ovo kratkoricni,srednjorocni,dugorocni je samo supljiranje jer se na samo jednoj sjednici moze usvojiti 20-30 zakona koji mogu dijametralno poboljsati neku oblast ,jedini uslov je da je to CILJ a ne kako izvuci novac iz te i te oblastiDozer wrote:@jastuk1
Pa kako onda mislis da dodje do bilo kakve promjene? Sve ti je jasno, znas da je ovo lose, ali sam, licno, ne zelis da uradis nista da to promijenis.... Ne kontam....
Kako mozemo znati da DF, ili bilo ko drugi ko nije do sada bio na vlasti, nece ili ne moze pokrenuti stvari u pozitivnom pravcu ako mu ne damo sansu...?
@vee-jay
Slazem se ja i s tim, ali opet se postavlja gornje pitanje. Naravno, ako je neko srao u jednu kantu 20 godina, i sada neko drugi hoce tu kantu da sredi i ocisti, iracionalno je ocekivati da to moze zavrsiti za 4 godine. Ali, u svakom slucaju, za te 4 godine tu kantu se moze dovesti u predstanje za njeno kvalitetno renoviranje u naredne jos 4 godine.
Svi mi moramo biti svjesni da uredjenje jedne drzave na neki nacin, bilo koji, nije ni kratkorocni, a ni srednjerocni proces, nego ipak dugoricni. Ovi su imali taj dugorocni period na raspolaganju, i svi vrlo dobro vidimo i znamo sta su napravili i postigli....
Zasto sada ne dati sansu nekome drugom da to renovira...?
na jednoj sjednici se mogu ukinuti sve beneficije politicarima i da ostane 200-300 miliona KM samo od tih privlegija
i jos na hiljade stvari se moze rijesiti,KADA SE HOCE a nasi NECE i NECE i to vise i ne kriju
sejdic-finci se moglo rijesiti sa 2-3 sastanka i za ove 4 izgubljene godine a da nisu izgubljene se do sada mogla masa zakona iz pristupnih pregovora EU zavrsiti
zato ne kenjajte bez veze i da se neke stvari ne mogu rijesiti,mogu se vrlo jendostavno ,samo nece,gledaju da sto vise ukradu i kada se prepucavaju oko nekih amandmana,clanova,zakona,ustvari pokusavaju da sto vise rupa ostave za svoje talove
evo neka se dadne sansa i DFu,nemam nista protiv,neka probaju
odlicno bi bilo da lijeve stranke naprave vladu i program,recimo DF,Nasa Stranka(i LDS) i druge koje se mogu dogovoriti oko platforme i stranke kojima nije primarni cilj BUDZET,nego popravljanje stanja