Pirlo vs Xavi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
agent_zero

#101 Re: Pirlo vs Xavi

Post by agent_zero »

Vrhunski igrači oba, sličnih karakteristika, ali Pirlo mnoooogo bolje puca slobodnjake sa svih razdaljina. Tu je Xavi mala maca za njega.

Dok je Xavi možda bolji u kratkoj i brzoj pas igri i protoku lopte.
zakonpera

#102 Re: Pirlo vs Xavi

Post by zakonpera »

Pirlo majstor starog kova, tipa zidanea, redonda, riquelmea, effemberga, verona. Ovi pobrojani igraci nestaju u svijetu ovog glupog kapitalistickog fudbala. Sve je manje smeka koji su ovi majstori donosili i zasto smo gledali utakmice. Ne vidim da dolaze novi talenti koji bi bili blizu ovih carobnjaka.
Obuca9

#103 Re: Pirlo vs Xavi

Post by Obuca9 »

skenderija04 wrote:
jeza u ledja wrote:Ma da skenderija, oba igraca su magionicari, a sad reci ovaj ili onaj je bolji, jebiga. Ja pretpostavljam kad bi Xavi bio Talijan da bi on igrao u prvom timu, odnosno igrao bi prvog pleja u bilo kom timu bilo gdje na planeti, a tim bi se slozio oko njega. (Osim vjerovatno u Engleskoj. Njima takav igrac ne treba :D)
Pazi, ovo sa Pirlom je fantasticna stvar za fudbal uopste. Sto je vise Pirla a manje defanzivnih parmaka bolje za sviju.
Nije za sviju. Evo ja recimo više volim gledati te "defanzivne parmake", uz pokojeg "pirla", nego gledati beskonačno tiki-taka-tiki-taka-tiki-taka dodavanje, od kojeg su, bar meni, interesantnije bile, čak i Esmeralda i Marisol, a Boga mi i Santa Barbara.

A inače slažem se da je bespotrebno porediti ovakva dva majstora. I jedan i drugi su genijalac, a to koji je bolji, zavisi čisto od toga koju ekipu više simpatišeš. Xavi je, bar po meni, najvažniji igrač Barcelone, čovjek koji je jedini uz Sneijdera zaslužio da dobije Zlatnu loptu 2010. godine i koji će definitivno ostati upamćen kao jedan od najboljih veznih igrača svih vremena. Isto to se može reći i za Pirla.

Žalosno je samo što je nekima trebao onaj "Panenka" gol da to skontaju. Ali dobro, ništa čudno od današnjih fudbalskih stručnjaka, kojima su Messi i Ronaldo pojam za najboljeg fudbalera svih vremena.
Last edited by Obuca9 on 26/06/2012 09:55, edited 1 time in total.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#104 Re: Pirlo vs Xavi

Post by I am Happy »

Obuca9 wrote:
skenderija04 wrote:
jeza u ledja wrote:Ma da skenderija, oba igraca su magionicari, a sad reci ovaj ili onaj je bolji, jebiga. Ja pretpostavljam kad bi Xavi bio Talijan da bi on igrao u prvom timu, odnosno igrao bi prvog pleja u bilo kom timu bilo gdje na planeti, a tim bi se slozio oko njega. (Osim vjerovatno u Engleskoj. Njima takav igrac ne treba :D)
Pazi, ovo sa Pirlom je fantasticna stvar za fudbal uopste. Sto je vise Pirla a manje defanzivnih parmaka bolje za sviju.
Nije za sviju. Evo ja recimo više volim gledati te "defanzivne parmake", uz pokojeg "pirla", nego gledati beskonačno tiki-taka-tiki-taka-tiki-taka dodavanje, od kojeg su, bar meni, interesantnije bile, čak i Esmeralda i Marisol, a Boga mi i Santa Barbara.
E jbg pretajerao si....niko te nece shvatiti ozbiljno :)
Obuca9

#105 Re: Pirlo vs Xavi

Post by Obuca9 »

Yahel wrote:
Obuca9 wrote:
skenderija04 wrote:Pazi, ovo sa Pirlom je fantasticna stvar za fudbal uopste. Sto je vise Pirla a manje defanzivnih parmaka bolje za sviju.
E jbg pretajerao si....niko te nece shvatiti ozbiljno :)
Nema me šta ko shvatati, ja samo govorim onako kako mislim.

