Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
- drndalo
#101 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
E moj Melami, malo si ti tu pobrkao pojmove... Dugo su ovdje cijene bile smijesne, do lansiranja Bahrije Pelak u orbitu, kada su u godinu-dvije cijene narasle i >100%... Srbi su dugo prodavali imovinu ispod cijena, a ne diktirali rast cijena, itd... U BL su cijene 2000-2002 bile i do 50% vise nego u SA, a o Ilijasu i Vogosci da ne pricam... Stanovali u tudjem, pa su morali kupovati ? Kako ja nisam morao biti u necijem stanu ? Nego sa starcima gdje sam uvijek i zivio... Pa kada sam nakupio para radeci, snalazeci se, nasao zenu za skucivat se, onda ga kupio... Na svu srecu prije Pelkuse...
Veliki dio rasta cijena kod Bahrije je bio uzrokovan nasom dijasporom, i slanjem prevelikih para, koje su davali njoj, da im nadje stan u SA, ne dalje od Grbavice, nije hica, kad bude... Zena ni kriva ni duzna dosla u posjed miliona, a stanova nema, pa bi malo gradila, malo kupovala, ali nema, pa.... Se malo zaigrala...
Elem, nemojmo vise trolovat ljudima temu...
Veliki dio rasta cijena kod Bahrije je bio uzrokovan nasom dijasporom, i slanjem prevelikih para, koje su davali njoj, da im nadje stan u SA, ne dalje od Grbavice, nije hica, kad bude... Zena ni kriva ni duzna dosla u posjed miliona, a stanova nema, pa bi malo gradila, malo kupovala, ali nema, pa.... Se malo zaigrala...
Elem, nemojmo vise trolovat ljudima temu...
-
Melami
#102 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
Lijepo je ako tu zivis godinama i radis, al da uzmes stan ovdje? Imedju nekih planina, malo mora, nikakve plaZe, vjerovatno odvojeno od svega itd. KAzem opet, ako radis i zivis godinama OK je, al da uzmes ovdje za omora? Nikad.festiç wrote:Gledam svak hiti Alanya Antalya ştacete tamo vrucina nije svaki dan odmor morese naç joş bolje i jeftinije evo moj grad karamursel i joş bolje i pun boşnjaka
-
festiç
#103 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
a u alanyi medzu kamenima mogobi trazit i planine a ako traziş ovo ima i toMelami wrote:Lijepo je ako tu zivis godinama i radis, al da uzmes stan ovdje? Imedju nekih planina, malo mora, nikakve plaZe, vjerovatno odvojeno od svega itd. KAzem opet, ako radis i zivis godinama OK je, al da uzmes ovdje za omora? Nikad.festiç wrote:Gledam svak hiti Alanya Antalya ştacete tamo vrucina nije svaki dan odmor morese naç joş bolje i jeftinije evo moj grad karamursel i joş bolje i pun boşnjaka

-
Jay Gatsby
#104 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
Zavisi za šta čovjeku treba i koliko ima vremena u životu. 80.000 KM je 20 godišnjih odmora od po 4.000 KM. I uvijek možeš mijenjati lokaciju, vidjeti nešto drugo.
-
Melami
#105 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
nisam protiv tog grada koji si naveo vec oppcenito protiv toga. Mislim ipak je veliki izlet uzeti tamo nekretninu.festiç wrote:a u alanyi medzu kamenima mogobi trazit i planine a ako traziş ovo ima i toMelami wrote:Lijepo je ako tu zivis godinama i radis, al da uzmes stan ovdje? Imedju nekih planina, malo mora, nikakve plaZe, vjerovatno odvojeno od svega itd. KAzem opet, ako radis i zivis godinama OK je, al da uzmes ovdje za omora? Nikad.festiç wrote:Gledam svak hiti Alanya Antalya ştacete tamo vrucina nije svaki dan odmor morese naç joş bolje i jeftinije evo moj grad karamursel i joş bolje i pun boşnjaka
-
Melami
#106 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
Kao sto rekoh, nisma za kupovinu tih nekretnina u Turskoj, cisto jer tesko da se isplate. A ovo sto si ti naveo je previse ''sirovo'' gledanje.Jay Gatsby wrote:Zavisi za šta čovjeku treba i koliko ima vremena u životu. 80.000 KM je 20 godišnjih odmora od po 4.000 KM. I uvijek možeš mijenjati lokaciju, vidjeti nešto drugo.
