Niko ne kaže da je jedini krivac, već saučesnik. Rječnik u ruke.kv99 wrote:m1x wrote:Lijepo napisano.Sezam wrote:Ok, hajde da malo pokusamo sastaviti mozaik od raznoraznih djelica...
1993. Situacija je uzasna za branioce BiH. Internacionalna zajednica, sad je vec ocigledno, precutno je na strani Srba, to je vec svima jasno. Krscanska EVropa ni pod razno ne zeli pomagati Muslimane. Dolazi do podjele Hrvata i Bosnjaka. Narod gine na sve strane. Sarajevo je godinu dana pod opsadom, embargo na uvoz oruzija nepromijenjen. Podrska BiH se svela na nekoliko novinara, filozofa, Bono Voxa i Islamske zemlje zeljne da infiltriraju mudzahedine u nasu drzavu. Srbi odbijaju Vance-Owen plan.
Amerikanci izgledaju kao jedina nada u spas u tom trenutku. Pragmaticni kao i uvijek, objasnjavaju rukovodstvu BiH da ne mogu intervenirati vojno ukoliko nemaju neki valjan izgovor, tj moraju imati nesto sto ce prodati ostatku svijeta. 50 mrtvih dnevno vamo, 100 silovanih dnevno tamo, 300 protjeranih anamo ne pije vode. Srpski lobi prevladava u Britaniji, Francuskoj i ostatku Evrope. Treba nesto veliko, krupno, nesto sto ce u ocima svjetske javnosti i politike prevagnuti u nasu korist. Znajuci, preko svojih spijuna i dousnika, da bi Srbi zasigurno pocinili masakr nevidjenih razmjera samo ako im se ukaze prilika, Srebrenica (ionako izgubljena enklava u ocima svjetskih analiticara) se namece kao moguca zrtva. Dolazi prijedlog, zrtvujte Srebrenicu, mi zavrsavamo rat za vas.
Meni u ovom nema nista cudno niti nevjerovatno, jer sam imao prilku u zadnjih 20 godina uvjeriti se kako prljava i brutalna moze biti politika.
1995 U Srebrenici se desava genocid, NATO ulece, Ameri daju zeleno svjetlo za Oluju, isuvise brzo se 500 000 Srba seli iz Krajine, stize se pred Banja Luku i onda Ameri kazu - STOP. Kraj rata.
1999 Kosovo. Mart. Snimci na stotine pobijenih Albanaca svakodnevno se vrte na svjetskim TV stanicama, u roku od 7 dana preko 700 000 Albanaca se naslo u zbijegu, konstantno praceno kamerama svjetskih TV mreza. Javnost u razvijenim NATO drzavama se zgrazava nad prizorima koji im se serviraju 24 sata dnevno, vrlo brzo se postize koncenzus, NATO ulece, bombardiranje Srbije, free Kosova.
Sve je to politika.
Politika je kurva
Ako je dogovorio da se Srebrenica zrtvuje onda je skroz logicno da je dogovorio i ubijanje po Sarajevu, sve one Marklae, redove za vodu i kruh, djecu sto su se sankale, mladost Tuzle, rusenje Starog Mosta zar ne ? Alija je kriv za sve
SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
-
pretresnov
#101 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
-
palermo
#102 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Fikret je znači bolji od Alije. Čisto da razjasnimo stvari.pretresnov wrote: Ti fkt imaš problema s brojevima. Alija je svrgnuo Fikreta 1991. Rat je počeo 1992.
Jesi li ti punoljetan?
- Skijaš
#103 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Pa je li taj Fikret imao vrlina ? Vidim da mu je mana to što u sekundi proda državu ako ga neko naljuti, pa tu treba bar šleper-dva pozitivne priče o Fikretu da se to iznivelišepretresnov wrote:Sve je to bilo prije rata. I predstavlja začetak mržnje između Fikreta i Alije, koja je kulminirala u Fikretovom otkazivanju poslušnosti Aliji u ratu. Jel šta jasnije, logiĆar?
