Lokalni izbori 2012
-
Bosnjak333
#126 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
Smijesan stav za Trnovo kada uzmemo u obzir da su na posljednjim opcim izborima u toj opcini osvojili 103 glasa,a na posljednjim lokalnim 149 od 2613 glasaca.
- _Reds_
#127 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
Ja nisma rekao ako dodje SDP, i naravno tvoj glas bilo kome, je glas manje SDA, pa ti vidi sam.Arteta wrote:Ovako,SDA ovdje 22 godine nije izvrsila privatizaciju firmi,a znamo kako lijepo prodjemo sa privatizacijama._Reds_ wrote:
Pa ti ne vjerujes, ali vjerujes kako ih sam nazva "lopovima".
Izvini ali da ti ponovim kako ide tvoja prica, pa ti vidi da li ona ima logike ili nema.
"U mojoj opcini, niko nije bio na vlasti osim SDA, i oni su lopovi znam, vidim jer zivim u toj opcini. Ali cuo sam da su i ovi drugi lopovi, tj. nisam vidio (SDA sam vidio), pa necu glasati za niakkve druge, nego cu glasati za SDA". !
Mislim sta reci, za jedno ovakvo razmisljanje.
Znam da su lopovi,ali to je nista sta nas ceka ako SDP dodje.
Drugo kad vec pominjes SDP, kako znas, kad oni nikada nisu bili na vlasti u tvojoj opcini, kako znas da su ti loklani SDP veci lopovi od tih iz lokalne SDA, a i za te iz lokalne SDA si se uvjerio da su lopovi
- Arteta
#128 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
A najgore mi je sto se Lagumdzija ide dodvoravati Srbima cim se dohvatio funkcije.Bosnjak333 wrote: Pa bolje je izmedju dva zla izabrati ono manje.Dozivali smo SDP i na drzavnom nivou pa sta smo dobili?Obicni kolaps i zasto onda da ih dozivam i na lokalnom kad znam sta ce se desiti.Imao je SDP cetiri godine vladavine u BiH do sada i pokupili su ukupno nula bodova.Vidim stanje u opcinama u kojima vlada SDP,nije nista bolje od stanja u opcinama u kojim vlada SDA.
Nije uspio sastaviti vladu i tako postao rekorder i kad ju je uspio sastaviti nije mu se svidjelo pa ponovo hoce mijenjati.
- _Reds_
#129 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
Nisam ja smijesan, nego pricam na osnovu realnoh stanja.Bosnjak333 wrote:Smijesan stav za Trnovo kada uzmemo u obzir da su na posljednjim opcim izborima u toj opcini osvojili 103 glasa,a na posljednjim lokalnim 149 od 2613 glasaca.
Da jesu tada, ali to su opcine u kojima se glasa za ljude, ne za stranke, tamo nrado ce glasati za SDS, ako su njihovi ljudi u SDS-u.
I situacija je takva da je aktuleni nacelnik u SDP-u, i da SDP ima 6 ili 7 vijecnika do 15 u sadasnjem vijecu.
-
Bosnjak333
#130 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
Sastavio bi on nju davno da nije imao toliko zarku zelju za MVP-om.Arteta wrote:A najgore mi je sto se Lagumdzija ide dodvoravati Srbima cim se dohvatio funkcije.Bosnjak333 wrote: Pa bolje je izmedju dva zla izabrati ono manje.Dozivali smo SDP i na drzavnom nivou pa sta smo dobili?Obicni kolaps i zasto onda da ih dozivam i na lokalnom kad znam sta ce se desiti.Imao je SDP cetiri godine vladavine u BiH do sada i pokupili su ukupno nula bodova.Vidim stanje u opcinama u kojima vlada SDP,nije nista bolje od stanja u opcinama u kojim vlada SDA.
Nije uspio sastaviti vladu i tako postao rekorder i kad ju je uspio sastaviti nije mu se svidjelo pa ponovo hoce mijenjati.
- Arteta
#131 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
To sam zakljucio gledajuci sastav te stranke u opstinskom vijecu ali i gledajuci sastav te stranke koji su na vlasti na drzavnom i federalnom nivou._Reds_ wrote:
Ja nisma rekao ako dodje SDP, i naravno tvoj glas bilo kome, je glas manje SDA, pa ti vidi sam.
