Pomoc: Pjesakinja mi se bacila pod auto

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

stikic

#101 Re: Pomoc: Pjesakinja mi se bacila pod auto

Post by stikic »

Tužit će nije to problem,
ali ko će će mu nadoknaditi što se osam mjeseci nije poigrao sa sinom, ko će mu nadoknaditi što je jednom sedmično mogao razgovarati sa suprugom, koja je cijena što je izgubio posao u državnoj firmi i koja je cijena da te neko voda u lisicama pred materom itd. itd. a znaš da ni mrava u životu nisi zgazio. zamisli samo 8 mjeseci halo osam.
Nema tog novca koji ti to može nadoknaditi.
Zato hoću da kažem Pacu da ne uzima olako situaciju da se pripremi da ne bi, zalegao ko Bekan, i da se neki tužilac diči time da je nekog poslao u zatvor a ubice i pljačkaši hodaju ulicama.
To hoću da kažem. Što se mene tiče ova tema je završena izvinite na pesimizmu ali ako si mali donji si.
mahalas505

#102 Re: Pomoc: Pjesakinja mi se bacila pod auto

Post by mahalas505 »

stikic wrote:Tužit će nije to problem,
ali ko će će mu nadoknaditi što se osam mjeseci nije poigrao sa sinom, ko će mu nadoknaditi što je jednom sedmično mogao razgovarati sa suprugom, koja je cijena što je izgubio posao u državnoj firmi i koja je cijena da te neko voda u lisicama pred materom itd. itd. a znaš da ni mrava u životu nisi zgazio. zamisli samo 8 mjeseci halo osam.
Nema tog novca koji ti to može nadoknaditi.
Zato hoću da kažem Pacu da ne uzima olako situaciju da se pripremi da ne bi, zalegao ko Bekan, i da se neki tužilac diči time da je nekog poslao u zatvor a ubice i pljačkaši hodaju ulicama.
To hoću da kažem. Što se mene tiče ova tema je završena izvinite na pesimizmu ali ako si mali donji si.
Ove stvari mu nece nadoknati, to si 100% upravu, jedina satisfakcija je dobar advokat i sto vise para da dobije, druge nema.
Paco

#103 Re: Pomoc: Pjesakinja mi se bacila pod auto

Post by Paco »

Pozdrav svima,
Evo update o situaciji: Zena je prezivjela, trenutno se nalazi na odjelu psihijatrije, svjesna je, prica i komunicira (koliko joj to njezino mentalno zdravlje dozvoljava). Kako su mi rekli u bolnici, ona je kod njih samo zato sto je nemaju kamo smjestiti, tj. ona nema adresu prebivalista (prethodno je bila smjestena u neku socijalnu ustanovu)

Sto se povreda tice, jedna noga joj je slomljena u predjelu potkoljenice.

Sad cekam sta ce tuzilastvo reci.

Eto, to je ukratko. Uglavnom, bitno je da je prezivjela a za ostalo ...ne znam, vidjecemo.

Hvala svima na konstruktivnim komentarima, savjetima i prijedlozima. Posebno hvala onima koji su mi se javili putem pp.
svemirska_vjeverica

#104 Re: Pomoc: Pjesakinja mi se bacila pod auto

Post by svemirska_vjeverica »

Paco wrote:Pozdrav svima,
Evo update o situaciji: Zena je prezivjela, trenutno se nalazi na odjelu psihijatrije, svjesna je, prica i komunicira (koliko joj to njezino mentalno zdravlje dozvoljava). Kako su mi rekli u bolnici, ona je kod njih samo zato sto je nemaju kamo smjestiti, tj. ona nema adresu prebivalista (prethodno je bila smjestena u neku socijalnu ustanovu)

Eto, to je ukratko. Uglavnom, bitno je da je prezivjela a za ostalo ...ne znam, vidjecemo.

Hvala svima na konstruktivnim komentarima, savjetima i prijedlozima. Posebno hvala onima koji su mi se javili putem pp.
:thumbup: Vozi misko!
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#105 Re: Pomoc: Pjesakinja mi se bacila pod auto

Post by Zviz »

hladan.preminger wrote:
Paco wrote:Sa svjedokom nisam u rodbinskoj vezi i u zapisniku koji je policija pravila na licu mjesta podaci su uredno upisani.

Druga stvar, ja uopste nisam kocio, nisam imao vremena. Zena koja se bacila pod auto je bukvalno izasla na metar ispred mene i sve sto sam mogao uraditi je da ju pokusam izbjeci naglim trzajem volana ulijevo. Opisao sam detalje u uvodnom postu.

Ma nek me peglaju 5 godina tuzioci, samo da ona prezivi jer i ovako mi je tesko, mogu zamisliti sta bi bilo da premine.