- Skijaš
#104 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
To je izjednačavanje strana i relativizacija zločinačke prirode velikosrpskog projektapretresnov wrote:Niko ne kaže da je jedini krivac, već saučesnik. Rječnik u ruke.
- Opetja033
#105 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Pa to je iduci korak. Prica je pocela sa tim da je Alija izdao Srebrenicu, nastavila se preko optuzbi da je Alija kriv jer je uzurpirao mjesto u Predsjednistvu legalno izabranom cetnickom slugi i osudjenom ratnom zlocincu Fikretu Abdicukv99 wrote:Ako je dogovorio da se Srebrenica zrtvuje onda je skroz logicno da je dogovorio i ubijanje po Sarajevu, sve one Marklae, redove za vodu i kruh, djecu sto su se sankale, mladost Tuzle, rusenje Starog Mosta zar ne ? Alija je kriv za sve
-
kv99
#106 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Ti fakat imas problema mnogo gorih od samo brojeva. Ako je Fikret otkazao poslusnost u ratu to znaci da je 2 maja bio patriota koji je iz Bihaca do Sarajeva stigao kroz cetnicku teritoriju i onda istim putem nazad i da zato jer je bio patriota nije dobio ovlasti od Alije kao sto je bilo ocekivano ? Znaci Alija cetnicki spijun nije dao vlast Fikretu pa je onda ovaj poslije postao otvoreni cetnicki pijun. I Alija je kriv za svepretresnov wrote:Ti fkt imaš problema s brojevima. Alija je svrgnuo Fikreta 1991. Rat je počeo 1992.kv99 wrote:
Aha, Fikret je bio patriota kada je iz Bihaca stigao u Sarajevo kroz cetnicke linije u vrijeme pokusaja drzavnog udara pa se onda kada nije uspjelo vratio iz Sarajeva u Bihac istim putem...pa je tek poslije postao cetnicki igrac ali je zato Alija bio to od pocetka
Jesi li ti punoljetan?
-
pretresnov
#107 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Evo zašto nisu. Recimo ti uhvatiš lopova kako ruši temelje kuće na kojoj ti kradeš krov. Onda umjesto da ga predaš policiji ti ga pustiš, i policija samo tebe zatekne i uhapsi. Da li bi ti na sudu rekao da je lopov kriv, a svi znaju da si ga pustio? Ili si glup, ili saučesnik. Ko ti je kriv što nisi na vrijeme reagovao, ovako ostaje tvoja riječ protiv njegove.Opetja033 wrote:Stvar je vrlo jednostavna:
VRS i UN snose odgovornost za genocid u Srebrenici - samo i iskljucivo!
Bilo kakav deal vrha RBiH i VRS ili politickog vodstva itekako bi do sada bio iskoristen od strane branilaca haskih optuzenika za genocid jer bi im to bio najjaci adut. Branili su se umobolnijim stvarima (jesmo li mi ono gadjali sami sebe na Markalama?) a da to ne iskoriste. Niko nije pomenuo ni rijec. Zasto?
Od 30-tak prisutnih na tom famoznom sastanku Hakija je jedini koji kleveta predsjednika Izetbegovica za tu brutalnu laz. Niko drugi. A gotovo svi ti ljudi su izgubili svoje najblize tokom genocida. Ne treba biti genije pa da se donese zakljucak da Hakija laze.
Filipovic u tom trenutku uopce nije bio u BiH, koliko se sjecam bio je bas u Londonu.
Halilovic i u datom periodu nije mogao primirisati bilo kojoj bitnijoj instituciji.
Naravno, velikosrpski agenti i ovdje na forumu ne spavaju i sire svoje lazi i spletke. Kljucna stvar je da bi Srbi jedva docekali da iskoriste takav deal u svoju odbranu a do sada to nisu uradili. Kao sto sam vec rekao: ova konspiraciona teorija je plod velikosrpske kuhinje i njihovih sluga kako bi podsticali medjubosnjacke sukobe. Po ovom sto se moze vidjeti u ovoj diskusiji najveci im je problem sto Izetbegovic nije dopustio velikosrpskom igracu Abdicu da zasjedne u predsjednistvo.
