Nemoj upadati u zamku "zajednickih institucija".. Postoje samo DRZAVNE institucije!gurabija78 wrote:e pa nek vam je sa srecom... na znam sta se desava u zajednickim institucijama osim da autobus sa Pala svaki dan istovari kamaru likova u iste.... ako vec ne zelite zivjeti sa "nama" sto onda dolazite u "Teheran" u institucije i uzimate masne pare pa ih onda trosite po svojim selendrama? sto niste dosljedni? eee, draga je svima budzetska kasa, makar ona bila i na nivou mrske države.....Valter79 wrote:Zato što nisu željeli da žive zajedno sa vama,gurabija78 wrote: što ste otišli nakon reintegracije sa teritorija koje ste držali? zato što je Slobo potpisao? da je ALija ili bilo ko drugi potpisao da se Sarajevo predaje bilo kome, pljunuo bi ga svaki sarajlija pravo u lice, i đavola bi to jedan potpis riješio, hajmo na kamione (ili traktore) i put pod noge.... a ljudi, koje pominješ da su došli u Sarajevo u ratu, su otjerani sa svojih vukojebina, kako ih zoveš.... vas niko nije tjerao!!! da niste možda imali oraha u džepu? moji stari su prešli iz kovačića u septembru 92 jer su im došli sa kokardama na vrata sa puškama i rekli im da im niko ne može garantovati sigurnost nakon tog dana. koji je vaš izgovor, osim da ste se možda bojali odmazde za ono što ste 4 godine radili gradu, koji se još usuđuješ zvat svojim?
Što je još potrebno napisati ili uraditi poslije svega što se dešavalo pa da ti to bude jasno?
Gledaš li TV, vidiš li šta se dešava u zajedničkim institucijama, sa mjeseca se vidi da srbi nezele zajedničku državu sa vama?
Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
- eltroxin
#2001 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
-
goran16v
#2002 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Samo na kratko da se podsjetimo na cinjenice, kad se uporedi stanje iz 92 i 95. osim Srebrenice, nakon koje ste u 7 dana na svejerozapadu drzave izgubili 1/3 ukupne teritorije (a bilo bi i 1/2 da Ameri nisu rekli obustavi), VRS nije nista osvoila, sve sto ste drzali u aprilu 92, ukljucujuci Grbavicu, Vraca i Kovacice vam je prepustila JNA.Valter79 wrote:
Vi niste Srpsko Sarajevo osvojili silom, nego ste tu teritoriju dobili u Dejtonu , u zamjenu da priznate Republiku Srpsku.
Da je bilo moguće i asfalt bi smotali kao ćilim i ponijeli , a oni što su došli u Sarajevo da zive, šta su oni mogli podnijeti iz tih vukojebina odakle su došli,?
To tome da li bi i sta bi (V)RS ista uopste osvojila i drzala bz JNA i je li bolje prosao onaj ko je iz vukojebine dosao u grad ili onaj ko se iz grada vratio u istu onu vukojebinu iz koje je prije 50 god takodjer sisao u grad bi se dalo razgovarati ali na nekoj drugoj temi.
-
hcp
#2003 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Vrlo interesantna tema, procitah sve skoro pa u dahu. Evociraju se uspomene iz rata, potrazit cu kuci neke fotografije iz ratnih dana sa trga, vilsonovog, bristola pa cu ih postati ovdje. Za sada samo da malo dignem temu iz zaborava.
-
degenek
-
ZAGORS
#2005 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Da li ikada bila pokrenuta neka akcija da se Grbavica oslobodi ?
-
goran16v
#2006 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Samostalna akcija da se oslobodi samo Grbavica - jok!ZAGORS wrote:Da li ikada bila pokrenuta neka akcija da se Grbavica oslobodi ?
-
phaCtor987
#2007 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ovom "moralisti" koji voli da govori o ljudima koji su dosli iz "vukojebine" ocito nisu jasne neke stvari. A godinama sam primjetio slican stav "pravih rođenih" Sarajlija. Kao eto, prica je sad, neko jedva docekao rat pa da napusti svoju kucu, zemlju, porodicu i prijatelje, da napusti svoje "selo" i da se konacno uhvati grada. Ranije me je to i vrijeđalo, kao dijete, ali *ajd...
