Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post Reply
VjecitiStudent

#1176 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by VjecitiStudent »

karanana wrote:
shalla wrote:Jebiga sad, ispade mogli su nas pobiti sve do jednog ali su se smilovali pa su nas pobili samo desetine hiljada :-)
Po ovim nekim pisanjima oni haman ispadoše dobročinitelji...
Ne kontam ako im nije bio problem granatirati porodilište, ubijati snajperom bebe od po nekoliko mjeseci zašto bi im bio problem granatirati tunel?
pa upravo to i jeste dokaz da su imali razlog ili naredjenje da ne gadjaju tunel u velikom obimu. ako su mogli gadjati sve to sto si naveo, zasto ne bi gadjali najbitniji vojni objekat u cijeloj drzavi?
Tunel nije bio samo vojni vec i ekonomski objekat, koji je donosio izniman profit.
photo

#1177 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by photo »

Sarajmen wrote: Ismet Hadzić je bez ikakve sumnje branilac Dobrinje. Sve one branioce koje je okupio i usmjerio u cilju odbrane tog sarajevskog naselja, trebamo respektovati na isti način kao što to očekujemo i od drugih prema nama koji smo učestvovali u njenoj odbrani, u bilo kojoj fazi . Mi vrlo dobro znamo gdje je bilo ''gutavo'' i gdje je bilo ''gutavije '' u tom periodu, i to prešutno između sebe nosimo i jedni drugima izražavamo respekt.
Isto tako vrlo dobro znamo za razne anomalije koje su bile prisutne u fazi izgradnje Armije RBiH, ali isto tako znamo šta je bio prioritet nad prioritetima u tom vremenu i okolnostima.

Ako me se dovede u situaciju da biram ''za ili protiv '' pomenutog Ismeta Hadzića, nema sumnje da ću biti beskompromisno ''ZA''. I previše je razloga za to, ako pošteno odvagam sve . Naravno, ima i nekih stvari koje nikako ne mogu da dobiju moju podršku, a koje se pripisuju njemu. I na takve stvari , najbolje je odćutati ili ih ocijeniti kao pogrešne.

Ali nikada se neću složiti sa pristupom da se '' kolje vol zarad kile mesa'' ili da se neko od branilaca Dobrinje pljuje kao da je bio sa druge strane, a ne moj saborac u tom vremenu. Bio to Ismet, ili bilo koji drugi.

Da nije ove fotografije, '' generali poslije bitke '' bi mogli da tvrde da pomenuti i nije bio u Dobrinji u to ne-vrijeme. Vi koji pljujete po jednom od vaših komandanata, u suštini to činite sebi. Valjda je to danas, posljedica političkog raslojavanja stanovništva. I ja to mogu shvatiti.

Ali vi trebate da shvatite jednom za uvijek, kada je o Dobrinji u ratnom periodu riječ.

Mi smo svi bili jedna strana

I tu je tajna našeg uspjeha. Ma koliko ga vi svojim površnim komentarima minimizirali.
problem je sto se neke stvari zaboravljaju i pojedinac dize u nebesa. svi smo mi ljudi, svi mi nekada uradimo i nesto cime se ne ponosimo ali nas bar ne dizu u nebesa oni koji znaju i losu stranu nas samih. hadzic bi trebao ljudski priznati da je radio stvari koje nisu njemu na cast i reci da je pogrisjeio.

toliko bi bilo dovoljno.
shalla

#1178 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by shalla »

Sarajmen, hvala ti za ovaj post :thumbup:

Ja sam napisao da neću da glorificiram Ismeta kao da je sam on odbranio Dobrinju ili kao da nije imao svojih mana ali pljuvati ga, e to nikako ne mogu da podnesem. Kao što kažeš, ako gledamo samo crno ili bijelo tj ZA ili PROTIV, do kraja života ću biti ZA tog čovjeka...
felsh

#1179 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by felsh »

