Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
- vivaldi
#101 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
od cega vi pravite sudbonosne bitke ne mogu da vjerujem..
-
muzicar_iz_parka
#102 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Zašto bi to bilo čudno?vivaldi wrote:od cega vi pravite sudbonosne bitke ne mogu da vjerujem..
Nama je glavna stvar doskora bila nebitni JMBG, zadnjih tjedana priča se samo o popisu (svugdje osim kod nas obična formalnost), na ekonomskom forumu glavne dvije teme posao u MUP-u KS i posao za popis stanovništva.
Šta reći koju poruku porati.
-
melac
#103 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Jedino logično je da nam ne treba ni jedan, ali to je već neka druga tema.dustaban wrote:Evo i ja sam, KAO I VI, tek sad skonto neke stvari i... pitam se... sto ce nama tri predsjednika, mislim da je logicno da bude jedan!
![]()
-
muzicar_iz_parka
#104 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
A kako bi bilo da Zmaja od Šipova postavimo za doživotnog kralja, nikad nepražaljeni sin naroda i narodnosti je bio obični bravar, ako je on mogao voditi 22 milijuna, onda neka stočar vodi naše stado od 3 miliona duša.
- Prpa.ba
#105 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
muzicar_iz_parka wrote:na ekonomskom forumu glavne dvije teme posao u MUP-u KS i posao za popis stanovništva.
Šta reći koju poruku porati.
-
Ponosan
#106 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
podrzavam dogovor Tihica i Covica,ovo je dogovor za BIH i EU,i ja da se pitam ove dvije izborne jedinice pretvorio bi u teritorijalne tj administrativne jedinice i ukinuo kantone,tacnije da to budu dva kantona i Federacija,sasvim dovoljno,ali pitam se sta bi silni lezihljebovici u ovolikoj administraciji radili,oni su najzesci protivnici funkionalnog rjesenja u FBIH,gdje se prije svega gleda ekonomska racunica i prosperitet a ne nacionalizam i primitivizam,gdje vecina ljudi jedva sastavlja kraj s krajem a samo saka ljudi uziva sve privilegije ogromnog drzavnog aparata ,najveceg u regiji.... Federaciju treba zestoko reformisati,dva kantona su sasvim dovoljna,i to je puno,ali bolje nego 10 u svakom slucaju! cestitke na dogovoru,u zadnji cas ste se izvukli inace bi ulica radila svoje,narodu je do guse doslo.....tapkamo u mjestu godinama,nikakvog izlaza nema,ali eto izvukli su se u zadnji cas! ukoliko neka budaletina ne izadje i sve uprska,a to ne bi bilo prvi put da se desi,sjetimo se samo aprilskog paketa....
- vivaldi
#107 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Prpa.ba wrote:muzicar_iz_parka wrote:na ekonomskom forumu glavne dvije teme posao u MUP-u KS i posao za popis stanovništva.
Šta reći koju poruku porati.![]()
![]()
- Alfons Kauders
#108 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
ovo je madner davno govorio...vivaldi wrote:Prpa.ba wrote:muzicar_iz_parka wrote:na ekonomskom forumu glavne dvije teme posao u MUP-u KS i posao za popis stanovništva.
Šta reći koju poruku porati.![]()
![]()
![]()
odavno ne posjecujem doticni podforum... iz ocitih razloga
-
Max Bunker
#109 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Ja vas pitam a niko da odgovori.
Sta ako na izborima u Federaciji glasove osvoji Srbin ?
Tada iz RS-a dolazi neko drugi
-
oglo
#110 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
jadna zemlja sta sve trpi,ovo treba otjerat sve nas zajedno i naselit normalan svijet da koristi ovo sto ima.
- area51
#111 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Dolazi VlajkiMax Bunker wrote:Ja vas pitam a niko da odgovori.
- Alfons Kauders
#112 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
ne, ovo je samo za fbihMax Bunker wrote:Ja vas pitam a niko da odgovori.
-
Max Bunker
#113 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Pazi, jeste ovo sitan sat ali kako sam ja shvatio u Predsjednistvu nije zagarantovano jedan Bosnjak+jedan Hrvat. Hipoteticki gledajuci, moze se desiti da i Srbin bude izabran ?Alfons Kauders wrote:ne, ovo je samo za fbihMax Bunker wrote:Ja vas pitam a niko da odgovori.
-
Itakoto
#114 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Legitimno pitanje. Ukoliko FBIH izabere Srbina, on ne moze u Predsjednistvo jer ce vjerovatno biti jedan iz RS. Kome dati prednost? Ili da prosvercamo ovoga iz FBiH kao clana "ostalih"?Alfons Kauders wrote:ne, ovo je samo za fbihMax Bunker wrote:Ja vas pitam a niko da odgovori.
1 . U Ustavu Bosne i Hercegovine briše se etničko određenje biranih članova Predsjedništva BiH tako da član V stav 1. Ustava glasi: "Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se satoji od tri člana: dva člana koji se neposredno biraju sa teritorija Federacije i jednog člana koji se neposredno bira sa teritorija Republike Srpske. Iz istog naroda ili iz ostalih ne može biti izabran više od jednog člana Predsjedništva".