Ja sam se doselio u augustu 97-me na Grb 2, odmah kod stanice poslije stadiona (stari mi je bio u Sa i okolini za vrijeme rata). Nakon 5 godina boravka u Njemackoj ovo mi je sve licilo na nocnu moru. Prvi dan, rodica me je povela kroz Grbavicu, pored osnovne, sopinga, vrtica. Ja nisam mogao vjerovati svojim ocima i na kraju dana sam i plakao gdje sam ovo dosao. Bilo je sve tako nadrealno, sve zaraslo, unisteno. Vremenom sam se "navikavao", pa sam slusao razne price ljudi koji su tu bili. Jedna kona mi je pricala uzasne stvari s Grb2. Sjecam se i prica o "sopingu" i "garazama", vazda me je bilo strah ici dole, tako da sam samo sa biciklom i sa pratnjom prijatelja smio da projurim
a pogotovo ona velika zeljezna (plava meni se cini) vrata, iza kojih (kako sam skontao) su ubijani ljudi. Jednom prilikom, covjek koji je bio kod Bristola (borac) govori kao, on gleda sa optikom po zgradama na Grb2, i ugleda kroz prozor jednu plavku, pravo lijepa bila, kad nakon nekoliko trenutaka ona podigla pusku i nisani kroz prozor. Naslusao sam bas mnogo.
Jako je zanimljivo citati vase price i sta ste sve prozivjeli i dozivljeli, ali nadam se da nikad vise nece doci do slicnih stvari.
Ja sam se doselio u augustu 97-me na Grb 2, odmah kod stanice poslije stadiona (stari mi je bio u Sa i okolini za vrijeme rata). Nakon 5 godina boravka u Njemackoj ovo mi je sve licilo na nocnu moru. Prvi dan, rodica me je povela kroz Grbavicu, pored osnovne, sopinga, vrtica. Ja nisam mogao vjerovati svojim ocima i na kraju dana sam i plakao gdje sam ovo dosao. Bilo je sve tako nadrealno, sve zaraslo, unisteno. Vremenom sam se "navikavao", pa sam slusao razne price ljudi koji su tu bili. Jedna kona mi je pricala uzasne stvari s Grb2. Sjecam se i prica o "sopingu" i "garazama", vazda me je bilo strah ici dole, tako da sam samo sa biciklom i sa pratnjom prijatelja smio da projurim
Jako je zanimljivo citati vase price i sta ste sve prozivjeli i dozivljeli, ali nadam se da nikad vise nece doci do slicnih stvari.
-
PM72
#2008 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Čovjek je u pravu.Evo ti i primjer.Niko neće da ode sa asfalta.Hoće ali da mu na babovini naprave vikendicu,da ima gdje praviti ajvar.
90% sadašnjih stanovnika Grbavice je doseljenik/prognanik iz Istočne Bosne.Ne bi dao jednosobnog stana na Grbavici kad bi ga vratili u Višegrad ,dali vilu i da bude gradonačelnik.Da napusti stan u šopingu i vrati se u Bratunac,Kaljinu ili šoder siti? A takvi najviše kevću i kao žale za rodnim krajem.Više papak voli jabuku iz Merkatora nego onu svoju šugavu kiseljaču koja je prirodnija 100 puta.
E zbog takvih ne volim Grbavicu.Prije je nisam volio radi želje i oficira a sad radi papaka.
90% sadašnjih stanovnika Grbavice je doseljenik/prognanik iz Istočne Bosne.Ne bi dao jednosobnog stana na Grbavici kad bi ga vratili u Višegrad ,dali vilu i da bude gradonačelnik.Da napusti stan u šopingu i vrati se u Bratunac,Kaljinu ili šoder siti? A takvi najviše kevću i kao žale za rodnim krajem.Više papak voli jabuku iz Merkatora nego onu svoju šugavu kiseljaču koja je prirodnija 100 puta.
