Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
-
Sancho_de_Sancho
#976 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Posto sam ja mladji i bio maltene dijete u ratu a bgm nisam ni bio tu u ratu
uvijek me zanimalo a sigurno je bilo raje, najboljih prijatelja, poznanika itd. s kojima ste se druzili a otisli su na onu stranu, npr. od mog starog najbolji jaran je jos pred rat otisao u SDS i bio je na barikadama pred rat da bi ga stari vidjao u ratu preko nisana ili cuo svakakve price o njemu a da bi taj isti negdje 1998. zvao mog starog na telefon iz NS. samo da se pozdravi i da se izvine sto je otisao na onu drugu stranu da bi mjesec dana poslije isti taj umro od raka pluća, sve u svemu ima boga 
-
Smail Aga
#977 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ocito ste mladzi obojica. Kako ce se igrati fudbala na pijaci,kada je pijaca radila cijeli rat. Pijaca na Grbavici jedan je bilo glavno svercersko nabavljaliste kafe i alkohola za Sarajevo. Prvo su ga koristili Jukini,pa UN Ukrajinci ,poslije otvaranja plavoga puta i stanovnici Sarajeva koji bi prelazili tamo-vamo,preko mosta Bratsvto-Jedinstvo.ekola wrote:Nedavno mi je jedan stanovnik istocnog Sarajeva, nicim izazvan, poceo da jadikuje kako mu je bilo tesko na Grbavici za vrijeme rata, jer se , zamislite, nije mogao igrati sa rajom na lokalitetu pijace na Grbavici zbog djelovanja snajpera...Eh sad, mene interesuje, ako neko zna, dali je uopste bilo moguce sa nekog naseg polozaja (ARBiH) djelovati snajperom po samom lokalitetu pijace na Grbavici..Jer ja sam po cijeli dan tu, radim u blizini pijace i kada udjem u otvoreni dio pijace ne mogu da dokucim odakle je mogao djelovati taj snajper iz njegove price...(osim iz njegove maste)
Pijaca sama nije bila pod udarom snajpera ali okolne ceste itekako jesu. Preci cestu Bratsvto-Jedinstvo ziv je bilo bingo. Mnogi ljudi su poginuli iduci na i sa pijace. Inace lopte se igralo u onim dvoristima izmedzu zgrada vise od pijace. Ne samo igralo lopte ,nego i iznosilo transparente i navijalo za Zelju !!
-
ekola
#978 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Jasno je meni sve sto su napisali i @Smail_aga i @Poznanik ali njegova prica se tacno odnosila na lokalitet same pijace, njen otvoreni dio i tacno mi je pokazao gdje su najcesce sjedili (prvi stand, sada kiosk, gdje se prodaje plastika na ulazu u pijacu od ulice Bratstva Jedinstva)...
- Nekako s proljeća
#979 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ne mora značiti da je u pitanju bio ''naš snajper''...švereceri u ratu su bili čudna sorta.ekola wrote:Nedavno mi je jedan stanovnik istocnog Sarajeva, nicim izazvan, poceo da jadikuje kako mu je bilo tesko na Grbavici za vrijeme rata, jer se , zamislite, nije mogao igrati sa rajom na lokalitetu pijace na Grbavici zbog djelovanja snajpera...Eh sad, mene interesuje, ako neko zna, dali je uopste bilo moguce sa nekog naseg polozaja (ARBiH) djelovati snajperom po samom lokalitetu pijace na Grbavici..Jer ja sam po cijeli dan tu, radim u blizini pijace i kada udjem u otvoreni dio pijace ne mogu da dokucim odakle je mogao djelovati taj snajper iz njegove price...(osim iz njegove maste)
-
ekola
#980 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ima i ta mjesta...Nekako s proljeća wrote:Ne mora značiti da je u pitanju bio ''naš snajper''...švereceri u ratu su bili čudna sorta.ekola wrote:Nedavno mi je jedan stanovnik istocnog Sarajeva, nicim izazvan, poceo da jadikuje kako mu je bilo tesko na Grbavici za vrijeme rata, jer se , zamislite, nije mogao igrati sa rajom na lokalitetu pijace na Grbavici zbog djelovanja snajpera...Eh sad, mene interesuje, ako neko zna, dali je uopste bilo moguce sa nekog naseg polozaja (ARBiH) djelovati snajperom po samom lokalitetu pijace na Grbavici..Jer ja sam po cijeli dan tu, radim u blizini pijace i kada udjem u otvoreni dio pijace ne mogu da dokucim odakle je mogao djelovati taj snajper iz njegove price...(osim iz njegove maste)
