oni su posao završili još u maju...
- valterbranisarajevo
#105 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
Vjerovatno iz njegove biografije Sarajeva. Svojevremeno sam imao link gdje se knjiga može besplatno skinuti, ali sada to ne mogu naći.... 
- valterbranisarajevo
#106 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
Među prvim objektima koji su dovršeni za zabavu radničke klase su bila dva fudbalska stadiona. Na kraju rata, grad je imao tri stadiona, ali je samo jedan od njih – “Slavija”, domaći teren međuratnog srpskog kluba istog naziva – mogao primiti čak dvije hiljade navijača. Dva stadiona, uključujući i “Slaviju”, su žrtvovani da bi se izgradila stanica i položile šine za novu prugu normalnog kolosijeka. Gradsko vijeće je nakon toga odobrilo izgradnju novog stadiona sjeverno od centra grada. Iako mu je lokacija bila idealna, mjesto za izgradnju novog stadiona je uključivalo sprsko pravoslavno groblje i dosta privatnog zemljišta, i bilo je ispresijecano gornjim tokom Koševskog potoka. Organizatori su ekshumirali ostatke sa srpskog pravoslavnog groblja i premjestili ih na novu parcelu na brdu Vraca. Privatno zemljište je eksproprirano, a Koševski potok je skrenut u betonsko korito koje ga je vodilo do rijeke Miljacke.
Novi Stadion Koševo uglavnom su izgradili pripadnici omladinskih brigada, njih sedam stotina, koji su sa radovima počeli 1947. godine u nadi da će ga završiti na vrijeme za prvi jubilej fizičke kulture u Bosni i Hercegovini, koji se trebao održati 20. juna 1948. godine. Član gradskog vijeća Dane Olbina je osigurao buldožere i materijale za stadion, organizirao je smještaj i hranu za dobrovoljce, i predano radio sa omladinskim brigadama da bi projekat bio dovršen na vrijeme. Atletska takmičenja su organizirana za brigade; jedan organizator je izjavio da je projekat predstavljao “jedinstvenu masovnu školu fizičke kulture”. Kao i u gotovo svakom drugom građevinskom projektu tog vremena, organizatori su se žalili na hronični nedostatak kvalifikovanih radnika. No, projekat je ipak dovršen i svečano otvoren u maju 1948. godine uz veliko slavlje omladinskih radnih brigada koje su predvodili dobrovoljci koji su radili na izgradnji stadiona.Stadion je imao deset hiljada mjesta kada je izgrađen i postao je domaći stadion fudbalskog kluba Sarajevo. Kasnije je objekat sasvim renoviran i dograđen da bi mogao primiti mnogo više gledalaca, i na njemu je održana ceremonija otvaranja zimskih olimpijskih igara 1984. godine.
http://www.4shared.com/office/JdvA9XUx/ ... _biog.html
Novi Stadion Koševo uglavnom su izgradili pripadnici omladinskih brigada, njih sedam stotina, koji su sa radovima počeli 1947. godine u nadi da će ga završiti na vrijeme za prvi jubilej fizičke kulture u Bosni i Hercegovini, koji se trebao održati 20. juna 1948. godine. Član gradskog vijeća Dane Olbina je osigurao buldožere i materijale za stadion, organizirao je smještaj i hranu za dobrovoljce, i predano radio sa omladinskim brigadama da bi projekat bio dovršen na vrijeme. Atletska takmičenja su organizirana za brigade; jedan organizator je izjavio da je projekat predstavljao “jedinstvenu masovnu školu fizičke kulture”. Kao i u gotovo svakom drugom građevinskom projektu tog vremena, organizatori su se žalili na hronični nedostatak kvalifikovanih radnika. No, projekat je ipak dovršen i svečano otvoren u maju 1948. godine uz veliko slavlje omladinskih radnih brigada koje su predvodili dobrovoljci koji su radili na izgradnji stadiona.Stadion je imao deset hiljada mjesta kada je izgrađen i postao je domaći stadion fudbalskog kluba Sarajevo. Kasnije je objekat sasvim renoviran i dograđen da bi mogao primiti mnogo više gledalaca, i na njemu je održana ceremonija otvaranja zimskih olimpijskih igara 1984. godine.
http://www.4shared.com/office/JdvA9XUx/ ... _biog.html
- art vandeley
#107 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
Sa sjednice Komiteta, tacka br. 4.