E zbog takvih ne volim Grbavicu.Prije je nisam volio radi želje i oficira a sad radi papaka.
-
phaCtor987
#2009 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Stani, ti vise mrzis ljude koji ti nisu nikakvo zlo ucinili i koji su dosli tu jer su protjerani sa svoje zemlje od onih koji su otisli na brda i pucali po tebi? Ja koliko sam uspio procitati da je mnogo od te bivse "sarajevske raje" odabralo upravo to; da pucaju po istoj toj "sarajevskoj raji" i gradu. Nisam ti ja kriv ako zivis u nekakvoj nostalgiji "za boljim vremenima" gdje nije bilo bitno ni nacija ni ime, i onda projiciras svoj bijes na izbjeglice koji su itekako branili "tvoj" grad. To sto je neko rođen u Sarajevu ne govori nista o karakteru covjeka, papak je papak, gdje god se on rodio, nebitno da li u Bratuncu* il na Jezeru. Ako mislis suprotno, onda bi pod hitno trebao razmisliti o svojim pogledima na svijet i zivot.PM72 wrote:Čovjek je u pravu.Evo ti i primjer.Niko neće da ode sa asfalta.Hoće ali da mu na babovini naprave vikendicu,da ima gdje praviti ajvar.
-
PM72
#2010 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Tema je Grbavica,Vraca i Kovačići pod okupacijom.Ta okupacija nikad nije ni prestala,sad je umjesto oružane agresije najezda primitivizma,papanluka,seljakluka.O tome se radi.Pogledaj malo parkove gdje stoka parkira svoje četverotočkaše umjesto četvoronožne stoke.To im je zamjena.
Kad su jednog političara iz Austrije (nebitno ime - ne bi skontao ko je) upitali zašto mrzi balkance,on je odgovorio da ih voli samo u domovinama iz kojih su došli.I ja te "protjerane i nevoljnike" volim u njihovom zavičaju.Proći će 50 godina ili nekoliko generacija dok nadođu i dok se ne počnu normalno ponašati.Neka se vrate na svoju zemlju za kojom "plaču i crvče" pa ću ih početi voljeti.To da su izbjeglice branile ovaj grad je tačno i imam podatak da je od ukupnog broja branitelja samo jedna petina izbjeglica a oni hoće da kažu kako su odbranili grad pa tu petinu pretvore u nadpolovičnu većinu.Hvala im što su branili ovag grad i zemlju ali hajte svojoj kući,zemlja i šuma plače za vrijednim rukama.Ne može sve stati u ovaj grad.
Ti ako si se pronašao u ovim riječima - nije moj problem.
Kad su jednog političara iz Austrije (nebitno ime - ne bi skontao ko je) upitali zašto mrzi balkance,on je odgovorio da ih voli samo u domovinama iz kojih su došli.I ja te "protjerane i nevoljnike" volim u njihovom zavičaju.Proći će 50 godina ili nekoliko generacija dok nadođu i dok se ne počnu normalno ponašati.Neka se vrate na svoju zemlju za kojom "plaču i crvče" pa ću ih početi voljeti.To da su izbjeglice branile ovaj grad je tačno i imam podatak da je od ukupnog broja branitelja samo jedna petina izbjeglica a oni hoće da kažu kako su odbranili grad pa tu petinu pretvore u nadpolovičnu većinu.Hvala im što su branili ovag grad i zemlju ali hajte svojoj kući,zemlja i šuma plače za vrijednim rukama.Ne može sve stati u ovaj grad.
-
phaCtor987
#2011 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Gdje razum zavrsava, tu Bosna pocinje.PM72 wrote:Tema je Grbavica,Vraca i Kovačići pod okupacijom.Ta okupacija nikad nije ni prestala,sad je umjesto oružane agresije najezda primitivizma,papanluka,seljakluka.O tome se radi.Pogledaj malo parkove gdje stoka parkira svoje četverotočkaše umjesto četvoronožne stoke.To im je zamjena.
