Pa jel je prođe, ili je ne prođe???Prozor wrote:sanjao sam sirat ćupriju![]()
Snovi
- sonset
#76 Re: Snovi
- Prozor
#77 Re: Snovi
iskreno ne sjećam se, ali je bilo gusto.... 
- sonset
#78 Re: Snovi
E, onda si najbolji dio prespavao.Prozor wrote:iskreno ne sjećam se, ali je bilo gusto....
Ja takođe sanjam mostove,( nisu sirat ćuprija),ali ih uvijek nekako prođem.
Poslije obično u životu imam nešto, škakljivo, ali nekako se izvučem.
-
heartbeat100
#79 Re: Snovi
Sanjam sinoc svog bivseg, u različitim situacijama!! Između ostalog, u jednom trenutku ga vidim kako plače, a u sljedećem se ljubimo i u snu mi se to jako svidjelo
!!! Probudila sam se pod takvim dojmom da sam odmah uzela mobitel s namjerom da ga nazovem i vidim je li dobro, ali je razum preovladao!!
Ne, nisam vise zaljubljena u njega, ali ga bas cesto sanjam i ti me se snovi toliko dojme da onda citav dan razmisljam o njemu
!! Govori li mi moja podsvijest nesto sto u stvarnosti ne zelim sebi priznati??
Ne, nisam vise zaljubljena u njega, ali ga bas cesto sanjam i ti me se snovi toliko dojme da onda citav dan razmisljam o njemu
- maybelline
#80 Re: Snovi
Prije koliko vremena ste prekinuli i pod kakvim okolnostima? Mozda, jednostavno jos imas neke nerazjasnjene emocije ili pitanja u vezi s njim; mozda mu jos uvijek zelis reci/objasniti neke stvari...? Znam da sam ja jedan period konstantno sanjala jednu osobu i neke cudne situacije s njim i snovi su ostavljali dojam, bas kao sto ti rece. Kada se u stvarnosti rijesio "problem" koji je imao veze s tom osobom, nestali su i snovi. Ja to sebi tumacim ovako: vjerovatno sam stalno bila pod nekim stresom kako ce ta osoba reagovati na rjesenje tog mog "problema"; mislila sam da nisam tim toliko opterecena, ali sam svejedno gotovo svaku noc sanjala te snove, sve dok se ta situacija nije razrijesila.heartbeat100 wrote:Sanjam sinoc svog bivseg, u različitim situacijama!! Između ostalog, u jednom trenutku ga vidim kako plače, a u sljedećem se ljubimo i u snu mi se to jako svidjelo!!! Probudila sam se pod takvim dojmom da sam odmah uzela mobitel s namjerom da ga nazovem i vidim je li dobro, ali je razum preovladao!!
Ne, nisam vise zaljubljena u njega, ali ga bas cesto sanjam i ti me se snovi toliko dojme da onda citav dan razmisljam o njemu!! Govori li mi moja podsvijest nesto sto u stvarnosti ne zelim sebi priznati??
-
heartbeat100
#81 Re: Snovi
Ima smisla ovo sto govoris!! Prekinuli smo prije tri mjeseca i to preko telefona dok sam ja bila na jednom duzem putovanju van BiH. I cijelo vrijeme sam bila uvjerena da ćemo, kad se vratim sjesti, popricati i razjasniti stvari, ali to se nije desilo!! I zaista sam imala potrebu da mu kazem neke stvari, ali eto, on nije bio zainteresiran...!!maybelline wrote: Prije koliko vremena ste prekinuli i pod kakvim okolnostima? Mozda, jednostavno jos imas neke nerazjasnjene emocije ili pitanja u vezi s njim; mozda mu jos uvijek zelis reci/objasniti neke stvari...? Znam da sam ja jedan period konstantno sanjala jednu osobu i neke cudne situacije s njim i snovi su ostavljali dojam, bas kao sto ti rece. Kada se u stvarnosti rijesio "problem" koji je imao veze s tom osobom, nestali su i snovi. Ja to sebi tumacim ovako: vjerovatno sam stalno bila pod nekim stresom kako ce ta osoba reagovati na rjesenje tog mog "problema"; mislila sam da nisam tim toliko opterecena, ali sam svejedno gotovo svaku noc sanjala te snove, sve dok se ta situacija nije razrijesila.