-
Smail Aga
#981 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
U pravu ti je prijatelj. Svi prilazi pijaci se vide sa raznih strana i taj dio ,ulaz od strane Bratstva Jedinstva se vidi sa Energoinvesta ili iz dubine sa Pofalica. Imam i ja info da je na tom ulazu u pijacu bilo i poginulih i ranjenih. Kamara Jukinih Vukova i ostalih svercera,je zaglavila na odlasku/dolasku sa sverc tura sa Grbavice. Ko god se muha,tamo vamo-Samo pucaj. Pa ako ima stelu bice i sehid a ako nema,sta ces-Nije imao sreceekola wrote:Jasno je meni sve sto su napisali i @Smail_aga i @Poznanik ali njegova prica se tacno odnosila na lokalitet same pijace, njen otvoreni dio i tacno mi je pokazao gdje su najcesce sjedili (prvi stand, sada kiosk, gdje se prodaje plastika na ulazu u pijacu od ulice Bratstva Jedinstva)...
-
PM72
#982 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Pa nije grbavička pijaca u ratu bila "otvorenog" tipa kao sad Stupska ili Heco da svako može doći i otići.Čista nebuloza je tvrdnja da je gomila Jukinih vukova zaglavila pri dolasku/odlasku sa grbavičke pijace.Ko je zaglavio ili stradao ? Daj barem jedno ime od te "gomile".Znam čovjeka koji je u ljeto 1992 odlazio na Grbavicu i to preko mosta kod Bristola.Sve je bilo dogovoreno i sa jedne i sa druge strane.Radilo se o privatnim biznisima i dogovorima oko razmjene ljudi-kakva pijaca i šverc.Sad ja zamišljam tog svog poznanika kako na štandu grbavičke pijace kupuje Pal Mal ili sirovu kafu.
Za te prelaske su znali i grbavičke i naše "patriote" i tu nije bilo ni svađe ni pucnjave.Šverc sa srpskom stranom se odvijao na Stupu,kakava Grbavica.Kad je Delminijuim "pao",negdje krajem septembra ,onda je i šverc prestao.Ubrzo nakon toga su i Jukini izašli na Igman i to sve sve gore razjebalo tako da ta formacija od 1993 nije ni postojala.
- Nekako s proljeća
#983 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Uploaded with ImageShack.us
Na putu ka Ozrenskoj, stotinjak metara iznad je tzv ''kota''...bunker na dominantnom brdu sa armaturnim mrežama oko njega.
-
Smail Aga
#984 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Puno njih koji su isli 'poslom' ( trgovina ljudima,drogom ,usput kafama i cigarama ) preko mosta kod Bristola se nije vratilo . Liniju na Miljacki u ljeto 92 je drzala policija N. Sarajevo,11 pjesadijska brigada Zmaj od Bosne i u rezervi jedna ceta Specijalne policije. Mi na talove i dogovore Jukinih i grbavickih patriota nismo davali ni popisanoga feninga. Naprimjer,jednom prilikom u Elektroprivredu ,,negdje u septembru/oktobru dolazi jedan od jacih Jukinih ljudi da nam objasni da postoji dogovor o prebacivanju ljudi od Lorisa na Grbavicu autom. Rekli smo da moze,poslije smo otisli u sobe za pucanje. Ne trebam govoriti da niko u autu nije prezivio. Ne znam kako se zovu,zivo me zaboli.PM72 wrote:Pa nije grbavička pijaca u ratu bila "otvorenog" tipa kao sad Stupska ili Heco da svako može doći i otići.Čista nebuloza je tvrdnja da je gomila Jukinih vukova zaglavila pri dolasku/odlasku sa grbavičke pijace.Ko je zaglavio ili stradao ? Daj barem jedno ime od te "gomile".Znam čovjeka koji je u ljeto 1992 odlazio na Grbavicu i to preko mosta kod Bristola.Sve je bilo dogovoreno i sa jedne i sa druge strane.Radilo se o privatnim biznisima i dogovorima oko razmjene ljudi-kakva pijaca i šverc.Sad ja zamišljam tog svog poznanika kako na štandu grbavičke pijace kupuje Pal Mal ili sirovu kafu.Za te prelaske su znali i grbavičke i naše "patriote" i tu nije bilo ni svađe ni pucnjave.Šverc sa srpskom stranom se odvijao na Stupu,kakava Grbavica.Kad je Delminijuim "pao",negdje krajem septembra ,onda je i šverc prestao.Ubrzo nakon toga su i Jukini izašli na Igman i to sve sve gore razjebalo tako da ta formacija od 1993 nije ni postojala.
