Gdje NE jesti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#101 Re: Gdje NE jesti

Post by Bloo »

Point. wrote: 07/12/2019 10:02
512MB wrote: 05/12/2019 16:23 Aha interesantno zapažanje, ja ih znam kijamet koji to izbjegavaju gdje god stignu, uključujući mene i moju porodicu
Jarane, kijamet u ovoj rečenici je totalna fula. Zna se šta znači kijamet al odrednica za broj sigurno nije. :mrgreen:

Ps. I ćevapi nisu baš junk food.
Ma mislio je na hejbet..

Pa cevapi su nekako na pola puta...
high_volume

#102 Re: Gdje NE jesti

Post by high_volume »

Bloo wrote: 07/12/2019 10:02
high_volume wrote: 07/12/2019 10:00 Ovo nabrajanje objekata gdje "ne jesti" jako je loše i neprofesionalno od ovog Foruma. S jedne strane Forum zabranjuje reklamu svega i svačega, s druge strane odobrava antireklamu. Bez ikakvih dokaza ovdje se upisuju mjesta i restorani i sl. u kojima "ne treba jesti", zbog "pokvarene hrane", zbog ovoga ili onoga, sve pod krinkom nickova i s raznim interesima :-)
Eno tema najbolja pica u gradu, najbolji hamburger....prsti od preporuka.
Stoga....

Kakvih dokaza? Ovdje se iznose subjektivni osvrti kao i na gore apomenutim temama. Nije ovo sanitarna inspekcija.
Nije isto dobra preporuka i pisanje antireklama bez ikakvih dokaza. Pretpostavi da si vlasnica ugostiteljskog objekta, i da mi neki sada pišemo kako je kod tebe loša hrana, ja stomak pokvario, a nikad ušao unutra nisam. I drugi ko čita, stiče negativan utisak, bez ikakve stvarne osnove.

Nisi ti shvatila o čemu pišem :(
Bloo
Globalna šefica

#103 Re: Gdje NE jesti

Post by Bloo »

high_volume wrote: 07/12/2019 10:08
Bloo wrote: 07/12/2019 10:02
high_volume wrote: 07/12/2019 10:00 Ovo nabrajanje objekata gdje "ne jesti" jako je loše i neprofesionalno od ovog Foruma. S jedne strane Forum zabranjuje reklamu svega i svačega, s druge strane odobrava antireklamu. Bez ikakvih dokaza ovdje se upisuju mjesta i restorani i sl. u kojima "ne treba jesti", zbog "pokvarene hrane", zbog ovoga ili onoga, sve pod krinkom nickova i s raznim interesima :-)
Eno tema najbolja pica u gradu, najbolji hamburger....prsti od preporuka.
Stoga....

Kakvih dokaza? Ovdje se iznose subjektivni osvrti kao i na gore apomenutim temama. Nije ovo sanitarna inspekcija.
Nije isto dobra preporuka i pisanje antireklama bez ikakvih dokaza. Pretpostavi da si vlasnica ugostiteljskog objekta, i da mi neki sada pišemo kako je kod tebe loša hrana, ja stomak pokvario, a nikad ušao unutra nisam. I drugi ko čita, stiče negativan utosak, bez ikakve stvarne osnove.

Nisi ti shvatila o čemu pišem :(
Cek, hoces da se razluci izmedu stvarne kritike i laganja?
Ili da se ukine bilo kakva negativna kritika?
high_volume

#104 Re: Gdje NE jesti

Post by high_volume »

Bloo wrote: 07/12/2019 10:10 Cek, hoces da se razluci izmedu stvarne kritike i laganja?
Pokazivanjem ugostiteljskih objekata u kojima je neko "pokvario stomak" i čije je zdravlje bilo ugroženo, i slična pisanja, a bez ikakvih dokaza, nanose direktnu štetu tim objektima. Ipak je ovo javni prostor, javni forum, objekti se objavljuju imenima, a kreatori su skriveni nickovima.
Bloo
Globalna šefica

#105 Re: Gdje NE jesti

Post by Bloo »

high_volume wrote: 07/12/2019 10:15
Bloo wrote: 07/12/2019 10:10 Cek, hoces da se razluci izmedu stvarne kritike i laganja?
Pokazivanjem ugostiteljskih objekata u kojima je neko "pokvario stomak" i čije je zdravlje bilo ugroženo, i slična pisanja, a bez ikakvih dokaza, nanose direktnu štetu tim objektima. Ipak je ovo javni prostor, javni forum, objekti se objavljuju imenima, a kreatori su skriveni nickovima.
A sta bi za tebe bio dokaz?
Point.