Drugo kad vec pominjes SDP, kako znas, kad oni nikada nisu bili na vlasti u tvojoj opcini, kako znas da su ti loklani SDP veci lopovi od tih iz lokalne SDA, a i za te iz lokalne SDA si se uvjerio da su lopovi
- _Reds_
#132 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
Razlike je u tome sto jedni nisu imali vlast, a drugi jesi. I ti si zakljucio da ovi sto nisu imali vlast, i cija se ruka nista nije pikala u vijecu, niti su mogli uticati na bilo kakvu odluku su veci lopovi od ovih cije su ruke odlucilvale za sve.Arteta wrote:To sam zakljucio gledajuci sastav te stranke u opstinskom vijecu ali i gledajuci sastav te stranke koji su na vlasti na drzavnom i federalnom nivou._Reds_ wrote:
Ja nisma rekao ako dodje SDP, i naravno tvoj glas bilo kome, je glas manje SDA, pa ti vidi sam.
OK tvoja logika.
- Arteta
#133 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
Zbog cega ces ti glasati za SDP?_Reds_ wrote: Razlike je u tome sto jedni nisu imali vlast, a drugi jesi. I ti si zakljucio da ovi sto nisu imali vlast, i cija se ruka nista nije pikala u vijecu, niti su mogli uticati na bilo kakvu odluku su veci lopovi od ovih cije su ruke odlucilvale za sve.
OK tvoja logika.
- _Reds_
#134 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
Nisma rekao da cu da glasam za SDP, ako sam to igdje rekao, citiraj me slobodno.Arteta wrote:Zbog cega ces ti glasati za SDP?_Reds_ wrote: Razlike je u tome sto jedni nisu imali vlast, a drugi jesi. I ti si zakljucio da ovi sto nisu imali vlast, i cija se ruka nista nije pikala u vijecu, niti su mogli uticati na bilo kakvu odluku su veci lopovi od ovih cije su ruke odlucilvale za sve.
OK tvoja logika.
Rekao sam da necu glasati za SDA, jer su za 22 godine godine moju opcinu bacili na koljena, dozvolili lokalnim kriminalcima iz Kiseljaka da prave kako hoce i gdje hoce i koliko hoce. Dozvolili da opcina bude podanicka, da nacelnik umjesto da se bavi konkretnim problemima sadi vocanjeke uz glavnu saobracajnicu, da nam na opcinskom vijecu vrijeđa i psuje pristunim građanima koji su tu dosli da upozore na svakoj budali vidljiv kriminal zvani Tibra Pacifik.
Necu glasati za SDA, jer svaka budala zna da se kruzni tok moze napraviti u mnogo kracem vremenu od 18 mjeseci, jer ta ista SDA nije demokatska, oni izabereu jednog kandidata, a Tihic im dikreno nametne drugog, itd, itd. mogo bi do jutra. I da ovdje isto 22 godine vlada SDA.
Moj nezlazak na izbore bi bio glas SDA, moj glas bilo kome drugom, je glas protiv SDA.
-
@sloboda
#135 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
SDP je na vlasti u BiH pa šta su dobro uradili, ako ti znaš šta reci mi. Ja sam jedan od onih koji su očekivali od SDP da će ispuniti barem dio obećanja datih narodu, međutim ništa dobro nisu donijeli_Reds_ wrote:Razlike je u tome sto jedni nisu imali vlast, a drugi jesi. I ti si zakljucio da ovi sto nisu imali vlast, i cija se ruka nista nije pikala u vijecu, niti su mogli uticati na bilo kakvu odluku su veci lopovi od ovih cije su ruke odlucilvale za sve.Arteta wrote:To sam zakljucio gledajuci sastav te stranke u opstinskom vijecu ali i gledajuci sastav te stranke koji su na vlasti na drzavnom i federalnom nivou._Reds_ wrote:
OK tvoja logika.