- travnik
#115 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
Vjerojatno je mislio na izbornu jedinicu 2. Međutim, čudno...k'o dođe u BiH, a nije upoznat sa stanjem, uzme malo novine pročitati, pogledati tv ili pregledati portale, dobio bi sliku da se radi o oazi multietičnosti, multikulturalnosti, multikonfesionalnosti i još tako 20,30 multi na toj relaciji SA-ZE-TU.ulciscorr wrote:Pomijesao si... izborna jedinica 1 ti je Hercegovina i ostalo...mirage77 wrote:Hrvati su u toj 1. izbornoj jedinici zanemariv faktor. Ima ih manje od 5%.
- torcida
#116 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
da, to bi bio 1x da se koriste sličnim mehanizmomarea51 wrote: Ja,ali ako se probosanske partije dogovore prije izbora i izbace nekog zajedničkog kandidata iz reda ostalih ???
- Tomos
#117 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
U čije će ime ova pobjegulja pregovarati, ko glasa više za njega i ovu prokletu sda stranku, izdajničku u koju su uhljebljeni svi pobjegulje skupa, pa ja znam da je u ratu vozač čampare avde izvukao njegovog sina aljošu, ženu i kćerku preko četnika sve dogovoreno do delminiuma i odatle van za njemačku, a naša će djeca tu ginut njihova od političara neće ni osjetiti glad niti ginuti nemojte biti budale više.
-
_majevica_
#118 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Skupiti 10 000 potpisa i Zmaja od Sipova predloziti za clana predsjednistva u BiH.muzicar_iz_parka wrote:A kako bi bilo da Zmaja od Šipova postavimo za doživotnog kralja, nikad nepražaljeni sin naroda i narodnosti je bio obični bravar, ako je on mogao voditi 22 milijuna, onda neka stočar vodi naše stado od 3 miliona duša.
-
bole1st
#119 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Po ovom novom modelu Bosnjaci mogu da izaberu dva clana predsjednista, ali uz vise komplikacija i uz dogovor bosnjackih/bosanskih stranaka.
Na primjer, SDA i SBB daju zajednickog kandidata u jedinici 1 (Herceg Bosna
) , a istovremeno podrze kandidata SDP u jedinici 2 (RBIH
).
SDP podrzi kandidata SDA/SBB u jedinici 1.
Uz prigodnu kampanju mislim da bi to proslo glatko, uvjet je prethodni dogovor tri najjace bosnjacko/bosanske stranke (cak i samo dvije ako Hrvati nemaju zajednickog kandidata).
Na primjer, SDA i SBB daju zajednickog kandidata u jedinici 1 (Herceg Bosna
SDP podrzi kandidata SDA/SBB u jedinici 1.
Uz prigodnu kampanju mislim da bi to proslo glatko, uvjet je prethodni dogovor tri najjace bosnjacko/bosanske stranke (cak i samo dvije ako Hrvati nemaju zajednickog kandidata).
-
bole1st
#120 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Ovo je dvostruko krivo. Nije 5% Bosnjaka van tog podrucja, nego oko 30%.cetmi wrote:ali na ovom izbornom području Sa-Ze-Tz živi 95% Bošnjaka i najveći broj stanovnika i samim tim koga god izaberemo on je naš legitimni, kao što je Komšić sad.
Drugo, jedan clan predsjednistva iz FBiH je onaj ko osvoji najvise glasova ukupno, sto znaci da ga svi Bosnjaci iz FBiH biraju (iz obadva podrucja).
-
oglo
#121 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
kako forumasi percipiraju izbore,po ovom sporazumu je ustvari vodjenje i nastavak rata samo dozvoljenim sredstvima i dalje smo bure baruta ,Izgelda to svima odgovara.Opet ga puse ljudi koji nisu nacionalno ostrasceni. I to ce u buducnosti opet poazat da je to neodrzivo da cemo imati kolaps u svemu i oept ce krivci biti oni i ovi,a nikako mi,tako s noge na nogu u krug.
Pravvda za ostale kad se vec sve izdjelilo daj teritoriju ostalim da mogu normalno zivit bez konstitutivaca.
Pravvda za ostale kad se vec sve izdjelilo daj teritoriju ostalim da mogu normalno zivit bez konstitutivaca.
Last edited by oglo on 18/09/2013 13:11, edited 1 time in total.
- sinuhe
#122 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Vazno je da je dogovor. I srpska i bosnjacka i hrvatska. Davno je to receno.
- TRENT
#123 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
SDA ima najvece fanatike medju glasacima tako me zanima kako ce ovo prokomentarisati ovo ozivljavanje Herceg Bosne.Takve fanatike da su spremni da se potuku za SDA i Alju Zvalju(pisem ovo iz licnog iskustva).Bas me zanimaju njihove teorije ?
- Alfons Kauders
#124 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
jos samo kad bi skonto sta bi se npr desilo da sdp kandiduje pudarica... i da dobije isto glasova kao komsic...
a ne smiju biti dva srbina u predsjednistvu... neko u rs dobije manje glasova... i sta onda? prolazi nesrbin iz rs, ako se ijedan kandiduje...
trebaju oni ovo malo bolje skontat, blago receno
a ne smiju biti dva srbina u predsjednistvu... neko u rs dobije manje glasova... i sta onda? prolazi nesrbin iz rs, ako se ijedan kandiduje...
trebaju oni ovo malo bolje skontat, blago receno
-
bole1st
#125 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Mislim da to nece vaziti za clana iz RS. Moci ce biti dva clana predsjednistva iz istog naroda, samo da nisu istovremeno i iz istog entiteta (FBIH).