Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Stitch__

Post by Stitch__ »

a shto izbjegavas komentar o ligi prvaka :P
stidljiv

Post by stidljiv »

Stitch__ wrote:jel ti zivis ispod kamena? (sto bi rekli ameri)

baci pogled na tabelu pa pricaj o sansama :P
Navikli smo mi da protivnike ubijamo u pojam...sto bi rekli mi bosanci... :lol: :lol:
Brando

Post by Brando »

ko izbjegava?
stidljiv

Post by stidljiv »

Stitch__ wrote:a shto izbjegavas komentar o ligi prvaka :P
A sta ces ti prigovoriti molim te o Serie A???Vi koji imate 10 scudetta manje...ish ish.... :lol:
Stitch__

Post by Stitch__ »

zadnji put kad sam provjerio, liga prvaka je 15 puta cjenjeniji trofej od scudetta

ili se varam :D
stidljiv

Post by stidljiv »

Stitch__ wrote:zadnji put kad sam provjerio, liga prvaka je 15 puta cjenjeniji trofej od scudetta

ili se varam :D
Znas li ti koji je jedini klub u Evropi koji je prvi osvojio sva tri evropska takmicenja??Ocigledno je da ne znas ...jer si u zabludi...sto se tice tima koji podrzavas... :wink:

I ti da mi o tome pricas...vi koji ste pratili nase tragove i idete nasim tragovima jos uvijek...ish ish.... :lol:
Stitch__

Post by Stitch__ »

big deal

sto ce mi kup uefa, ako mogu osvojit ligu sampiona?

to samo pokazuje da ste tokom godina cesto ucestvovali u kupu uefa

ostavi ligu PRVAKA, nije to za juve :P
Brando

Post by Brando »

zadnji put kad sam provjerio, liga prvaka je 15 puta cjenjeniji trofej od scudetta

ili se varam

ajd nemoj se sad vaditi, sve se zna, ja za Milan (a vjerujem i ti) nikad nisam cuo da neko kaze najtrofejniji klub, ne znam Italije, Europe, Svijeta, a za Juventus ces uvijek cuti NAJTROFEJNIJI klub Italije, kao sto ces cuti Real Madrid NAJTROFEJNIJI klub Europe, Španjolske...

a je li cijenjeniji? pa ne znam vise, kad trecinu scudetta istorije talijanske lige osvojis onda ti je mozda cijenjenija CL, a Milan se sigurno vise lozi na scudetto jer opasno zaostaju (11 naslova) a to sto su osvojili 6 CL, svaka cast a mogli su osvojiti 1 (kao npr.Barsa) jer takvo ti je kup takmicenje, a prava kvaliteta i kontinuitet se vidi i dolazi do izrazaja kroz ligu a ne kup takmicenje (ne podcjenjivajuci CL).
Brando

Post by Brando »

Stitch__ wrote:big deal

sto ce mi kup uefa, ako mogu osvojit ligu sampiona?

to samo pokazuje da ste tokom godina cesto ucestvovali u kupu uefa

ostavi ligu PRVAKA, nije to za juve :P

a cire ti meni gdje Juve bio pocetkom i sredinom '80, a gdje Milan?
ne znas jel?

ja cu ti reci!!!

Juve je '83 igrao finale KP (sada CL), '84 osvojio KPK, '85 KP, superkup i interkontinentalni kup, scudetto 1981, '82, '84, '86. Naravno rijec je o genijalnoj generaciji s Platinijem i Boniekom.

Milan?
evo malo istorije...
"Mracni dani su nastupili za cijeli talijanski nogomet,a osobito za Milan. Koncem sezone 1979/80 puknuo je skanal s namjestanjem utakmica i ilegalnom kladionicom. Istraga je pokazala da su dva crveno-crna igraca i predsjednik Colombo bili umijesani, pa je Milan zajedno s Lazijem preseljen u drugu ligu. Perugia i Bologna kaznjeni su s negativnim bodovima, a niz igraca poput Giordana, Rossija i Wilsona dobio je podulje suspenzije. Milan se vratio u najvisi razred iz prvog pokusaja, no, unutrasnje razmirice potegnule su klub nazad u Serie B, vec iduce sezone. Navijaci su stali iza svoje momcadi, koja se nikada u povijesti nije nasla u tako teskoj situaciji. Njihova je podrska zamalo rezultirala pothvatom jer je Milan od sigurnog davljenika serijom pozitivnih rezultata dosao na bod do spasa kolo prije kraja. No, u posljednjem je kolu Genoa postigla pobjedu u '92 minuti i ostala bod ispred Milana, koji je bio uspjesan na gostovanju. Škotlandjanin Joe Jordan svojim je pogocima pomogao rossonerima da se brzo oporave od soka i vrate u Serie A 1983, no, nove su nevolje uslijedile. Novi predsjednik Farina nasojao je obnoviti momcad kupnjom uglednih inozemaca, poput Luthera Blisetta, Raya Wilkinsa i Marka Hateleya, no, ubrzo je uletio u dugove i preselio u inozemstvo. Zakratko je izgledalo da ce klub opet potonuti, no, medijski magnat Silvio Berlusconi dosao je na ideju da kupi Milan"... i ostalo znamo.

