Go go go protesti! Ali sa Niskom na čelu, ja bez njega ne dolazimMax Bunker wrote:E, gdje su sada svi oni silni intelektualci ( novinari, NVO, profesori ) koji govore kako je u Sarajevu stvorena zabokrecina i kako nema te " inicijalne kapsule " za promjene ?
Evo im prilike da se pokazu, pozovite narod i neka se ide na demonstracije.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
-
amko76
#101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
-
Max Bunker
#102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Moze i on, neka ih povede.amko76 wrote:Go go go protesti! Ali sa Niskom na čelu, ja bez njega ne dolazimMax Bunker wrote:E, gdje su sada svi oni silni intelektualci ( novinari, NVO, profesori ) koji govore kako je u Sarajevu stvorena zabokrecina i kako nema te " inicijalne kapsule " za promjene ?
Evo im prilike da se pokazu, pozovite narod i neka se ide na demonstracije.
Revolucija jede svoju djecu
- Reglan
#103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
vrbas1979 wrote:Da nema Biljane Jandrić i Irfana Nefića ovaj portal bi mogao komotno ključ u bravu.
- Gusztav
#104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
arshavin wrote:vrbas1979 wrote:Da nema Biljane Jandrić i Irfana Nefića ovaj portal bi mogao komotno ključ u bravu.
![]()
- emigrazione
#105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Ko bi ondje mogao pucati. Da se to nije Deen Backovic vratio iz Milana
- hodža
#106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
šta je..ništa se ne zna
ko je, šta je , koga je, zbog čega je
ko je, šta je , koga je, zbog čega je
- cigara
#107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Cudo nema IZDRZI BRATE N.N. UZ TEBE SMO komentara da saznamo ko je puco
- mayab
#108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Ovo stvarno postaje vec previse; dokle god policija ili sta ja znam ko ovim pucačima "ne polomi ruke i noge", nema nam mira u ovom hebenom gradu!
Kaze mi prijatelj sa AP cime se policija bavi navece u pola jedanaest-vozaju se i kace kazne nepropisno parkiranima, ma dajte molim vas!!!
Kaze mi prijatelj sa AP cime se policija bavi navece u pola jedanaest-vozaju se i kace kazne nepropisno parkiranima, ma dajte molim vas!!!
- O'zone
- Globalni moderator
#109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Hm! Od ranije poznat policijiNOVI DETALJI SINOĆNJE PUCNJAVE U SARAJEVU: Ranjeni 35-godišnjak slučajna žrtva, pucao Silvad Lilić, a prava meta bio BIBER
Četvrtak | 05.07.2012.
U srijedu oko 19.30 sati zasad nepoznata osoba pucala je u pravcu caffea Promenada u ulici Ferhadija, u najstrožem centru glavnog bosanskohercegovačkog grada. Nezvanično se ipak doznaje da policija ima čvrste indicije da je pucao Silvad Lilić, osoba koja je već zabilježena u policijskim evidencijama
Odmah nakon dojave na lice mjesta su izašli pripadnici policije kako bi obavili uviđaj. Uzimaju se izjave svjedoka i prikupljaju forenzični tragovi koji bi trebali dovesti do otkrivanja počinitelja ovog krivičnog djela.
- U 19:45, na raskrsnici ulica Ćemaluša i Ferhadija, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane nepoznate osobe. Prema raspoloživim podacima možemo reći da je jedna osoba najvjerovatnije povrijeđena, a da su policijski službenici na licu mjesta i prikupljaju potrebne detalje u vezi ovog događaja, izjavio je portparol MUP-a KS Irfan Nefić.
“U 19:55 časova zaprimili smo mušku osobu inicijala I.Ž. (1977.) sa ustrelnom povredom lijevog stopala. Upućen je na kliniku za ortopediju i traumatologiju gdje će mu metak biti izvađen i tamo će biti hospitaliziran”, izjavila je Kliničkog Centra Univerziteta (KCUS) u Sarajevu Biljana Jandrić, prenosi Agencija Anadolija. Jandrić je povrede ranjenog mladića okarakterisala kao teške.
