Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

AmiĐa_Idriz

#92576 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Btw ovo su večeras bile prve minute za Jacqueta još od februara :-)

Šta će biti kad uhvati skroz ritam forme.
Mustang1

#92577 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

AmiĐa_Idriz wrote: 16/08/2026 20:40 Btw ovo su večeras bile prve minute za Jacqueta još od februara :-)

Šta će biti kad uhvati skroz ritam forme.
Povrijedit ce se? :oops:
Jbg morao sam.
AmiĐa_Idriz

#92578 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Solidno. Core ekipe nam je dobar, ali je širina katastrofalna.
AmiĐa_Idriz

#92579 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Štreber u meni jedva čeka vidjeti Jacqueta i Leonija skupa.
AmiĐa_Idriz

#92580 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

ismar2215

#92581 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Gledajuci Arauja i Jacqueta jucer, nekako imam osjecaj da smo odbrambeno dobro pokriveni, naravno uz srecu da nema znacajnijih povreda. I naravno uz pretpostavku da Frimpong moze konstantno igrazi kao jučer. Kerkez je vec jucer pokazao da se dobro snalazi u Iraolinom fudbalu što je i za očekivati. Bez obzira na to da li Gakpo ide ili ostaje, mislim da bi nam trebala dva krilna igrača. Problem vidim na poziciji šestice. Gravenberch je igračina, ali mu pozicija sestice ne dozvoljava da pokazuje najbolje od sebe cijelu utakmicu. I tu smo najtanji generalno. Ok, Nyoni je taj igrač, ali realno ne još za prvih 11. A odlaskom Jonesa, svakako smo u deficitu na sredini, tako da se nadam nekoj šestici.

Ako dovedu dva krila i sesticu do kraja roka, vjerujem da smo kandidat za sami vrh.
Gandalf

#92582 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Apsolutno se 6. mora dovesti. Zanemaruje se vrlo bitna pozicija jer je fokus na sapunici u Parizu. Ako i ne uspiju dovesti krila, onda nemaju izgovora da ne uloze dobra sredstva u dva dobra veznjaka. Dobrih veznjaka nikada dosta pogotovo za Iraolin dinamični fudbal.

PSG trenutno ima 8 forwarda koji su svi i krila, tako da mislim da je Barcola 99% već naš, samo se nateẓ̌u oko love.
Bez obzira na Barcolu, dobrog DMF- a ne smiju propustiti dovesti. Za Barcolu nemam sumje da je već naš, pitanje je imaju li sredstava da dovedu sa njim i Mbaea i DMF-a Ili je to to za ovu sezonu sa pojačanjima.

U tom slučaju ne smiju pustiti Jonesa da ide a sljedeću sezonu je slobodan, kakve zajebancije i glavobolje.
BHF_Manijak

#92583 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma njima je zadnji vezni trebao bez obzira ostaje li Jones ili ne, a kamo li jos ako njega puste!

Od veznjaka imas Gravenbercha, Alexisa, Wirtza, Szoboszlaia i Enda. Jedini je Endo 6, ali Endo je u godinama i za kurac je. Nyoni je dijete i ne moze ti sezonu sam nositi, dok je Elliott isto kurac od ovce.

Dakle imas 4 prava igraca za 3 pozicije! Veznjak je "must have" i to sestica, koja jos od odlaska Fabinha fali. Kone se spominjao i bio bi top, Camara iz Monaca isto tako, Wharton.
Gravenberch nije 6 i nakon nekih 5-6 mjeseci dobrog fudbala na toj poziciji u konstantnom je padu. Totalno tromo djeluje, odbija se od protivnicke igrace itd.

Vezni red je prosle sezone najveci problem bio i ne mogu da vjerujem da se to nije uzelo u rjesavanje.
AmiĐa_Idriz

#92584 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Gravenberch je pao jer mu se previše spustio protivnik, odnosno pressing iz one sezone kada je razvalio i bio najbolji mladi igrač lige je počinjao sa Szobom na 10, sa Wirtzom je to objektivno dosta lošije u tom polju i dosta više prljavog posla je palo na pivot iza Wirtza. Graven nije taj igrač, fizikaner, koji će se nositi sa tim.
BHF_Manijak

#92585 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 17/08/2026 11:13 Gravenberch je pao jer mu se previše spustio protivnik, odnosno pressing iz one sezone kada je razvalio i bio najbolji mladi igrač lige je počinjao sa Szobom na 10, sa Wirtzom je to objektivno dosta lošije u tom polju i dosta više prljavog posla je palo na pivot iza Wirtza. Graven nije taj igrač, fizikaner, koji će se nositi sa tim.
Pa zato i kazem, Szoboszlai je neumorna masina bio, koji je ganjao na mrtvo ime, plus na to dodaj Darwina te sezone, Jotu, Diaza/Gakpa i dosta manje posla je bilo za Gravenbercha.
Kako se taj sistem vise ne igra, Wirtz nema te fizikalije kao Dominik, a ni Isak nije Darwin, dakle ostaje vezni red na vjetrometini. Onda tu imas dvije opcije - ili da mijenjas sistem ili igraca, a lakse je jednog igraca zamijenit/pojacati sa pravnim zadnjim veznim nego tumbati u vrhu 5 igraca da bi Graven bio ponovo produktivan.
ismar2215

#92586 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

To je to, bez obzira na Jonesa, treba sestica. Ali kontam ako prodaju Jonesa, vjerujem da idu po nekog. Sto se tice Dominika, mislim da mora malo smiriti igru. Koliko god je presing masina, desi mu da ga protivnik saceka i izbaci jednostavnim driblingom i onda slijedi opasan napad kojeg tesko zaustavljamo jer nema sestice. Dakle, trebao bi nam igrač solidan u duelu, al odlican u diktiriranju tempa, da je smiren na protivnickom presingu i da moze zadrzati loptu. Po meni je Wharton odlican fit za nas, pritom je i HG igrač.
Post Reply