Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
dallton

#2526 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

vidi sad ovo
Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milorad Barašin proveo je internu istragu nakon što je iz medija saznao o navodima za dostavljanje krivične prijave protiv premijera Republike Srpske Milorada Dodika, nekoliko ministara iz njegove Vlade te nekoliko lica iz poslovnog miljea RS, javio je BHRT.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, BHRT navodi da je izvješaj Sipe dostavljen Odjeljenju za organizovani, privredni kriminal i korupciju u utorak u 16.05 časova, te je zaprimljen bez zavođenja u upitnik i bez obavještavanja glavnog tužioca kako nalaže zakonska procedura.

U Odjeljenju za organizovani, privredni kriminal i korupciju rade uglavnom strani tužioci.

Iz Tužilaštva BiH izražena je zabrinutost zbog ovakvog postupka ovog posebnog odjeljenja, uz navode da će sa navedenim izvještajem postupati kao i sa svakim drugim, prenosi BHRT.

Neki mediji danas su objavili da je Sipa podnijela krivičnu prijavu protiv Dodika, nekoliko ministara i još nekoliko osoba iz RS zbog sumnje da su nanijeli štetu budžetima BiH i RS u iznosu od 145 miliona KM.

Direktor Sipe Mirko Lujić izjavio je večeras Srni da je prije nešto više od dva dana pomoćnik direktora Sipe Dragan Lukač, zajedno sa neposrednim saradnicima i u ime kriminalističko-istražnog odjeljenja Agencije, Tužilaštu BiH uručio Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv većeg broja lica.

''Ni glavni tužilac Tužilaštva BiH ni direktor Sipe nisu znali ništa o tome. Apsolutno smo užasnuti ovakvim načinom postupanja, i za svoje 24 godine policijske karijere nije mi se desilo da se na ovaj način komunicira u tom smislu'' - naglasio je Lujić.
:lol: zaobisli sve i direktno na posebni dio tuzilastva koji kontrolisu stranci, a ovi se kao uzasavaju sto im nisu ranije javili da obavijeste svog jarana dodu
Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Mirko Lujić izjavio je večeras Srni da je prije nešto više od dva dana zamjenik direktora Sipe Dragan Lukač, zajedno sa neposrednim saradnicima i u ime kriminalističko-istražnog odjeljenja Agencije Tužilaštu BiH uručio Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv većeg broja lica.

''Ni glavni tužilac Tužilaštva BiH ni direktor Sipe nisu znali ništa o tome. Apsolutno smo užasnuti ovakvim načinom postupanja, i za svoje 24 godine policijske karijere nije ni se desilo da se na ovaj način komunicira u tom smislu'' - naglasio je Lujić, komentarišući informaciju da je SIPA podnijela krivičnu prijavu protiv predsjednika Vlade RS Milorada Dodika i još nekoliko osoba, zbog navodne štete u iznosu od 145 miliona KM.

On je Lukačev potez ocijenio kao apsolutno neprofesionalno i neprimjereno postupanje u ovako složenim radnjama, a da se makar ni naknadno ne obavijesti direktor Sipe.

''U ovom slučaju ne znamo motive koji su vodili na to niti šta je razlog za ovakvu aktivnost jednog dijela Sipe, i prosto je neshvatljivo da ova institucija na takav način može da funkcioniše'' - rekao je Lujić.

On je upozorio sa ovakvi neprimjereni i neshavtljivi postupci neće doprinijeti niti uređenju i provođenju zakona i obezbjeđenju vladavine zakona u BiH, niti će u jednom smislu doprinijeti statusu i funkcionisanju Agencije.

''To sigurno neće pomoći ni tim, navodno, profesionalcima da unaprijede rad Sipe i ja sam zbog svega ovoga apsolutno konsterniran, kao i Lukačevim odnosom i načinom komunikacije koji će, ako bude ovom smislu nastavljen bukvalno onemogućiti i zakoniti i stručno postupanje Sipe'' - istakao je Lujić u izjavi Srni.

On je dodao da će naredni koraci u Sipi biti pokrenuti u skladu sa zakonom i propisima Agencije.

