MACINA(TRAVA) CAJ

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

mirelaspirt1

#1 MACINA(TRAVA) CAJ

Post by mirelaspirt1 »

Pozz zanima me da li je iko pio macin caj? Cula sam da je dobar za upale kod zena i kod zatrudnjivanja. Pa me zanima da li je iko probao i kakvi su utisci I da li stvarno tako pomaze .
drag_gost

#2 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by drag_gost »

Maca pomaze izmedju ostalog i u tome sto povecava libido i plodnost. Samo se pazi, nuspojave iako rijetke, nisu bezazlene. Vise o tome:

http://www.livestrong.com/article/15480 ... ot-powder/

http://feelgoodtime.net/what-are-benefi ... ot-powder/
Saabee

#3 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by Saabee »

drag_gost wrote:Maca pomaze izmedju ostalog i u tome sto povecava libido i plodnost. Samo se pazi, nuspojave iako rijetke, nisu bezazlene. Vise o tome:

Macina trava ili Očajnica kako je zovu nije isto što i Maca root. Koliko ja znam :) Ali u svakom slučaju jedno ili drugo moglo bi pomoći.
Za upale pogledaj čajeve: Neven i Kunica.
mirelaspirt1

#4 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by mirelaspirt1 »

Saabee wrote:
drag_gost wrote:Maca pomaze izmedju ostalog i u tome sto povecava libido i plodnost. Samo se pazi, nuspojave iako rijetke, nisu bezazlene. Vise o tome:

Macina trava ili Očajnica kako je zovu nije isto što i Maca root. Koliko ja znam :) Ali u svakom slučaju jedno ili drugo moglo bi pomoći.
Za upale pogledaj čajeve: Neven i Kunica.
hvala lijepa
drag_gost

#5 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by drag_gost »

Moguce da nije, mada cim sa procitao "maca", palo mi je ovo na pamet, jer znam da pomaze dosta u plodnosti kao i u mnogim drugim stvarima. :)
blugirl

#6 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by blugirl »

Ja sam jedno vrijeme pila caj od macine trave, bilo je to bas davno. Imala upalu jajnika i mama mi nabavila, kaze kura od 40 dana.
Meni je libido DIVLJAO!! Luda sam bila, jos tad nisam bila udata, nisam imala ni decka, pa je sve bila pusta zelja :-) . Cak sam i policajce sa pendrecima zagledala. Non-stop sam bila "raspolozena". Ne kazem da se to moze i tebi desit, vjerovatno nisu kod svakog nus pojave iste. Tako da, ako imas partnera, go ahead? A vise seksa - veca mogucnost da atrudnis
Alhemicarkaa

#7 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by Alhemicarkaa »

Ukoliko se macina trava koristi za plodnost, treba biti oprezan i koristiti je do ovulacije, odnosno do trenutka mogućeg začeća, jer između ostalog izaziva i kontrakcije.
Saabee

#8 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by Saabee »

@blugirl....nasmija me hehheh :-D

@drag_gost...pa interesantno je da se dvije različite biljke zovu isto, iako se Maca root izgovara Maka. A pri tom imaju dosta sličnih ljkovitih svojstava (kao i ovih drugih motivirajućih..kao što je libido :) )
drag_gost

#9 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by drag_gost »

Bas tako "Maka". :thumbup: :thumbup:
Saabee

#10 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by Saabee »

drag_gost wrote:Bas tako "Maka". :thumbup: :thumbup:
Si probao Maka root!? Kažu i za muškarce je dobar.... :-)
drag_gost

#11 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by drag_gost »

Probao, jeste.. :D Ali ne samo zbog libida, dobar je zbog svega, pocevsi od imuniteta. Sto se tice seksualnog nagona,, zaista se osjeti promjena. :)
Donnie Smith

#12 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by Donnie Smith »

odoh sutra da kupim, žena na ilidžanskoj pijaci prodaje, vrećica 5 KM
uh, biće svega :D
prenesem dojmove :D
mirelaspirt1

#13 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by mirelaspirt1 »

blugirl wrote:Ja sam jedno vrijeme pila caj od macine trave, bilo je to bas davno. Imala upalu jajnika i mama mi nabavila, kaze kura od 40 dana.
Meni je libido DIVLJAO!! Luda sam bila, jos tad nisam bila udata, nisam imala ni decka, pa je sve bila pusta zelja :-) . Cak sam i policajce sa pendrecima zagledala. Non-stop sam bila "raspolozena". Ne kazem da se to moze i tebi desit, vjerovatno nisu kod svakog nus pojave iste. Tako da, ako imas partnera, go ahead? A vise seksa - veca mogucnost da atrudnis
hahahahahaha nasmija me lijepo hahahahaha mozda se i posreci :)
Saabee

#14 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by Saabee »