- zambaklija
#136 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
ja nikada više nikomu neću dati glas sve do onog trenutka dok neka od partija-stranki se stvarno i iskreno neuhvati u koštac tj.dok se nepočne boriti protiv korupcije i to prvo u svojim redovima pa dalje....do tada za mene važi SVI SU ISTI,lažu.mute i uzimaju!!!lična iskustva imam sa sve tri velike stranke u pederaciji ...pa nek ih vrag nosi sebi.neko će reći što ih netužiš???čuj,tućiti,koga,komu??kada su svi u jednom kolu,oni kada se svađaju to je samo radi raspodjele kolača ko će veći dobiti ali u ličnom interesu,koje god do sada nekoga tužio taj nije dobro prošao...

- _Reds_
#137 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
Ne izlazanjem na izbore jedanko tako dajes svoj glas. Razmisli malo o tome. I ovo su lokalni izbori, valjda znas nekoga postenog covjeka koji je na listama, otidji i stavi samo X ispred njegovo imena.zambaklija wrote:ja nikada više nikomu neću dati glas sve do onog trenutka dok neka od partija-stranki se stvarno i iskreno neuhvati u koštac tj.dok se nepočne boriti protiv korupcije i to prvo u svojim redovima pa dalje....do tada za mene važi SVI SU ISTI,lažu.mute i uzimaju!!!lična iskustva imam sa sve tri velike stranke u pederaciji ...pa nek ih vrag nosi sebi.neko će reći što ih netužiš???čuj,tućiti,koga,komu??kada su svi u jednom kolu,oni kada se svađaju to je samo radi raspodjele kolača ko će veći dobiti ali u ličnom interesu,koje god do sada nekoga tužio taj nije dobro prošao...![]()
Evo ti klasicni primjer, na Ilidzi ima vise od 56.000 glasaca, SDA dobije oo 6 hiljada toliko je bar do sada dobijala, sto je oko 11 posto, i sa tih 11 posto su 22 godine vladali, samo zato sto vise od pola ljudi ne izadje ne izbore.
- zambaklija
#138 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
a šta ako odem i išaram pa ono nevažeći??_Reds_ wrote:Ne izlazanjem na izbore jedanko tako dajes svoj glas. Razmisli malo o tome. I ovo su lokalni izbori, valjda znas nekoga postenog covjeka koji je na listama, otidji i stavi samo X ispred njegovo imena.zambaklija wrote:ja nikada više nikomu neću dati glas sve do onog trenutka dok neka od partija-stranki se stvarno i iskreno neuhvati u koštac tj.dok se nepočne boriti protiv korupcije i to prvo u svojim redovima pa dalje....do tada za mene važi SVI SU ISTI,lažu.mute i uzimaju!!!lična iskustva imam sa sve tri velike stranke u pederaciji ...pa nek ih vrag nosi sebi.neko će reći što ih netužiš???čuj,tućiti,koga,komu??kada su svi u jednom kolu,oni kada se svađaju to je samo radi raspodjele kolača ko će veći dobiti ali u ličnom interesu,koje god do sada nekoga tužio taj nije dobro prošao...![]()
Evo ti klasicni primjer, na Ilidzi ima vise od 56.000 glasaca, SDA dobije oo 6 hiljada toliko je bar do sada dobijala, sto je oko 11 posto, i sa tih 11 posto su 22 godine vladali, samo zato sto vise od pola ljudi ne izadje ne izbore.
- _Reds_
#139 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
a šta ako odem i išaram pa ono nevažeći??[/quote]
Bolje i to, nego nikako ne izaci.
Bolje i to, nego nikako ne izaci.
- Arteta
#140 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
OK,postujem,samo budi pametan i nemoj za SDP ima puno manjih stranaka._Reds_ wrote: Nisma rekao da cu da glasam za SDP, ako sam to igdje rekao, citiraj me slobodno.
Rekao sam da necu glasati za SDA, jer su za 22 godine godine moju opcinu bacili na koljena, dozvolili lokalnim kriminalcima iz Kiseljaka da prave kako hoce i gdje hoce i koliko hoce. Dozvolili da opcina bude podanicka, da nacelnik umjesto da se bavi konkretnim problemima sadi vocanjeke uz glavnu saobracajnicu, da nam na opcinskom vijecu vrijeđa i psuje pristunim građanima koji su tu dosli da upozore na svakoj budali vidljiv kriminal zvani Tibra Pacifik.