sta ovo pokazuje?
pokazuje to da je Juve uvijek bio elita svjetskog fudbala i osvajao trofeje (u svakom desetljecu je osvojio trofej), dok je Milan cesto bio prosjecan ili ispodprosjecan klub. Pa jebi ga bolje osvojiti Kup Uefa i izgubiti finale nego biti u drugoj ligi :D :D
a prije ce Juve stici 6CL, nego Milan 27 scudetta :D :D
rIder

Post by rIder »

Stitch__ wrote:a shto izbjegavas komentar o ligi prvaka :P
ma neeeee…ne izbjegavaju uopste, zar nisi citao njihove komentare nakon palermo-juve 1:0, juve-samp 0:1, real-juve 1:0 :lol: :lol: :lol:
al’ moras ih prihvatiti takvi kakvi jesu - čim zagusti razgule, nigdje ih na mapi nema :D :D i onda nakon pobjede nad visestrukim sampionom evrope SIENOM opet su tu :lol: :lol:
rIder

Post by rIder »

stidljivi ti si u veeeeeeelikoj zabludi, hvalis se necemu ste ne postoji.
popisam se ja na svako juventusovo skudeto kad je pokradeno – to i pticice na grani znaju, pa vi ste se radovali zadnjem skudetu izjavama: ’’Ovaj put smo posteno pobjedili’’.
:lol: :lol: :lol: a i to ste pokrali... :D :D

spominjes neku evropu...pih...kup uefa...pih (pa inter ga je u zadnjih 10 god osvojio 3 puta i koga boli qurac za to)

nego... koliko je bilo gledalaca juce na delle alpiju? 6000? :lol: :lol: :lol: zeljo protiv zepca ima vise :D :D :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

jo rider ti si fakat talenat za shukanje :D :lol:

potpisujem ti ova 2 zadnja posta :D bjanko :lol:
w!t@

Post by w!t@ »

podatak da je na utakmici bilo svega 8 suteva u okvir gola sve govori...
ali podatak da od tih 8 inter je sutirao 6 put u okvir govori samo jedno vise sretno nego spretno kao chelsea liverpoolu, 2 ili vam slovima DVA suta u okvir gola za 90min na jednoj utakmici,zalosno...

FORZA JUVE!!!
stidljiv

Post by stidljiv »

rIder wrote:stidljivi ti si u veeeeeeelikoj zabludi, hvalis se necemu ste ne postoji.
popisam se ja na svako juventusovo skudeto kad je pokradeno – to i pticice na grani znaju, pa vi ste se radovali zadnjem skudetu izjavama: ’’Ovaj put smo posteno pobjedili’’.
:lol: :lol: :lol: a i to ste pokrali... :D :D

spominjes neku evropu...pih...kup uefa...pih (pa inter ga je u zadnjih 10 god osvojio 3 puta i koga boli qurac za to)

nego... koliko je bilo gledalaca juce na delle alpiju? 6000? :lol: :lol: :lol: zeljo protiv zepca ima vise :D :D :D
I sad ti ispo pametan jel??? Ako ne navijas za juve sta serendas ovuda otvori topic za tvoj milan ili inter pa bali tamo...
rIder

Post by rIder »

budi i ti pametan za-jebi juve :D
winetou

Post by winetou »

Otjera catenaccio gledaoce sa italijanskih stadiona.
Nakon 40, 50 godina :( , ali bolje ikad nego nikad. :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

stidljivko se naljutio, nja nja nja :lol:
rIder

Post by rIder »

:lol: :lol: :lol:
rIder

Post by rIder »

KVIZ:
KOLIKO POZNAJETE JUVENTUS I NJEGOVU HISTORIJU?

