Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
cappy_tempo

#351 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by cappy_tempo »

ali imas 2 godine cini mi se garanciju i znas da nije nakav fus teljefon :mrgreen:
TechFreak

#352 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by TechFreak »

Za sve one koji vole malo bolje i skuplje mobitele, pripazite prilikom kupovine. Ne bi vjerovali kakvim kanalima i iz kojih izvora dolaze takvi mobiteli. Naime, jedan od glavnih kanala je slijedeći: u EU tvornice u kojima se sklapaju mob. na kraju prolaze kroz "quality control check". Sve što ne zadovolji lageruje se i prodaje kao roba sa greškom samo za keš(iako su to ispravni aparati sa full pakovanjima, sa minimalnim oštećenjima i greškama pri sklapanju) itd. itd. Takvi mobiteli završavaju kod nas. I onda ove bošnje po Baščaršiji šatro stručnjaci prodaju takve mob. Zarada 200%. I još jedna stvar, samo je 2-3 kanala kojima se opskrbljavaju mobitelima ovi "stručni prodavači". Vjerujte mi, znam iz provjerenih izvora. Razmislite...
TechFreak

#353 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by TechFreak »

Ne kupujte u Hustel-u i radnjicama po Baščaršiji... definitivno...
zateznistub

#354 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

EUROBIH wrote:zapitaj te se zašto telefone ne prodaje mercator,konzum,delta......?
ne treba im.........velika zajebancija a zarada slaba,platežna (ne)moć mušterije ravna nuli...............
original nokia x6 bez pdv 460 KM!! :-) :-)
po kojoj cijeni onda prodavati.............davno sam od toga digao ruke....bolje ruke nego noge :lol: :lol:
Za Deltu ne znam, Konzum prodaje, ja kupio (eronet paket sim+telefon)
Merkator ima neke modele, ne mnogo ali ima.

I da napomenem, mobitele slobodno kupujte na auto-pijaci, jeftinij su podosta a dolaze sa istog izvora kao i oni u radnji. I da, ljudi daju garanciju.
nivla

#355 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by nivla »

TechFreak wrote:Ne kupujte u Hustel-u i radnjicama po Baščaršiji... definitivno...
:lol: :lol: :lol:
2 posta i odmah pljuje po vjerovatno konkurentskoj firmi, govori o nekim kanalima nabavke
citroen

#356 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by citroen »

nivla wrote:
TechFreak wrote:Ne kupujte u Hustel-u i radnjicama po Baščaršiji... definitivno...
:lol: :lol: :lol:
2 posta i odmah pljuje po vjerovatno konkurentskoj firmi, govori o nekim kanalima nabavke
Mozda je covjek u pravu,ima smisla ovo sto je napisao :)
mef617

#357 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by mef617 »

Ja sam uzeo par telefona kod cele na grbavici na pijaci, kao neka mala radnja...momak je ok...cijene super, dosta nize nego ostali...fer, bilo kakav problem, doneses, ppopravi...lahko se dogovoriti s njim...preporucujem!
TechFreak

#358 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by TechFreak »

2 posta i odmah pljuje po vjerovatno konkurentskoj firmi, govori o nekim kanalima nabavke[/quote]
Sine, ja sam bio žrtva navedenih stručnjaka jer sam običan potrošač, korisnik, ljubitelj mobitela
Stoga okani se tih svojih teorija zavjere. Ovo je samo bio dobronamjeran savjet...
Urban B.