Necu glasati za SDA, jer svaka budala zna da se kruzni tok moze napraviti u mnogo kracem vremenu od 18 mjeseci, jer ta ista SDA nije demokatska, oni izabereu jednog kandidata, a Tihic im dikreno nametne drugog, itd, itd. mogo bi do jutra. I da ovdje isto 22 godine vlada SDA.
Moj nezlazak na izbore bi bio glas SDA, moj glas bilo kome drugom, je glas protiv SDA.
- seln
#141 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
SDA?Arteta wrote:nemoj za SDP ima puno manjih stranaka.
-
nino90
#142 Gubitnici Izbora za općine 2012
milim da ce vecina biraca sda sada glasati za sbb
kosto neko rece, iz ovih ruralnih sedina
-
Bosnjak333
#143 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
Za Fahru glasaju samo Sandzaklijereni-90 wrote:milim da ce vecina biraca sda sada glasati za sbb
-
Trebam te
#144 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
Opcina Trnovo uvijek ima vise glasaca od stanovnika. Aktuelni nacelnik Opstine Berilo je bio SDA, onda SBiH i tek presao u SDP samo da opet stavi sebe na listu kandidata za nacelnika._Reds_ wrote:Nisam ja smijesan, nego pricam na osnovu realnoh stanja.Bosnjak333 wrote:Smijesan stav za Trnovo kada uzmemo u obzir da su na posljednjim opcim izborima u toj opcini osvojili 103 glasa,a na posljednjim lokalnim 149 od 2613 glasaca.
Da jesu tada, ali to su opcine u kojima se glasa za ljude, ne za stranke, tamo nrado ce glasati za SDS, ako su njihovi ljudi u SDS-u.
I situacija je takva da je aktuleni nacelnik u SDP-u, i da SDP ima 6 ili 7 vijecnika do 15 u sadasnjem vijecu.
Svi znamo kako on kupuje glasove i koja anarhija vlada u Opstini Trnovo,
Opcinskih vijecnika SDP je bio samo 1 (jedan) do Aprila odkud sad 7-8?? Haman sve SDP primila hahaha
Last edited by Trebam te on 02/07/2012 15:45, edited 1 time in total.
-
Trebam te
#145 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
reni-90 wrote:milim da ce vecina biraca sda sada glasati za sbb
Urbanisti iz centra sarajva
-
rajvosa1
#146 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
Vidim svi nešto kalkuliraju padaju ovi - padaju oni, ali ima li igdje neka anketa? Pa moraju ih bar stranke interno praviti. Jedino tako možemo predviđati šta će se desiti. Ja ću se priključiti ovaj put onima koji će glasanjem sa neku malu stranku (vjerovatno NS) glasati PROTIV SDA, SDP-a, SBB-a, SBiH, HDZ-ova, Dodikovaca i ostalih. Nešto treba mijenjati, mada NS u mojoj općini ne djeluje baš perspektivno.
-
Bosnjak333
#147 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
Ne svidja mi se ta NS nikako,nemaju perspektive,a ni puno pametnih ljudi.Daj im vlast i napravit ce isto sto su napravili i SDA i SDP.Ako bih glasao za neku manju stranku onda bi to bio BPS.rajvosa1 wrote:Vidim svi nešto kalkuliraju padaju ovi - padaju oni, ali ima li igdje neka anketa? Pa moraju ih bar stranke interno praviti. Jedino tako možemo predviđati šta će se desiti. Ja ću se priključiti ovaj put onima koji će glasanjem sa neku malu stranku (vjerovatno NS) glasati PROTIV SDA, SDP-a, SBB-a, SBiH, HDZ-ova, Dodikovaca i ostalih. Nešto treba mijenjati, mada NS u mojoj općini ne djeluje baš perspektivno.