- PasoDzigera007
#108 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Na ovakve teme mogu samo reci:Srpska propaganda!
Cuj izdaja,cuj UN,cuj EU.
Cetnici su ti koji su klali neduzne,koji su ubijali djecu,koji su ubijali starce,zene silovali i ubijali djevojcice.
Cetnici su ti koji su ogovorni za sve.
MAJKU IM FASISTICKU YEBEM
banujte me slobodno,ali mi ide na zivce,kako pokusavaju da skinu sa sebe svu prljavstinu koju su napravili.
Cetnici su ti koji su klali neduzne,koji su ubijali djecu,koji su ubijali starce,zene silovali i ubijali djevojcice.
banujte me slobodno,ali mi ide na zivce,kako pokusavaju da skinu sa sebe svu prljavstinu koju su napravili.
-
sten_MK_II
#109 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Hakija Meholjić i Muhamed Filipović-Srebrenica Izdani grad
http://www.youtube.com/watch?v=T_Yg6PxpTTs
nema sumnje da je Alija bio nesposoban politicar, nema sumnje da nije dovoljno narod pripremio na odbranu drzave, nema sumnje da 2. Korpus nije uradio nista ili gotovo nista da se jula 1995. godine pomogne Srebrenici i 28. diviziji, cini mi se da se u ovome vecina forumasa na ovoj temi slaze, no, pogledajmo malo pazljivije ovaj otrcani video, i izjave ovog pijandure Hakije Meholjica.. ja Hakiju Meholjca postujem kao jednog od organizatora otpora u okolini Srebrenice u aprilu i maju 1992. godine, no gluposti koje izvaljuje u ovom video-u samo su obicna trabunjanja i podla niska laz politickog protivnika, kako bi se skupili jeftini ljigavi politicki poeni..sva ova njegova prica tesko da bi mogla proci i u nekakvoj birtiji srebrenickoj negdje na Suceskoj ili Osmacama, negdje pod nekim satorom na tefericu za birtijskim stolom gdje pijandure tabire rekla-kazala politiku.puno je nelogicnosti, nesuvislosti i besmisla u Hakijinim rijecima da bi se mogle uzeti za ozbiljno, vise, kao sto rekoh, lice na trabunjanje nekog pijandure za kafanskim stolom, no ipak posto je ovo ozbiljna tema, i posto se radi o zivotima hiljada nasih ljudi, ubijenih djecaka, masovnim grobnicama i najvecem stradanju naseg naroda u tako kratkom periodu od samo nekoliko dana, ukratko o genocidu koji nas je pogodio krenimo redom...
Hakija kaze da ih je ALija ( delegaciju iz Srebrenice ) primio licno kod sebe u ured, docekao i pitao za zdravlje, ´´dragi moji Srebrenicani, kako ste´´
ok...uobicajene isprazne formalnosti kad nekoga vidimo i s nekim se sretnemo pa makar ga i prvi put vidjeli, krenimo dalje na vaznije:
Alija: ´´nudi mi KLinton, da udju cetnici u Srebrenicu, i izvrse pokolj 5 hiljada muslimana, bit ce vojna intervencija NATO snaga na srpske polozaje u cijeloj Bosni i Hercegovini, sta vi mislite o tome´´
Hakija kaze: ´´ ja sam skocio i kazem ´´jesil ti lud, ko ce dati-ti na klanje, ti ne ides, ti ides ti ne ides´´
eh, ovo je ono sto je on ( ALIja rekao )
dakle Alija predlozio otvoreno i direktno tek tako u brk klanje muslimana Srebrenice, jer mu to navodno nudio KLinton da bi bombardovali srpske polozaje u cijeloj BiH, a on Hakija Meholjic veliki patriota skace na predsjednika i govori mu u brk jesil ti lud
..ok, takav predsjednik koji to predlozi i zasluzuje da mu se obraca takvim nacinom i tonom, takav predsjednik i ne zasluzuje nista drugo nego da mu se direktno pljune u facu ! ali....