Sarajmen
u pravu si ti.Ja nism krvario ko ti po DOBRINJI, na DOBRINJI nisam bio u toku rata sem jednom.Cjenim da djelis moje misljenje da je i odbrana grada u jednu ruku zvislila od zilavosti boraca na DOBRINJI.Pri tome ne mislim na tunel(koji je po mom misljenju sranje) nego na to da ste im dole razvlacili pamet i izjebali ih ko sanske koze.
Kazem nisam bio dole al mislim da imam pravo da pitam kako to da ja nisam jeo meso dok neki jesu,da nisam pio kolu dok neki jesu,doruckovao jaja dok neki jesu,da je meni kroz tunel stigao samo mrtav rodzak cije je provlacenje cekalo radi inih stvari?
Kako to da su svi komadanti koji su nesto osvojili u sarajevu a i u BIH poginuli,od kud korado u sarajevu i bmw e36ca pa naknadno i felge za isti,od kud pittbullovi,borbe istih .Mislim da imam pravo da trazim istinu oko tih stvari i ako nisam bio na DOBRINJI i ako nisam nosio pusku,(radi godina)ali ginuo sam 4 godine itekako.
POZZ svim braniocima BIH.
felsh

#1180 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by felsh »

sarajmen
I naravno,u pravu si,mislim da svak ko im je makar mater opsovao iz ovog grotla zasluzuje postovanje!
poznanik

#1181 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by poznanik »

PM72 wrote:Neki stvarno misle da smo mi imali posla sa četničkom bagrom iz filma Neretva koji pucaju kako je kome klincu ćeif i bježe čim im baciš dvije bombe? Pa ljudi moji,iza njih je bio sistem i nijednu granatu oni nisu ispalili bez naredbe.Svaki njihov artiljerijski položaj je imao sve koordinate i udaljenosti u zoni koju je pokrivao,imali su koordinate i vlastitih bunkera i linija ako ih kojim slučajem zauzmeno pa da ih poklope vatrom.Njihovi artiljerci nisu bile bratade pjandure sa flašom koji su ubacivali mine kad kod hoće.Oni su imali profesionalce oficire i školovane artiljerce,oni nisu imali minobacače bez nišanskih sprava i priučene artiljerce kao što smo mi imali.Vjerovali ili ne,u našoj vojsci sam poznavao čovjeka koji je bio u artiljeriji a njegov jedini prijašnji dodir sa istom je bio u onoj vojsci kad je kao vozač u auto jedinici prevlačio topove.Dakle,PO TOJ LOGICI i svaki Kulaš je mogao biti naš artiljerac.

Kad pominete tunel i njegovo zatvaranje,ne da su ga mogli uništiti nego su ga mogli razvaliti da mu traga nema.Na Gavrića brdu su imali dovoljno artiljerije i PAT-ova da ni muha ne prođe sa Butmirske strane a da ne pominjem mogućnosti četničke artiljerije iz Lukavice i Nedžarića.Na kraju krajeva,mogli su poslati par onih avio krmača na ulaze i sa jedne i sa druge strane i tunel bi se urušio.Da su i fulili od detonacije bi se srušio.UN bi protestovao dva dana i treći dan bi četnici pustili konvoj brašna za Istočnu Bosnu i na tome bi se završilo.Imali su dovoljno zarobljenika da iz Kotorca prokopaju 100 metara tunela prema Butmiru i da skrenu vodu iz Tilave a onda bi se mi podavili ko pacovi u tunelu.Dakle,sve je bila stvar naredbe i politike.Mogli su šta su htjeli,pričajte vi šta god hoćete.Imali su s čim.Ne upotrijebiše avione,rakete itd...Mogli su na Dobrinji napraviti LUNA park.Pa probili su koridor kad su ga naši presjekli i tad su samo prošli kroz naše linije.A radi se o desetinama kilometara fronta ili kad su izvukli sve četnike iz opkoljene Smoluće i evakuisali ih na Ozren.A to vam je isto kao kad bi sa Pala došli do Hadžića kroz naše linije i svo stanovništvo,vojsku i tehniku vratili nazad.

I mi smo mogli svašta nešto...krajem 1995...
:thumbup:
PM72

#1182 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by PM72 »

Sarajmen wrote:Pretjerujete sa tim teorijama o ''dogovorenom ratu'' preko mjere. Ali fakat.
Na ovoj temi tim teorijama nema mjesta. Da se ne bih opterećivao sa tim i takvim pristupom od strane vas nekoliko, zamolio bih vas da taj pristup zadržite za sebe. Ovdje pišu ljudi koji su svojim angažmanom-doprinosom živi svjedoci autentičnih zbivanja na ovom dijelu sarajevskog ratišta.
Vaš pristup da '' su mogli ali nisu htjeli'' okačite mačku na rep. Sve što su mogli oni , i sve što smo mogli mi, uradilo se je. Šta bi bilo , kad' bi bilo ..te priče ostavite za žene. Vojnicima je taj pristup nedopustiv. Druga je stvar što najveći dio posjetitelja teme, nema svoj lični doprinos u ofanzivnim ili defanzivnim kretanjima na dobrinjskom ratištu.

