Anime

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
duplanula

#101 Re: Anime

Post by duplanula »

NenjiA wrote:joj fakat... FF7 i FF8 sam su definitivno najbolje igre koje sam ikad odigrao, a uz to su i najbolje anime-priče :thumbup:

btw izlazi Final Fantasy 7 re-release :D
probaj i suikoden III mislim da mozes naci neki PSX emulator :D, ta igra je preluda ali pravo :)
Averus

#102 Re: Anime

Post by Averus »

duplanula wrote:
NenjiA wrote:joj fakat... FF7 i FF8 sam su definitivno najbolje igre koje sam ikad odigrao, a uz to su i najbolje anime-priče :thumbup:

btw izlazi Final Fantasy 7 re-release :D
probaj i suikoden III mislim da mozes naci neki PSX emulator :D, ta igra je preluda ali pravo :)
naći? :lol:
kod mene na desktopu sve može falit', ali psx i ps2 emulator stoji uvijek :D
vala ću se nakaniti ovih dana za suikoden :-)
Tkd

#103 Re: Anime

Post by Tkd »

Na 5 cd-ova :lol:
Gandalf

#104 Re: Anime

Post by Gandalf »

Image

Pogledah sada 1. epizodu Samurai Champloo-a - extra :thumbup:
Tkd

#105 Re: Anime

Post by Tkd »

Izgleda pravo kul.

Inače , čekam novu mangu Naruto...sutra aBd bi trebala izaći. Isto tako nova epizoda je filler o Sakuri :lol:
Gandalf

#106 Re: Anime

Post by Gandalf »

Definitivno najlošiji lik na Narutu mi je Sakura - kada je frka, bespomoćna je, samo plače i drugi je spašavaju - tek poslije frke malo pomogne sa svojim medical jutsuom - i to je to, ostatak njenog postojanja se zasniva na iskazivanju njene čudovišne snage kada treba opalit' šljagu Narutu - i samo tada ima čudovišnu snagu :-) - meni je svaka pojava Sakure filer, a sada još i njen filer ima svoju filer epizodu :roll: e jbg, japanci baš znaju u po' frke otegnut' do beskraja glavnu priču
Tkd

#107 Re: Anime

Post by Tkd »

Hahahahah

A zamisli scenarija da Sakura ostane s Narutom :lol:

Pa dobro, jedino vrijedno što je uradila je borba protiv Sasorija, ali ni to nije toliko vrijedno jer je ona "baba" upravljala s njom :D
Gandalf

#108 Re: Anime

Post by Gandalf »

:mrgreen:
duplanula

#109 Re: Anime

Post by duplanula »

Ima nas koji smo u nekim kasnim epizodama Naruta i Cowboy Beebopa, pa plsssssssssssss nemojte spoilere pisati :D.
Tkd

#110 Re: Anime

Post by Tkd »

:D :D :D

Danas potpuno razočaran mangom od Naruta. Čekaš 7 dana i onda serviraju nešto bez veze. Jedne sedmice bude predobra, onda sux.
lajkujMe

#111 Re: Anime

Post by lajkujMe »

Tkd wrote::D :D :D

Danas potpuno razočaran mangom od Naruta. Čekaš 7 dana i onda serviraju nešto bez veze. Jedne sedmice bude predobra, onda sux.
Ne citati ako neces da ti se pokvari radnja naruta a ne citas mangu.

:( daa bila strasno dosadna, hajde valjda ce iduce biti bolje, al da naruto, bee, kakashi i gai mogu samo ogrebotinu napraviti na Tobijevoj maski to je strasno to sve govori koliko je jak Tobi.

Uglavnom trenutno smo na vrhuncu Naruta citava radnja se omotava, Jubi ce mozda vec iduceg izdanja ugledati svijetlo dana, Tobi dominira, Alijansa izgleda da ce izgubiti ponajvise zbog Madare (njega fakat niko nemoze zaustaviti), sta li orochimaru i Sasuke planiraju i skime to zele da razgovaraju? :shock:

Ma haos teski.

A najvise me iritiralo u zadnjem izdanju naruta da nisam mogao pratiti radnju zato sto je kretenski crtana sve kamenje za kamenom nista se ne vidi.
MrAres

#112 Re: Anime

Post by MrAres »

Slice of life anime su meni najjaci. Dvadesetak epizoda max, cesto ih znam odgledati u komadu :D
Ako niste gledali Haruhi Suzumiu, moja preporuka :thumbup:
Gandalf

#113 Re: Anime

Post by Gandalf »

lajkujMe wrote:
Tkd wrote::D :D :D

Ne citati ako neces da ti se pokvari radnja naruta a ne citas mangu.

:( daa bila strasno dosadna, hajde valjda ce iduce biti bolje, al da naruto, bee, kakashi i gai mogu samo ogrebotinu napraviti na Tobijevoj maski to je strasno to sve govori koliko je jak Tobi.

Uglavnom trenutno smo na vrhuncu Naruta citava radnja se omotava, Jubi ce mozda vec iduceg izdanja ugledati svijetlo dana, Tobi dominira, Alijansa izgleda da ce izgubiti ponajvise zbog Madare (njega fakat niko nemoze zaustaviti), sta li orochimaru i Sasuke planiraju i skime to zele da razgovaraju? :shock:

Ma haos teski.