Hakija dalje kaze: nakon izmjenjenih rijeci, izmedju njega i nas, ALija nas je pitao da li prihvatamo razmjenu Vogosce i Srebrenice, mi smo tada svi uglas ucesnici rekli ´´Predsjednice ako ste nas zvali radi toga, niste nas trebali zvati´´ ( sad malo pomirljiviji ton, i obracnje predsjedniku sa VI ) jer mi nemamo mandat da mijenjamo teritorije niti nam je to dao narod´´
Hakija: ´´poslije toga su nas uveli na sjednicu i sjednica je trajala...bilo je mucno, priclai smo medju sobom, bili smo frapirani, jel to moguce, jel moguce da smo dati itd itd..´´
pitanje onima koji vjeruju ovih Hakijinim rijecima:
zasto Hakija i delegacija iz Srebrenice, frapirani i zaprepasteni tim Alijinim prijedlogom, nisu na toj sjednici na kojoj su kako vidimo u video-u sa aplauzom docekani, zasto nisu pred tim svim ljudima ukazali na veliku izdaju koja se sprema, zasto nisu iznijeli to u javnost, zasto nisu tim prisutnim obznanili da Bosnu i Hercegovinu vodi najveci izdajnik ikada, covjek koji svome narodu zeli pokolj i nestanak, koji svome narodu zeli zlo, taj pokvareni i ludi mahniti Alija koji je bio spreman da zrtvuje ni manje ni vise nego 5 hiljada Bosnjaka iz Srebrenice kako bi NATo bombardovao srpskocetnicke polozaje u BiH, dakle zasto Hakija kao veliki borac, veliki patriota i hrabar covjek ( ipak je trebalo i hrabrosti i volje da se prih dana rata suprotstavis cetnicima i ucestvujes u organizovanju otpora ) nije skupio muda i tu pred tom masom rekao ono sto mu je taj ´´mahniti´´ ALIja ponudio, ili zasto niko od clanova delegacije nije reagovao !?
zasto Hakija Meholjic nije o toj Alijinij izdaji govorio cim je presao iz srebrenice ka Tuzli u julu 1995 godine !? zasto to govori sada nakon Alijine smrti, nakon 15 ili 17 godina nakon genocida u Srebrenici, ne znam kad je tacno poceo trabunjati te gluposti, da li prije 2-3 godine, ali koliko se ja sjecam nigdje se takva njegova izjava ne srece recimo 1995, 1996 ili ´´97 godine ! sta je Hakija cekao sve te godine !?
STA ???
http://www.youtube.com/watch?v=T_Yg6PxpTTs
nema sumnje da je Alija bio nesposoban politicar, nema sumnje da nije dovoljno narod pripremio na odbranu drzave, nema sumnje da 2. Korpus nije uradio nista ili gotovo nista da se jula 1995. godine pomogne Srebrenici i 28. diviziji, cini mi se da se u ovome vecina forumasa na ovoj temi slaze, no, pogledajmo malo pazljivije ovaj otrcani video, i izjave ovog pijandure Hakije Meholjica.. ja Hakiju Meholjca postujem kao jednog od organizatora otpora u okolini Srebrenice u aprilu i maju 1992. godine, no gluposti koje izvaljuje u ovom video-u samo su obicna trabunjanja i podla niska laz politickog protivnika, kako bi se skupili jeftini ljigavi politicki poeni..sva ova njegova prica tesko da bi mogla proci i u nekakvoj birtiji srebrenickoj negdje na Suceskoj ili Osmacama, negdje pod nekim satorom na tefericu za birtijskim stolom gdje pijandure tabire rekla-kazala politiku.puno je nelogicnosti, nesuvislosti i besmisla u Hakijinim rijecima da bi se mogle uzeti za ozbiljno, vise, kao sto rekoh, lice na trabunjanje nekog pijandure za kafanskim stolom, no ipak posto je ovo ozbiljna tema, i posto se radi o zivotima hiljada nasih ljudi, ubijenih djecaka, masovnim grobnicama i najvecem stradanju naseg naroda u tako kratkom periodu od samo nekoliko dana, ukratko o genocidu koji nas je pogodio krenimo redom...
