Nasjela? Zar nije Alija licno klanjao sa jos par desetina hiljada drugih dzenazu zrtvama II svj. rata 1990. u Foci i obecao da se nista slicno vise nece ponoviti?VjecitiStudent wrote:[quote="racionalista"pa ginuli su moji i ranije, poslije prvog svjetskog rata su nam oteli zemlju i podijelili solunskim dobrovoljcima. u titino doba dedo mi je bio nosilac spomenice. kakve mi je to koristi bilo 92 kad su me htjeli ubiti sa komplet porodicom. to im zamalo nije poslo za rukom jer nas nije imao ko braniti, dzaba sto se ranije ginulo za nekakve drzave. sad nas ako nista drugo nece hvatati na foru i klati. pa jbt ranije je svijest kod bosnjaka bila takva da su cetnici bili u stanju da izvedu po par hiljada ljudi i da jednog po jednog kolju ko ovce a niko da ne proba da se odupre. bolan sav taj pobijeni narod, izmasakrirani civili, silovane zene itd. pa to je bruka i sramota za svakog muskarca bosnjaka. bruka zato sto je vecina bila naivna i nasjela na nekakve bajke a onda nam je nejac stradala.racionalista wrote:......prvi put kad smo ginuli za sebe, to nije bilo valjano....Pa tebi je to valjalo?
eto kakva vam je percepcija svijeta i stanje svijesti....
Obecao i slagao.[/quote]
zar je to samo alijina obaveza bila??? zar nije odgovornost svakog muskarca koju stice rodjenjem da brani svoju nejač? šta je bilo sa bosnjackim intelektualcima 92 jestel se ikad zapitali? koliko ih se do zadjeg dvoumilo i balansiralo praveci se da ih se to nista ne dotice? jbt pa clan nase delegacije koja je zarobljena se izjasnjava kao "slucajni prolaznik" . imaju neke stvari i adeti za koje si sam odgovoran u zivotu, i ne trebas ninakoga cekati da ti kaze sta da cinis