Bilo bi fer da ti i takvi zadrže status-privilegiju čitača, dok se ima volje da se šta napiše od strane onih koji to mogu i imaju pravo. Baljezganje o trivijalnim stvarima i mahalskim mentalitetom ispisivanje komentara , tek da se nešto komentariše, ovu temu samo obezvrjeđuje. Ja u tim nastojanjima, nikom ne želim da pomažem. Šta više...
Sarajmen,

Da se ne bi opterećivao sa mojim teorijama o "dogovorenom ratu" :-) , kad god vidiš kakav moj post samo ga preskoči.Ja ću i dalje tvrditi i ne samo tvrditi nego ti mogu i dokazati da su četnici mogli uništiti tunel za pola sata a ti misli suprotno.Moje priče nisu ni "ženske" niti "mahalaške",ja sam aktivno učestvovao u ratu i nisam bio pasivni promatrač.Ti kao da si kadar SDA pa braniš ono što je i slijepac mogao "vidjeti".Politika je počela rat,nije vojska niti generali a politika ga je i završila.Naravno da smo maksimalno uradili i mi i četnici a ono između su odradile taldžije.Ja tu nisam bio i nisam hajrovao ni stan ni kuću,samo su me unazadili i još ne mogu da popravim i skućim ono što su moji roditelji imali na početku rata.
poznanik

#1183 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by poznanik »

PM72 wrote:
Sarajmen wrote:Pretjerujete sa tim teorijama o ''dogovorenom ratu'' preko mjere. Ali fakat.
Na ovoj temi tim teorijama nema mjesta. Da se ne bih opterećivao sa tim i takvim pristupom od strane vas nekoliko, zamolio bih vas da taj pristup zadržite za sebe. Ovdje pišu ljudi koji su svojim angažmanom-doprinosom živi svjedoci autentičnih zbivanja na ovom dijelu sarajevskog ratišta.
Vaš pristup da '' su mogli ali nisu htjeli'' okačite mačku na rep. Sve što su mogli oni , i sve što smo mogli mi, uradilo se je. Šta bi bilo , kad' bi bilo ..te priče ostavite za žene. Vojnicima je taj pristup nedopustiv. Druga je stvar što najveći dio posjetitelja teme, nema svoj lični doprinos u ofanzivnim ili defanzivnim kretanjima na dobrinjskom ratištu.

Bilo bi fer da ti i takvi zadrže status-privilegiju čitača, dok se ima volje da se šta napiše od strane onih koji to mogu i imaju pravo. Baljezganje o trivijalnim stvarima i mahalskim mentalitetom ispisivanje komentara , tek da se nešto komentariše, ovu temu samo obezvrjeđuje. Ja u tim nastojanjima, nikom ne želim da pomažem. Šta više...
Sarajmen,

Da se ne bi opterećivao sa mojim teorijama o "dogovorenom ratu" :-) , kad god vidiš kakav moj post samo ga preskoči.Ja ću i dalje tvrditi i ne samo tvrditi nego ti mogu i dokazati da su četnici mogli uništiti tunel za pola sata a ti misli suprotno.Moje priče nisu ni "ženske" niti "mahalaške",ja sam aktivno učestvovao u ratu i nisam bio pasivni promatrač.Ti kao da si kadar SDA pa braniš ono što je i slijepac mogao "vidjeti".Politika je počela rat,nije vojska niti generali a politika ga je i završila.Naravno da smo maksimalno uradili i mi i četnici a ono između su odradile taldžije.Ja tu nisam bio i nisam hajrovao ni stan ni kuću,samo su me unazadili i još ne mogu da popravim i skućim ono što su moji roditelji imali na početku rata.
U početku si na ovaj pdf. "uletio đonovima, lupajući i rukama i nogama i razbijajući sve oko sebe, ponašajući se - ko je ko ti"... a onda si stao, smirio naboj, kontrolirao bijes, i započeo s odličnim postovima, poput prethodnog, u kojem ni riječ više ne treba dodati, sve je kristalno jasno opisano, ili ovog sada citiranog, koji je tako jednostavan i kratak, a sve govori...