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#108 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
E samo jos da one dvije firme sto nisu prosle na tenderu ne upute zalbu...i napokon da se barem pocne zapadna tribina sredjivati 
- valterbranisarajevo
#109 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
Ipak se kreće... 
- Zatamnjena stakla
- hary
#111 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
Bojim se prelagano

Ma mrs viseFirma Kraning iz Lukavca uputila je prigovor Centru za sport i rekreaciju Sarajevo na izbor firme koja treba postaviti 12.000 stolica na zapadnu tribinu stadiona Asim Ferhatović Hase, čime je dodatno prolongiran početak radova, kazala je za Klix.ba direktorica CSR-a Jasmina Polić.
CSR je za ovaj posao izabrao sarajevsku firmu Malcom krajem jula, te su preostale dvije firme, koje su se prijavile na tender, imale rok do 2. augusta da se žale, odnosno da upute prigovor na izbor izvođača radova CSR-u. Tu mogućnost je prije dva dana iskoristio lukavački Kraning, koji je na taj način prolongirao planirano potpisivanje ugovora 9. augusta.
"Da nam do 2. augusta nije upućen prigovor firmi koje su učestvovale na tenderu mi bismo s Malcomom već 9. augusta mogli potpisati ugovor za demontažu postojećih i postavljanje novih 12.000, od ukupno 18.000 stolica na zapadnoj tribini, koje trebaju biti dobavljene iz Splita, za cijenu od 266.000 KM. No, Kraning nam je uputio prigovor na izbor izvođača radova, koji smo mi ocijenili kao neosnovan, međutim, oni sada imaju rok do 7. augusta žaliti se Uredu za žalbe BiH. Nadamo se da do toga neće doći i ako ne budu podnijeli žalbu, mi bismo mogli potpisati ugovor s Malcomom polovinom augusta, kada bi i počeli radovi. No, ako upute žalbu, to bi dodatno prolongiralo ovaj rok", kazala je Polić za Klix.ba.
Ona je podsjetila i kako je Komitet za normalizaciju NS BiH 31. jula izdvojio nedostajućih 52.000 KM za postavljanje 12.000 stolica na zapadnoj tribini, tako da CSR sada ima svih 266.000 KM za ovaj posao. Podsjetimo, direktorica Polić nam je prije nekoliko dana kazala kako je rok za postavljanje ovih 12.000 stolica, što će se računati od dana kad radovi počnu, 40 dana, tako da bi, prema sadašnjoj situaciji, u najboljem slučaju posao trebao biti završen krajem septembra.
KLIX
- ledeni_caj
#112 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
Bitno je da to spremno za godisnje 1 tekmu repke, ostale ko jebe. Ma tako nam i treba.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#113 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
Znao sam majke mi. To je to kada se kod nas ne znaju neki drzavni prioriteti i neki osjecaj za nesto sto je bitno za lokalnu zajednicu.
- valterbranisarajevo
#114 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
zakon o javnim nabavkama...jasno mi je da tako nešto mora postojati, ali taj zakon dovodi do apsurdnih situacija da npr u Sarajevu nije izvršena deratizacija više od godinu dana.. Poješće nas miševi...
Sada ovo sa stolicama! Pa moraju postojati neke odredbe po kojima se može zbog "viših interesa" postupiti" mimo tog zakona, a ako je nešto nelegalno ima tužilaštvo i sud..Baš kao što neki igrač dobije državljanstvo preko reda da igra za reprezentaciju...Sada bi Sarajevo lijepo trebalo da tuži ovu firmu iz Lukavca zbog nanesene štete i poslovnog gubitka, ali ja se nadam da će ta Agencija za žalbe BiH poslušati "glas naroda" i da će sve biti kako smo zamislili....
Sada ovo sa stolicama! Pa moraju postojati neke odredbe po kojima se može zbog "viših interesa" postupiti" mimo tog zakona, a ako je nešto nelegalno ima tužilaštvo i sud..Baš kao što neki igrač dobije državljanstvo preko reda da igra za reprezentaciju...Sada bi Sarajevo lijepo trebalo da tuži ovu firmu iz Lukavca zbog nanesene štete i poslovnog gubitka, ali ja se nadam da će ta Agencija za žalbe BiH poslušati "glas naroda" i da će sve biti kako smo zamislili....
- Logovan
#115 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
A ja se ponadao....