Hakija kaze da ih je ALija ( delegaciju iz Srebrenice ) primio licno kod sebe u ured, docekao i pitao za zdravlje, ´´dragi moji Srebrenicani, kako ste´´
Alija: ´´nudi mi KLinton, da udju cetnici u Srebrenicu, i izvrse pokolj 5 hiljada muslimana, bit ce vojna intervencija NATO snaga na srpske polozaje u cijeloj Bosni i Hercegovini, sta vi mislite o tome´´
Hakija kaze: ´´ ja sam skocio i kazem ´´jesil ti lud, ko ce dati-ti na klanje, ti ne ides, ti ides ti ne ides´´
eh, ovo je ono sto je on ( ALIja rekao )
dakle Alija predlozio otvoreno i direktno tek tako u brk klanje muslimana Srebrenice, jer mu to navodno nudio KLinton da bi bombardovali srpske polozaje u cijeloj BiH, a on Hakija Meholjic veliki patriota skace na predsjednika i govori mu u brk jesil ti lud
Hakija dalje kaze: nakon izmjenjenih rijeci, izmedju njega i nas, ALija nas je pitao da li prihvatamo razmjenu Vogosce i Srebrenice, mi smo tada svi uglas ucesnici rekli ´´Predsjednice ako ste nas zvali radi toga, niste nas trebali zvati´´ ( sad malo pomirljiviji ton, i obracnje predsjedniku sa VI ) jer mi nemamo mandat da mijenjamo teritorije niti nam je to dao narod´´
Hakija: ´´poslije toga su nas uveli na sjednicu i sjednica je trajala...bilo je mucno, priclai smo medju sobom, bili smo frapirani, jel to moguce, jel moguce da smo dati itd itd..´´
pitanje onima koji vjeruju ovih Hakijinim rijecima:
zasto Hakija i delegacija iz Srebrenice, frapirani i zaprepasteni tim Alijinim prijedlogom, nisu na toj sjednici na kojoj su kako vidimo u video-u sa aplauzom docekani, zasto nisu pred tim svim ljudima ukazali na veliku izdaju koja se sprema, zasto nisu iznijeli to u javnost, zasto nisu tim prisutnim obznanili da Bosnu i Hercegovinu vodi najveci izdajnik ikada, covjek koji svome narodu zeli pokolj i nestanak, koji svome narodu zeli zlo, taj pokvareni i ludi mahniti Alija koji je bio spreman da zrtvuje ni manje ni vise nego 5 hiljada Bosnjaka iz Srebrenice kako bi NATo bombardovao srpskocetnicke polozaje u BiH, dakle zasto Hakija kao veliki borac, veliki patriota i hrabar covjek ( ipak je trebalo i hrabrosti i volje da se prih dana rata suprotstavis cetnicima i ucestvujes u organizovanju otpora ) nije skupio muda i tu pred tom masom rekao ono sto mu je taj ´´mahniti´´ ALIja ponudio, ili zasto niko od clanova delegacije nije reagovao !?
zasto Hakija Meholjic nije o toj Alijinij izdaji govorio cim je presao iz srebrenice ka Tuzli u julu 1995 godine !? zasto to govori sada nakon Alijine smrti, nakon 15 ili 17 godina nakon genocida u Srebrenici, ne znam kad je tacno poceo trabunjati te gluposti, da li prije 2-3 godine, ali koliko se ja sjecam nigdje se takva njegova izjava ne srece recimo 1995, 1996 ili ´´97 godine ! sta je Hakija cekao sve te godine !?