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
PM72

#1184 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by PM72 »

Ja imam osjećaj da ti imaš prvo problema sam sa sobom jer nikom nedaš ni disat',mješaš se u sve k'o margarin.Kad pišem o Kerimovim lažima ili o dešavanjima na Grbavici,i tu se mješaš i daješ komentare sa neke visine.Ne treba ti to-vjeruj mi,na istoj smo strani bili.Na Dobrinji V sam u ratu bio dva dana prilikom jedne intervencije i sjećam se onog transportera i bunkera sa gajbama,na mjestu gdje je poginuo rahmetli Pliško.Kroz tunel sam prošao 62 puta a od toga samo dva puta radi hrane.
Znači,ne ponašaj se kao mentor ili vrhovni guru,nisi dole bio sam,bilo je i drugog naroda i navikni se da ne razmišljaju svi kao ti.Nemamo svi iste poglede ni na ovaj filmski festival a kamoli rat.
smurf

#1185 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by smurf »

Ma ja, bitno je da se na kraju naglasi kako smo svi isti :angry:
A zasto momcino ne napises ko je prvi uzeo pusku i krenuo sa maltretiranjem po barikadama a kasnije i ranjavanjem, ubijanjem? Ha?! Ne smijes misu jedan, izneses par bezveznih informacija koje znamo, ne pokusas to ni uobliciti da eto imamo sta procitati kao neki od tvojih saboraca... Sada likujes jer je jedan od aktivnih ucesnika isprovociran prekrsio pravila i otisao kopati cumur. Tu svoju suplju pricu prosipaj po nekim vasim s'jelima i okupljanjima 'dje cete slaviti samo vama znane vojne pobjede... Ne, necu psovati... jedan, dva, tri OMMMMMMMMM dobro je.
Dozer

#1186 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Dozer »

Nekako s proljeća wrote: @doz ev' ti jedna azićka...nisi ti nama svak' :wink:
Image

Uploaded with ImageShack.us
Odakle ti ova slika ba?! Ovo je snimljeno u podrumu Caritasa pored carapare, tokom one finalne rokacine (joo mi glave, ako je moja :)), ali koliko znam ranac s tim aparatom je ostao zaboravljen u nekakvom budzaku kad smo se krenuli izvlaciti, i nalozili smo ga zajedno s tom sobom, i onom do nje :)

@Sarajmen, PM72
Nema potrebe za bilo kakvim prepucavanjem, sta vam je ba?
Ja licno tvrdim da je cijeli rat i dosta toga tokom njegovog trajanja manje-vise bilo dogovoreno, a trajao je koliko je trajao samo radi produzenja pljacke. Zato danas imamo situacije enormnog pranja upravo te love, kroz raznorazne Al Sidije, ALTE, Bosmale, itd. Ima milion dokaza za ovakve tvrdnje, i iskreno, samo ih ne vidi onaj koji ih ne zeli vidjeti. Sto se tice tvrdnje da su cetnici mogli sta su htjeli, tu se ne slazem, ali to sam vec i obrazlozio pa da se ne ponavljam.

@Trokadero
Da, bilo je i kod nas onih koji su pucali na sve sto se krece, ali to su bili rijetki izuzeci. Mozda ce ti zvucati isprazno, ali za skoro sve te slucajeve se zna i najcesce su uradjeni od strane ljudi koji su nekoga izgubili i onda su se na taj nacin svetili. I ja ih ne osudjujem. Pravilo je jednostavno - oko za oko, zub za zub.
poznanik

#1187 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by poznanik »

Sarajmen wrote:...par rečenica o toj intervenciji na D5 je poželjno da ispišeš ako nije problem. Sve što mogu pomoći u vezi ta dva dana ili te intervencije, rado ću to nekim konkretnijim materijalom pokriti...
Nemoj samo fotografijama, života ti :-) :(

Napiši kakav tekst, napiši nešto što je nepoznato do sad, daj svoje viđenje ili konkretan opis događaja.
PM72

#1189 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by PM72 »

