studeni76 wrote: ↑30/08/2026 22:48
konektovan wrote: ↑30/08/2026 22:41
Na pusti...ljudi jedne te iste gluposti ponavljaju godinama.
Meni je stvarno fascinantna ta opsjednutost Lidlom. Znam ljude kojima je normalno potrošiti dan na odlazak u Lidl u Zupanju, SlBrod, Osijek ili Loznicu (ne znam ni gdje sve ima). Ono predjes 150-200km da bi kupio nekakve posebne čokolade ili taj Parkside alat. A kad ih pitaš sto ne kupe Einhell ili Scheppach ide ispiranje mozga kako je to sranje od alata a Parkside je vrh kućni alat. A nemaju pojma da veliku većinu tog alata proizvode upravo ove firme i da su u stvari samo uzeli zeleni Scheppach ili Einhell.
Na stranu cijene. Vjerovatno su ljudi željni neke promjene u asortimanu, različite ponude, asortimana, nečega drugačijeg.
Decenijama u ponudama imamo iste sireve, iste čokolade, isto ulje, iste grickalice, iste sosove, isti šamponi, isti sapuni, ista pića.
Bubam, ali je tako.
Uđeš u Konzum, Bingo, gdje god, sve isto. Godinama. Nikakve promjene.
I onda uleti CJ i vidiš da može malo i drugačije. I neki se čude zašto ljudi ponekad odu i do CJ. Ili i do Đurića (kod njega prvenstveno zbog cijena).
O poređenjima gastro odjela gotove hrane ne vrijedi trošiti riječi. Drugi univerzum.
Kako god, ja sam za zdravu konkurenciju. Iz koje, bar se nadam, samo može profitirati kupac.
Valjda treba da idemo naprijed. Kada samo uđem u Hipermarket Amko u Mojmilu, kako je to otužno i jadno, na nivou granapa iz 1986.