- Silvester071
#2012 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
phaCtor987 wrote:Gdje razum zavrsava, tu Bosna pocinje.PM72 wrote:Tema je Grbavica,Vraca i Kovačići pod okupacijom.Ta okupacija nikad nije ni prestala,sad je umjesto oružane agresije najezda primitivizma,papanluka,seljakluka.O tome se radi.Pogledaj malo parkove gdje stoka parkira svoje četverotočkaše umjesto četvoronožne stoke.To im je zamjena.
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#2013 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Nikada nisam umio objasniti zašto bosanski/srpski/hrvatski jezik nema svoj autohtoni izraz za riječi: kompromis i tolerancija, a ima toliko izvedenica od glagola klati: zaklati, priklati, isklati, naklati, doklati, poklati, preklati...
Hmmm, možda zato što su nam ove potonje bliže srcu... Ne znam...
Hmmm, možda zato što su nam ove potonje bliže srcu... Ne znam...
-
PM72
#2015 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
I sad je pred zgradom OHR-a ili unioninvesta isti haos kao i 1996.Sve raskopano,razrovljeno...umjesto tenkova stoje bageri a radovi će biti završeni sredinom godine.Koje- ne zna se.
-
Max Bunker
#2016 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ja koliko znam, odnosno po onome sto mi je pricao lik iz Lasta da su oni poslani da zauzmu one zgrade oko OHR-a (znao sam tacno koje), tj. da tu malo rasciste situaciju i pomjere polozaje. Zajebalo ih je samo sto nasa granata, koja je trebala da otvori prolaz nasima kroz neki zid, nije eksplodirala i morali su se vracati nazad.goran16v wrote:Samostalna akcija da se oslobodi samo Grbavica - jok!ZAGORS wrote:Da li ikada bila pokrenuta neka akcija da se Grbavica oslobodi ?
-
PM72
#2017 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Delija iz Laste J.zvani King je stavio "malo" više eksploziva u namjeri da napravi prolaz kroz zid,kad je roknulo,čitav se zid srušio.
-
goran16v
#2018 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Te zgrade su zapravo jedna zgrada u nekadasnoj Beogradskoj danasnjoj E. Bluma (crveno bijela) u kojoj su nasi drzali prvi ulaz od OHR-a i htjeli su miniranjem zidova proci dalje da prodju komsijama u Zagrebackoj iza ledja ali su zbog opisanog rukovanja ekspozivom srusili malo vise od planiranog pa su komsije cuvsi to sprijecile dalje napredovanje tako sto su srusile cijeli haustor. Elem akcija je bila ogranicenog dejstva, a ne da se oslobodi cijela Grbavica.Max Bunker wrote:Ja koliko znam, odnosno po onome sto mi je pricao lik iz Lasta da su oni poslani da zauzmu one zgrade oko OHR-a (znao sam tacno koje), tj. da tu malo rasciste situaciju i pomjere polozaje. Zajebalo ih je samo sto nasa granata, koja je trebala da otvori prolaz nasima kroz neki zid, nije eksplodirala i morali su se vracati nazad.goran16v wrote:Samostalna akcija da se oslobodi samo Grbavica - jok!ZAGORS wrote:Da li ikada bila pokrenuta neka akcija da se Grbavica oslobodi ?
Evo ti autenticna fotografija, crveni dio je ulaz koji su drzali nas, plani dio su ulazi koji su drzali oni, a izmedju je rupa gdje je bio haustor koji su minirali.

-
ZAGORS
#2019 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Nisam ni mislio na samostalnu akciju, ali je li ARBIH ikada napala Grbavicu i kako je akcija prosla. Mislim da je bila neka akcija 1993.goran16v wrote:Samostalna akcija da se oslobodi samo Grbavica - jok!ZAGORS wrote:Da li ikada bila pokrenuta neka akcija da se Grbavica oslobodi ?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2020 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Pozdrav drugovi forumasi
Tema me je naprosto svezala uz forum dobrih 5 dana. Evo veceras je procitah do kraja i moram reci da nisam uzalud potrosio vrijeme. Saznao sam puno novih cinjenica. Prije svega, kao nekome ko nije iz Sarajeva bile su mi poznate samo osnovne konture sarajevske ratne price.