Ah, ta nedorecenost, uvijek me je unistavala!!
- maybelline
#82 Re: Snovi
heartbeat100 wrote:Ima smisla ovo sto govoris!! Prekinuli smo prije tri mjeseca i to preko telefona dok sam ja bila na jednom duzem putovanju van BiH. I cijelo vrijeme sam bila uvjerena da ćemo, kad se vratim sjesti, popricati i razjasniti stvari, ali to se nije desilo!! I zaista sam imala potrebu da mu kazem neke stvari, ali eto, on nije bio zainteresiran...!!maybelline wrote: Prije koliko vremena ste prekinuli i pod kakvim okolnostima? Mozda, jednostavno jos imas neke nerazjasnjene emocije ili pitanja u vezi s njim; mozda mu jos uvijek zelis reci/objasniti neke stvari...? Znam da sam ja jedan period konstantno sanjala jednu osobu i neke cudne situacije s njim i snovi su ostavljali dojam, bas kao sto ti rece. Kada se u stvarnosti rijesio "problem" koji je imao veze s tom osobom, nestali su i snovi. Ja to sebi tumacim ovako: vjerovatno sam stalno bila pod nekim stresom kako ce ta osoba reagovati na rjesenje tog mog "problema"; mislila sam da nisam tim toliko opterecena, ali sam svejedno gotovo svaku noc sanjala te snove, sve dok se ta situacija nije razrijesila.
Ah, ta nedorecenost, uvijek me je unistavala!!
- Jack Be Nimble
#83 Re: Snovi
Sanjao sam da mi je kompjuter dobio virus i svaki cas bi se zaledio. Morao sam restart svaki cas i izgubio sam fajlove koje obicno imam na desktopu!! Sta to znaci?
- maybelline
#84 Re: Snovi
Moja iskustva mi govore da nisu svi snovi bitni, tj. bitni su oni koji se ponavljaju ili oni ciji se "simboli" ili "motivi" nekako ponavljaju, kao i oni snovi koji ostave jake dojmove nakon budjenja, pa o njima razmisljas po cijeli dan, pa cak i duze. Tako da zapitaj se da li se ponavlja i kakav dojam (ako ikakav) na tebe ostavlja nakon budjenjaJack Be Nimble wrote:Sanjao sam da mi je kompjuter dobio virus i svaki cas bi se zaledio. Morao sam restart svaki cas i izgubio sam fajlove koje obicno imam na desktopu!! Sta to znaci?
-
hormonr
#85 Re: Snovi
Prije neku noc sam sanjao curu u koju sam bio zaljubljen, kao bili mi u parku, i ja je vidio kako se ljubi s drugim
Sta to znaci ??
Sta to znaci ??
- Prozor
#86 Re: Snovi
Cura je subverzivni simbol za tvoje potištene nostalgije sa starijim vremenima koja se manifestuje kroz osobu u koju si bio zaljubljen. momak što je ljubi je zapravo promjena, jer odvodi tvoju voljenu od tebe. prema tome, moraš podhitno učiniti nešto pozitivno kako bi se riješio nostalgije i oprostio kvazi-preljub tvoje stare djevojke odnosno odlazak starog vremena.
to bi bilo 100KM. ukoliko i dalje budeš sanjao slične snove znači da nisi uradio pravu stvar, te možeš ponovi doći meni i za kompenzaciju od 150KM saznati šta trebaš učiniti. Ne bude li to radilo imaš sihire i ja ću ti ih skinuti za 2000KM.