#359 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Urban B. »

ovdje sam dosta raje vidio da hvale ovaj univerzalno.ba i skontam haj da i ja to vidim jer su jeftiniji nekih 30-40Km od ostalih al nista od toga!Na stranici pise da imaju telefon koji trazim i kad sam ih nazvao kaze nema trebao bi doci toku dana,zovnem poslje toga i opet ista prica i na kraju vise nisu htjeli da se jave a ono sto se ne isplati uzimati kod njih jeste da daju garanciju od godinu dana a drugi daju po 2 godine a nisu puno skuplji :D
osrbih_do_groba

#360 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by osrbih_do_groba »

Molio bih za pomoć! Interesira me gdje u sarajevu kupiti telefon koji podržava rad sa svije sim kartice ( neki manje zahtjevan prelazak sa jedne na drugu, tj bez ponovnog dizaanja softvera ) i koji bi to telefon bio? Ako može i cijena? Hvala
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#361 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by 1pajdo »

TechFreak wrote:Za sve one koji vole malo bolje i skuplje mobitele, pripazite prilikom kupovine. Ne bi vjerovali kakvim kanalima i iz kojih izvora dolaze takvi mobiteli. Naime, jedan od glavnih kanala je slijedeći: u EU tvornice u kojima se sklapaju mob. na kraju prolaze kroz "quality control check". Sve što ne zadovolji lageruje se i prodaje kao roba sa greškom samo za keš(iako su to ispravni aparati sa full pakovanjima, sa minimalnim oštećenjima i greškama pri sklapanju) itd. itd. Takvi mobiteli završavaju kod nas. I onda ove bošnje po Baščaršiji šatro stručnjaci prodaju takve mob. Zarada 200%. I još jedna stvar, samo je 2-3 kanala kojima se opskrbljavaju mobitelima ovi "stručni prodavači". Vjerujte mi, znam iz provjerenih izvora. Razmislite...
Slažem se u potpunosti, i sam sam to iskusio. Zato sam u zadnje vrijeme par mobitela uzima preko mreže ali vidim da mi se ni to ne isplati ovdje (najviše zbog same cijene, ne želim davati tolike novce na stvari kao što je telefon) pa sam ostao na istom telefonu evo već par godina. :)
Najvažnija mi je garancija jer je to jedina stvar koja u dobroj mjeri razlikuje nov i polovan mobitel, a kad vidim one radnje koje daju garanciju od 6 mjeseci i to samo softversku samo se nasmijem, ne ulazi u obzir takav uređaj. :lol:
rider155

#362 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by rider155 »

Kakvo je vaše iskustvo sa KAM CONNECTIN-gom moram pitati jer nakon vaših postova sam počeo sumnjati da li mi je mobitel uopšte orginal,btw radi se o Samsung-u Galaxy 3 i5800.MoliM Vas odgovorite .
O'zone
Globalni moderator

#363 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by O'zone »

rider155 wrote:Kakvo je vaše iskustvo sa KAM CONNECTIN-gom moram pitati jer nakon vaših postova sam počeo sumnjati da li mi je mobitel uopšte orginal,btw radi se o Samsung-u Galaxy 3 i5800.MoliM Vas odgovorite .
Previše paničite oko tih mobitela, treba shvatiti jednom da sve što se uzima po ovim radnjama je skinuto sa mreža po Europi a i šire (supruzi sam uzeo 5800 XM koja je bila na nekom arapskom provajderu :mrgreen: ) večini prodavnica u Sarajevu je jedan te isti dobavljač firma je inače iz Hercegovine i rade veleprodaju mobitela ostalo dolazi raznim kanalima u grad. Telekomi daju garanciju na svoje uređaje ali i oni se mogu kvariti kao i ovi što su uzeti sa strane.

Stvar je u tome da gdje god uzmete mobitel može da se pokvari samo što će Vam ovlašteni zastupnici (mada ni to nije uvjek slučaj-Bosna je ovo) riješiti kvar pod garancijom bez ikakvih troškova bez obzira jel hardwerski ili softwerski, mimo svega ovoga čini mi se da je to najviše stvar sreće sve do ovog trenutnog mobitela sam kupovao po štandovima na pijacama nikad se niti jedan nije pokvario pa sve do jednom dok neki ne crkne :-)
TechFreak

#364 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by TechFreak »

rider155 wrote:Kakvo je vaše iskustvo sa KAM CONNECTIN-gom moram pitati jer nakon vaših postova sam počeo sumnjati da li mi je mobitel uopšte orginal,btw radi se o Samsung-u Galaxy 3 i5800.MoliM Vas odgovorite .