Sverc na Stupu ima vise dimenzija,prvo je bio sverc na bazi srpskih porodica sa Stupa i obliznjih naselja koji su bili posrednici u dogovoru izmedzu HVO-a i ilidzanskih Srba,poslije tokom juna Juka 'zauzima' Stup i postize dogovor sa HVO-om o ucescu u talu. To se prekida 08.09 92 ulaskom jedinica ArBiH na Stup i Otes. Da bi se 12.09. 92 napadom ArBiH na Vreoca i Dobrosevice otvorilo stupsko ratiste i definitivno prekinula ta sverc ruta. Drugi dio sverca ,doduse kontrolisanoga pocinje u jesen 93,kada komanda 102 mtr uz odobrenje Korpusa pocinje trgovinu sa VRS iz Nedzarica,tu se ne radi o klasicnom svercu i kriminalu kao u slucaju Juke i 'vukova'. Pravdalo se da je kupovina oruzja uslovljena odredzenom kupovinom komercijalne robe. Mutno,bilo je ubistava,samoubistava,svega. Nije za foruma u svakom slucaju.
-
PM72
#985 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
08.09.1992 Armija ušla na Stup i Otes? 12.09.1992 napala Vreoce i Dobroševiće? Armija je bila na Otesu od početka rata prema tome ovo nije tačno.Na Stupu je bio HVO i da bi došao do Otesa morao si proći njihove punktove.Vreoce i Dobroševiće nikad nisu napali nego su pokušali zauzeti one srpske kuće oko Delminijuma pa kad su četalji složili kontru-svašta je bilo.A to je bilo oko 20.09.1992 jer sam lično bio dole i jedva izvukao živu glavu.Bio sam na Otesu čitav septembar i kad je pao u decembru.Smail Aga wrote:Puno njih koji su isli 'poslom' ( trgovina ljudima,drogom ,usput kafama i cigarama ) preko mosta kod Bristola se nije vratilo . Liniju na Miljacki u ljeto 92 je drzala policija N. Sarajevo,11 pjesadijska brigada Zmaj od Bosne i u rezervi jedna ceta Specijalne policije. Mi na talove i dogovore Jukinih i grbavickih patriota nismo davali ni popisanoga feninga. Naprimjer,jednom prilikom u Elektroprivredu ,,negdje u septembru/oktobru dolazi jedan od jacih Jukinih ljudi da nam objasni da postoji dogovor o prebacivanju ljudi od Lorisa na Grbavicu autom. Rekli smo da moze,poslije smo otisli u sobe za pucanje. Ne trebam govoriti da niko u autu nije prezivio. Ne znam kako se zovu,zivo me zaboli.PM72 wrote:Pa nije grbavička pijaca u ratu bila "otvorenog" tipa kao sad Stupska ili Heco da svako može doći i otići.Čista nebuloza je tvrdnja da je gomila Jukinih vukova zaglavila pri dolasku/odlasku sa grbavičke pijace.Ko je zaglavio ili stradao ? Daj barem jedno ime od te "gomile".Znam čovjeka koji je u ljeto 1992 odlazio na Grbavicu i to preko mosta kod Bristola.Sve je bilo dogovoreno i sa jedne i sa druge strane.Radilo se o privatnim biznisima i dogovorima oko razmjene ljudi-kakva pijaca i šverc.Sad ja zamišljam tog svog poznanika kako na štandu grbavičke pijace kupuje Pal Mal ili sirovu kafu.Za te prelaske su znali i grbavičke i naše "patriote" i tu nije bilo ni svađe ni pucnjave.Šverc sa srpskom stranom se odvijao na Stupu,kakava Grbavica.Kad je Delminijuim "pao",negdje krajem septembra ,onda je i šverc prestao.Ubrzo nakon toga su i Jukini izašli na Igman i to sve sve gore razjebalo tako da ta formacija od 1993 nije ni postojala.
![]()
![]()
![]()
