SDA-All about

Post Reply
racionalista

#5726 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

VjecitiStudent wrote:[quote="racionalista"
racionalista wrote:......prvi put kad smo ginuli za sebe, to nije bilo valjano....Pa tebi je to valjalo?
eto kakva vam je percepcija svijeta i stanje svijesti....
pa ginuli su moji i ranije, poslije prvog svjetskog rata su nam oteli zemlju i podijelili solunskim dobrovoljcima. u titino doba dedo mi je bio nosilac spomenice. kakve mi je to koristi bilo 92 kad su me htjeli ubiti sa komplet porodicom. to im zamalo nije poslo za rukom jer nas nije imao ko braniti, dzaba sto se ranije ginulo za nekakve drzave. sad nas ako nista drugo nece hvatati na foru i klati. pa jbt ranije je svijest kod bosnjaka bila takva da su cetnici bili u stanju da izvedu po par hiljada ljudi i da jednog po jednog kolju ko ovce a niko da ne proba da se odupre. bolan sav taj pobijeni narod, izmasakrirani civili, silovane zene itd. pa to je bruka i sramota za svakog muskarca bosnjaka. bruka zato sto je vecina bila naivna i nasjela na nekakve bajke a onda nam je nejac stradala.
Nasjela? Zar nije Alija licno klanjao sa jos par desetina hiljada drugih dzenazu zrtvama II svj. rata 1990. u Foci i obecao da se nista slicno vise nece ponoviti?
Obecao i slagao.[/quote]

zar je to samo alijina obaveza bila??? zar nije odgovornost svakog muskarca koju stice rodjenjem da brani svoju nejač? šta je bilo sa bosnjackim intelektualcima 92 jestel se ikad zapitali? koliko ih se do zadjeg dvoumilo i balansiralo praveci se da ih se to nista ne dotice? jbt pa clan nase delegacije koja je zarobljena se izjasnjava kao "slucajni prolaznik" . imaju neke stvari i adeti za koje si sam odgovoran u zivotu, i ne trebas ninakoga cekati da ti kaze sta da cinis
Propast i katastrofa

#5727 Re: SDA-All about

Post by Propast i katastrofa »

...
Last edited by Propast i katastrofa on 16/12/2012 00:55, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#5728 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Opetja033 wrote:Meni je neopisivo drago sto maske padaju i sto se sva kritika prema SDA, sve lazi, izmisljotine, potvore (zlatne kasike, itd), sve optuzbe - na kraju svedu, kada se sve ostalo ogoli - na cinjenicu da je SDA ta koja je pokrenula proces izdvajanja BiH iz njima toliko drage i nikada prezaljene Jugoslavije. To je ono sto SDP-ovci (i ovi zadrti i oni razocarani) nikada nece oprostiti Stranci Demokratske Akcije.
SDA pokrenula proces izdvajanja????????????????????
Zar je i Badinter bio clan SDA?
:lol: :lol: :lol:
Ti ono drugima pronalazis istorijske falsifikate?
Opetja033

#5729 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

Propast i katastrofa wrote: kako su vas vozali islamisti s Alijom na celu tako vas i ovi danas smetljari pa jos i gore vozaju. A ti se nastavi baviti glupostima, jel Palestina ili nije bas Palestina
Cak vam i rijecnik, argumentacija postaje ista sa beogradskom. Cestitke od srca.
Kolt12

#5730 Re: SDA-All about

Post by Kolt12 »

Propast i katastrofa wrote:samo se ti zanosi, kako su vas vozali islamisti s Alijom na celu tako vas i ovi smetljaridanas jos gore vozaju. A ti se i dalje pitaj je li Palestina ili nije bas palestina, nastavi se baviti glupostima.
Meni kao Bosnjaku ne pada na pamet razjedinjavati narod dok god vukovi okolo slobodno setaju. Medjutim stvaranjem nacionalne bosnjacke drzave, to je vec druga prica.

I kad bi Bosnjaci imali samostalno nacionalnu drzavu Bosnu, ona bi bila europska, laicka i imala bi iste ciljeve kao i ova Bosna, osim sto bi bila uredjenija i sredjenija.