Pitanja:

1) Derby izmedju Torina i Juventusa iz sezone 1982/83 zavrsen je rezultatom 3-2 za Torino nako sto je Juventus vodio 2-0. Koliko je bilo potrebno vremena Torinu da postigne 3 gola i preokrene rezultat?

A – 3 minuta i 40 sekundi
B - 1 sat
C – To je nemoguce!

2) Prvi put 1922.god. u Seriji A uvedeno je pravilo ispadanja iz lige. Ekipa koja je ispala iz lige te sezone, cudnim diplomatskim igrama ponovo je naredne sezone bila clan Serije A? O kojoj ekipi se radi?

A – Pro Vercelli
B – Torino
C – Juventus

3) Sta je osvojio Carlo Ancelotti za dvije i po godine koliko je trenirao Juventus?

A – Intertoto kup
B – Skudeto
C – Kup UEFA

4) Ko je od sljedecih igraca potopio Juventus u finalu Lige Sampiona?

A – Magath
B – Mijatovic
C – Riedle
D – Sva trojica

5) Koji je naziv organizacije koja kontrolise talijanski fudbal?

A – C.O.N.I.
B – F.I.G.C.
C – Moggi.Giraudo.Bettega.

6) 1985.god. Juventus je osvojio tragicno finale Kupa Sampiona na Briselskom stadionu Hejsel golom iz penala koji je izveo Michel Platini. Penal je napravljen faulom nad Zizi Boniekom:

A – U golmanskom petercu
B – 3 metra van sesnaesterca
C – Sigurno u sesnaestercu

7) U sampionatu 1981/82 god. prije posljednjeg kola na celu tabele su bili Fiorentina i Juventus sa jednakim brojem bodova. U posljednjem kolu Fiorentina je igrala nerijeseno u Kaljariju, dok je Juventus u gostima dobio Catanzaro i tako osvojio skudeto. Na koji nacin je Juventus uspio pobijediti Catanzaro?

A – 0:1 iz nepostojeceg penala
B – Dobrom igrom
C – Hat-Trickom Trezegueta

8 - Ko je bio najveci playmaker Juventusa posljednjih godina?

A – Michel Platini
B – Sudija Ceccarini
C – Igor Tudor

9) 1980/81 god. u odlucujucoj utakmici za skudeto ponisten je regularan gol izvjesnog Turonija. Koji tim je profitirao tom sudijskom odlukom?

A – Chievo Verona
B – Inter
C – Juventus.

Ukoliko tacno odgovorite na sva pitanja slijedi nagrada, a nagrada je...............tututruttuutu...............prestajem serendat po Juventusu iako ce to biti jaaako, jaaako tesko.

p.s. zbog nedostatka vremena i prostora kviz je morao biti sveden na svega 9 pitanja.

p.s.2. Sta reci na kraju osim JUVE JUVE VAFFANCULO!!!
rIder

Post by rIder »

:D :D :D :D
w!t@

Post by w!t@ »

nemoze nam niko nista jaci smo od sudbine...
MOGU SAMO DA NAS MRZE ONI STO NAS NEVOLE!!!
stidljiv

Post by stidljiv »

rIder

jesi glup jarane ko k... :lol: a haj to nego si mi nekako smjesan... :lol: i patetican... :lol: i debil... :lol: :wink:
rIder

Post by rIder »

:lol: :lol:
jel to nista pametnije nisi mogo da smislis
:D :D
Brando

Post by Brando »

:lol: :lol: :lol: joj ovog vozača interovca :lol: :lol: a sta ce nego serendati kad nema sta slaviti vec dvije decenije, ma zalosno :sad: :D
Ferrari

Post by Ferrari »

Inter i milan zajedno imaju samo 3 titule vise od juventusa u italiji. Juve je uvijek bio najbolji, najpopularniji i najtrofejniji i uvijek ce ostati pojam u Italiji i svi to znaju tako da su svi glupi komentari onih koji ne vole Juventus smijesni i suvisni.

A sto se tice evrope tu je kolko ja znam najtrofejniji real iz madrida tako da milan nigdje nije najbolji, stoga napusite se kurca svi navijaci milana i intera.

FORZA JUVE! :D
Post Reply