Znao sam da je Grbavica bila pod kontrolom VRS, ali npr. pojma nisam imao da je tamo ostao ijedan covjek nesrpske narodnosti. Mislio sam da je izvrseno hiruski precizno etnicko ciscenje po uzoru na druga mjesta u BiH.
Druga stvar koju sam naucio su stara imena ulica u Sarajevu, kao i kolokvijalni nazivi zgrada. Bilo je toliko sjajnih postova koje malo teze mogu povezati sa lokacijom, pa imam namjeru otici u kracu turu autom po Grbavici ne bi li stekao jos bolji pregled. Skoro cijelo vrijeme citanja ove teme, imao sam otvorenu stranicu sa mapom Sarajeva
Nadalje, za vrijeme rata sam bio dijete. U osnovnu skolu sam krenuo 2 mjeseca prije Dejtona. Tako da su nas o zadnjem ratu ucili uglavnom crno-bijelo (a kako bi drukcije). Nisam mogao ni zamisliti da je bilo vojnika nesrpske narodnosti u VRS, kao ni to da su clanovi jedne familije mogli ratovati u dvije razlicite vojske. O necasnim radnjama i sklapanju prljavih rabota sa neprijateljskom vojskom od strane vojnog establismenta A RBIH se uvijek suskalo, a neki od forumasa su mi fakat otvorili oci. Pa nije sveopci lopovluk ovdje od juce
Bas sam bio naivan
Naravno isto se odnosi i na suvise holivudiziranu pricu o Bosku i Admiri. Iako je to odnijelo dobrih 5 stranica teme, bilo je interesantno citati analize njihovog kretanja. Sve u svemu, bogatiji sam za puno novih saznanja, jer tema je i vise nego edukativna
Imao bih nekoliko pitanja, a odnose se na teme koje nisu dovoljno obradjene, barem po mom skromnom uvjerenju:
1) Situacija na Grbavici poslije potpisivanja Dejtona. Sarajmen je postao neke slike sa protesta, ali ima li iko da nam docara atmosferu u vremenskom intervalu od potpisivanja Dejtona, pa do masovne pljacke i paljevine pred reintegraciju? Takodjer bi bilo zanimljivo procitati pricu nekoga ko je dosao u svoj kvart poslije reintegracije. Bila je zanimljiva ona "prica sa druge strane" koju je napisala ona djevojka o Trgu Pere Kosorica. Bas me zanima ima li gdje zadokumentovana kakva prica od strane osobe koja je napustila Grbavicu, pa se prvi put vratila nakon reintegracije. Mozda sam i prezahtjevan
2) Nisam siguran koliko je dzamija bilo na Grbavici do rata. Pretpostavljam vrlo malo, jer je Grbavica (makar za nas "nesarajlije") JNA naselje. Dakle ukoliko je bilo dzamija, da li su srusene ili ostecene? Isto pitanje se odnosi i na katolicke crkve.
Unaprijed hvala na odgovorima
Nadam se da ce i ubuduce biti slicnih tema.
Tema me je naprosto svezala uz forum dobrih 5 dana. Evo veceras je procitah do kraja i moram reci da nisam uzalud potrosio vrijeme. Saznao sam puno novih cinjenica. Prije svega, kao nekome ko nije iz Sarajeva bile su mi poznate samo osnovne konture sarajevske ratne price.
Znao sam da je Grbavica bila pod kontrolom VRS, ali npr. pojma nisam imao da je tamo ostao ijedan covjek nesrpske narodnosti. Mislio sam da je izvrseno hiruski precizno etnicko ciscenje po uzoru na druga mjesta u BiH.