PS kompletna analiza je izmišljena
ali ovako mnogi u BiH zarađuju
možda curu nisi prebolio
to bi bilo 100KM. ukoliko i dalje budeš sanjao slične snove znači da nisi uradio pravu stvar, te možeš ponovi doći meni i za kompenzaciju od 150KM saznati šta trebaš učiniti. Ne bude li to radilo imaš sihire i ja ću ti ih skinuti za 2000KM.
PS kompletna analiza je izmišljena
možda curu nisi prebolio
- bez_ideje
#87 Re: Snovi
Sanjam kako idem preko nekog viseceg mosta koji se opasno ljulja,ispod mene je more malih ljudi koji masu viljuskama ,nakon toga se "budim" u svom stanu......al je sve izokrenuto,totalno drugaciji raspored prostorija ,hocu da otvorim vrata i moram da pomjerim veliki ormar ....kako guram ormar skontam da mi je majica na meni prevelika i da mi zapinje..skidam majicu i vidim da mi je to bila omiljena majica kad sam posla u osnovnu skolu
Dje su psiholozi
Dje su psiholozi
- aman
#88 Re: Snovi
pa ono, pusti prošlost.bez_ideje wrote:Sanjam kako idem preko nekog viseceg mosta koji se opasno ljulja,ispod mene je more malih ljudi koji masu viljuskama ,nakon toga se "budim" u svom stanu......al je sve izokrenuto,totalno drugaciji raspored prostorija ,hocu da otvorim vrata i moram da pomjerim veliki ormar ....kako guram ormar skontam da mi je majica na meni prevelika i da mi zapinje..skidam majicu i vidim da mi je to bila omiljena majica kad sam posla u osnovnu skolu![]()
Dje su psiholozi
- arzuhal
#89 Re: Snovi
Sirat-ćuprija...bez_ideje wrote:Sanjam kako idem preko nekog viseceg mosta koji se opasno ljulja
Iz tvoje perspektive, te ogromne vile su ti se učinile kao viljuške..ispod mene je more malih ljudi koji masu viljuskama
naopako živiš, pa podsvijest vrišti kao haragei da ti da još koje upozorenje..nakon toga se "budim" u svom stanu......al je sve izokrenuto,totalno drugaciji raspored prostorija ,hocu da otvorim vrata i moram da pomjerim veliki ormar ....kako guram ormar skontam da mi je majica na meni prevelika i da mi zapinje..
..polako otpadaju sve one stare, dobre stvari od tebe i vraćamo se na početak, na Sirat-ćupriju.skidam majicu i vidim da mi je to bila omiljena majica kad sam posla u osnovnu skolu![]()
Pokušaj zaspat pod abdestomDje su psiholozi

-
Una379
#90 Re: Snovi
meni lici kao da pokusavas da nesto resis ili prevazidjes al na malo rizican nacin...sve izokrenuto u stanu mozda su neke stvari u tebi postavljene na drugaciji nacin, mozda neke druge stvari imaju prioritet umesto onih koje to treba da budu, ormar bi mogla biti neka blokada ili stara ljubav koja ti smeta da nastavis dalje. Meni to lici kao da treba da napravis unutrasnje pospremanje u tebi.bez_ideje wrote:Sanjam kako idem preko nekog viseceg mosta koji se opasno ljulja,ispod mene je more malih ljudi koji masu viljuskama ,nakon toga se "budim" u svom stanu......al je sve izokrenuto,totalno drugaciji raspored prostorija ,hocu da otvorim vrata i moram da pomjerim veliki ormar ....kako guram ormar skontam da mi je majica na meni prevelika i da mi zapinje..skidam majicu i vidim da mi je to bila omiljena majica kad sam posla u osnovnu skolu![]()
Dje su psiholozi
Majica iz osnovne iako je nesto drago je ipak nesto sto je trebalo ostati u to doba, u proslost, a tebi sada samo smeta...
-
Shoshana
#91 Re: Snovi
Sanjam.... da te opet slusam kako dises.....