Drug, mom ocu je zena krećući se ispred njega biciklom u istom pravcu sa njegovim autom, smotala lijevo i naglo izletjela pred auto. On ju je udario bočno i digao na haubu. Sreća da je udarila glavom u šajbu, a ne u štok od šajbe koje je promašila za 10 cm, jer u tom slučaju ne bi ni čula. Imala lom noge. Otac i mati bili u autu, on vozio u ograničenju do 50 km/h. Tužilac podigao optužnicu i nekog levata vjštaka uzeo. Taj levat uprkos slikama i iskazima svjedoka tvrdio da je otac nju udario u stražnji dio bicikla, tj u gumu/točak. Otac uzeo advokata i svog vještaka kojo je dokazao da ju je otac udario bočno nakon što je ona bez siganlizacije rukama srenula lijevo na traci i izašla iz pojasa od 1,2 metra od ruba ceste u kojem se biciklista mora kretati. Na kraju je naš vještak potukao nalaz tužiočevog i sud oslobdio starog i država platila sve troškove.
Ako si vozio u ograničenju i nisi bio pijan, nemaš se šta brinuti. Sud u obzir uzima ponašanje običnog pazljivog čovjeka, a ne čovjeka sa refleksima i sposobnostima Schumahera ili Loeba.
Nemoj previše obilaziti tu ženu jer se tužilac u nedostaku dokaza moze uhvatiti za to da imaš osjećaj krivnje učinjenje greške.
U 5.000km bi se okladio da ti je ćaća prvo vikno, šta ova blentura radi na cesti te onda je zdipijo autom a na sudu dao koju cvanciku i "mirna Bosna". :-)
hladan.preminger

#106 Re: Pomoc: Pjesakinja mi se bacila pod auto

Post by hladan.preminger »

U 5.000km bi se okladio da ti je ćaća prvo vikno, šta ova blentura radi na cesti te onda je zdipijo autom a na sudu dao koju cvanciku i "mirna Bosna". :-)
Platio sudiji kilu bureka, a tuziocu sirnice! :D
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#107 Re: Pomoc: Pjesakinja mi se bacila pod auto

Post by Zviz »

hladan.preminger wrote:
Platio sudiji kilu bureka, a tuziocu sirnice! :D
A zenički jogurt? :D
kadinica

#108 Re: Pomoc: Pjesakinja mi se bacila pod auto

Post by kadinica »

Paco wrote:Pozdrav svima,

Tek sad vidim ovaj post...drago mi je da je sve dobro ispalo, nemaš se šta više brinuti.
Paco

#109 Re: Pomoc: Pjesakinja mi se bacila pod auto

Post by Paco »

Samo neka je ostala ziva.
Cekam Tuzilastvo i njihove procedure. Ne vjerujem da ce me "zaboraviti" ili zaobici. Ali boricu se pa sta bude :)
Paco

#110 Re: Pomoc: Pjesakinja mi se bacila pod auto

Post by Paco »

Zaista ne znam kako da formulisem ovaj post.
Danas, 3 mjeseca i 17 dana nakon udesa, javlja mi inspektor nadlezne PU da je nesretna zena preminula i to prije 12 dana.

Eh sad, bio je prilicno zbunjen, ali me pozvao sutra da dodjem zbog izjave.

Koliko god je on zbunjen, ja sam jos vise. Moj zadnji post je bio da je zena prezivjela, doktori su mi rekli kad sam zadnji put bio u obilasku da je van zivotne opasnosti i da su vitalne funkcije stabilne.

Sta se u medjuvremenu desilo, valjda cu saznati uskoro.
JohnnyS

#111 Re: Pomoc: Pjesakinja mi se bacila pod auto

Post by JohnnyS »

Paco wrote:Zaista ne znam kako da formulisem ovaj post.
Danas, 3 mjeseca i 17 dana nakon udesa, javlja mi inspektor nadlezne PU da je nesretna zena preminula i to prije 12 dana.

Koliko god je on zbunjen, ja sam jos vise. Moj zadnji post je bio da je zena prezivjela, doktori su mi rekli kad sam zadnji put bio u obilasku da je van zivotne opasnosti i da su vitalne funkcije stabilne.

Čovjek 3 mjeseca i 17 dana nakon nekog događaja može umrijeti od milijun stvari. Da je umrla za 5 godina, bi li se onda osjećao krivim? Treba uraditi obdukciju, ustanoviti točan uzrok smrti i gotovo.
mahir985

#112 Re: Pomoc: Pjesakinja mi se bacila pod auto

Post by mahir985 »

Jel ima kakvih novosti... :(
kadinica

#113 Re: Pomoc: Pjesakinja mi se bacila pod auto

Post by kadinica »

mahir985 wrote:Jel ima kakvih novosti... :(
bregano

#114 Re: Pomoc: Pjesakinja mi se bacila pod auto

Post by bregano »

Nakon sto sam procitao temu odlucio sam kupiti i ugraditi kameru u vozilo.
Mate Simmons

#115 Re: AW: Pomoc: Pjesakinja mi se bacila pod auto

Post by Mate Simmons »

Sta ce pjesak na magistrali,sta ce pjesak na pruzi ? :)

Nisi ti kriv

Sent from my Frizider using POWEEER
Mate Simmons

#116 Re: AW: Pomoc: Pjesakinja mi se bacila pod auto

Post by Mate Simmons »

Eh kako su Rusi pametni svaki od njih ima barem jednu kameru u autu :-)

Sent from my Frizider using POWEEER
relax11

#117 Re: Pomoc: Pjesakinja mi se bacila pod auto

Post by relax11 »

Paco wrote:Zaista ne znam kako da formulisem ovaj post.

Jesi ziv, sta se izdesavalo sve?
Paco

#118 Re: Pomoc: Pjesakinja mi se bacila pod auto

Post by Paco »

Jesam ziv, trajne posljedice po moje fizicko i donekle mentalno zdravlje su ostale. Hvala na pitanju :).

Sto se slucaja tice, nista novo. Sve je jos uvijek isto kao i kod zadnjeg posta koji sam napisao. Jos uvijek me niko iz Tuzlastva nije kontaktirao (a sve se nesto nadam i da nece).
Post Reply