- valterbranisarajevo
#148 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
Nažalost, glasanje na izborima je jedno od rijetkih prava koje u ovoj državi imaju jadni i obespravljeni građani. Ja sam redovno glasao na svim izborima i borio se protiv matrice „svi su isti“...Građani bi svojim jedinim preostalim pravom trebali sebi i svojim porodicama osigurati boju budućnost. Nažalost oni svojim glasom jedino osiguravaju udobnu: ministarsku, savjetničku, poslaničku ili direktorsku fotelju raznim probisvjetima i lezihljebarošima...I onda nas putem medija „tjeraju“ da zaboravimo sve one skandale: Lagumdžije, Ivaniševića, Šanke (od NTV 99 pa nadalje..Berile, Hajdere, Bakirove i Fahrine graditeljske poduhvate u kojima je opran naš novac....Da ne dužim, sve svoje razloge sam već napisao na temama posvećenim SDA i SDP-u...(a i ostali su tu u „pet deka“)
Ja ću se na sljedećim izborima pridružiti matrici svi su isti i odreći tog posljednjeg prava koje imam. Makar će mi savjest biti čista.... a ako moj listić neko zloupotrijebi.... ma eto im i to, makar neće biti ispisan mojom rukom.
U političkom životu države koja puni budžet čak otimajući putem PDV-a i provizija novac teško bolesnoj djeci skupljen putem humanitranih akcija ne želim da učestvujem ni na koji način. Sram ih bilo....
Ko će pobijediti ne znam, ali sam siguran da će ovo biti izbori sa katastrofalonom izlaznošću....i to će im biti najveća kazna. Nije isto vladati sa podrškom od 30% ili onom od 60%, jer kada vladaš sa podrškom od 30%, onih 70% mogu „puknuti“ svaki čas i sve rastjerati gov.... motkom...
Ja ću se na sljedećim izborima pridružiti matrici svi su isti i odreći tog posljednjeg prava koje imam. Makar će mi savjest biti čista.... a ako moj listić neko zloupotrijebi.... ma eto im i to, makar neće biti ispisan mojom rukom.
U političkom životu države koja puni budžet čak otimajući putem PDV-a i provizija novac teško bolesnoj djeci skupljen putem humanitranih akcija ne želim da učestvujem ni na koji način. Sram ih bilo....
Ko će pobijediti ne znam, ali sam siguran da će ovo biti izbori sa katastrofalonom izlaznošću....i to će im biti najveća kazna. Nije isto vladati sa podrškom od 30% ili onom od 60%, jer kada vladaš sa podrškom od 30%, onih 70% mogu „puknuti“ svaki čas i sve rastjerati gov.... motkom...
-
m_l
#149 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
Tuzna istina sa kojom se moram sloziti jer zivim istu.valterbranisarajevo wrote:Nažalost, glasanje na izborima je jedno od rijetkih prava koje u ovoj državi imaju jadni i obespravljeni građani. Ja sam redovno glasao na svim izborima i borio se protiv matrice „svi su isti“...Građani bi svojim jedinim preostalim pravom trebali sebi i svojim porodicama osigurati boju budućnost. Nažalost oni svojim glasom jedino osiguravaju udobnu: ministarsku, savjetničku, poslaničku ili direktorsku fotelju raznim probisvjetima i lezihljebarošima...I onda nas putem medija „tjeraju“ da zaboravimo sve one skandale: Lagumdžije, Ivaniševića, Šanke (od NTV 99 pa nadalje..Berile, Hajdere, Bakirove i Fahrine graditeljske poduhvate u kojima je opran naš novac....Da ne dužim, sve svoje razloge sam već napisao na temama posvećenim SDA i SDP-u...(a i ostali su tu u „pet deka“)
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#150 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012
Lokalni izbori su pred nama. Uvijek ima neko na tim listama koga licno poznajete, komsiluk, porodica, prijetelji...i znate da su casni i posteni.
Glasajte za provjerena imena iz okruzenja, ako vec ne mozete il' ne zelite za stranke.
Apstinencija nije rjesenje, jer ce onda pobjediti stranke koje imaju disciplinovano clanstvo i opet ce sudbinama sviju nas upravljati sa 11% glasova, sto je smijesno.
Apstinencija i bojkot nisu rjesenje.
Glasajte za provjerena imena iz okruzenja, ako vec ne mozete il' ne zelite za stranke.
Apstinencija nije rjesenje, jer ce onda pobjediti stranke koje imaju disciplinovano clanstvo i opet ce sudbinama sviju nas upravljati sa 11% glasova, sto je smijesno.
Apstinencija i bojkot nisu rjesenje.