Trocadero,
Bez veze ti je priča.Jučer smo kroz grad ispratili posmrtne ostatke 520 ljudi koji imaju ime i prezime a među njima dosta maloljetne djece ispod 15 godina.I ti se našao ,baš na taj dan,da nam pominješ neke četiri žene navodno ubijene našim snajperom.Imena tih žena i ne znaš,sasvim sam siguran jer se svi VAŠI dokazi svode na nebuloze tipa "50 Srba ubijeno na Dobrinji,svjedok NN" ili "ubijena NN frizerka iz Pofalića".Nije prvi moj dedo ili amidža uzeo snajper pa počeo pucati na ljude.Nismo mi prvi ispalili granatu na šeher pa da se stidimo nečeg.Nismo ga mi opkolili niti držali u opsadi.Poštuj ove dane velike tragedije i tuge i ne vuci nas za jezik.Nemoj biti kreten kao oni Srbi u Srebrenici što na dan ukopa 520 ljudi održavaju koncert.
agent_zero

#1190 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by agent_zero »

Kako neko reče, i više nego ofirni su neki SDA sateliti na ovoj temi, koji brane lik i (ne)dijela onih kojih bi se pametan stidio.

I nikad sa njima neću biti JEDNA STRANA.

@PM72 i Dozeru

Svaka vam čast, prosto ne mogu, a da opet ne stavim :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

:mrgreen: ;-)
Nekako s proljeća

#1191 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Nekako s proljeća »

poznanik wrote:
Sarajmen wrote:...par rečenica o toj intervenciji na D5 je poželjno da ispišeš ako nije problem. Sve što mogu pomoći u vezi ta dva dana ili te intervencije, rado ću to nekim konkretnijim materijalom pokriti...
Nemoj samo fotografijama, života ti :-) :(

Napiši kakav tekst, napiši nešto što je nepoznato do sad, daj svoje viđenje ili konkretan opis događhttp://www.klix.ba/forum/posting.php?mode=quot ... 540144#aja.
Zar nije logično da autentična fotografija iz jednog vremena bude čak poželjna uz teoriju. Ako ih već imamo na raspolaganju. Ako ne fotografija ili dokument, onda video snimak.
Koji je tvoj doprinost na dobrinjskom ratištu?
Nekako s proljeća

#1192 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

jalijas74 wrote:Image
Dio C. Mambi i a.r. Nusret Šišić Dedo.
neki

#1193 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by neki »

Dozer wrote: @Trokadero
Da, bilo je i kod nas onih koji su pucali na sve sto se krece, ali to su bili rijetki izuzeci. Mozda ce ti zvucati isprazno, ali za skoro sve te slucajeve se zna i najcesce su uradjeni od strane ljudi koji su nekoga izgubili i onda su se na taj nacin svetili. I ja ih ne osudjujem. Pravilo je jednostavno - oko za oko, zub za zub.
Bezveze ti je ovaj komentar, jako je glupo pravdati hladnokrvno ubistvo civila pretpostavkama da je i snajperista izgubio nekoga u ratu. Neko sa strane kad ovo cita upravo zbog ovakvih komentara nas moze staviti sve u isti kos i zakljuciti da smo svi isti..
Nekako s proljeća

#1194 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

agent_zero wrote:Kako neko reče, i više nego ofirni su neki SDA sateliti na ovoj temi, koji brane lik i (ne)dijela onih kojih bi se pametan stidio.

I nikad sa njima neću biti JEDNA STRANA.

@PM72 i Dozeru

Svaka vam čast, prosto ne mogu, a da opet ne stavim :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

:mrgreen: ;-)
:D

Vala baš...ostani ti u Olimpijskom i sačekaj dok ti se ne javi da se može preći preko barikade .
Image

Uploaded with ImageShack.us
Dozer

#1195 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Dozer »

Glupo je zanemarivati cinjenice, a one su upravo kako sam i napisao. S druge strane, niko nas ne moze staviti u isti kos sve i da hoce, jer brojevi su uvijek neumoljivi, pogotovo oni o zrtvama. Po statistici, Srbi su napravili najvise zlocina, najvise imaju osudjenih, najvise su pobili ljudi u BIH (vecina civili), najvise su potrosili raznorazne municije na tamanjenje svega oko sebe,,,tako da - ne. U isti kos nas moze staviti samo neko ko to tako zeli da uradi, ali je to u sustini prakticno nemoguce i irelevantno.
neki

#1196 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by neki »

