žuč
-
mfeed
- Dozer
#102 Re: žuč
Iskreno, u 6. cetu sam dolazio samo jednom, i to nekad '93, radi obuke. Nemam pojma kako se tacno zvao objekat u kojem je ta ceta bila, ali jeste bio danasnji salon namjestaja, ili sta je ono vec tamo sad. A jos manje znam kako ste vi nazivali tu liniju. U Domu se prostor oko ekonomske skole nazivao Pofalici, Britol je bio Bristol, masinstvo - masinstvo, a Primat - Primat. Vi ste vjerovatno imali neke svoje lokalne nazive za sve to.
Ali, i dalje je enigma - kojoj ceti si ti pripadao? 5. ili 6.?
- bdzs
#103 Re: žuč
Ne bi da se mješam samo da potvrdim da je "Poglavica" bio komandir V ID jedinice al od njenog ponovnog formiranja u martu 1994 i ona nikad nije brojala više od 30 -ak ljudi, što implicira da su momci koji su izginuli u julu 1993 na Žući stvarno bili pripadnici V čete koja je nakon tog događaja rasformirana.
-
mfeed
- Dozer
#105 Re: žuč
Hoces nam konacno reci u kojoj si ti ceti "bio"? 
?
5. ceta nije rasformirana nikada, tj. tek krajem '95, nakon Krajine i Daytona, a tacno je da se, u stvari, radilo o formacijskom ID vodu, a ne ceti, ali eto...nekako se to vodilo kao 5. ceta.
Implikacije su nepotrebne jer se zna da su Velicevi izginuli gore. Mislim...o cemu pricamo...bdzs wrote:
Ne bi da se mješam samo da potvrdim da je "Poglavica" bio komandir V ID jedinice al od njenog ponovnog formiranja u martu 1994 i ona nikad nije brojala više od 30 -ak ljudi, što implicira da su momci koji su izginuli u julu 1993 na Žući stvarno bili pripadnici V čete koja je nakon tog događaja rasformirana.
5. ceta nije rasformirana nikada, tj. tek krajem '95, nakon Krajine i Daytona, a tacno je da se, u stvari, radilo o formacijskom ID vodu, a ne ceti, ali eto...nekako se to vodilo kao 5. ceta.
-
mfeed
- Dozer
#107 Re: žuč
Vidim ja da ti ne znas ni citati, od prvog do zadnjeg posta. A ni provociranje ti bas ne ide od ruke
Nije valjda da si se samo zato registrovao?
-
mfeed
#108 Re: žuč
......Dozer wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vidim ja da ti ne znas ni citati, od prvog do zadnjeg posta. A ni provociranje ti bas ne ide od ruke
Nije valjda da si se samo zato registrovao?
Last edited by mfeed on 10/07/2014 22:58, edited 1 time in total.
- bdzs
#109 Re: žuč
Haj nek ti bude, to više nije ni važnoDozer wrote:Hoces nam konacno reci u kojoj si ti ceti "bio"?
Implikacije su nepotrebne jer se zna da su Velicevi izginuli gore. Mislim...o cemu pricamo...bdzs wrote:
Ne bi da se mješam samo da potvrdim da je "Poglavica" bio komandir V ID jedinice al od njenog ponovnog formiranja u martu 1994 i ona nikad nije brojala više od 30 -ak ljudi, što implicira da su momci koji su izginuli u julu 1993 na Žući stvarno bili pripadnici V čete koja je nakon tog događaja rasformirana.?
-
felsh
#110 Re: žuč
Hahahaha e dozer ti ljude ko da si i podjebavanju obucavao,de covjeku na pp objasni ko si da se ne raspravljate djaba ba!
- Dozer
#111 Re: žuč
Jasta cu 
Odo' veceras do Sljivara da utvrdim gradivo o 16 njegovih izginulih na Zuci '93
- bdzs
#112 Re: žuč
"Šljivar" bi ti za tu tvrdnju sve zube sasuo.Dozer wrote:Jasta cu
- Dozer
#113 Re: žuč
Da se nadjemo kod njega u kafani veceras? 
- bdzs
#114 Re: žuč
Ti me ne interesuješ uopšte ali radi istine da se zna da Šljivo nije vodio te momke u smrt i nije bio njihov komandir. da je bilo suprotno ja ti garantujem da tim momcima ne bi falila dlaka sa glave.Dozer wrote:Da se nadjemo kod njega u kafani veceras?
- Dozer
#115 Re: žuč
A o cemu ja pricam, jadan ne bio?! Ti, izgleda, bas ne znas sta pises...
To su bili Velicevi, a ne Sljivini momci. Sljivo je vodio ID cetu, koja je bila peta ceta i smjestena pored Doma policije, a Velic je vodio sestu cetu, koja je bila bazno linijska i drzala je potez od ekonomske skole do Bristola, a bila smjestena u vec opisanom objektu u Pofalicima.
