Juventus
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
stidljiv
Znas li ti koji je jedini klub u Evropi koji je prvi osvojio sva tri evropska takmicenja??Ocigledno je da ne znas ...jer si u zabludi...sto se tice tima koji podrzavas...Stitch__ wrote:zadnji put kad sam provjerio, liga prvaka je 15 puta cjenjeniji trofej od scudetta
ili se varam
I ti da mi o tome pricas...vi koji ste pratili nase tragove i idete nasim tragovima jos uvijek...ish ish....
- Brando
zadnji put kad sam provjerio, liga prvaka je 15 puta cjenjeniji trofej od scudetta
ili se varam
ajd nemoj se sad vaditi, sve se zna, ja za Milan (a vjerujem i ti) nikad nisam cuo da neko kaze najtrofejniji klub, ne znam Italije, Europe, Svijeta, a za Juventus ces uvijek cuti NAJTROFEJNIJI klub Italije, kao sto ces cuti Real Madrid NAJTROFEJNIJI klub Europe, Španjolske...
a je li cijenjeniji? pa ne znam vise, kad trecinu scudetta istorije talijanske lige osvojis onda ti je mozda cijenjenija CL, a Milan se sigurno vise lozi na scudetto jer opasno zaostaju (11 naslova) a to sto su osvojili 6 CL, svaka cast a mogli su osvojiti 1 (kao npr.Barsa) jer takvo ti je kup takmicenje, a prava kvaliteta i kontinuitet se vidi i dolazi do izrazaja kroz ligu a ne kup takmicenje (ne podcjenjivajuci CL).
- Brando
Stitch__ wrote:big deal
sto ce mi kup uefa, ako mogu osvojit ligu sampiona?
to samo pokazuje da ste tokom godina cesto ucestvovali u kupu uefa
ostavi ligu PRVAKA, nije to za juve
a cire ti meni gdje Juve bio pocetkom i sredinom '80, a gdje Milan?
ne znas jel?
ja cu ti reci!!!
Juve je '83 igrao finale KP (sada CL), '84 osvojio KPK, '85 KP, superkup i interkontinentalni kup, scudetto 1981, '82, '84, '86. Naravno rijec je o genijalnoj generaciji s Platinijem i Boniekom.
Milan?
evo malo istorije...
"Mracni dani su nastupili za cijeli talijanski nogomet,a osobito za Milan. Koncem sezone 1979/80 puknuo je skanal s namjestanjem utakmica i ilegalnom kladionicom. Istraga je pokazala da su dva crveno-crna igraca i predsjednik Colombo bili umijesani, pa je Milan zajedno s Lazijem preseljen u drugu ligu. Perugia i Bologna kaznjeni su s negativnim bodovima, a niz igraca poput Giordana, Rossija i Wilsona dobio je podulje suspenzije. Milan se vratio u najvisi razred iz prvog pokusaja, no, unutrasnje razmirice potegnule su klub nazad u Serie B, vec iduce sezone. Navijaci su stali iza svoje momcadi, koja se nikada u povijesti nije nasla u tako teskoj situaciji. Njihova je podrska zamalo rezultirala pothvatom jer je Milan od sigurnog davljenika serijom pozitivnih rezultata dosao na bod do spasa kolo prije kraja. No, u posljednjem je kolu Genoa postigla pobjedu u '92 minuti i ostala bod ispred Milana, koji je bio uspjesan na gostovanju. Škotlandjanin Joe Jordan svojim je pogocima pomogao rossonerima da se brzo oporave od soka i vrate u Serie A 1983, no, nove su nevolje uslijedile. Novi predsjednik Farina nasojao je obnoviti momcad kupnjom uglednih inozemaca, poput Luthera Blisetta, Raya Wilkinsa i Marka Hateleya, no, ubrzo je uletio u dugove i preselio u inozemstvo. Zakratko je izgledalo da ce klub opet potonuti, no, medijski magnat Silvio Berlusconi dosao je na ideju da kupi Milan"... i ostalo znamo.
sta ovo pokazuje?
pokazuje to da je Juve uvijek bio elita svjetskog fudbala i osvajao trofeje (u svakom desetljecu je osvojio trofej), dok je Milan cesto bio prosjecan ili ispodprosjecan klub. Pa jebi ga bolje osvojiti Kup Uefa i izgubiti finale nego biti u drugoj ligi
a prije ce Juve stici 6CL, nego Milan 27 scudetta
- rIder
ma neeeee…ne izbjegavaju uopste, zar nisi citao njihove komentare nakon palermo-juve 1:0, juve-samp 0:1, real-juve 1:0Stitch__ wrote:a shto izbjegavas komentar o ligi prvaka
al’ moras ih prihvatiti takvi kakvi jesu - čim zagusti razgule, nigdje ih na mapi nema
- rIder
stidljivi ti si u veeeeeeelikoj zabludi, hvalis se necemu ste ne postoji.