Pa danas Bosnjaci biraju Srbe i Hrvate koji glume Bosance i Hercegovce u SDP-u, a zamisli da imaju recimo bosnjacku socijal-demokratsku, liberalnu, republikansku itd itd partiju, pa SDA bi nestala nakon par godina.
Last edited by Kolt12 on 16/12/2012 00:59, edited 1 time in total.
Propast i katastrofa

#5731 Re: SDA-All about

Opetja033 wrote:
Propast i katastrofa wrote: kako su vas vozali islamisti s Alijom na celu tako vas i ovi danas smetljari pa jos i gore vozaju. A ti se nastavi baviti glupostima, jel Palestina ili nije bas Palestina
Cak vam i rijecnik, argumentacija postaje ista sa beogradskom. Cestitke od srca.
E moj Zelenas od citave price nigdje argumenata ne ostade.
hrastov žižak

#5732 Re: SDA-All about

Post by hrastov žižak »

I kad bi Bosnjaci imali samostalno nacionalnu drzavu Bosnu, ona bi bila europska, laicka i imala bi iste ciljeve kao i ova Bosna, osim sto bi bila uredjenija i sredjenija.
i to sve sa esdeaom na čelu. prosperitetno. divota. fantazija. utopija.
Propast i katastrofa

#5733 Re: SDA-All about

Kolt12 wrote:
Propast i katastrofa wrote:samo se ti zanosi, kako su vas vozali islamisti s Alijom na celu tako vas i ovi smetljaridanas jos gore vozaju. A ti se i dalje pitaj je li Palestina ili nije bas palestina, nastavi se baviti glupostima.
Meni kao Bosnjaku ne pada na pamet razjedinjavati narod dok god vukovi okolo slobodno setaju. Medjutim stvaranjem nacionalne bosnjacke drzave, to je vec druga prica.

Tebe sto kaze ovaj tvoj kolega kao da su u Beogradu pravili. bas takav kakav si nemoj se mijenjati, odgovoras im.
Opetja033

#5734 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

VjecitiStudent wrote:
Opetja033 wrote:Meni je neopisivo drago sto maske padaju i sto se sva kritika prema SDA, sve lazi, izmisljotine, potvore (zlatne kasike, itd), sve optuzbe - na kraju svedu, kada se sve ostalo ogoli - na cinjenicu da je SDA ta koja je pokrenula proces izdvajanja BiH iz njima toliko drage i nikada prezaljene Jugoslavije. To je ono sto SDP-ovci (i ovi zadrti i oni razocarani) nikada nece oprostiti Stranci Demokratske Akcije.
SDA pokrenula proces izdvajanja????????????????????
Zar je i Badinter bio clan SDA?
:lol: :lol: :lol:
Ti ono drugima pronalazis istorijske falsifikate?
Cuj Badinter. :lol: :lol: :lol:
Jeste eto, Badinter vodio kampanju za samostalnost BiH, Badinter na agitovao za samostalnost. Sto to Boga ti Badinter ne otcijepi Crnu Goru od Srbije? Da li ti uopce imas pojma sta je bila funkcija Badintera i njegove komisije? Ocito je da nemas.

@Propast i katastrofa

Jbg pasha moj, vidio od tebe da onelineri prolazi a od @JoseMujice da komentar ne mora sadrzati argumente vec samo vesele upadice.
Kolt12

#5735 Re: SDA-All about

Post by Kolt12 »

hrastov žižak wrote: i to sve sa esdeaom na čelu. prosperitetno. divota. fantazija. utopija.
Kojim ba SDA, za SDA se glasa iskljucivo zbog Hrvata i Srba, jer oni glasaju za fasiste od 1991 godine do danas. Zato eto im islamisti pa neka igraju kolo s njima. Inace da smo sami, SDA bi bila sutnuta na smetljiste historije, ma raspala bi se SDA brze od CK SKJ.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5736 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

