Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post Reply
vivaldi

#101 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by vivaldi »

od cega vi pravite sudbonosne bitke ne mogu da vjerujem..
muzicar_iz_parka

#102 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by muzicar_iz_parka »

vivaldi wrote:od cega vi pravite sudbonosne bitke ne mogu da vjerujem..
Zašto bi to bilo čudno?
Nama je glavna stvar doskora bila nebitni JMBG, zadnjih tjedana priča se samo o popisu (svugdje osim kod nas obična formalnost), na ekonomskom forumu glavne dvije teme posao u MUP-u KS i posao za popis stanovništva.
Šta reći koju poruku porati.
melac

#103 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by melac »

dustaban wrote:Evo i ja sam, KAO I VI, tek sad skonto neke stvari i... pitam se... sto ce nama tri predsjednika, mislim da je logicno da bude jedan!
:?

:lol:
Jedino logično je da nam ne treba ni jedan, ali to je već neka druga tema. :D
muzicar_iz_parka

#104 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by muzicar_iz_parka »

A kako bi bilo da Zmaja od Šipova postavimo za doživotnog kralja, nikad nepražaljeni sin naroda i narodnosti je bio obični bravar, ako je on mogao voditi 22 milijuna, onda neka stočar vodi naše stado od 3 miliona duša.
Prpa.ba

#105 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by Prpa.ba »

muzicar_iz_parka wrote:na ekonomskom forumu glavne dvije teme posao u MUP-u KS i posao za popis stanovništva.
:lol: :lol: :thumbup:
Ponosan

#106 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by Ponosan »

podrzavam dogovor Tihica i Covica,ovo je dogovor za BIH i EU,i ja da se pitam ove dvije izborne jedinice pretvorio bi u teritorijalne tj administrativne jedinice i ukinuo kantone,tacnije da to budu dva kantona i Federacija,sasvim dovoljno,ali pitam se sta bi silni lezihljebovici u ovolikoj administraciji radili,oni su najzesci protivnici funkionalnog rjesenja u FBIH,gdje se prije svega gleda ekonomska racunica i prosperitet a ne nacionalizam i primitivizam,gdje vecina ljudi jedva sastavlja kraj s krajem a samo saka ljudi uziva sve privilegije ogromnog drzavnog aparata ,najveceg u regiji.... Federaciju treba zestoko reformisati,dva kantona su sasvim dovoljna,i to je puno,ali bolje nego 10 u svakom slucaju! cestitke na dogovoru,u zadnji cas ste se izvukli inace bi ulica radila svoje,narodu je do guse doslo.....tapkamo u mjestu godinama,nikakvog izlaza nema,ali eto izvukli su se u zadnji cas! ukoliko neka budaletina ne izadje i sve uprska,a to ne bi bilo prvi put da se desi,sjetimo se samo aprilskog paketa....
vivaldi

#107 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by vivaldi »

Prpa.ba wrote:
muzicar_iz_parka wrote:na ekonomskom forumu glavne dvije teme posao u MUP-u KS i posao za popis stanovništva.

:lol: :lol:
Alfons Kauders

#108 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by Alfons Kauders »

vivaldi wrote:
Prpa.ba wrote:

:lol: :lol:
ovo je madner davno govorio...

odavno ne posjecujem doticni podforum... iz ocitih razloga :D
Max Bunker

#109 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by Max Bunker »

Ja vas pitam a niko da odgovori.
Sta ako na izborima u Federaciji glasove osvoji Srbin ?
Tada iz RS-a dolazi neko drugi :D
oglo

#110 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by oglo »

jadna zemlja sta sve trpi,ovo treba otjerat sve nas zajedno i naselit normalan svijet da koristi ovo sto ima.
area51

#111 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by area51 »

Max Bunker wrote:Ja vas pitam a niko da odgovori.
Dolazi Vlajki :lol:
Alfons Kauders

#112 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by Alfons Kauders »

ne, ovo je samo za fbih
Max Bunker

#113 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by Max Bunker »

Alfons Kauders wrote:
ne, ovo je samo za fbih
Pazi, jeste ovo sitan sat ali kako sam ja shvatio u Predsjednistvu nije zagarantovano jedan Bosnjak+jedan Hrvat. Hipoteticki gledajuci, moze se desiti da i Srbin bude izabran ?
Itakoto

#114 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by Itakoto »

Alfons Kauders wrote:
ne, ovo je samo za fbih
Legitimno pitanje. Ukoliko FBIH izabere Srbina, on ne moze u Predsjednistvo jer ce vjerovatno biti jedan iz RS. Kome dati prednost? Ili da prosvercamo ovoga iz FBiH kao clana "ostalih"? :D
1 . U Ustavu Bosne i Hercegovine briše se etničko određenje biranih članova Predsjedništva BiH tako da član V stav 1. Ustava glasi: "Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se satoji od tri člana: dva člana koji se neposredno biraju sa teritorija Federacije i jednog člana koji se neposredno bira sa teritorija Republike Srpske. Iz istog naroda ili iz ostalih ne može biti izabran više od jednog člana Predsjedništva".
travnik

#115 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!