Nakon 20 godisnjih odmora od po 4k nema sni marke od tih 80k, a nakon 20 godina odmora u svom stanu imas i dalje tih 80k, ilitiga 100-120k, za koliko ce cijena porasti, mozda i 150k. Ako te naravno zemljotres zaobidje.
-
talić
#107 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
a da malo drugačije pogledamo stvari. Daš za nekretninu 100.000 maraka. Svake godine te amortizacija objekta (održavanje) sa fiksnim režijama košta još 5000 maraka. Umjesto toga kupiš 5000 dionica i dobiješ 8000 dividende godišnje plus onih 5000 koje trošiš na tu kuću i imaš 13.000 maraka za odmor. Za 20 godina ćeš još uvjek imati tih 5.000 dionica koje će u svakom slučaju vrijediti mnogo više nego što će vrijediti ta nekretnina.
- poznanik
#108 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
super_woofer wrote:Na piku nadje oglas gdje se prodaju stanovi u Alany od 60.000km do 90.000KM, ...
Sto je to tamo toliko jeftino? Imaju u ponudi stanve gdje je plaza preko ceste, po meni na prvi pogled fantazija da se covjek spakuje i proda nekretninu ovdje i kupi tamo i zivie sad kakav je standard tu, zna li neko??
Ovo je prefidno provučena besplatna reklama ovih stanova u Turskoj, čestitam, vrlo mudro učinjena popularizacija i stvaranje novih kupaca
-
Melami
#109 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
Sve ima svoje prednosti i mane.talić wrote:a da malo drugačije pogledamo stvari. Daš za nekretninu 100.000 maraka. Svake godine te amortizacija objekta (održavanje) sa fiksnim režijama košta još 5000 maraka. Umjesto toga kupiš 5000 dionica i dobiješ 8000 dividende godišnje plus onih 5000 koje trošiš na tu kuću i imaš 13.000 maraka za odmor. Za 20 godina ćeš još uvjek imati tih 5.000 dionica koje će u svakom slučaju vrijediti mnogo više nego što će vrijediti ta nekretnina.
-
Melami
#110 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
Djaba mu kad je ''njegov prijatelj'' prevaren. hahhaha Nista od ove reklame, zna se da smo kokuzi dolaze na forum.poznanik wrote:super_woofer wrote:Na piku nadje oglas gdje se prodaju stanovi u Alany od 60.000km do 90.000KM, ...
Sto je to tamo toliko jeftino? Imaju u ponudi stanve gdje je plaza preko ceste, po meni na prvi pogled fantazija da se covjek spakuje i proda nekretninu ovdje i kupi tamo i zivie sad kakav je standard tu, zna li neko??
Ovo je prefidno provučena besplatna reklama ovih stanova u Turskoj, čestitam, vrlo mudro učinjena popularizacija i stvaranje novih kupaca![]()
![]()
-
Jay Gatsby
#111 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
To sve podrazumijeva da imaš na stolu tih 80.000 KM za kupovinu tog stana. A ako te pare (kao najgoru varijantu) odneseš na oročenje uz kamatu od 5% na pet godina (čega ima po bankama), tih pet godina ćeš imati nekih 4k godišnje (i trpiti druge vrste rizika, ali bez troškova i poreza koje stan/kuća sami po sebi nose svake godine). Da ne spominjem neka pametnija ulaganja novca.Melami wrote:Kao sto rekoh, nisma za kupovinu tih nekretnina u Turskoj, cisto jer tesko da se isplate. A ovo sto si ti naveo je previse ''sirovo'' gledanje.Jay Gatsby wrote:Zavisi za šta čovjeku treba i koliko ima vremena u životu. 80.000 KM je 20 godišnjih odmora od po 4.000 KM. I uvijek možeš mijenjati lokaciju, vidjeti nešto drugo.
Nakon 20 godisnjih odmora od po 4k nema sni marke od tih 80k, a nakon 20 godina odmora u svom stanu imas i dalje tih 80k, ilitiga 100-120k, za koliko ce cijena porasti, mozda i 150k. Ako te naravno zemljotres zaobidje.