Ja više volim gledati defanzivnu ekipu, nego tiki-taka ekipu, dakle govorim ti o sebi, a ne o tome šta je bolje. To je stvar ukusa, neko voli ovaj stil fudbala, neko onaj. Meni je draže gledati ekipu koja, kada igra protiv igrački jače ekipe, odluči da se brani, jer obično su to srčane ekipe, koje ginu za loptu, te koje ostavljaju zadnji atom snage na terenu. Pardon, predzadnji, onaj zadnji ipak čuvaju za poneku kontru u zadnjim minutama utakmice :)
I am Happy

#106 Re: Pirlo vs Xavi

Post by I am Happy »

Ma znam isti sam, uzivam u utakmicama Italijanske lige :)
Samo Santa Barbara je previse :D
Obuca9

#107 Re: Pirlo vs Xavi

Post by Obuca9 »

Yahel wrote:Ma znam isti sam, uzivam u utakmicama Italijanske lige :)
Samo Santa Barbara je previse :D
A to 8-) Tek sad vidim da si boldirao samo SB. Očito nisam skontao poentu posta, izvanjavam se :D
2407

#108 Re: Pirlo vs Xavi

Post by 2407 »

Evo igraca koji ce bit' bolji od obojice :-D
Arteta

#109 Re: Pirlo vs Xavi

Post by Arteta »

Mahalac wrote:Ja sam malo stariji coje'k i neki dan sam sebi priznao gledajuci TV da odavno tj ne sjecam se kada sam gledao onakvog nogometnog umjetnika ali i gospodina poput PIRLA.

..respect ostalim ali Andrea je najmanje dva levela iznad.
Takodje,slazem se u potpunosti.
Arteta

#110 Re: Pirlo vs Xavi

Post by Arteta »

zakonpera wrote:Pirlo majstor starog kova, tipa zidanea, redonda, riquelmea, effemberga, verona. Ovi pobrojani igraci nestaju u svijetu ovog glupog kapitalistickog fudbala. Sve je manje smeka koji su ovi majstori donosili i zasto smo gledali utakmice. Ne vidim da dolaze novi talenti koji bi bili blizu ovih carobnjaka.
Mislim da Pirlo bas uspijeva u ovom kapitalistickom svijetu jer se danas najvise trazi trcanje i pasovi,ali zato propadaju igraci koji znaju driblati.
Zatamnjena stakla

#111 Re: Pirlo vs Xavi

Post by Zatamnjena stakla »

2407 wrote:Evo igraca koji ce bit' bolji od obojice :-D

:dance:
Arteta

#112 Re: Pirlo vs Xavi

Post by Arteta »

necko_hz wrote:
todd_smith wrote:Pa zar nije dovoljan dokaz da bi mogli, kada ti isti igraci (osim Messija) osvajaju titule prvaka svijeta i Europe?
Budimo realni, koliko se filozofija Barcine igre razlikuje u odnosu na filozofiju igre Španske reprezentacije ?! - Nimalo. 6 igrača iz Barcelone igra u Španiji + još nekoliko iz Real Madrida. Odlično se poznaju, gledamo bezbroj pasova kao u Barci, vrhunski presing, posjed lopte, dakle sve je isto. Nije se tu baš teško uklopiti. ;-)
Xavi je motor Barcelonine igre,a Spanska reprezentacija ima dva motora Xavia i Alonsa.
Svaka cast obojici ali nijedan nisu kao Pirlo koji kreira igru i svi napadi citavih 90 minuta Italijanske reprezentacije krecu preko njega.
LSD