STA ???
Last edited by sten_MK_II on 12/07/2012 23:50, edited 1 time in total.
-
pretresnov
#110 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Tada Fikret nije bio ni "četnički sluga" ni "osudjeni ratni zločinac".Opetja033 wrote:Pa to je iduci korak. Prica je pocela sa tim da je Alija izdao Srebrenicu, nastavila se preko optuzbi da je Alija kriv jer je uzurpirao mjesto u Predsjednistvu legalno izabranom cetnickom slugi i osudjenom ratnom zlocincu Fikretu Abdicukv99 wrote:Ako je dogovorio da se Srebrenica zrtvuje onda je skroz logicno da je dogovorio i ubijanje po Sarajevu, sve one Marklae, redove za vodu i kruh, djecu sto su se sankale, mladost Tuzle, rusenje Starog Mosta zar ne ? Alija je kriv za svepa do toga da smo mi sami ubili rahmetlije Imamovica i Nanica. Markale, Kapija, Stari Most - to je logican iduci korak velikosrpskih pijuna.
- %tacno*
#111 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Opetja033 wrote:Stvar je vrlo jednostavna:
Bilo kakav deal vrha RBiH i VRS ili politickog vodstva itekako bi do sada bio iskoristen od strane branilaca haskih optuzenika za genocid jer bi im to bio najjaci adut. Branili su se umobolnijim stvarima (jesmo li mi ono gadjali sami sebe na Markalama?) a da to ne iskoriste. Niko nije pomenuo ni rijec. Zasto?
Od 30-tak prisutnih na tom famoznom sastanku Hakija je jedini koji kleveta predsjednika Izetbegovica za tu brutalnu laz. Niko drugi. A gotovo svi ti ljudi su izgubili svoje najblize tokom genocida. Ne treba biti genije pa da se donese zakljucak da Hakija laze.
Filipovic u tom trenutku uopce nije bio u BiH, koliko se sjecam bio je bas u Londonu.
Halilovic i u datom periodu nije mogao primirisati bilo kojoj bitnijoj instituciji.
Naravno, velikosrpski agenti i ovdje na forumu ne spavaju i sire svoje lazi i spletke. Kljucna stvar je da bi Srbi jedva docekali da iskoriste takav deal u svoju odbranu a do sada to nisu uradili. Kao sto sam vec rekao: ova konspiraciona teorija je plod velikosrpske kuhinje i njihovih sluga kako bi podsticali medjubosnjacke sukobe. Po ovom sto se moze vidjeti u ovoj diskusiji najveci im je problem sto Izetbegovic nije dopustio velikosrpskom igracu Abdicu da zasjedne u predsjednistvo.
-
pretresnov
#112 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Podmećeš, to niko nije rekao. Samo redamo događaje hronološki. Šta je uzrok čega.palermo wrote:Fikret je znači bolji od Alije. Čisto da razjasnimo stvari.pretresnov wrote: Ti fkt imaš problema s brojevima. Alija je svrgnuo Fikreta 1991. Rat je počeo 1992.
Jesi li ti punoljetan?
-
pretresnov
#113 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
kv99 wrote:Mojne se više provaljivati. Hajmo mlijeko pa u krevet.pretresnov wrote:
Ti fakat imas problema mnogo gorih od samo brojeva. Ako je Fikret otkazao poslusnost u ratu to znaci da je 2 maja bio patriota koji je iz Bihaca do Sarajeva stigao kroz cetnicku teritoriju i onda istim putem nazad i da zato jer je bio patriota nije dobio ovlasti od Alije kao sto je bilo ocekivano ? Znaci Alija cetnicki spijun nije dao vlast Fikretu pa je onda ovaj poslije postao otvoreni cetnicki pijun. I Alija je kriv za sve
Ama jok bolan, to ni pas s maslom ne bi polizao što si ti nakakao.