#106 Re: Gdje NE jesti

Post by Point. »

Bloo wrote: 07/12/2019 10:03
512MB wrote: 05/12/2019 16:23 Aha interesantno zapažanje, ja ih znam kijamet koji to izbjegavaju gdje god stignu, uključujući mene i moju porodicu
Jarane, kijamet u ovoj rečenici je totalna fula. Zna se šta znači kijamet al odrednica za broj sigurno nije. :mrgreen:

Ma mislio je na hejbet..

Može biti da je hejbet.
i agree

#107 Re: Gdje NE jesti

Post by i agree »

Ne kontam kakav dokaz?Sta trebamo da svi slikamo hranu koju jedemo ili da je mozda prvo posaljemo na ispitivanje u laboratoriju pa onda tek kad odobre da jedemo?Cuj dokaz pa ko ce se nadat kad jede negdje da ce stomak pokvarit a pogotovo na mjestima koja dugo rade...
Sta moze prilozit jedino da bi te "uvjerio" nalaz od doktora a onda bi bilo hajde dokazi da si bas tu jeo :lol: :-)
high_volume

#108 Re: Gdje NE jesti

Post by high_volume »

Bloo wrote: 07/12/2019 10:16
A sta bi za tebe bio dokaz?
Ako je ovdje zabranjena reklama, treba zabraniti i antireklamu bez čvrstih dokaza, ne znam što se toliko opireš mojim prigovorima. Pitao sam te, kako bi se ti osjećala da neko o tvom ugostiteljskom objektu piše na javnom mjestu da je pokvario stomak, a nije, ili nije ušao nikad unutra, i sl. Da jeste, uvijek postoji nadležna inspekcija, pa kad inspekcija procesuira trovanje, onda može javno objaviti trovanje. Sve drugačije je direktno nanošenje štete ljudima koji vode ugostiteljske objekte. Ne razumijem šato ti je teško shvatiti što pišem :-)
i agree

#109 Re: Gdje NE jesti

Post by i agree »

Kad si i gdje procitao da je inspekcija nakon jednog slucaja nekog kaznila,zatvorila itd...
Kolko se sjecam samo onaj pomodorino kad je potrovo raju a pojedinacni slucajevi ja barem nisam cuo.Pa vecina tih objekata ima svoje ljude koji dolaze u inspekciju,sto se vidi od ne davanja racuna pa na dalje...
Bezveze je o tome naglabat u ovako koruptivnoj drzavi
high_volume

#110 Re: Gdje NE jesti

Post by high_volume »

i agree wrote: 07/12/2019 10:30 Kad si i gdje procitao da je inspekcija nakon jednog slucaja nekog kaznila,zatvorila itd...
Kolko se sjecam samo onaj pomodorino kad je potrovo raju a pojedinacni slucajevi ja barem nisam cuo.Pa vecina tih objekata ima svoje ljude koji dolaze u inspekciju,sto se vidi od ne davanja racuna pa na dalje...
I onda ovaj Forum i forumski nickovi trebaju preuzeti nadležnost inspekcija i javno objavljivati gdje jesti i gdje ne jesti, gdje se može pokvariti stomak i ugroziti zdravlje ljudi i sl. :? A vlasnici ugostiteljskih objekata, ni krivi ni dužni, nalaziti se u jadu jer ih tamo neko javno blati i sramoti :-)

"Momak, ti si ovdje zalut'o" :-)
i agree

#111 Re: Gdje NE jesti

Post by i agree »

high_volume wrote: 07/12/2019 10:34
i agree wrote: 07/12/2019 10:30 Kad si i gdje procitao da je inspekcija nakon jednog slucaja nekog kaznila,zatvorila itd...
I onda ovaj Forum i forumski nickovi trebaju preuzeti nadležnost inspekcija i javno objavljivati gdje jesti i gdje ne jesti, gdje se može pokvariti stomak i ugroziti zdravlje ljudi i sl. :? A vlasnici ugostiteljskih objekata, ni krivi ni dužni, nalaziti se u jadu jer ih tamo neko javno blati i sramoti :-)