#113 Re: Pirlo vs Xavi

Post by LSD »

Ma Amidža Idriz je kralj :-) , uz njega i Yahel... idol im panenkom zabi penal i on odmah potrca da otvori temu djecijeg naslova Pirlo vs. Xavi :lol: :lol: u kojoj je cilj popišati se na ovog drugog, a usput i na Iniestu....kakvi likovi :shock: :D ko iz basne.
Odasad kad god neki igrac zabije panenku, odmah treba otvarati temu u kojoj je VS. Xavi.
Arteta

#114 Re: Pirlo vs Xavi

Post by Arteta »

LSD wrote:Ma Amidža Idriz je kralj :-) , uz njega i Yahel... idol im panenkom zabi penal i on odmah potrca da otvori temu djecijeg naslova Pirlo vs. Xavi :lol: :lol: u kojoj je cilj pišati se na ovog drugog, a usput i na Iniestu....kakvi likovi :shock: :D ko iz basne.
Odasad kad god neki igrac zabije panenku, odmah treba odvrati temu u kojoj je VS. Xavi.
Evo recimo,ja smatram Pirla boljim igracem,ali ova panenka mi je glup potez.
Obuca9

#115 Re: Pirlo vs Xavi

Post by Obuca9 »

Zašto glup? Po meni je upravo ono bio presudni momenat te večeri, koji je pomalo psihički izgubljene Talijane vratio u život.

Pirlo je mangupski ekipu izvukao iz ponora. Realno, poslije promašaja Montoliva i svih onih fula u 120 minuta igre, Talijani su psihički pali i da Pirlo nije zabio onakav gol, Talijani bi izgubili na penale.
I am Happy

#116 Re: Pirlo vs Xavi

Post by I am Happy »

LSD wrote:Ma Amidža Idriz je kralj :-) , uz njega i Yahel... idol im panenkom zabi penal i on odmah potrca da otvori temu djecijeg naslova Pirlo vs. Xavi :lol: :lol: u kojoj je cilj pišati se na ovog drugog, a usput i na Iniestu....kakvi likovi :shock: :D ko iz basne.
Odasad kad god neki igrac zabije panenku, odmah treba odvrati temu u kojoj je VS. Xavi.
Idriz je troll ;-) a nisi ni ti puno bollji...ne vidis dalje od Barse i Xavija...
Drzis se te gluposti oko penala, koja je najmanje vazna, kao da nisi ni gledao utakmicu.
Pirlo je gadjao Balotelija i ekipu rukama....da su znali dati go nebi engleska nikad penale vidjela....
Pirlo je na svakoj od ove 4 utakmice Italije bio njihov broj 1.

Narod koji prati Italijasnku ligu zna odlicno za Pirla, i znali su i prije 10 godina...
Ti se drzis price da ga mi dizemo u nebesa zbog penala...
Last edited by I am Happy on 26/06/2012 11:39, edited 1 time in total.
ganjeta

#117 Re: Pirlo vs Xavi

Post by ganjeta »

Fakat ne vjerujem, lik zabije majtorski penal i to glup potez :-) . Koju poruku poslati!
LSD

#118 Re: Pirlo vs Xavi

Post by LSD »

Arteta wrote:
Evo recimo,ja smatram Pirla boljim igracem,ali ova panenka mi je glup potez.
Nisi ti skonto, izgleda.....vrati se na prvu stranu i procitaj amidžu i šta je cilj teme ;-) ...da ga citiram: ":thumbup: :thumbup: PIRLO I ZIZU CAREVI BILI I OSTALI..pisham ti ja Inieste i ČAVIERE !!"