-
Melami
#112 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
MA to sam cisto onako reko na ono njegovo da za te pare moze svake godine negdje drugo na godisnji odmor.Jay Gatsby wrote:To sve podrazumijeva da imaš na stolu tih 80.000 KM za kupovinu tog stana. A ako te pare (kao najgoru varijantu) odneseš na oročenje uz kamatu od 5% na pet godina (čega ima po bankama), tih pet godina ćeš imati nekih 4k godišnje (i trpiti druge vrste rizika, ali bez troškova i poreza koje stan/kuća sami po sebi nose svake godine). Da ne spominjem neka pametnija ulaganja novca.Melami wrote:Kao sto rekoh, nisma za kupovinu tih nekretnina u Turskoj, cisto jer tesko da se isplate. A ovo sto si ti naveo je previse ''sirovo'' gledanje.Jay Gatsby wrote:Zavisi za šta čovjeku treba i koliko ima vremena u životu. 80.000 KM je 20 godišnjih odmora od po 4.000 KM. I uvijek možeš mijenjati lokaciju, vidjeti nešto drugo.
- Abu FEED el-Castro
- Comrad
#114 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
@hrle1976 Pricas nebuloze. Ja evo znam pet ljudi koji su normala dole uzeli stan, bez ikakvih problema. I ja evo podvlacim da nije navlakusa i da im nekretnine jesu jeftine. Znas li ti kolika je Turska covjece, znas li ti koliko oni imaju prostora za gradnju, pa gdje je Antalija mogu se napraviti jos cetiri Antalije...i sto bi sad tu oni napumpavali kvadrat bezveze, kad nema potrebe kad imaju zemlje i ravnice u izobilju. Nije to ti neko brdo u francuskoj ili hrvatskoj, gdje ne znaju sta ce, i da hoce gradit ne mogu, jer nemaju gdje, pa izmisle nesto tipa monte carla samo da bi napumpali cijene ili nesto tipa dubrovnika, a pola mjesta realno qrcu ne valja, plaza i more karina itd. Al malo usminkas, dovuces kakvog celebertija i eto ti super-ultra-fanci ljetovalista...
To sto je tvoj kolega da izvines tup, nema nikakve veze sa drugim ljudima koji vide svojim ocima. Tog tvog kolegu kako su zahebali u turskoj, zahebat ce i u francuskoj, i u bosni ili bilo gdje u svijetu. I to ti ne daje za pravo da lazes da ce svako biti zajeban. Ljudi imaju notarski sistem, ZK stanova, sve uredjeno...ti ocito imas nesto protiv turske, pa se naklatio na ovu temu.
Ovo sve sto imas, svaka cast, ali nemoj to bolan ovdje pisati ljudima gdje je prosjecna plata 300€ i trljati im to u lice. Ali eto to su bosnje, do jucer noso kante, muzo kravu, docepo se evrope, malo uspio i onda dodje na neki posrani forum i pise kolka mu je plata...
To sto je tvoj kolega da izvines tup, nema nikakve veze sa drugim ljudima koji vide svojim ocima. Tog tvog kolegu kako su zahebali u turskoj, zahebat ce i u francuskoj, i u bosni ili bilo gdje u svijetu. I to ti ne daje za pravo da lazes da ce svako biti zajeban. Ljudi imaju notarski sistem, ZK stanova, sve uredjeno...ti ocito imas nesto protiv turske, pa se naklatio na ovu temu.
Ovo sve sto imas, svaka cast, ali nemoj to bolan ovdje pisati ljudima gdje je prosjecna plata 300€ i trljati im to u lice. Ali eto to su bosnje, do jucer noso kante, muzo kravu, docepo se evrope, malo uspio i onda dodje na neki posrani forum i pise kolka mu je plata...
- Lightness
#115 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
mogla bi razmisliti o tome 
-
super_woofer
#116 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
bravo, vidi se da ste prepametni za ovog svijeta i kako pomocu svog intelekta uspijevate i u stvarnom svijetu i lagodno zivitee, e pa plaho mi je drago i zbog toga!!Melami wrote:Djaba mu kad je ''njegov prijatelj'' prevaren. hahhaha Nista od ove reklame, zna se da smo kokuzi dolaze na forum.poznanik wrote:super_woofer wrote:Na piku nadje oglas gdje se prodaju stanovi u Alany od 60.000km do 90.000KM, ...