popisam se ja na svako juventusovo skudeto kad je pokradeno – to i pticice na grani znaju, pa vi ste se radovali zadnjem skudetu izjavama: ’’Ovaj put smo posteno pobjedili’’.
a i to ste pokrali...
spominjes neku evropu...pih...kup uefa...pih (pa inter ga je u zadnjih 10 god osvojio 3 puta i koga boli qurac za to)
nego... koliko je bilo gledalaca juce na delle alpiju? 6000?
zeljo protiv zepca ima vise

popisam se ja na svako juventusovo skudeto kad je pokradeno – to i pticice na grani znaju, pa vi ste se radovali zadnjem skudetu izjavama: ’’Ovaj put smo posteno pobjedili’’.
spominjes neku evropu...pih...kup uefa...pih (pa inter ga je u zadnjih 10 god osvojio 3 puta i koga boli qurac za to)
nego... koliko je bilo gledalaca juce na delle alpiju? 6000?
-
w!t@
podatak da je na utakmici bilo svega 8 suteva u okvir gola sve govori...
ali podatak da od tih 8 inter je sutirao 6 put u okvir govori samo jedno vise sretno nego spretno kao chelsea liverpoolu, 2 ili vam slovima DVA suta u okvir gola za 90min na jednoj utakmici,zalosno...
FORZA JUVE!!!
ali podatak da od tih 8 inter je sutirao 6 put u okvir govori samo jedno vise sretno nego spretno kao chelsea liverpoolu, 2 ili vam slovima DVA suta u okvir gola za 90min na jednoj utakmici,zalosno...
FORZA JUVE!!!
-
stidljiv
I sad ti ispo pametan jel??? Ako ne navijas za juve sta serendas ovuda otvori topic za tvoj milan ili inter pa bali tamo...rIder wrote:stidljivi ti si u veeeeeeelikoj zabludi, hvalis se necemu ste ne postoji.
![]()
![]()
a i to ste pokrali...
![]()
![]()
nego... koliko je bilo gledalaca juce na delle alpiju? 6000?![]()
![]()
zeljo protiv zepca ima vise
![]()
![]()
- rIder
KVIZ:
KOLIKO POZNAJETE JUVENTUS I NJEGOVU HISTORIJU?
Pitanja:
1) Derby izmedju Torina i Juventusa iz sezone 1982/83 zavrsen je rezultatom 3-2 za Torino nako sto je Juventus vodio 2-0. Koliko je bilo potrebno vremena Torinu da postigne 3 gola i preokrene rezultat?
A – 3 minuta i 40 sekundi
B - 1 sat
C – To je nemoguce!
2) Prvi put 1922.god. u Seriji A uvedeno je pravilo ispadanja iz lige. Ekipa koja je ispala iz lige te sezone, cudnim diplomatskim igrama ponovo je naredne sezone bila clan Serije A? O kojoj ekipi se radi?
A – Pro Vercelli
B – Torino
C – Juventus
3) Sta je osvojio Carlo Ancelotti za dvije i po godine koliko je trenirao Juventus?
A – Intertoto kup
B – Skudeto
C – Kup UEFA
4) Ko je od sljedecih igraca potopio Juventus u finalu Lige Sampiona?
A – Magath
B – Mijatovic
C – Riedle
D – Sva trojica
5) Koji je naziv organizacije koja kontrolise talijanski fudbal?
A – C.O.N.I.
B – F.I.G.C.
C – Moggi.Giraudo.Bettega.
6) 1985.god. Juventus je osvojio tragicno finale Kupa Sampiona na Briselskom stadionu Hejsel golom iz penala koji je izveo Michel Platini. Penal je napravljen faulom nad Zizi Boniekom:
A – U golmanskom petercu
B – 3 metra van sesnaesterca
C – Sigurno u sesnaestercu
7) U sampionatu 1981/82 god. prije posljednjeg kola na celu tabele su bili Fiorentina i Juventus sa jednakim brojem bodova. U posljednjem kolu Fiorentina je igrala nerijeseno u Kaljariju, dok je Juventus u gostima dobio Catanzaro i tako osvojio skudeto. Na koji nacin je Juventus uspio pobijediti Catanzaro?