-
pretresnov
#114 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
PasoDzigera007 wrote:Na ovakve teme mogu samo reci:Srpska propaganda!
- Skijaš
#115 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
OK, onda je Alija bolji od Fikreta ?pretresnov wrote:Podmećeš, to niko nije rekao.palermo wrote:Fikret je znači bolji od Alije. Čisto da razjasnimo stvari.pretresnov wrote: Ti fkt imaš problema s brojevima. Alija je svrgnuo Fikreta 1991. Rat je počeo 1992.
Jesi li ti punoljetan?
-
kv99
#116 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Kada je postao ? Prije ili poslije prolaska kroz cetnicke linije ? Ptica 2 maja nije mogla da se probije do Sarajeva ali nas patriota je dosao iz Bihaca pa se istim putem vratiopretresnov wrote:Tada Fikret nije bio ni "četnički sluga" ni "osudjeni ratni zločinac".Opetja033 wrote:
Pa to je iduci korak. Prica je pocela sa tim da je Alija izdao Srebrenicu, nastavila se preko optuzbi da je Alija kriv jer je uzurpirao mjesto u Predsjednistvu legalno izabranom cetnickom slugi i osudjenom ratnom zlocincu Fikretu Abdicupa do toga da smo mi sami ubili rahmetlije Imamovica i Nanica. Markale, Kapija, Stari Most - to je logican iduci korak velikosrpskih pijuna.
Last edited by kv99 on 12/07/2012 23:50, edited 1 time in total.
- kiky
#117 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
palermo wrote:kiky wrote:
slovenija je opstala jer je pokazala zube i odbranila se ...
quote]
Herojski su skakali na tenkove.![]()
o, jebem te živote
citiraš samo dio posta i još se keziš ...
zašto ne citiraš da je slovenačka diplomatija bila pametna za razliku od alijine i jalijine debilne šupljake ...
pa ti su ljudi i dok je zemlja padala gledali samo kako da ukradu još više ...
ko je bio ministar unutrašnjih poslova prije rata ...
ko ga je postavio ...
gdje je bio za vrijeme rata ...
- kiky
#118 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
palermo wrote:kiky wrote:
slovenija je opstala jer je pokazala zube i odbranila se ...
quote]
Herojski su skakali na tenkove.![]()
o, jebem te živote
zašto ne citiraš da je slovenačka diplomatija bila pametna za razliku od alijine i jalijine debilne šupljake ...
ko ga je postavio ...
-
pretresnov
#119 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Praviš nemoguća poređenja. To nikad nećemo znati.Skijaš wrote:OK, onda je Alija bolji od Fikreta ?pretresnov wrote:Podmećeš, to niko nije rekao.palermo wrote:
Fikret je znači bolji od Alije. Čisto da razjasnimo stvari.
Samo znamo da od Alije sigurno nije mogao biti gori.
- Opetja033
#120 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
pretresnov wrote:Evo zašto nisu. Recimo ti uhvatiš lopova kako ruši temelje kuće na kojoj ti kradeš krov. Onda umjesto da ga predaš policiji ti ga pustiš, i policija samo tebe zatekne i uhapsi. Da li bi ti na sudu rekao da je lopov kriv, a svi znaju da si ga pustio? Ili si glup, ili saučesnik. Ko ti je kriv što nisi na vrijeme reagovao, ovako ostaje tvoja riječ protiv njegove.Opetja033 wrote:Stvar je vrlo jednostavna:
Ti fakat svjesno pravis od samog sebe predmet zajebancije ovdje.
Pa covjece, zamisli samo tu vijest: Alija Izetbegovic dogovorio pad Srebrenice sa Karadzicem i Mladicem. Alija Izetbegovic dogovorio pokolj i genocid nad Bosnjacima Srebrenice. Alija Izetbegovic svjesno zrtvovao Srebrenicu i Srebrenicane.