-
LSD
#92 Re: Snovi
Jao price i teme
Sve vas treba zaposliti i opteretiti težim poslovima, dati lopate i krampe u ruke da budete društveno korisni i da manje pišete gluposti po forumu.
Titi je bio gigant...ORA Šamac - Sarajevo...izlopataj svoju kvotu kubika pa nece kenjati poslije o snovima.
Sve vas treba zaposliti i opteretiti težim poslovima, dati lopate i krampe u ruke da budete društveno korisni i da manje pišete gluposti po forumu.
Titi je bio gigant...ORA Šamac - Sarajevo...izlopataj svoju kvotu kubika pa nece kenjati poslije o snovima.
- Prozor
#93 Re: Snovi
reče LSD nakon što je pročitao cijelu temu 
-
vendetta87
#94 Re: Snovi
Ma znaš šta ti je to?Kad to sanjaš znači da ćeš pasti na kladionici.Bond_JaneBond wrote:Proslu noc sam svasta sanjala, jedino cega se jos sjecam je da sam izgubila čizmu u snu, e hocu izaci negdje i na jednoj nozi čizma, a na drugoj tena.
-
ira.m
-
Gospoda Ministarka
#96 Re: Snovi
Sanjala sam neko vecer da pravim krm corbu od kikirikija.
Kao preprzila ja kikiriki na puteru i zalila mlijekom i ostavila da se krcka.
ozbiljno
Kao preprzila ja kikiriki na puteru i zalila mlijekom i ostavila da se krcka.
ozbiljno
- Simply_Red
#97 Re: Snovi
Sta se desava ako sanjamo nekoga, recimo neku poznatu licnost. I po budjenju prevrnemo gomilu papira i od njih padne krizaljka na pod i bas taj lik na slici. Ako budem zadovoljan odgovorom ispricacu citav san:D
-
Colossus of Rhodes
#99 Re: Snovi
pa jel´ taj zec ziv? sapa od zeca donosi srecu? ili tak nekako
Taj zivi zec nosio je neku poruku, ali da bi mogao konkretnije govoriti morao bi reci da li se radi o bijelom zecu i je neki drugi u pitanju.. 
-
kone
#100 Re: Snovi
Ja recimo sanjam vrlo cesto jedan te isti san.Kao ja se pojavljujem na svom balkonu i gledam dole ispred zgrade prema parkingu.Gledam svoje auto na parkingu
i vidim nema ga tamo gdje bi trebao da bude
.Pokusavam se nasloniti na onaj vanjski zidic na balkonu,ali on se pomjera kao da ce se srusiti i ja s epovalcim nazad.Imam osjecaj kao da ce balkon pasti.Nakon toga kao da sam zvao sestru i ne znam jos nekoga i oni se pojavljuju i ja im govorim kako nema auta na parkingu.Oni dolaze i gledaju i stvarno nema ga.Onda kao da sestra krene opet prema zidicu od balkona i ista se stavr i njoj desava.Zidic kao da se "odlomio" od balkona
.Onda opet gledamo prema parkingu,a auto je sad tu ali nije na istom mjestu gdje bi trebao da bude.Balkon se opet ljulja itd.
Znaci ovakav san sam sanjao mislim barem 10 puta u zivotu
.Uglavnom veze se za to da auta sad ima na parkingu,sad nema.Sad je na pravom mjestu,a sad nije.Sad ga neko vozi,a ja sam i dalje na balkonu i ne vozim ga ja.Balkon uvijek izgleda kao da ce se srusiti,da li onaj zidic ili cijeli balkon.Zidic je uvijek nestabilan i nekad se i "odlomi"
Mislim da se jednom i balkon "odlomio"
.Boze sacuvaj
Zna li neko sta bi ovo sve trebalo znaciti
Znaci ovakav san sam sanjao mislim barem 10 puta u zivotu
Zna li neko sta bi ovo sve trebalo znaciti