Sverc na Stupu ima vise dimenzija,prvo je bio sverc na bazi srpskih porodica sa Stupa i obliznjih naselja koji su bili posrednici u dogovoru izmedzu HVO-a i ilidzanskih Srba,poslije tokom juna Juka 'zauzima' Stup i postize dogovor sa HVO-om o ucescu u talu. To se prekida 08.09 92 ulaskom jedinica ArBiH na Stup i Otes. Da bi se 12.09. 92 napadom ArBiH na Vreoca i Dobrosevice otvorilo stupsko ratiste i definitivno prekinula ta sverc ruta. Drugi dio sverca ,doduse kontrolisanoga pocinje u jesen 93,kada komanda 102 mtr uz odobrenje Korpusa pocinje trgovinu sa VRS iz Nedzarica,tu se ne radi o klasicnom svercu i kriminalu kao u slucaju Juke i 'vukova'. Pravdalo se da je kupovina oruzja uslovljena odredzenom kupovinom komercijalne robe. Mutno,bilo je ubistava,samoubistava,svega. Nije za foruma u svakom slucaju.
Prvi dio tvog posta neću ni komentarisati jer nema potrebe.Niđe veze.
-
taxidriver
#986 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
13.09.1992. je bio veliki napad na tom pravcu. Kožara , strašan fight...
- poznanik
#987 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Zašto trolate temu 
- agent_zero
#988 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Sinoć gostovao Drago Andan kod Zvonke Marića "U šrkripcu". Dotakao se i grbavice.
- Nekako s proljeća
#989 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ništa strašno, ljudi ratovali na različitim dijelovima sarajevskog ratišta i asociraju jedni druge na te akcije u kojim su učestvovali. Taj njihov doprinos odbrani Sarajeva im daje neophodni legitimitet da , bar što se mene tiče, mogu i koju napisati van okvira ove teme.
Neupućeni bi se zapitao šta se ima pominjati sarajevski HVO na ovoj temi, njegov dio a konkretnije ona četa dezertera, a upućenom je to sasvim jasno . Bujrum, ako ti imaš šta da napišeš o svom ličnom doprinosu odbrani grada Sarajeva,a odnosi se na ovu temu.
Neupućeni bi se zapitao šta se ima pominjati sarajevski HVO na ovoj temi, njegov dio a konkretnije ona četa dezertera, a upućenom je to sasvim jasno . Bujrum, ako ti imaš šta da napišeš o svom ličnom doprinosu odbrani grada Sarajeva,a odnosi se na ovu temu.
- karanana
#990 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
manje vise nista konkretno nije rekao.agent_zero wrote:Sinoć gostovao Drago Andan kod Zvonke Marića "U šrkripcu". Dotakao se i grbavice.
kaze pobjego iz grada zbog nekakvog rusa iz okoline zeljinog stadiona koji mu je prijetio.
ko je taj rus? spominjan je na ovoj temi. jeli ziv? kako se punim imenom zvao? nadimak mi je poznat, mislim da se jedan decko iz nase skole petar dokic pozivao na njega kao rodjaka kad je trebalo nekog zvati u pomoc odnosno prijetiti. gdje je zivio? sta je radio prije rata?
- Nekako s proljeća
#991 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Prije rata je Andan bio sa jedne strane zakona, a Rusmir sa druge.U ratu su isto tako bili na suprostaljenim stranama, Jedan preživio a drugi nije. ''Ovdje me zakoljite ''ako ne govorim istinu...
- karanana
#992 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
znaci vrlo je vjerovatno da andan jeste imao pritiske od strane tih prijeratnih kriminalaca koji su se na pocetku rata zadesili u redovima odbrane. naravno, to ne znaci da je ovo bio presudan razlog da napusti grad, vjerovatno su se pod pritiskom takvih tipa rusa nasli i drugi milicioneri, i bosnjaci i srbi, ali sigurno je bilo prijetnji jer odjednom kriminalac dobija moc i odrijesene ruke da se sveti onima koji su mu smetali.
daj malo vise podataka o rusu.
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#993 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
@karanana
Poslije rata ga je zaklao zet (ili sestric, nisam siguran). Oslobodio svijet zesce budale
Evo ga na slici, krajnji desno:

Poznavao sam taj lik od prije rata. Zivio je negdje u Triglavskoj ili Milinkladskoj (Hrasno). Klasicna prica - odrastanje u bijedi i disfunkcionalnoj porodici. Imao je nekakvih problema sa rastom, pa iako je bio stariji od mene nikada me nije nadrastao, nije imao vise od 1.6m. Ukratko, lik je bio zesce lud. Nikada nisi mogao pretpostaviti njegove reakcije. Mogu samo zamisliti u sta se pretvorio 92-edaj malo vise podataka o rusu
Evo ga na slici, krajnji desno:

- debeljko20
#994 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Andan je namazani KOS-ovac to je svima poznato. Na onoj slici sa kapom UN-a pored njega stoji Rato Spaić a tu je negdje i Njego Vukadin, a svi znamo ko su bili i Rato i Njego. Otkud tako visoko moralan Andan s njima? Ono što priča za Tomu Kovača je sve tačno ali Tomo Kovač je iskoristio položaj u ratu, napljačkao se i pobjegao dok je Andan puno opasniji tip.
Evo još malo likova iz tog perioda...
pok. Rato

pok. Škrba bilder (u plavo-crvenoj opremi sa bijelim čarapama do koljena
)

došao u sred rata na Grbavicu, s nekom ekipom iz Beograda, sa džipovima da izigravaju mangupe...
pa ga pok. Čeha

izranjavao po nogama i stomaku da je ovaj jedva živ ostao, kažu da je pucao iz auta u pokretu, kao u filmovima. Na isti način je poslije rata na Jahorini ubijen Čeha a i Škrba je isto tako ubijen kasnije u Beogradu.

Inače, taj Čeha je, kao i Škrba, iz Švrakinog, stari mu je pun ko brod, imao je neke mesare po Herceg-Novom ali ovom je draži bio život krimosa.
Jedan od interesantnijih likova iz te plejade je Njego Vukadin. Ko je u to vrijeme išao u Mašinsku morao ga je znati. Visok, žut, frflja kad priča, totalno lud. Živio je iznad Varteksa u Štrosmajerovoj.
Zvanična verzija kaže da je poginuo na Palama dok je bacao dinamit s fitiljem na proslavi Božića jedne ratne godine.
Evo još malo likova iz tog perioda...
pok. Rato

pok. Škrba bilder (u plavo-crvenoj opremi sa bijelim čarapama do koljena

došao u sred rata na Grbavicu, s nekom ekipom iz Beograda, sa džipovima da izigravaju mangupe...
pa ga pok. Čeha

izranjavao po nogama i stomaku da je ovaj jedva živ ostao, kažu da je pucao iz auta u pokretu, kao u filmovima. Na isti način je poslije rata na Jahorini ubijen Čeha a i Škrba je isto tako ubijen kasnije u Beogradu.

