nOrMaLaC wrote:Uglavnom većina utakmica je završeno očekivano ....
Ali mislim da je bilo par iznenađenja kao što su:
1) Narva i Baku. S obzirom da je Narva završila svoju sezonu kao 5 u Meiistriligi (Estonskoj) te uz ovoliku visoku pobjedu izgubljenu...
2) Cliftonville i Kalmar. Jeste da je Kalmar završio 11 na tabeli. Ali ipak da Cliftonville dobije never!
3) Levadio i Siualiau. X ko kuća ali ipak pobjeda Levadie iz dragog Talinna
I za kraj, omiljena tekma:
Mtk Budapest i Senica. Očekivao sam pobjedu Senice, mada sam bio siguran da će zavšiti x:em.
Nisam pronašao kojim poredkom je Mtk završila Mađarsko nogometno prvenstvo?
1) Narva i Baku je sasvim očekivano, iako možda se sa ovoliko razlikom. Inače, Narva nije završila 5. nego je u tekućoj sezoni trenutno peta, što je izuzetno loš plasman, pogotovo ako se vidi zaostatak za vodećim timovima... Inače, u Estoniji postoje svega 2-3 ozbiljna tima, ostatak lige je vrlo loš... Narva je dosad spadala u te bolje timove, ali je očito propala...
2) Pobjeda Cliftonvillea jeste iznenađenje, ali sam i savjetovo da se taj par izbjegava na kladionici

Kvota je jednostavno bila neodgovarajuće mala...
3) Pobjeda Levadije nije neko izenađenje, posebno kada se uzme u obzir njihovo evropsko iskustvo... Ona je jedan od ona 2-3 ozbiljna estonska kluba... Siauliai dolazi iz nešto jače lige, ali u ovoj sezoni mu baš ne cvejtaju ruže... Ipak, revanš bi mogo biti neizvjesan...
MTK je osvojio drugu ligu Mađarske protekle sezone (tj. vratio se nazad u mađarsku elitu), ali je i osvojio kup, pa tako dobio pravo na nastup u Evropi... Sličan slučaj ko crnogorski Čelik

Senica vjerovatno to prolazi, obzirom na rezultat iz prvog meča...