To su obični lopovi. Mom prijatelju su podvalili mobitel Samsung i8510 kao nov koji je platio 790km, a ustvari bio je polovan. Tek naknadno utvrđeno jer su ga tako dobro upakovali...
rider155

#365 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by rider155 »

TechFreak wrote:

To su obični lopovi. Mom prijatelju su podvalili mobitel Samsung i8510 kao nov koji je platio 790km, a ustvari bio je polovan. Tek naknadno utvrđeno jer su ga tako dobro upakovali...
Pa ja nikakve garancije nisam dobio jer telefon mi je došao u narandžastoj kesi od BhTelecoma ,i kao od garancije imam neku knjižicu i tu ima pečat od BhTelecoma sad o čemu se radi Boga pitaj ...
Dupli_skalp

#366 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Dupli_skalp »

Kllikker wrote:http://www.fontele.ba :thumbup:
ne nasmijavaj ljude.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#367 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Entropio »

Ja ne kontam kako ovi ljudi ne kontaju da su providni.
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#368 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Miro Spiro »

Jedino kod njih je jos iPHONE 4 16 GB 1500 KM.Sad jesu li snizili cijenu ili nisu ne znam ali nije lijepo ako jesu da na webu stoji stara cijena i na taj nacin odvlaci kupce od nih
strong69

#369 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by strong69 »

www.expansys.com

I ne brinem se je li telefon sa greskom, je li otkljucan i narocito ne brinem hoce li mi policija doci na vrata i zatraziti da im predam telefon. Nema te radnje u Sarajevu u kojoj bih kupio mobitel osim BHTelecoma.
butterfly_01

#370 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by butterfly_01 »

strong69 wrote:
http://www.expansys.com

I ne brinem se je li telefon sa greskom, je li otkljucan i narocito ne brinem hoce li mi policija doci na vrata i zatraziti da im predam telefon. Nema te radnje u Sarajevu u kojoj bih kupio mobitel osim BHTelecoma.
potpisujem... samo BHTelecom!!!
sarajev_o

#371 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by sarajev_o »

Fontele firma je jedino uspjela da bude skuplja od ostalih
kojeime

#372 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kojeime »

Gdje u Sarajevu se moze kupiti LG Optimus ME? Znam da ima u Eronetu i Mtelu, ali ne mijenja mi se provajder :) Znam da Samsung Galaxy Mini kosta oko 270KM, i da je ovaj LG jeftiniji. Ne daje mi se veliki novac za telefon, 200KM, mozda 250 ali bas mora biti dobar razlog. Mislim, telefon ionako koristim za razgovor i SMS ali da se nadje WiFi i jos ponesto za prvu pomoc. Za sve ostalo tu je netbook :)
cappy_tempo

#373 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by cappy_tempo »

kojeime wrote:Gdje u Sarajevu se moze kupiti LG Optimus ME? Znam da ima u Eronetu i Mtelu, ali ne mijenja mi se provajder :) Znam da Samsung Galaxy Mini kosta oko 270KM, i da je ovaj LG jeftiniji. Ne daje mi se veliki novac za telefon, 200KM, mozda 250 ali bas mora biti dobar razlog. Mislim, telefon ionako koristim za razgovor i SMS ali da se nadje WiFi i jos ponesto za prvu pomoc. Za sve ostalo tu je netbook :)
pa uzmi u telekomu onaj lg cookie
kojeime

#374 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kojeime »

Na LG website pise da nema WiFi, izgleda da imaju verzije sa i bez WiFi. Trebam provjeriti koja je u telecomu. Ali ako bi se mogao naci Optimus Mini izmedju 200 i 250 prije bih isao na taj nego na T310. Da malo pokusam se igrati sa Android aplikacijama :)
Alkos

#375 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Alkos »

imas cookie obicni i cookie wifi! meni je cookie kanta prava, pravi djeciji telefon!
Post Reply