Inače, taj Čeha je, kao i Škrba, iz Švrakinog, stari mu je pun ko brod, imao je neke mesare po Herceg-Novom ali ovom je draži bio život krimosa.
Jedan od interesantnijih likova iz te plejade je Njego Vukadin. Ko je u to vrijeme išao u Mašinsku morao ga je znati. Visok, žut, frflja kad priča, totalno lud. Živio je iznad Varteksa u Štrosmajerovoj.
-
Macaglu
#995 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Prije rata Rus je bio vucibatina,u pravom smislu onaj nas sarajevski jalijas koji je uvijek zadirkivao slabije od sebe,jedno vrijeme imao je dobermana pa je i to bilo za plasenje djece iz hrasnog, zivio je negdje u hrasnom brdu, mnogo vremena prije rata provodio je u taxi domu gdje su bili bilijari na spratu,njegov sestric Pike je bio stalno sa njim pa je i samim tim sluzio da zapocne kakvu tucu ili tako nesto jer drugo nista nije ni znao,taj momak nije imao grama mozga,rus je poznat po tome sto je na vratu imao tetovazu"koljite me ovdje",pocetkom rata uglavnom ga je zanimala pljacka kuca i stanova,takodje stanovnici hrasnog te 92e ga znaju po bijelom sportskom fijatu koji je isto tako ukrao,poslije rata neznam sta je bilo sa njim a debil Pike je bio revizor,sta je sada sa njim??????karanana wrote:znaci vrlo je vjerovatno da andan jeste imao pritiske od strane tih prijeratnih kriminalaca koji su se na pocetku rata zadesili u redovima odbrane. naravno, to ne znaci da je ovo bio presudan razlog da napusti grad, vjerovatno su se pod pritiskom takvih tipa rusa nasli i drugi milicioneri, i bosnjaci i srbi, ali sigurno je bilo prijetnji jer odjednom kriminalac dobija moc i odrijesene ruke da se sveti onima koji su mu smetali.
Toliko....
- debeljko20
#996 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Mislim da se i ovaj vrtio po Grbavici još kao dijete, silazeći iz svojih Miljevića sa obronaka Trebevića.

Uglavnom, sve fina raja, neće niko ubit, silovat, opljačkat ne do bog.

Uglavnom, sve fina raja, neće niko ubit, silovat, opljačkat ne do bog.
-
PM72
#997 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Sarajmen,
Ja sam čuo za slučaj Biljinog brata a ne majke.Koliko se sjećam,stanovao je negdje na Koševskom brdu i ko zna kako i preko kojih linija se obreo sa porodicom na Palama.Pošto je Bilja 1930-to godište,sumnjam da joj je materešina bila živa kad je rat počeo.
Ja sam čuo za slučaj Biljinog brata a ne majke.Koliko se sjećam,stanovao je negdje na Koševskom brdu i ko zna kako i preko kojih linija se obreo sa porodicom na Palama.Pošto je Bilja 1930-to godište,sumnjam da joj je materešina bila živa kad je rat počeo.
- Toffee karamela
#998 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ma jeste, bila je živa. Opisivala je često tu svoju odiseju, bježaniju pred zlim muslimanima koji bi joj vjerovatno zaklali mamu samo da su je uspjeli uhvatitiPM72 wrote:Sarajmen,
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#999 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Sjooo heroja i neustrašivosti...ali ako neko pođe mene lično da izigra, pobiću komplet sve što mogu da pobijem, a mogu puno, mogu pobiti sve ovo Srba ugradu što ima!
-
Bodkin
#1000 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
.Sarajmen wrote:
Da ne pretjeram...koga zanima ostatak, neka na strani 24 pa na dalje pročita ostatak.
Link:
Last edited by Bodkin on 04/07/2012 09:39, edited 1 time in total.