Shvatas li ti koji je to kec u rukavu? Shvatas li ti sta to znaci? Da imaju - ma makar insinuacije - koje mogu i asocirati na to - do sada bi ih davno iskoristili jer bi sa sebe skinuli teret genocida a Bosnjacima zadali nevjerovatan udarac od kojeg se ne bi mogli oporaviti desetljecima.
Znaci nemas ama bas nikakav argument po pitanju zasto Srbi sute? Super. Sta je sa nekom od iducih tacaka:
Pricati o tzv. "izdaji" Srebrenice na sam dan pada tog grada i dan nakon toga - nije nista drugo osim pokusaja odvratne diverzije i odvracanja paznje sa stvarnih krivaca.Od 30-tak prisutnih na tom famoznom sastanku Hakija je jedini koji kleveta predsjednika Izetbegovica za tu brutalnu laz. Niko drugi. A gotovo svi ti ljudi su izgubili svoje najblize tokom genocida. Ne treba biti genije pa da se donese zakljucak da Hakija laze.
-
pretresnov
#121 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Opet se provaljuješ. Svi članovi Predsjedništva pa tako i Abdić cijeli rat su išli kud su htjeli, i imali su osiguranje od UNPROFOR-a.kv99 wrote:Kada je postao ? Prije ili poslije prolaska kroz cetnicke linije ? Ptica 2 maja nije mogla da se probije do Sarajeva ali nas patriota je dosao iz Bihaca pa se istim putem vratiopretresnov wrote:Tada Fikret nije bio ni "četnički sluga" ni "osudjeni ratni zločinac".Opetja033 wrote:
Pa to je iduci korak. Prica je pocela sa tim da je Alija izdao Srebrenicu, nastavila se preko optuzbi da je Alija kriv jer je uzurpirao mjesto u Predsjednistvu legalno izabranom cetnickom slugi i osudjenom ratnom zlocincu Fikretu Abdicupa do toga da smo mi sami ubili rahmetlije Imamovica i Nanica. Markale, Kapija, Stari Most - to je logican iduci korak velikosrpskih pijuna.
Guslaj Risto, guslaj nisi puno providan
To ti je bolan kolektivni šef države.
-
palermo
#122 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Ma nemam ja šta citirati,i kesiti se, ti si što se mene tiče dovoljno rekao.kiky wrote:
ko ga je postavio ...
-
kv99
#123 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Ama jok bolan, to ni pas s maslom ne bi polizao što si ti nakakao.[/quote]pretresnov wrote:
Cak si i ti shvatio kakve gluposti valjas
Pa objasni onda, kada je postao cetnicki pijun ? Prije ili poslije prolaska kroz cetnike barikada kada ptica to nije mogla ? Kada je patirota postao otvoreni cetnicki pijun kada je Alija to bio citavo vrijeme prikriveni ? Alija cetnicki spijun nije zelio da preda vlast patiroti Fikretu i onda se ovaj vrati kroz cetnicke linije a cetnici nisu shvatili da je ovaj takav patriota pa ga pustise na miru
- poznanik
#124 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
pretresnov wrote:Samo znamo da od Alije sigurno nije mogao biti gori.
Kad bi s manje emocija i očite netrpeljivosti pokušao navesti nekoliko konkretnih dokaza tvrdnji da je A.I. glavni krivac za pad Srebrenice, i da je, povrh toga, izdajnik, rasprava bi postala mnogo zanimljivija.
Ovako liči na obostrano pljuckanje, sve dok se pojedinci ne ohrabre i počnu to drastičnije raditi
Last edited by poznanik on 12/07/2012 23:55, edited 1 time in total.
- Skijaš
#125 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Pa bio je gori, otvoreno se stavio u službu Beogradapretresnov wrote:Praviš nemoguća poređenja. To nikad nećemo znati.Skijaš wrote:OK, onda je Alija bolji od Fikreta ?pretresnov wrote: Podmećeš, to niko nije rekao.
Samo znamo da od Alije sigurno nije mogao biti gori.