Dozer wrote:Glupo je zanemarivati cinjenice, a one su upravo kako sam i napisao. S druge strane, niko nas ne moze staviti u isti kos sve i da hoce, jer brojevi su uvijek neumoljivi, pogotovo oni o zrtvama. Po statistici, Srbi su napravili najvise zlocina, najvise imaju osudjenih, najvise su pobili ljudi u BIH (vecina civili), najvise su potrosili raznorazne municije na tamanjenje svega oko sebe,,,tako da - ne. U isti kos nas moze staviti samo neko ko to tako zeli da uradi, ali je to u sustini prakticno nemoguce i irelevantno.
Sve je to tacno sto si napisao, ali sad generalizujes, tvoje pravdanje ubistva civila u prethodnom komentaru nije nimalo uredu, i zato i kazem da nekom sa strane (npr strancu koji nije tako dobro upoznat sa ratnim desavanjima) na osnovu onakvog komentara jedini zakljucak moze biti da smo svi isti..
adnandus

#1197 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by adnandus »

neki wrote:
Dozer wrote: @Trokadero
Bezveze ti je ovaj komentar, jako je glupo pravdati hladnokrvno ubistvo civila pretpostavkama da je i snajperista izgubio nekoga u ratu. Neko sa strane kad ovo cita upravo zbog ovakvih komentara nas moze staviti sve u isti kos i zakljuciti da smo svi isti..
Bezveze je i jednom i drugom da se igrate bacenom koskom provokatora :thumbup:
Dozer

#1198 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Dozer »

Nisam ni rekao da pravdam, nego da ne osudjujem i da razumijem. Ipak postoji razlika.
Nekako s proljeća

#1199 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

''Kad' je mogla stara baka*
bacat' bombe sa čardaka
da odbrani svoje ognjišteeee...''

(* ) Fata Turkušić
veljaca

#1200 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by veljaca »

Sarajmen wrote:Upeklo ovo sunce jel' da?
Nabacite neku uniformu, pancir, pušku, par bombi i tromblona...ponesite u gas masku-zlu ne trebalo. Ne morate čizme ali bar neku dublju obuću....

Ako i dalje budete imali volje ...trčite od zgrade do zgrade, sa sprata na sprat, puzite, bacite se koji put .. :D k'o u filmovima.

Opet ćete steći lažnu sliku branioca Dobrinje u jednom godišnjem dobu. Ne pominjem da to sve radite godinama... :)

A fijukanje metaka, knegla u suhom grlu od detonacija oko vas, češljanje u vašoj blizini protivavionskim oruđima ...heej, čovjeka gađat' onim što se avioni gađaju... :-)

Je li neko rekao da ''smo svi ljudi'' ...

Zvuk pokrenutog tenka...duuum-gruuuh...prašina, lomljava i pad krhotina iz vazduha...osluškuješ je li neko zapomaga, jauče....tišina. Ćutiš i dalje još pola minuta, jer ako je ona pancirno-probojna...sa tempiranim upaljačem. Auuu...kada ta rokne u unutrašnjosti....

Ništa, prošlo je...nastaviš jesti ono što si započeo prije nego je došla ''repeta'' ...jedeš ti to, a ono jede tebe.

Joj mene...jes' vidio... :) K'o neki film za Sarajevo fest festival pišem...za one filijale homoseksualne orijentacije.
I šta kažu, dodijeli se na kraju nagrada ''sarajevsko srce''. Hajde lijepo.... :)

Šleperi ... puni kalcija , drveta i pamučnog platna idu ka Guberu.

Kiša je blagodat, san je odmor...

Jesi li spreman po ovom paklu dići guzicu i pomoći braniocima u Dobrinju, raja nam je tamo.Upadaju im zvijeri u stanove...

Jesi al' u kurcu.

A sutra ili jednom kada sve to prođe ćeš naprđivati o nekom od branilaca , kako je ovakav ili onakav, jer je za Boga miloga iz nečije ''bašče'' uzeo gutljaj vode ili ubrao voćku ili ružu bez pitanja. Vlasnika kojeg nije bilo...

Zaboli tebe šta je njegovo grlo osušilo ...

A jes' upeklo ...kako ispostiti i glasati, djecu u školu opremiti i za jesen i za zimu. A rastu masallah, pravi mali ljudi...nek' su nam živi i zdravi. I da ne dožive ovakve vrućine a onakvo nevrijeme.
:thumbup:

Svaka cast .....

:bih:
Post Reply