A – 0:1 iz nepostojeceg penala
B – Dobrom igrom
C – Hat-Trickom Trezegueta
8 - Ko je bio najveci playmaker Juventusa posljednjih godina?
A – Michel Platini
B – Sudija Ceccarini
C – Igor Tudor
9) 1980/81 god. u odlucujucoj utakmici za skudeto ponisten je regularan gol izvjesnog Turonija. Koji tim je profitirao tom sudijskom odlukom?
A – Chievo Verona
B – Inter
C – Juventus.
Ukoliko tacno odgovorite na sva pitanja slijedi nagrada, a nagrada je...............tututruttuutu...............prestajem serendat po Juventusu iako ce to biti jaaako, jaaako tesko.
p.s. zbog nedostatka vremena i prostora kviz je morao biti sveden na svega 9 pitanja.
p.s.2. Sta reci na kraju osim JUVE JUVE VAFFANCULO!!!
KOLIKO POZNAJETE JUVENTUS I NJEGOVU HISTORIJU?
Pitanja:
1) Derby izmedju Torina i Juventusa iz sezone 1982/83 zavrsen je rezultatom 3-2 za Torino nako sto je Juventus vodio 2-0. Koliko je bilo potrebno vremena Torinu da postigne 3 gola i preokrene rezultat?
A – 3 minuta i 40 sekundi
B - 1 sat
C – To je nemoguce!
2) Prvi put 1922.god. u Seriji A uvedeno je pravilo ispadanja iz lige. Ekipa koja je ispala iz lige te sezone, cudnim diplomatskim igrama ponovo je naredne sezone bila clan Serije A? O kojoj ekipi se radi?
A – Pro Vercelli
B – Torino
C – Juventus
3) Sta je osvojio Carlo Ancelotti za dvije i po godine koliko je trenirao Juventus?
A – Intertoto kup
B – Skudeto
C – Kup UEFA
4) Ko je od sljedecih igraca potopio Juventus u finalu Lige Sampiona?
A – Magath
B – Mijatovic
C – Riedle
D – Sva trojica
5) Koji je naziv organizacije koja kontrolise talijanski fudbal?
A – C.O.N.I.
B – F.I.G.C.
C – Moggi.Giraudo.Bettega.
6) 1985.god. Juventus je osvojio tragicno finale Kupa Sampiona na Briselskom stadionu Hejsel golom iz penala koji je izveo Michel Platini. Penal je napravljen faulom nad Zizi Boniekom:
A – U golmanskom petercu
B – 3 metra van sesnaesterca
C – Sigurno u sesnaestercu
7) U sampionatu 1981/82 god. prije posljednjeg kola na celu tabele su bili Fiorentina i Juventus sa jednakim brojem bodova. U posljednjem kolu Fiorentina je igrala nerijeseno u Kaljariju, dok je Juventus u gostima dobio Catanzaro i tako osvojio skudeto. Na koji nacin je Juventus uspio pobijediti Catanzaro?
A – 0:1 iz nepostojeceg penala
B – Dobrom igrom
C – Hat-Trickom Trezegueta
8 - Ko je bio najveci playmaker Juventusa posljednjih godina?
A – Michel Platini
B – Sudija Ceccarini
C – Igor Tudor
9) 1980/81 god. u odlucujucoj utakmici za skudeto ponisten je regularan gol izvjesnog Turonija. Koji tim je profitirao tom sudijskom odlukom?
A – Chievo Verona
B – Inter
C – Juventus.
Ukoliko tacno odgovorite na sva pitanja slijedi nagrada, a nagrada je...............tututruttuutu...............prestajem serendat po Juventusu iako ce to biti jaaako, jaaako tesko.
p.s. zbog nedostatka vremena i prostora kviz je morao biti sveden na svega 9 pitanja.
p.s.2. Sta reci na kraju osim JUVE JUVE VAFFANCULO!!!
-
Ferrari
Inter i milan zajedno imaju samo 3 titule vise od juventusa u italiji. Juve je uvijek bio najbolji, najpopularniji i najtrofejniji i uvijek ce ostati pojam u Italiji i svi to znaju tako da su svi glupi komentari onih koji ne vole Juventus smijesni i suvisni.
A sto se tice evrope tu je kolko ja znam najtrofejniji real iz madrida tako da milan nigdje nije najbolji, stoga napusite se kurca svi navijaci milana i intera.
FORZA JUVE!
A sto se tice evrope tu je kolko ja znam najtrofejniji real iz madrida tako da milan nigdje nije najbolji, stoga napusite se kurca svi navijaci milana i intera.
FORZA JUVE!