Druga stvar koju sam naucio su stara imena ulica u Sarajevu, kao i kolokvijalni nazivi zgrada. Bilo je toliko sjajnih postova koje malo teze mogu povezati sa lokacijom, pa imam namjeru otici u kracu turu autom po Grbavici ne bi li stekao jos bolji pregled. Skoro cijelo vrijeme citanja ove teme, imao sam otvorenu stranicu sa mapom Sarajeva
Nadalje, za vrijeme rata sam bio dijete. U osnovnu skolu sam krenuo 2 mjeseca prije Dejtona. Tako da su nas o zadnjem ratu ucili uglavnom crno-bijelo (a kako bi drukcije). Nisam mogao ni zamisliti da je bilo vojnika nesrpske narodnosti u VRS, kao ni to da su clanovi jedne familije mogli ratovati u dvije razlicite vojske. O necasnim radnjama i sklapanju prljavih rabota sa neprijateljskom vojskom od strane vojnog establismenta A RBIH se uvijek suskalo, a neki od forumasa su mi fakat otvorili oci. Pa nije sveopci lopovluk ovdje od juce
Imao bih nekoliko pitanja, a odnose se na teme koje nisu dovoljno obradjene, barem po mom skromnom uvjerenju:
1) Situacija na Grbavici poslije potpisivanja Dejtona. Sarajmen je postao neke slike sa protesta, ali ima li iko da nam docara atmosferu u vremenskom intervalu od potpisivanja Dejtona, pa do masovne pljacke i paljevine pred reintegraciju? Takodjer bi bilo zanimljivo procitati pricu nekoga ko je dosao u svoj kvart poslije reintegracije. Bila je zanimljiva ona "prica sa druge strane" koju je napisala ona djevojka o Trgu Pere Kosorica. Bas me zanima ima li gdje zadokumentovana kakva prica od strane osobe koja je napustila Grbavicu, pa se prvi put vratila nakon reintegracije. Mozda sam i prezahtjevan
2) Nisam siguran koliko je dzamija bilo na Grbavici do rata. Pretpostavljam vrlo malo, jer je Grbavica (makar za nas "nesarajlije") JNA naselje. Dakle ukoliko je bilo dzamija, da li su srusene ili ostecene? Isto pitanje se odnosi i na katolicke crkve.
Unaprijed hvala na odgovorima
- dingosp0
#2021 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
dali ko znas sta se tacno dogadjalo na policijskoj akademiji vraca od 92 do 95?
Jeli akademija koristena od strane cetnika tokom ratnog perioda..
dali je na pocetku dok su pitomci bili zarobljeni ko nastradao od njih?
boravio sam na akademiji poslje rata kao kadet , pa ma interesuje.. jeli akademija bila minirana nakon povlacenja cetnika?
boravio sam na akademiji poslje rata kao kadet , pa ma interesuje.. jeli akademija bila minirana nakon povlacenja cetnika?
-
PM72
#2022 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
dingosp0 wrote:dali ko znas sta se tacno dogadjalo na policijskoj akademiji vraca od 92 do 95?
Akademija na Vracama je na početku rata (nakon zauzimanja 05.04.1992) korištena kao baza specijalne jedinice MUP-a RS koji su poslije izmješteni na Jahorinu (nisu ni oni frajeri
-
goran16v
#2023 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Vec ti je odgovoreno za sta je tzv COKUP sluzio za vrijeme rata.dingosp0 wrote:dali ko znas sta se tacno dogadjalo na policijskoj akademiji vraca od 92 do 95?
Sto se tice nastradalih mimo jedno poginulog kursiste mladje su odmah kadete pustili sa djelom starjesina dok su starije i kursiste zadrzali mislim dan-dva pa prebacili na nasu teritoriju, a drugi dio starjesina (Balic, Hidovic, Termiz, Kovacevic) poslije par dana batinanja na Palama razmjenili.
-
maverik
#2024 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Volio bih da mi se javi lik pod nickom Dezurni kriticar, volio bih licno da ga upoznam, bila bi mi velika cast. Jarane javi se 
- Repetitor
#2025 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Tako su i neke dame iz Banja Luke i okoline žudjele da ga upoznaju,i onda su najePalemaverik wrote:Volio bih da mi se javi lik pod nickom Dezurni kriticar, volio bih licno da ga upoznam, bila bi mi velika cast. Jarane javi se
Bolje ti je nemoj
Nek me dematuje za ovo ako nije istina kad pročita