Nezvanično doznajemo da meta napada nije bio Ismar Ž. već Biber sa kojim je sjedio u bašti Promenade. Policija i dalje traga za Lilićem koji je pucao iz vozila u pokretu.
Silvad Lilić je odranije poznat policiji, osuđivan je za oružane pljačke, a određeno vrijeme je proveo i u KPZ Zenica.
- O'zone
- Globalni moderator
#110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
KO JE SILVAD LILIĆ BUCO, OSUMNJIČENI REVOLVERAŠ IZ FERHADIJE?: 'Osuđen sam 2001. godine zbog pljačke pošte na 9 godina zatvora. Tada sam bio mlad i glup, te htio glumiti mangupa'
Četvrtak | 05.07.2012.
Silvad Lilić Buco je sve do sinoć bio nepoznat javnosti. ali, nakon što je osumnjičen da je pucao u samom centru glavnog grada BiH, na kafić u ulici Ferhadija, stvari su se promijenile. Buco je proveo više od osam godina u zatvoru, pročitajte šta je rekao obrazlažući svoju molbu za uvjetni otpust:
Osuđen sam 2001. godine zbog pljačke pošte na Alipašinom Polju, na devet godina zatvora. Tada sam bio mlad i glup, te htio glumiti mangupa. Znam da sam pogriješio, a ta greška me je skupo koštala. Moja majka je vratila novac koji je stečen krivičnim djelom, a ja sam morao biti kažnjen zbog svoje gluposti. Ležao sam u zeničkom zatvoru, a 2003. godine, da bi stekao klasifikacionu grupu A počeo sam raditi u stolariji. Malo poslije toga sam se povrijedio na stolarskoj mašini i ostao trajni invalid.
Tada je sudski vještak dokazao da je mašina bila neispravna i poslije mog oporavka stičem grupu A, i nastavljam raditi lakše poslove. Tamo završavam i osnovnu, ali i upisujem srednju Saobraćajnu školu, smjer vozač. Zahvaljujući mom zalaganju u radu i ponašanju, bivam prebačen u poluotvoreni tip KPZ Sarajevo. Tamo nastavljam s A grupom i školovanjem, a od Uprave bivam često nagrađivan s dopustima, koje redovno provodim u krugu porodice, tačnije s majkom, koja živi sama i djevojkom.
Sve troškove oko mog školovanja snosi moja majka, koja radi kao taxi vozač punih 40 godina. Po mom izlasku iz zatvora, ona automatski ide u penziju, jer ima 64 godine starosti, a licenca čiji je ona vlasnik zakonski prelazi na mene, i ja počinjem s radom. Planiram i osnovati bračnu zajednicu s djevojkom, s kojom sam vjeren već tri godine – ispričao je za BUM Silvad Lilić i dodao, da je skoro izgubio svaku nadu da bi mu zatvorska kazna mogla biti smanjena, zapravo preinačena u uslov.
Veli da ga boli, i to što čuje, da se priča o plaćanju slobode, jer on nema novca, kojim će kupiti prijevremenu slobodu i dodaje, da, ako ne dobije uslovni otpust, neće posustati.
- Izdržao sam u zatvoru osam godina, pa izdržaću i tih jedanaest mjeseci, jer znam da me na polju čeka majka, djevojka, sestre… Čeka me jedan normalan život, a dok se to ne desi, trudiću se da i dalje budem uzoran i čestit prema ljudima, koji rade u KPZ-u Sarajevo. Kao maloljetnik sam izgubio obraz, pa sam ga uspio vratiti… Sad’ kad bi i glava pala, ne bih ga dao – veli Lilić na kraju.
- Muhamed Đakmić
#111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Kako tužna priča
Izdrži Silvade, uz tebe smo 
- drndalo
#112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Da, evo mi sve suze radosnice niz ledja cure, kad ovo srcedrapateljno zivotno iskustvo procitam... 
-
*mima*
#113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Sarajevo1946 wrote:Kako tužna pričaIzdrži Silvade, uz tebe smo
ko?
- Muhamed Đakmić
#114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Sav normalan svijet mimo
Nije ti žao momka?