Neki mediji danas su objavili da je SIPA sprovela istragu u vezi sa "određenim građevinskim projektima u RS" i utvrdila da su Vlada i određene institucije tog entiteta BiH počinile nezakonite radnje u realizaciji tih projekata.
cuj ovog amatera lujica, on draganu lukacu djeli lekcije, pa lukac je bio obavjestajac kad je lujic bio pozornik na vratima milicije u trecem selu iza sekovica
Last edited by dallton on 19/02/2009 22:26, edited 1 time in total.
dallton

#2527 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

evo sad sam pogledao i prilog na ftv-u, suze mi na lice idu od smijeha, pa dod frajer se poceo tresti od straha i prijetiti a jos sudski postupak nije ni poceo... :lol: i on ce nekoga da povede u nezavisnost, pa bjezo bi da ga prackama gadjamo
vee-jay

#2528 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

dallton wrote:evo sad sam pogledao i prilog na ftv-u, suze mi na lice idu od smijeha, pa dod frajer se poceo tresti od straha i prijetiti a jos sudski postupak nije ni poceo... :lol: i on ce nekoga da povede u nezavisnost, pa bjezo bi da ga prackama gadjamo
bukvalno puk'o 8-)
Maraschino

#2529 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Svi znamo da se ovo nece zavrsiti onako kako mi prizeljkujemo...na zalost...

sve dok Dodik ne potpise tu optuznicu... :D a to ce biti...nikada

Jos jedna: tresla se gora, rodio se mis(ovaj put malo veci)... :shock: :roll: :sad:
Epitop

#2530 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Epitop »

Životinja je najopasnija kad je u bezizlaznoj situaciji. Ako se ovo nastavi normalnim pravnim tokom treba biti spreman na razne gluposti i avanture za koje će dosadašnje biti ništa.
vee-jay

#2531 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

Maraschino wrote:Svi znamo da se ovo nece zavrsiti onako kako mi prizeljkujemo...na zalost...

Jos jedna: tresla se gora, rodio se mis(ovaj put malo veci)... :shock: :roll: :sad:
sve sto ja znam je da ne znam nista.... samo, bilo kako bilo, ovo nije malena stvar...
starii

#2532 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by starii »

gledam sad dnevnik ftv kad ovaj dodik kaze..sto se tice ftv nek se je**...
mislim da je dodik nabolji marketing republike mrske :D
dallton

#2533 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Maraschino wrote:Svi znamo da se ovo nece zavrsiti onako kako mi prizeljkujemo...na zalost...

ma hajde bolan i nek ne bude, otkud znas mozda je divno njega ovakvog imati iz razlicitih razloga :D

u svakom slucaju, nista od herojstva, prijetnji i price, kao i obicno cim srpskom heroju koliko i formalno onako neko zube pokaze, odmah pad entuzijazma i "antisrpska zavjera, tajne sekte, masoni, fundamentalistim, teheran, ovi oni..." ...s ovakvim herojstvom nije ni cudo kako ispusise onolike ratove kraj sve sile i naoruzanja i ljudstva, da je tu bilo heroja trebala je granica srbije biti na alpama, a sad se glodjemo oko vlasenice, ibra, zvornika , i ostalih svjetski poznatih i bitnih mjesta....
Durres

#2534 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Durres »

Mucanje, strah, nekontrolisanost, vidna iznerviranost, zabrinutost... Sve se to vidjelo na licu M. Dodika večeras :)... Genijalno!
ibizza

#2535 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ibizza »

Epitop wrote:Životinja je najopasnija kad je u bezizlaznoj situaciji. Ako se ovo nastavi normalnim pravnim tokom treba biti spreman na razne gluposti i avanture za koje će dosadašnje biti ništa.
:thumbup: :thumbup:
Mezzo-x

#2536 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mezzo-x »

8-)
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 03:39, edited 1 time in total.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#2537 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by grunt »

starii wrote:gledam sad dnevnik ftv kad ovaj dodik kaze..sto se tice ftv nek se je**...
Pukao je dodo kao zvecka,jos samo da je onog novinara spuco sakom pa da sve zacini :D !
sanasa

#2538 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sanasa »

Nezadovoljstvo je kao zvijer. Nemoćna kad se rodi, strašna kad ojača....
...sad se dodo samo pita ko je *izda sto ga izda :?: :?: :idea:
LETICH

#2539 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by LETICH »

U p.m. seljaka...hehehe...ali nesto kontam nece mu nista uradit tako je to kod nas...samo ce najednom biti nema dokaza itd. i to je to opet sve po starom... :bih:
Socijalista

#2540 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

grunt wrote:
starii wrote:gledam sad dnevnik ftv kad ovaj dodik kaze..sto se tice ftv nek se je**...
Pukao je dodo kao zvecka,jos samo da je onog novinara spuco sakom pa da sve zacini :D !