@Kolt, da ja i ti zavrsimo sa ovom suludom raspravom, na ovaj nacin :D

Pitanje. Da li bi ti pristao da ta nacionalna bosnjacka drzava bude na 51% BH teritorije, a da se ostalih 49% rastale S i H..i rade sta hoce?
pemanapemani

#5737 Re: SDA-All about

Post by pemanapemani »

Kad se sve ogoli dođemo do toga da je SDA "svom" narodu prodavala puške za odbranu od agresije.
Kada se sve ogoli dođemo do toga da je SDA kriva što se protjerani nisu vratili na svoja ognjišta, jer su oni pokrali sve pare od donacija.
Kada se sve ogoli dođemo do toga da je SDA uništila gotovo sva javna preduzeća koja nisu stradala od agresorskih granata.
Kada se sve ogoli dođemo do toga da je SDA stvorila državu divlje gradnje, klizišta, zatrovanih riječnih izvora, ledenih jezera sa endemskim vrstama koje truje elita kanalizacijom iz nelegalno izgrađenih vila, itd.

Kada se sve ogoli, SDA i njenim jurišnicima ne odgovara ni zlatni ljiljan samo zato što se zove Željko, kako će im onda neko drugi odgovarati?
hrastov žižak

#5738 Re: SDA-All about

Post by hrastov žižak »

Kolt12 wrote:
hrastov žižak wrote: i to sve sa esdeaom na čelu. prosperitetno. divota. fantazija. utopija.
Kojim ba SDA, za SDA se glasa iskljucivo zbog Hrvata i Srba, jer oni glasaju za fasiste od 1991 godine do danas. Zato eto im islamisti pa neka igraju kolo s njima. Inace da smo sami, SDA bi bila sutnuta na smetljiste historije, ma raspala bi se SDA brze od CK SKJ.
slažem se potpuno s ovom dijagnozom. samo, srećom, van tih zelenih krugova nemaš puno ljudi koji bi bošnjačku unitarističku državu.
Better Man

#5739 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

SDA je nešto najgore što je moglo zadesiti ovu zemlju! Koliko su je uništavali četnici o stala fašističja bagra, toliko je isto uništavala i pljačkala SDA!
Propast i katastrofa

#5740 Re: SDA-All about

pemanapemani wrote: Kad se sve ogoli dođemo do toga da je SDA "svom" narodu prodavala puške za odbranu od agresije.
ja jebote kad se sjetim toga .... :x :evil:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5741 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Propast i katastrofa wrote:
pemanapemani wrote: Kad se sve ogoli dođemo do toga da je SDA "svom" narodu prodavala puške za odbranu od agresije.
ja jebote kad se sjetim toga .... :x :evil:

Moj stari i amidza po 1500DM za dva kalasa i cetri okvira municije. A onda se tadasnji visoko pozicionirani funkcioner SDA koji im je prodao te puske, krajem '93. ispalio put Turske...sa sve svojim tjelohraniteljima i ekipom koja je bila naj-COOL i najratobornija na prici do prvog puskaranja i frke. :D
racionalista

#5742 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

pemanapemani wrote:
Kad se sve ogoli dođemo do toga da je SDA "svom" narodu prodavala puške za odbranu od agresije.
Kada se sve ogoli dođemo do toga da je SDA kriva što se protjerani nisu vratili na svoja ognjišta, jer su oni pokrali sve pare od donacija.
Kada se sve ogoli dođemo do toga da je SDA uništila gotovo sva javna preduzeća koja nisu stradala od agresorskih granata.
Kada se sve ogoli dođemo do toga da je SDA stvorila državu divlje gradnje, klizišta, zatrovanih riječnih izvora, ledenih jezera sa endemskim vrstama koje truje elita kanalizacijom iz nelegalno izgrađenih vila, itd.