Ovo je prefidno provučena besplatna reklama ovih stanova u Turskoj, čestitam, vrlo mudro učinjena popularizacija i stvaranje novih kupaca![]()
![]()
a sad poziv tim ljudima sto sam digao rejting i ako su uspjeli prodati neku nekretninu, nek mi se barem jave na pp i posalju koju marku..
I u kojem postu sam napisao da mi je prijatelj prevare?!?!?
- beautyfool
#117 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
talić wrote:Izgleda da Hrle ima problem onog našeg čovjeka što je nekad davno emigrirao u Kanadu.
Priča on: " Imam dvije kuće, imam i dva auta, imam i vikendicu i jahtu imam..... al šta mi to sve vrijedi kad nema ko da mi zavidi".
-
silm
#118 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
Malo sam pretrazivao i cini mi se simpaticnim mjestom ( "karamursel sepet", ribarskih restorana, maslina i raznog voca, Hereke svilenih cilima itd.) Kako je sa cijenama stanova ili manjih kuca, Festicu??festiç wrote:Gledam svak hiti Alanya Antalya ştacete tamo vrucina nije svaki dan odmor morese naç joş bolje i jeftinije evo moj grad karamursel i joş bolje i pun boşnjaka
-
talić
#119 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
Gledao dokumentarac o Nijemcima koji žive u gradu Alanya i razočarao se. Kada su stranci počeli doseljavati Turci skontali da bi to mogao biti dobar biznis i počeli zidati stanove. Sad ih ima oko 25.000 praznih, zgrada uz zgradu ko Tibrini na Stupu. Svaki drugi punoljetan Turčin u Alaniji u kreditima jer se nadao da će nešto profitirati.
Autor kaže da je grad kulturna pustinja, jednostavno su građeni samo stanovi a ostala infrastruktura koja je potrebna za život ne postoji.
Autor kaže da je grad kulturna pustinja, jednostavno su građeni samo stanovi a ostala infrastruktura koja je potrebna za život ne postoji.
- antonija
#120 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
Inace, mi Bosanci i Hercegovci smo svi toliko puni para, da samo gledamo gdje cemo sta kupit za 90.000,00 KM.poznanik wrote:super_woofer wrote:Na piku nadje oglas gdje se prodaju stanovi u Alany od 60.000km do 90.000KM, ...
![]()
Vjerujem da je radi ovog posta, bar 10 zgrada u Turskoj rasporodano radi nas ih BiH
- Sandra N.
#121 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
Turska je raj za zivot, ali u penziji... lagano, opusteno... no nije za nas standard na zalost.
-
sarajevsko_pivo
#122 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
Ja sam bio neki dan u Bodrumu, to je bas raj ne zemlji.
Volio bi zivjeti u Turskoj, sada sam u NL
Samo meso je u Turskoj enormno skupu, kilo mesa 15km.
- slobodann
#123 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
Kilo teletina u BiH je 17-18 KM.sarajevsko_pivo wrote:Ja sam bio neki dan u Bodrumu, to je bas raj ne zemlji.
- aleckovic
#124 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
Ljetovao sam u Turskoj predivno - stvarno mnogo dobra usluga !
-
Trebam te
#125 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM
Comrad wrote:@hrle1976 Pricas nebuloze. Ja evo znam pet ljudi koji su normala dole uzeli stan, bez ikakvih problema. I ja evo podvlacim da nije navlakusa i da im nekretnine jesu jeftine. Znas li ti kolika je Turska covjece, znas li ti koliko oni imaju prostora za gradnju, pa gdje je Antalija mogu se napraviti jos cetiri Antalije...i sto bi sad tu oni napumpavali kvadrat bezveze, kad nema potrebe kad imaju zemlje i ravnice u izobilju. Nije to ti neko brdo u francuskoj ili hrvatskoj, gdje ne znaju sta ce, i da hoce gradit ne mogu, jer nemaju gdje, pa izmisle nesto tipa monte carla samo da bi napumpali cijene ili nesto tipa dubrovnika, a pola mjesta realno qrcu ne valja, plaza i more karina itd. Al malo usminkas, dovuces kakvog celebertija i eto ti super-ultra-fanci ljetovalista...
Odlicno,