Gore nisu izginuli Sljivini momci ba, nego Velicevi.
A o Sljivi meni ne moras pricati, malo-malo, pa se izljubimo kad se vidimo
To su bili Velicevi, a ne Sljivini momci. Sljivo je vodio ID cetu, koja je bila peta ceta i smjestena pored Doma policije, a Velic je vodio sestu cetu, koja je bila bazno linijska i drzala je potez od ekonomske skole do Bristola, a bila smjestena u vec opisanom objektu u Pofalicima.
Gore nisu izginuli Sljivini momci ba, nego Velicevi.
A o Sljivi meni ne moras pricati, malo-malo, pa se izljubimo kad se vidimo
- bdzs
#116 Re: žuč
Ako si mislio na nekog drugog nego ja onda povlačim sve što sam napisao.Dozer wrote:Jasta cu
-
mfeed
#117 Re: žuč
.........bdzs wrote:Ti me ne interesuješ uopšte ali radi istine da se zna da Šljivo nije vodio te momke u smrt i nije bio njihov komandir. da je bilo suprotno ja ti garantujem da tim momcima ne bi falila dlaka sa glave.Dozer wrote:Da se nadjemo kod njega u kafani veceras?
Last edited by mfeed on 10/07/2014 23:00, edited 1 time in total.
- bdzs
#118 Re: žuč
primjedba na mjestumfeed wrote:mojne se loziti na ovog tipa, bas nas sve sjajno zabavlja....sto se tice drugog dijela posta mislim da nisi u pravu. respect za sljivu maximalni inace bi I meni bila direkt saka u vuglabdzs wrote:Ti me ne interesuješ uopšte ali radi istine da se zna da Šljivo nije vodio te momke u smrt i nije bio njihov komandir. da je bilo suprotno ja ti garantujem da tim momcima ne bi falila dlaka sa glave.Dozer wrote:Da se nadjemo kod njega u kafani veceras?ali dio ljudi je poginuo od granata I snajpera jer su neki rovovi bili bukvalno zatrpani (dan kad je po statistici unprofora od cijelog rata bas tu gdje smo bili palo najvise granata) I nismo imali vremena ukopati se dovoljno niti popravljati zatrpane rovove tako da razumijem da imas svoje vidjenje ali jednostavno nisi u pravu. pozdrav.
- Dozer
#119 Re: žuč
Mislim na Sljivu, na koga drugog bih mislio?
Ali, nikako da se izjasnis/te kojoj si ceti pripadao...
Ali, nikako da se izjasnis/te kojoj si ceti pripadao...
- DoZeN
#121 Re: žuč
Zasto je kota 850 na Zuci u ruke Armije BIH? Zato sto su Srbi iz Vogosce se bavili golfovima
Inace 94 godina je tu bila uspavanka,
- DoZeN
#122 Re: žuč
Postojao je stav s one strane linije,da Vogoscanska brigade VRS je mnogo slabija bila nego Ilijas,i da su imali mnogo slabije rezultate u borbi sa Armijom BIH nego Ilijaska brigade VRS.Nedobrovoljac wrote:Samo djelomično tacno.DoZeN wrote:Zasto je kota 850 na Zuci u ruke Armije BIH? Zato sto su Srbi iz Vogosce se bavili golfovima![]()
Mnogo je to komplikovanije bilo. Nešto se ne sjećam golfova u decembru 92.
Uspavanka? Hm
Nije bilo ofanziva, ali gore se nikad nije mirno spavalo.
Uz sve to bilo je afera Golfovi i mnogo cega drugoga, kada se Armija BIH spustila do kote 772,onda su se uozbiljili i do Dejtona to zadrzali uz pomake prema Golom Brdu i koti 830.
-
mfeed
#124 Re: žuč
...mfeed wrote:bdzs wrote:Ti me ne interesuješ uopšte ali radi istine da se zna da Šljivo nije vodio te momke u smrt i nije bio njihov komandir. da je bilo suprotno ja ti garantujem da tim momcima ne bi falila dlaka sa glave.Dozer wrote:Da se nadjemo kod njega u kafani veceras?
-
FASIZMU SMRT
#125 Re: žuč
https://www.youtube.com/watch?v=dxcbX2GvPyU
Kulturno društvo Bošnjaka-džemat Ženeva vam predstavlja novu jedinstvenu knjigu o najvećim herojima odbrane Bosne, o velikim i nezaboravnim bitkama za odbranu Republike Bosne i Hercegovine
Kulturno društvo Bošnjaka-džemat Ženeva vam predstavlja novu jedinstvenu knjigu o najvećim herojima odbrane Bosne, o velikim i nezaboravnim bitkama za odbranu Republike Bosne i Hercegovine