Zavisi radi čega se namjerava uzimati Maka, ali što se tiče žena navodno je dobra za hormonalni balans, PMS, a takođe i za za imunitet i libido.
Lično sam probala nekoliko puta u shake-u pa ne bih mogla reći ništa više osim da djeluje razbuđujuće. By the way odvratng ukusa je. Namjeravam sad naručiti organic Maku powder....ide zima, prehlade...valja se zagrijat :-D
drag_gost

#15 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by drag_gost »

Dobar je i za muskarce, dize raspolozenje. :-D
Jeste da smrdi i da je odvratnog ukusa, ali je osjecaj poslije toga odlican. Ostavio sam gore iznad linkove, pazite se nuspojava, zna biti zeznuto ako vam je koza osjetljiva. :)
plavalastavica

#16 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by plavalastavica »

ja sam je pila prosli mj i evo kasni menst,sad da li je to TO,ne znam sacekat cu jos koji dan,inace dvije god bezuspjesno pokusavamo NISTA,a vec imamo jedno djete
lavorpunvode

#17 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by lavorpunvode »

plavalastavica wrote:ja sam je pila prosli mj i evo kasni menst,sad da li je to TO,ne znam sacekat cu jos koji dan,inace dvije god bezuspjesno pokusavamo NISTA,a vec imamo jedno djete
imaj na umu to da caj od macine trave nije dobro piti u trudnoci, kad do toga dodje aBd :-D

buduci da vec imate jedno dijete, ne znam jesi li bila na nekim pregledima zbog jos neuspjele druge trudnoce, ako nisi, obavezno provjeri nivo prolaktina. to je vrlo cesta, a lako otklonjiva prepreka za trudnocu. sretno.
plavalastavica

#18 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by plavalastavica »

jedino su mi prilikom sekcije pomjerili lijevi jajnik i sad je dislociran ali je sve ok sve sam radila sve je super dr ginekolog mi se nasmijao na dijagnozu i rekao da idem kuci i dalje raditi na bebi,svaka sek mi je kao godina da li ce doci vjestica ili nece :cry:
O'zone
Globalni moderator

#19 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by O'zone »

Mene sad gore ovi zakopkaše sa ovim Maca root-om zbog dizanja raspoloženja
plavalastavica

#20 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by plavalastavica »

HITNO mi treba savjet,da li je neko imao iskustvo s macinom travom kao ja,ovako,pila sam je prosli mj svaki dan i sad vec sest dana mi kasni a cijelo vrijeme me boli stomak i grudi kao da cu svake sek da dobijem ali vec sest dana nista nemam nikakve dr simptome,nesmijem da radim test bojim se razocarenja jer vec dvije godine zivim od menst do menst,da li je nekom ovako bilo pa da je na kraju imao sretan baby ishod,HVALA
Donnie Smith

#21 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by Donnie Smith »

plavalastavica wrote:HITNO mi treba savjet,da li je neko imao iskustvo s macinom travom kao ja,ovako,pila sam je prosli mj svaki dan i sad vec sest dana mi kasni a cijelo vrijeme me boli stomak i grudi kao da cu svake sek da dobijem ali vec sest dana nista nemam nikakve dr simptome,nesmijem da radim test bojim se razocarenja jer vec dvije godine zivim od menst do menst,da li je nekom ovako bilo pa da je na kraju imao sretan baby ishod,HVALA

pa šta bi naposlijetku?kako si pila, spremala? :)

PS: može li koja više o kontraindikacijama, nuspojave, koža šta ?
Tomos

#22 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by Tomos »

ja sam brao na jasenu kod sebe, ima je masa, a čisto nadmorska visina 600 m i pile su neke žene sve ostale trudne nakon toga, i prezadovoljne bile.
Tomos

#23 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by Tomos »

....
BJB

#24 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by BJB »

Tomos, macina trava je zakon..Samo bilo ko ko je bude pio treba znati da se ne smije piti za vrijeme menstruacije, osim mozda 1 solja prvi dan da se osoba smiri-ako ima bolove i tako to..Ne smije se piti zato sto se moze dobiti jaci odljev krvi od nje..
I da, stvarno mnogim zenama pomogne da zatrudne, ali ne svim..Mogu je i muzevi piti zajedno sa suprugama ako hoce da im libido podivlja..
kredenac-ac

#25 Re: MACINA(TRAVA) CAJ

Post by kredenac-ac »

BJB wrote:Tomos, macina trava je zakon..Samo bilo ko ko je bude pio treba znati da se ne smije piti za vrijeme menstruacije, osim mozda 1 solja prvi dan da se osoba smiri-ako ima bolove i tako to..Ne smije se piti zato sto se moze dobiti jaci odljev krvi od nje..
I da, stvarno mnogim zenama pomogne da zatrudne, ali ne svim..Mogu je i muzevi piti zajedno sa suprugama ako hoce da im libido podivlja..

Pila i vrkutu i macinu travu i maca prah i femisan (ne u isto vrijeme i sa pauzama) i sad jel do toga ili sta ne znam, ali upalilo je nakon par godina pokusaja...
Post Reply