Post by travnik »

ulciscorr wrote:
mirage77 wrote:Hrvati su u toj 1. izbornoj jedinici zanemariv faktor. Ima ih manje od 5%.
Pomijesao si... izborna jedinica 1 ti je Hercegovina i ostalo...
Vjerojatno je mislio na izbornu jedinicu 2. Međutim, čudno...k'o dođe u BiH, a nije upoznat sa stanjem, uzme malo novine pročitati, pogledati tv ili pregledati portale, dobio bi sliku da se radi o oazi multietičnosti, multikulturalnosti, multikonfesionalnosti i još tako 20,30 multi na toj relaciji SA-ZE-TU.
torcida

#116 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!

Post by torcida »

area51 wrote: Ja,ali ako se probosanske partije dogovore prije izbora i izbace nekog zajedničkog kandidata iz reda ostalih ???
da, to bi bio 1x da se koriste sličnim mehanizmom :D
Tomos

#117 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by Tomos »

U čije će ime ova pobjegulja pregovarati, ko glasa više za njega i ovu prokletu sda stranku, izdajničku u koju su uhljebljeni svi pobjegulje skupa, pa ja znam da je u ratu vozač čampare avde izvukao njegovog sina aljošu, ženu i kćerku preko četnika sve dogovoreno do delminiuma i odatle van za njemačku, a naša će djeca tu ginut njihova od političara neće ni osjetiti glad niti ginuti nemojte biti budale više.
_majevica_

#118 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by _majevica_ »

muzicar_iz_parka wrote:A kako bi bilo da Zmaja od Šipova postavimo za doživotnog kralja, nikad nepražaljeni sin naroda i narodnosti je bio obični bravar, ako je on mogao voditi 22 milijuna, onda neka stočar vodi naše stado od 3 miliona duša.
Skupiti 10 000 potpisa i Zmaja od Sipova predloziti za clana predsjednistva u BiH.
:D
bole1st

#119 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by bole1st »

Po ovom novom modelu Bosnjaci mogu da izaberu dva clana predsjednista, ali uz vise komplikacija i uz dogovor bosnjackih/bosanskih stranaka.

Na primjer, SDA i SBB daju zajednickog kandidata u jedinici 1 (Herceg Bosna :evil: ) , a istovremeno podrze kandidata SDP u jedinici 2 (RBIH :lol: ).
SDP podrzi kandidata SDA/SBB u jedinici 1.

Uz prigodnu kampanju mislim da bi to proslo glatko, uvjet je prethodni dogovor tri najjace bosnjacko/bosanske stranke (cak i samo dvije ako Hrvati nemaju zajednickog kandidata).
bole1st

#120 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by bole1st »

cetmi wrote:ali na ovom izbornom području Sa-Ze-Tz živi 95% Bošnjaka i najveći broj stanovnika i samim tim koga god izaberemo on je naš legitimni, kao što je Komšić sad.
Ovo je dvostruko krivo. Nije 5% Bosnjaka van tog podrucja, nego oko 30%.

Drugo, jedan clan predsjednistva iz FBiH je onaj ko osvoji najvise glasova ukupno, sto znaci da ga svi Bosnjaci iz FBiH biraju (iz obadva podrucja).
oglo

#121 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by oglo »

kako forumasi percipiraju izbore,po ovom sporazumu je ustvari vodjenje i nastavak rata samo dozvoljenim sredstvima i dalje smo bure baruta ,Izgelda to svima odgovara.Opet ga puse ljudi koji nisu nacionalno ostrasceni. I to ce u buducnosti opet poazat da je to neodrzivo da cemo imati kolaps u svemu i oept ce krivci biti oni i ovi,a nikako mi,tako s noge na nogu u krug.

Pravvda za ostale kad se vec sve izdjelilo daj teritoriju ostalim da mogu normalno zivit bez konstitutivaca.
Last edited by oglo on 18/09/2013 13:11, edited 1 time in total.
sinuhe

#122 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by sinuhe »

Vazno je da je dogovor. I srpska i bosnjacka i hrvatska. Davno je to receno.
TRENT

#123 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by TRENT »

SDA ima najvece fanatike medju glasacima tako me zanima kako ce ovo prokomentarisati ovo ozivljavanje Herceg Bosne.Takve fanatike da su spremni da se potuku za SDA i Alju Zvalju(pisem ovo iz licnog iskustva).Bas me zanimaju njihove teorije ?
Alfons Kauders

#124 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by Alfons Kauders »

jos samo kad bi skonto sta bi se npr desilo da sdp kandiduje pudarica... i da dobije isto glasova kao komsic...

a ne smiju biti dva srbina u predsjednistvu... neko u rs dobije manje glasova... i sta onda? prolazi nesrbin iz rs, ako se ijedan kandiduje...

trebaju oni ovo malo bolje skontat, blago receno :D
bole1st

#125 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by bole1st »

Mislim da to nece vaziti za clana iz RS. Moci ce biti dva clana predsjednistva iz istog naroda, samo da nisu istovremeno i iz istog entiteta (FBIH).
Post Reply