A najvise me iritiralo u zadnjem izdanju naruta da nisam mogao pratiti radnju zato sto je kretenski crtana sve kamenje za kamenom nista se ne vidi.
Ipak su Tobi i Madara najveći negativci koji imaju istu ambiciju - novi svjestski poredak i apsolutna vlast - proći će još mnogo epizoda do njihovog poraza, a Naruto će kad tad iz petinih žila izvući nekakav Kyubi Rasengan kojim će satrati konkurenciju - ipak njemu pomažu Kakashi i Gai, vjerovatno dva najjača Jonina ikad i to ne samo u Konohi - veća dilema mi je kako će Kagei pobijediti Madaru - povratak Orochimarua prijeti da Naruto dogura do 700. epizode animea i ko zna kojeg broja Mange, a to me baš i ne veseli - Orochimarua je sasvim fino dokusurio Itachi i ne znam kog vraga ponovo ga vraćaju u priču - baš ne žele privesti kraju radnju Naruta :zjev:
Tkd

#114 Re: Anime

Post by Tkd »

Najjača izjava poslije nove epizode anime-a :

- Death to Sakura in Naruto :lol:

Pa dobro, ogebotina na maski, razvlaći sve to do maksimuma. Serija je megapopularna, tako da to uveliko koriste. Ko je Tobi, na kraju neko koga nisu nikoga spominjali ili baš neko poznat. Gaiu je rekao Tobi da zaboravlja na face aludirajuću pri tome na Kisame-a kada se Gai nije mogao sjetiti njegove face lol. A ima i jedna manga kada je Kakashi imao taj famozni pogled kada je vidio Sharinghan u Tobija. Uglavnom kul.

U međuvremenu sam jutro pregledao Mew vs Mewtwo . Poučno, no nije mi se toliko svidjelo , prekratko traje. 2 film Lugia sam davno nekad gledao, tako da ga nisam skidao, a skinuo sam 3 i 4 film. To nekad aBd ovih dana pregledati. Ima jođ jedan što je izašao 2005 njega sam imao na dvd-u i kul je. Hmm, ukupno ima nekih 12-15 filmova.

Isto poslije toga aBd kontam pregledati sve filmove Dragonballa, nisam ih nikada gledao, jer mi je jednostavno lijeno bilo, a aBd poslije toga ću razmisliti šta će biti na meniju :mrgreen: . Gledam uporednu neke sitcoms i anime.
Gandalf

#115 Re: Anime

Post by Gandalf »

Ova dva DBZ filma su mi najjača

The Tree Of Might

Image

Boyack Unbound

Image
Tkd

#116 Re: Anime

Post by Tkd »

Sabura, doći će ako Bog da i red na njih da se gledaju :-D

Brolly, legendarni ssj, rekoše da mu je snaga 1 milijarda kada se pretvori u ssj.
mrgreen

#117 Re: Anime

Post by mrgreen »

ajd nemojte spoilati ni naruta ni bilo sta. jedva sam se motivisala da pocnem gledati. sve sam se nadala da ce naruto prevazici ono kreveljenje, sto bi labud rekao, ali vi mi ubiste nadu :-D
Gandalf

#118 Re: Anime

Post by Gandalf »

mrgreen wrote:ajd nemojte spoilati ni naruta ni bilo sta. jedva sam se motivisala da pocnem gledati. sve sam se nadala da ce naruto prevazici ono kreveljenje, sto bi labud rekao, ali vi mi ubiste nadu :-D
Naruta izvlači što ima puno ozbiljnih likova oko njega, što negativaca što pozitivaca, koji se ne krevelje već djeluju, kao : Sasuke, Kakashi, bilo ko iz Hyuga klana, bilo ko iz Akatsukija itd, a Naeuto ima zajedničku copy paste odliku svih shounen junaka još od Gokua iz DBZ-a, da je pomalo blesav - Japanci očigledno vole da im je glavni junak u shounen animeima pomalo lud, goofball
Tkd

#119 Re: Anime

Post by Tkd »

Neće se pokajati ko god gleda taj anime ;-)

Gai je najluđi lik :lol:
Jokericious

#120 Re: Anime

Post by Jokericious »

Gledao sam nekada davno. Bilo na RTL2, dobro doslo i da se njemacki nauci. Mozda bi poceo opet gledati al koliko primjetim ne pustaju vise, slaba gledanost il sta vec?

Najbolji po meni One Piece, Detectiv Conan i Dragonball. :thumbup:
Tkd

#121 Re: Anime

Post by Tkd »

CollegeGunner wrote:Gledao sam nekada davno. Bilo na RTL2, dobro doslo i da se njemacki nauci. Mozda bi poceo opet gledati al koliko primjetim ne pustaju vise, slaba gledanost il sta vec?

Najbolji po meni One Piece, Detectiv Conan i Dragonball. :thumbup:

Vikendom samo puštaju. Pa dobro, mislim da to nije to gledanosti, nego je došlo do same promjene koncepta cijeloga Rtl 2 .

A sva ti anime-a što si nabrojao su odlična. 1 i 2 preko 500 epizoda, 2 preko 600 mislim, a DB , odnosno njihov kreator je najavio 2013 ako Bog da novi movie.

Inače sada na filleru Naruto, se mogao u epizodi vidjeti poster ono "ofirno" kako najavljuju svoj new movie. :mrgreen:
Tkd

#123 Re: Anime

Post by Tkd »

LOOOOOL , Vulpixa :lol:
Tkd

#124 Re: Anime

Post by Tkd »

]

Good old days :thumbup:
Averus

#125 Re: Anime

Post by Averus »

:D

al' moj favorit:

dakle to mi je ujedno i najdraža anime serija jer je nekako predobra i pretužna :roll:
Post Reply