Generala HVO-a Vladu Šantica ubio Hamdija Abdic?!

HRVojeVukcicHRVATinic

Post by HRVojeVukcicHRVATinic »

zlata wrote:
violentjack wrote:Rekao sam nije postojala od 1102..de lijepo Zlato

CITAJ IZMEDU REDOVA

Dekretom paxa conventa 1101 dinastija Koloman Madari su zavladali Hrvatskom u borbi za prijestolje koje je naslijedilo nakon smrti Petra Svacica

Nisam ja nista rekao ili negirao Hrvatsku drzavu za Petra Kresimira..ili eto Tomislava..samo sam spomenuo nesto sto ili ne mozes shvatiti ili ne razumijes

Uostalom..ako i dalje ne razumijes procitaj koju knjigicu vezano za to :oops:
Pa cak i kad je Hrvatska kruna pripojena Madjarskoj....narod je ost'o Hrvatski. Bosna se je sirila ka sjeverozapadu...(Donji Kraji)..ali narod je bio identican (u etnickom smislu). Nit'se muslimani...niti katolici razlikuju...od Kljuca...do Bihaca...mada je Kljuc bio dio Bosne...a Bihac...stari Hrvatski grad.

Moj did je potomak Lickih muhadzira. Nane je Krajiski domorodac...iz mjesta gdje je nekad bio i poznati samostan...a danas dvije dzamije. Ljudi ne ceprkaju po korjenjima...eto mene zanima. Imam i kopije Osmanlijskih teftera...iz mog mjesta. Sa izvornim imenima ljudi...i njihove islamizirane dijece.

Napr. otac...Bartul...sin...Kurt...itd. Eto...nije bas slucajno...da je u nasoj carsiji...do nedavno...zensko ime Gospe...bilo ime starih muslimanki...generacije moje nane. Toboze..."staro muslimansko ime".A did se sjec'o svog starog rodjaka Dragana...(did je bio rodjen 1880). Bilo je jos starih muslimanskih Dragana...do nedavno...mladjih od didovog rodjaka.
Jedan moj brat od moje praprababe(po maminoj strani) je negdje 1880 otišao u Islam i odselio u Banja Luku. Nikad nije od tada bilo kontakta. Pitanje je šta se događalo prije kraja devetnastog stoljeca. Sigurno su njegovi potomci Bošnjaci.
violentjack

Post by violentjack »

Zadnji dokumentovani prelaz na islam u Bosanskoj teritoriji je bio 1842..tako da ti cifra 1880 tih ne lezi..osim ako nije presao na islam iz Hrvatske..tj tada Austrougarske :oops:
HRVojeVukcicHRVATinic

Post by HRVojeVukcicHRVATinic »

violentjack wrote:Zadnji dokumentovani prelaz na islam u Bosanskoj teritoriji je bio 1842..tako da ti cifra 1880 tih ne lezi..osim ako nije presao na islam iz Hrvatske..tj tada Austrougarske :oops:
Bio je trgovac. Eto to je sve sto znam. Crna ovca u obitelji...
violentjack

Post by violentjack »

Zato sto je presao na islam..pa zbog toga je crna ovca

Pa moje prezime datira iahaha..a bili smo i vladari prije Turaka

Mojoj familiji je oteto i pokradeno toliko..da kad bi mi sve vratili ja bi cijeli zivot dobivao pare i nista ne radio :roll: :x
verbal

Post by verbal »

violentjack wrote:

Mojoj familiji je oteto i pokradeno toliko..da kad bi mi sve vratili ja bi cijeli zivot dobivao pare i nista ne radio :roll: :x
Da ti nisi Tutankamonov mali? :lol:

bio je i moj predak vezir u 16. vijeku, pa kakve vajde ja imam od toga.
violentjack

Post by violentjack »

:lol: :lol: :lol: Nisam unuk sam :D
zlata

Post by zlata »

verbal wrote:
violentjack wrote:

Da ti nisi Tutankamonov mali? :lol:

bio je i moj predak vezir u 16. vijeku, pa kakve vajde ja imam od toga.
Joj sta me nasmija. Nek'te je valla udario po "plemstvu"......izlit'ce ti sva plava krv...Violentjack.
rad3E

Post by rad3E »

HRVojeVukcicHRVATinic wrote:Jedan moj brat od moje praprababe(po maminoj strani) je negdje 1880 otišao u Islam i odselio u Banja Luku.
:roll: :shock: :D
violentjack

Post by violentjack »

:P :P Opa pametan covjek :P :D :D
violentjack

Post by violentjack »

Moja krv je crvena..sto je bilo bilo je

Samo Bosna mora biti Bosnjacka. :oops:
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

U krajini su duce i hamdo i santic bili ne dodriljivi za vrijeme rata i dobro suradjivali ,niko od njih nije bio pošten tako da mafijaška veza u ovom slučaju ne dolazi u obzir.Ili je naručeno iz hercegovine ili je u pitanju izdaja treće nema.
Post Reply