MZ i domaci politicari su ocito pronasli lijek za dodu, to jest provokacija, pocece jos malo mahati oko sebe, pa ce potom instalirati onog Sira Perija da napravi od Dodika sirnicu (krajiski naziv za Pita sa sirom :D ).
vee-jay

#2541 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

Epitop wrote:Životinja je najopasnija kad je u bezizlaznoj situaciji. Ako se ovo nastavi normalnim pravnim tokom treba biti spreman na razne gluposti i avanture za koje će dosadašnje biti ništa.
pitanje je koliko je on u bezizlaznoj situaciji. pored svog shita kojeg je napravio je uvijek morao racunati da ce naci u ovoj situaciji. dakle pitanje je, koji je njegov Plan B?
vee-jay

#2542 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

sanasa wrote:Nezadovoljstvo je kao zvijer. Nemoćna kad se rodi, strašna kad ojača....
...sad se dodo samo pita ko je *izda sto ga izda :?: :?: :idea:
dosad niko... tek ce poceti da ga izdavaju...
Socijalista

#2543 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

vee-jay wrote:
pitanje je koliko je on u bezizlaznoj situaciji. pored svog shita kojeg je napravio je uvijek morao racunati da ce naci u ovoj situaciji. dakle pitanje je, koji je njegov Plan B?
Plan B je rusenje trenutnog sporazuma, kao osveta MZ-u, a potom ce MZ naglo krenuti protiv Dodika sa svim opozicionim strankama u RS.
starii

#2544 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by starii »

sutra ce on u bl organizirati miting podrske sebi i rs.. ucesnici građevinska mafija rs-a :)
Ali Sami Yen

#2545 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Ali Sami Yen »

Prvo se mora naći na kafi sa Danetom Čankovićem
Last edited by Ali Sami Yen on 19/02/2009 22:57, edited 1 time in total.
dallton

#2546 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Socijalista wrote:
grunt wrote:

MZ i domaci politicari su ocito pronasli lijek za dodu, to jest provokacija, pocece jos malo mahati oko sebe, pa ce potom instalirati onog Sira Perija da napravi od Dodika sirnicu (krajiski naziv za Pita sa sirom :D ).
e kad u buducnosti dodo umre, ftv treba da mu posalje najveci vjenac na sahranu koliko im je digao gledanost...recimo s posvetom "niko nas nije zaduzio kao ti i pomogao kao ti - slava ti i hvala"...a onda posebni vjenci od bakira, pa od arijane saracevic, pa slobodana vaskovica...

mislim da veceras sds, ivanic i cavic vec dogovaraju kako ce podijeliti ministarska mjesta
Kralj Tvrtko XXVIII

#2547 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Ljudi Mile nam se prepao. Krenuo zapad izgleda da ga smijeni. Jeste ga gledali kako je rastresen bio.
Mezzo-x

#2548 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mezzo-x »

8-)
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 03:39, edited 1 time in total.
dallton

#2549 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Socijalista wrote:
grunt wrote:

zvat ce se "Sirnica kod Emyra"

a sta mislite posto dodo konta da on sve u federaciji nervira itd. da mu redovni komentatori ovog foruma posalju pismo podrske u ovom teskom casu i svecano se zakunu da ih dodo ne nervira - znas kako, sad je svaka topla rijec dobrodosla kad je covjek u nevolji
Last edited by dallton on 19/02/2009 23:01, edited 1 time in total.
Socijalista

#2550 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

Ocigledna stvar se desava ad u BiH politici, Dodik MZ vise ne treba, krenuo je pogresnim putem, novi VP ce vjerojatno, ako ne i prije smijeniti Dodika, pa ce potom Dodik krenuti fol u opoziciju, bice novi izbori, SNSD dobija izbore 50+, slijedi hmm...neznam sta.
Locked