"Momak, ti si ovdje zalut'o" :-)
Prije da si ti zalutao,pises o stvarima kao da ne zivis ovde :-)
Sta fali ako neko iznese svoje iskustvo,ne vidim da se iko stavlja na lomacu zbog toga.Jedino ako nisi ti jedan od vlasnika pomenutih objekata-trovacnica pa ti rusi ugled,onda shvatam ovakvo izlaganje. :D
Bloo
Globalna šefica

#112 Re: Gdje NE jesti

Post by Bloo »

high_volume wrote: 07/12/2019 10:24
Ako je ovdje zabranjena reklama, treba zabraniti i antireklamu bez čvrstih dokaza, ne znam što se toliko opireš mojim prigovorima. Pitao sam te, kako bi se ti osjećala da neko o tvom ugostiteljskom objektu piše na javnom mjestu da je pokvario stomak, a nije, ili nije ušao nikad unutra, i sl. Da jeste, uvijek postoji nadležna inspekcija, pa kad inspekcija procesuira trovanje, onda može javno objaviti trovanje. Sve drugačije je direktno nanošenje štete ljudima koji vode ugostiteljske objekte. Ne razumijem šato ti je teško shvatiti što pišem :-)
Ne razumijem zasto je tebi tesko shvatiti receno.
Preporuke nisu zabranjene kao sto mozes vidjeti po temama.koje sam.navela. A i one su reklama zar ne?
Najbolja pica koju sam jela je ......(naziv restorana). To je licni osvrt i reklama.

A nisam.uslikala sta sam jela niti racun. Mozda.lazem i radim u restoranu.

Isto tako.iznosenje subjektivnog iskustva o restoranima je dozvoljeno.
Neko ima.osjetljiviji stomak, neko lose reaguje na slabije higijenske uslove...neko laze da ocrni...

Ja sam se otrovala u buregdzinici Bosna na carsiji. Klasicno trovanje mlijecnim.poljevom.
I trebala sam sutra zvati sanitarnu?
i agree

#113 Re: Gdje NE jesti

Post by i agree »

Ma dzaba se trudis,kad neko negdje zavre tesko da ce ti reci pogrijesio sam,upravu si,ili ce nastavit da vrti sto je poceo ili ce prestat pisat.Sve moralne velicine :lol:
i agree

#114 Re: Gdje NE jesti

Post by i agree »

Ovde ocigledno imaju jaka ledja cim ih ne zatvaraju.Ne sjecam se kad sam u nekoj pekari dobio racun,samim tim boga pitaj sta trpaju u proizvode i prodaju.
dječak sa šibicama

#115 Re: Gdje NE jesti

Post by dječak sa šibicama »

Sve sto se napise na tu temu moze biti reklama ili antireklama, ko meni garantuje da na temama o cevaPdzinicama ili bureKdzinicama ne pisu njihovi jarani, pa hvale Beska a pljuju Zmaja i obratno.

Mene licno takvi postovi nece natjerati da ne odem ili odem u taj objekat, a svako ima pravo pisati sta hoce, to je poenta foruma. Ko na ulici da smo, cekamo klasov kamion da doveze narodni hljeb pa usput lapandamo, Zijo kaze sjo jarane onaj burek u Bosni masan a Halima kontrira da joj se pokvarilo meso kod Babica od kako mu majka vise ne prodaje.
i agree

#116 Re: Gdje NE jesti

Post by i agree »

sherbett wrote: 07/12/2019 13:01
i agree wrote: 07/12/2019 13:00 Ovde ocigledno imaju jaka ledja cim ih ne zatvaraju.Ne sjecam se kad sam u nekoj pekari dobio racun,samim tim boga pitaj sta trpaju u proizvode i prodaju.
Pa ima sanitarna inspekcija valjda
Moraju izaci na dojavu
A sta oni samo rade po dojavama,nije im posao da provjeravaju sami objekte?Nisam to znao...
i agree

#117 Re: Gdje NE jesti

Post by i agree »

sherbett wrote: 07/12/2019 13:04 Pa jest im posao
Ali imaju neki red ili ne red
U svakom slucaju kad netko dojavi, moraju izac
Moraju izac a prije toga najavit da dolaze :D

bjezi ba lopovska posla
512MB

#118 Re: Gdje NE jesti

Post by 512MB »

Bloo wrote: 07/12/2019 10:03

Ma mislio je na hejbet..