Kada se sve ogoli, SDA i njenim jurišnicima ne odgovara ni zlatni ljiljan samo zato što se zove Željko, kako će im onda neko drugi odgovarati?

a kakav je odnos komsica prema aliji bio? primio je od njega odlikovanje, nije se bunio. ako je htio dosljedan da bude
trebao je odma odbiti tog ljiljana, reći alija ti si pakaš neću da primim odlikovanje koje si ti potpisao. nego primio ljiljana a onda okacio diktatorovu sliku u kabinet. isto da je neko partizansku spomenicu primio a okacio kralja petra ili antu pavelica kod sebe u kancelariji
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#5743 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Opetja033 wrote:i - na cinjenicu da je SDA ta koja je pokrenula proces izdvajanja BiH iz njima toliko drage i nikada prezaljene Jugoslavije.
:? :? :? :? :?
Opetja033

#5744 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

hrastov žižak wrote:slažem se potpuno s ovom dijagnozom. samo, srećom, van tih zelenih krugova nemaš puno ljudi koji bi bošnjačku unitarističku državu.
Ovdje se varas itekako. U nekom sirem krugu ljudi (hajmo reci 20-25 ljudi) sa kojima se intenzivnije druzim mozda 2-3 ne bi ovo potpisalo a nije ih ni pola naklonjeno SDA. Niko od njih ne pripada dzamijskim krugovima i iznenadio bi se koliko je glasaca SDP-a koji bi sutra na ovo pristali.

P.S. Naravno, ne po cijenu cijepanja drzave.
Kolt12

#5745 Re: SDA-All about

Post by Kolt12 »

Propast i katastrofa wrote: Tebe sto kaze ovaj tvoj kolega kao da su u Beogradu pravili. bas takav kakav si nemoj se mijenjati, odgovoras im.
Ma jah, moja prica je "tipicna beogradska"? :D :D

Hajde neka sam i to dozivio.
Propast i katastrofa

#5746 Re: SDA-All about

Kolt12 wrote:
Propast i katastrofa wrote: Tebe sto kaze ovaj tvoj kolega kao da su u Beogradu pravili. bas takav kakav si nemoj se mijenjati, odgovoras im.
Ma jah, moja prica je "tipicna beogradska"? :D :D

Hajde neka sam i to dozivio.
Samo se ti drzi nacionalne drzave Bosnjaka i 52 %, viidm imas i podrsku :dance:
Opetja033

#5747 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

racionalista wrote:a kakav je odnos komsica prema aliji bio? primio je od njega odlikovanje, nije se bunio. ako je htio dosljedan da bude trebao je odma odbiti tog ljiljana, reći alija ti si pakaš neću da primim odlikovanje koje si ti potpisao. nego primio ljiljana a onda okacio diktatorovu sliku u kabinet. isto da je neko partizansku spomenicu primio a okacio kralja petra ili antu pavelica kod sebe u kancelariji
Ne nasjedaj na provokacije. Zeljko Komsic ima visoko misljenje o rahmetli Predsjedniku. Pa upravo je Zeljko Komsic osoba koja je svecano otvorila Muzej Alija Izetbegovic na Kovacima.
pemanapemani

#5748 Re: SDA-All about

Post by pemanapemani »

racionalista wrote:
pemanapemani wrote:

a kakav je odnos komsica prema aliji bio? primio je od njega odlikovanje, nije se bunio. ako je htio dosljedan da bude
trebao je odma odbiti tog ljiljana, reći alija ti si pakaš neću da primim odlikovanje koje si ti potpisao. nego primio ljiljana a onda okacio diktatorovu sliku u kabinet. isto da je neko partizansku spomenicu primio a okacio kralja petra ili antu pavelica kod sebe u kancelariji
Komšiću je dodjeljeno najveće ratno priznanje Zlatni ljiljan. Možda ga je na rever Željku okačio Alija, ali to nije Alijino priznanje, niti je BiH bila njegova babovina, niti je Armija BiH bila njegova privatna vojska. Uostalom, Armija je postrojena na Platformi predsjedništva iz 1992. To što su Alija i KOS-ovci oko njega od nje željeli stvoriti stranačku vojsku, njima na dušu.
Ljudi su dobrovoljno pristupali Armiji, jer su željeli braniti domovinu, a ne radi Alije Izetbegovića, špijuna i kriminalaca kojima je bio okružen, a koji su, kako smo već apsolvirali, prodavali oružje ljudima kojima se spremao masakr.
Ježim se od njihove ljubavi prema BiH i izuriniram se na njihovo probosansko djelovanje.
Kolt12