Godinama smo na ovom forumu i nikad se niko nije sjetio da postavi ovako djeciju temu sa ovim naslovom VS. :-)
Nikad niko o Pirlu otvarao teme nije ;-)
E odjednom su se Idriz i Yahel dosjetili Pirla i to nakon izvedenog penala i hajmo ga sad uzdizati na nivo Zidana, a usput pljuvati i omalovažavati druge igrace.
Last edited by LSD on 26/06/2012 11:42, edited 2 times in total.
I am Happy

#119 Re: Pirlo vs Xavi

Post by I am Happy »

ganjeta wrote:Fakat ne vjerujem, lik zabije majtorski penal i to glup potez :-) . Koju poruku poslati!
Da je Idriz otvorio anketu, 1000% bi Pirlo vodio ( barem po dosadanjim postovima )... a on proziva mene i Idriza :D
dragonz

#120 Re: Pirlo vs Xavi

Post by dragonz »

Pirlo 2:28 i panenka promašaj
I am Happy

#121 Re: Pirlo vs Xavi

Post by I am Happy »

dragonz wrote:

Pirlo 2:28 i panenka promašaj
Tacno i nakon par godina opet ima muda za istu stvar :) ovaj put daje go. Svaka cast Pirlo
LSD

#122 Re: Pirlo vs Xavi

Post by LSD »

Yahel wrote:
Idriz je troll ;-) a nisi ni ti puno bollji...ne vidis dalje od Barse i Xavija...
Drzis se te gluposti oko penala, koja je najmanje vazna, kao da nisi ni gledao utakmicu.
Pirlo je gadjao Balotelija i ekipu rukama....da su znali dati go nebi engleska nikad penale vidjela....
Pirlo je na svakoj od ove 4 utakmice Italije bio njihov broj 1.

Narod koji prati Italijasnku ligu zna odlicno za Pirla, i znali su i prije 10 godina...
Ti se drzis price da ga mi dizemo u nebesa zbog penala...
Možda ja ne vidim dalje Barce, OK (bitno je da vidiš mnogo dalje ;-) ) - ali barem ne trolam i ne otvaram retardirane teme tipa VS. nakon jednog penala, da bi se pišao po drugim igracima itd ;-)
I što niste otvarali temu o svom idolu ranije :?: nego sad nakon panenke
I am Happy

#123 Re: Pirlo vs Xavi

Post by I am Happy »

Tacno!Ti dajes retardirane izjave, jer ja nisam otvorio ovu temu niti sam imao namjeru, ali sam se ukljucio u raspravu koju smo imali na predhodnoj temi.
Sve sto sam rekao je da je Pirlo dobar igrac i drzao statistike od prosle sezone (koja naravno ne mora biti tacna)
Did you know? Andrea Pirlo made 2,778 successful passes for Juventus last season. More than any player in any of the top European leagues. Yeah, he’s pretty good.”
Source: YardBarker
Ti si poceo pljuvati po Pirlu sa smijesnim izjavom da ga je ovaj penal "proslavio" ....i da zbog toga pisemo o njemu ;-)
LSD

#124 Re: Pirlo vs Xavi

Post by LSD »

Pa ocito da ga je taj penal proslavio ovdje na forumu...koliko znam na ovom forumu nikad se nije otvarala tema o Pirlu, sad nakon penala se odjednom otvorila ;-) cinjenica....usput se stavi VS. Xavi da što bolje istakne njegov znacaj...jer se time poredi sa najvecih igracima...presmiješno.
Rekoh, odsad kad god neko zabije panenku neka se otvori posebna tema, a ovo VS. Xavi neka stoji kao formular za popunjavanje naslova ;-)
I am Happy

#125 Re: Pirlo vs Xavi

Post by I am Happy »

Neda mi se fakat raspravljati kada se ne pomjeras od tog penala....to je sav kvalitet koji ti vidis u Pirlu i vidim da si spreman copy/paste to isto citav dan :)
AKo se sjecas, narod se cudio kako to da Pirlo ima vise passova od Xavija...valjda je zato Idriz i otvorio ovu temu. Tema sama po sebi je troll, jer su ove rasprave za djecu od -12 godina, na fazon onoga ciji je babo jaci :)
Post Reply