Jebo ovo, stvarno treba iz ovog grada i ove zemlje pobjeći. Pa ovih Silvada je pun grad, samo čekam da počnu. I koliko će Silvad zaglaviti? Par mjeseci? Što je najgore, njega zatvor ništa nije promijenio. Koliko je ležao, sedam - osam godina? I na kraju izašao i jedva dočekao da nekog upuca. Ja ne znam jel se ovdje čeka da se mi građani organizujemo i da mlatimo ovu stoku maljem do smrti pa da se počnu stvari mijenjati.
Jebo ovo, stvarno treba iz ovog grada i ove zemlje pobjeći. Pa ovih Silvada je pun grad, samo čekam da počnu. I koliko će Silvad zaglaviti? Par mjeseci? Što je najgore, njega zatvor ništa nije promijenio. Koliko je ležao, sedam - osam godina? I na kraju izašao i jedva dočekao da nekog upuca. Ja ne znam jel se ovdje čeka da se mi građani organizujemo i da mlatimo ovu stoku maljem do smrti pa da se počnu stvari mijenjati.
-
*mima*
#115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Sarajevo1946 wrote:Sav normalan svijet mimoNije ti žao momka?
ma kojeg momka da mi bude zao......Silvada.....ne kontam.....
- velikibrnjo
#116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Religious Fantastic wrote:Sarajevo1946 wrote:Kako tužna pričaIzdrži Silvade, uz tebe smo
![]()
jeste, pravo je srcedrapateljno...nema šta, kada ga snage ćeranja i pljenidbe lociraju (to jeste kada se preda u pratnji Lunarnog Omara), treba mu izreći i pismeni i usmeni ukor i zamoliti ga da to više ne radi
kad se vec omarko spominje
pa meni nije jasno, je li ti ljudi zele ostati u zatvoru kad njega uzimaju kao branioca
U zadnje vrijeme primjecujem neobicna imena kod ovih ulicara te silvadi te jasmiRi te mevlidi
- Muhamed Đakmić
#117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Pa vidim da ne kontaš Mimo, ne da mi se objašnjavati 
- JThomas
#118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
ja se sav uzbihuzurio čitajući.
- hypko_nurko
#119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
dugo je silvad izdrzao da ne ode u belaje. moj silvade hoces i fakultet da zavrsis u kp domu zenica
- Muhamed Đakmić
#120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
hypko_nurko wrote:dugo je silvad izdrzao da ne ode u belaje. moj silvade hoces i fakultet da zavrsis u kp domu zenica
- O'zone
- Globalni moderator
#121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Opet fataju pogrešne ljude
AKCIJA U CENTRU SARAJEVA: Sarajevski specijalci u 'Ortu' uhapsili Benjamina Delalića i Amira Pašića Faću
Četvrtak | 05.07.2012.
U sarajevskom kafiću “Ort” koji se nalazi u ulici Branilaca Sarajeva oko 15 sati uhapšeni su Benjamin Delalić i Amir Pašić Faćo
Očevici tvrde da je policija imala dojavu te da je znala da se lica nalaze u ugostiteljskom objektu. Kako saznajemo Delalić i Pašić su osumnjičeni da su počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja.
Prema riječima očevidaca, policijsko vozilo sa četiri pripadnika Specijalne jedinice za podršku MUP-a KS, zaustavilo se ispred ugostiteljskog objekta. Policajci su očito imali dojavu te su znali da se u objektu nalaze Benjamin Delalić i Amir Pašić Faćo.
Lica navodno nisu pružala otpor i policajci su bez većeg zadržavanja napustili lice mjesta..
- hodža
#122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Jel Faćo na uslovnoj ?
-
amko76
#123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Uh teško ih naći, u subotu navečer sjede sa još nekoliko kriminalaca i Stojnićima skoro pa nasred ulice ispred tih njihovih kafića u Branilaca grada
I sjede kao pravi oslobodioci vala 
- ipetm
#124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Bilo je i vrijeme, al će ih opet pustit za 5 dana...
- Bullet Tooth Tony
#125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
hahahahhahahaha cuj u Ort-u ... ja sjedio , nit je prisla policija nit su koga tamo hapsili nego u Longeu ili kako se vec zove ... Debili novinari ovako samo ruse ime kafica... Ko je jednom bio u ortu zna kakva raja tamo pije kafu