U Krajini taj pojam koristimo i u druge svrhe :mrgreen:

Stara poslovica kaže: „Čo'jek se veže riječima, a hajvan kanafom“ – međutim, za Mustafu, čo'jeka u godinama, to pravilo nije vrijedilo, jer ga on nikad nije ni čuo. Bir vaktile, Mustafa je išao zijariti Ćabu. Vratio se o'tamo pun znanja, ne bi insan rek'o šejh. U ovom vaktu, kad je prošao svijeta pola, kad je viđo kijamet ljudi, sa istima popričo malo, sjedi u džamiji na stolici, ko biva, noge ga bole, gleda zamišljeno u jednu tačku, i čeka da prouči ezan.

https://www.cazin.net/blog/kolumna-elve ... WkBT7.dpbs
Bloo
Globalna šefica

#119 Re: Gdje NE jesti

Post by Bloo »

512MB wrote: 07/12/2019 22:06
U Krajini taj pojam koristimo i u druge svrhe :mrgreen:

Stara poslovica kaže: „Čo'jek se veže riječima, a hajvan kanafom“ – međutim, za Mustafu, čo'jeka u godinama, to pravilo nije vrijedilo, jer ga on nikad nije ni čuo. Bir vaktile, Mustafa je išao zijariti Ćabu. Vratio se o'tamo pun znanja, ne bi insan rek'o šejh. U ovom vaktu, kad je prošao svijeta pola, kad je viđo kijamet ljudi, sa istima popričo malo, sjedi u džamiji na stolici, ko biva, noge ga bole, gleda zamišljeno u jednu tačku, i čeka da prouči ezan.

https://www.cazin.net/blog/kolumna-elve ... WkBT7.dpbs
Možda, mada do sada nisam čula ni od svojih Krajišnika...
Ali jesi se zakopao i iskopao mlađahnog "pisca" kolumni :D aferim
Optimus09

#120 Re: Gdje NE jesti

Post by Optimus09 »

Kijamet se koristi cesto u mojoj sredini,sijaset vrlo rijetko :D
512MB

#121 Re: Gdje NE jesti

Post by 512MB »

Moja nena koristi tu riječ ali samo kad je u negativnom smislu, naprimjer "kod doktora bilo kijamet ljudi". Nikad u pozitivnom kao "pojeo sam kijamet palačinki" :mrgreen:
Uredzapape

#122 Re: Gdje NE jesti

Post by Uredzapape »

Iscera ti svoje :lol: znala sam za sijaset i hejbet al kijamet ljudi :lol: no wej :D naucih nestA :lol:
pizarro

#123 Re: Gdje NE jesti

Post by pizarro »

512MB wrote: 05/12/2019 17:31 Po meni je pojam "kijamet" sve samo ne intelektualan :mrgreen:
512MB wrote: 07/12/2019 22:30 Moja nena koristi tu riječ
ono kad se covjek stidi svog porijekla :facepalm:
basicm

#124 Re: Gdje NE jesti

Post by basicm »

Optimus09 wrote: 07/12/2019 22:16 Kijamet se koristi cesto u mojoj sredini,sijaset vrlo rijetko :D
Sijaset se koristi preko Drine, kod nas nikad. Naravno ima u posljednje vrijeme, kod ovih sto se edukuju na istocnim forumima i blogovima.
i agree

#125 Re: Gdje NE jesti

Post by i agree »

Uredzapape wrote: 08/12/2019 10:11 Iscera ti svoje :lol: znala sam za sijaset i hejbet al kijamet ljudi :lol: no wej :D naucih nestA :lol:
u sarajevu kad je nevrijeme se kaze ja kijameta
Post Reply