#5749 Re: SDA-All about

Post by Kolt12 »

-LIBERO- wrote:@Kolt, da ja i ti zavrsimo sa ovom suludom raspravom, na ovaj nacin :D

Pitanje. Da li bi ti pristao da ta nacionalna bosnjacka drzava bude na 51% BH teritorije, a da se ostalih 49% rastale S i H..i rade sta hoce?
Da li bi pristao na 51% BIH teritorije kao nacionalnu bosnjacku drzavu? Ne, za 51% ne. Rekao sam, u svakoj opciji 52% minimalno. :mrgreen:

Medjutim cinjenica jeste da 48% BiH populacije je neprijateljski raspolozeno prema BiH, cinjenica jeste da onaj ostatak koji nisu Bosnjaci, kad kaze "Bosna", zapravo misli "Jugoslavija" i da se cesto politicki ne ponasaju nista manje destruktivno prema BiH nego Srbi i Hrvati i cinjenica jeste da Bosnjaci placaju preveliku cijenu za multietnicku Bosnu, a da ih svi ostali, ukljucujuci i one iz grupe "ostali" zbog toga da izvines hebu u mozak.

I da Bosnjaci sutra imaju nacionalnu drzavu, ona bi nastavila kontinuitet postojanja Bosne, i bazirala bi se i historijski na Bosnu. Sto znaci, Bosne ce u svakom slucaju biti, pa makar Bosnjaci imali samostalno nacionalnu drzavu. Samo ako bi sutra dosli u takvu situaciju da moram birati izmedju bosnjackih nacionalnih interesa i multietnicke Bosne, svakako bi izabrao bosnjacke nacionalne interese.
Last edited by Kolt12 on 16/12/2012 01:27, edited 1 time in total.
racionalista

#5750 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

pemanapemani wrote:
racionalista wrote:Meni je neopisivo drago sto maske padaju i sto se sva kritika prema SDA, sve lazi, izmisljotine, potvore (zlatne kasike, itd), sve optuzbe - na kraju svedu, kada se sve ostalo ogoli - na cinjenicu da je SDA ta koja je pokrenula proces izdvajanja BiH iz njima toliko drage i nikada prezaljene Jugoslavije. To je ono sto SDP-ovci (i ovi zadrti i oni razocarani) nikada nece oprostiti Stranci Demokratske Akcije.

trebao je odma odbiti tog ljiljana, reći alija ti si pakaš neću da primim odlikovanje koje si ti potpisao. nego primio ljiljana a onda okacio diktatorovu sliku u kabinet. isto da je neko partizansku spomenicu primio a okacio kralja petra ili antu pavelica kod sebe u kancelariji[/quote]

Komšiću je dodjeljeno najveće ratno priznanje Zlatni ljiljan. Možda ga je na rever Željku okačio Alija, ali to nije Alijino priznanje, niti je BiH bila njegova babovina, niti je Armija BiH bila njegova privatna vojska. Uostalom, Armija je postrojena na Platformi predsjedništva iz 1992. To što su Alija i KOS-ovci oko njega od nje željeli stvoriti stranačku vojsku, njima na dušu.
Ljudi su dobrovoljno pristupali Armiji, jer su željeli braniti domovinu, a ne radi Alije Izetbegovića, špijuna i kriminalaca kojima je bio okružen, a koji su, kako smo već apsolvirali, prodavali oružje ljudima kojima se spremao masakr.
Ježim se od njihove ljubavi prema BiH i izuriniram se na njihovo probosansko djelovanje.[/quote]

ja govorim ovdje o instituciji predsjednika a ne o aliji kao obicnom covjeku. isto kao sto je komsic imao ulogu vojnika, oficira imao je i alija ulogu predsjednika.
Post Reply