- luckylaka
#116 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
To je to kada u skoro svakoj organizaciji,firmi bilo kakvom sektoru vladaju polupismeni levati koji kroje pravila igre.Pa jebote sve imas na tanjuru i opet odgadjanja i tako unedogled.Koji mafijasi haraju ovdje da Bog sacuva-LIBERO- wrote:Znao sam majke mi. To je to kada se kod nas ne znaju neki drzavni prioriteti i neki osjecaj za nesto sto je bitno za lokalnu zajednicu.
- luckylaka
#117 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
Sta ces se bolan nadati i kad krenu raditi ako je rok 40 dana racunaj 140.Sta je jos zavrseno u rokuzlo87 wrote:A ja se ponadao....![]()
![]()
![]()
- valterbranisarajevo
#118 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
Sada se jedino možemo pouzdati da Agencija za žalbe prepozna "viši interes". Očigledno je da utakmica BiH - Latvija 11. septembra visi u zraku. Ne bi NSBiH dao te pare "onako" nego što su svjesni da nemaju gdje igrati...A da sam bijesan...
Užasno..

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#119 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
valterbranisarajevo wrote:Sada se jedino možemo pouzdati da Agencija za žalbe prepozna "viši interes". Očigledno je da utakmica BiH - Latvija 11. septembra visi u zraku. Ne bi NSBiH dao te pare "onako" nego što su svjesni da nemaju gdje igrati...A da sam bijesan...Užasno..
![]()
Treba neko iz komiteta,tj iz saveza, pokusati izlobirati ako treba i kod visih organa da se malo pogura ovo sve.
Ako ovako nastave nece poceti sa postavljanjem ni do septembra..a onda vise nije toliko ni bitno jer je rok 40 dana,a znajuci nase rokove to ce na 2 mjeseca izaci
-
rookfash
#120 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
ja znam da je jedina stvar koju mogu uraditi da svoj glas na izborima u oktobru ne dam ovima sto su na vlasti u opcini centar koja je vlasnik stadiona jer su nesposobni da promijene te stolice za vrijeme svoga mandata..znam da je moj glas kap u moru, al imaju jos vremena da ga pridobiju.
- valterbranisarajevo
#121 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
Pa definitivno, ako ne stolice ne budu za Play Off, neće biti ni za reprezentaciju. Ako im treba takva bruka, samo naprijed...-LIBERO- wrote:valterbranisarajevo wrote:Sada se jedino možemo pouzdati da Agencija za žalbe prepozna "viši interes". Očigledno je da utakmica BiH - Latvija 11. septembra visi u zraku. Ne bi NSBiH dao te pare "onako" nego što su svjesni da nemaju gdje igrati...A da sam bijesan...Užasno..
![]()
Treba neko iz komiteta,tj iz saveza, pokusati izlobirati ako treba i kod visih organa da se malo pogura ovo sve.
Ako ovako nastave nece poceti sa postavljanjem ni do septembra..a onda vise nije toliko ni bitno jer je rok 40 dana,a znajuci nase rokove to ce na 2 mjeseca izaci. Ne samo zbog Sarajeva, gdje mi sigurno necemo imati zapad za 4. pretkolo, nego i za reprezentaciju.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
-
El_comadante
#123 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
i dokle je stiglo sa procedurama jesu li počeli praviti zapadnu tribinu?
- Logovan
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#125 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)
I kada bi se trebalo krenuti sa postavkom tih stolica? Pretpostavljam nekada na proljece naredne godine??
Zna li neko nesto vise. Ima li neko pristup tenderu, je li se zna boja stolica, vrsta stolica...bilo sta?
Hajde mahala....

Zna li neko nesto vise. Ima li neko pristup tenderu, je li se zna boja stolica, vrsta stolica...bilo sta?
Hajde mahala....