SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Moderator: _BataZiv_0809
- chakany
#251 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Dobra Očevina, dobra 
- zomri
#252 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
najčešći komentari poslije filma "ja glupog filma", "šta je poenta na kraju", "skoro sam zaspao/la"...
- mayab
#253 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Dobar , lagan , umjetnički, nije ni predug , da iznervira slučajne gledatelje
,
mada je i sinoć u "Safetu Zajki" gdje sam gledao bilo napuStanja daleko prije kraja
mada je i sinoć u "Safetu Zajki" gdje sam gledao bilo napuStanja daleko prije kraja
- chakany
#254 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Jeste, jeste. Ja sam isto tamo gledao. Meni je film proletio. Inače mi njegovi filmovi prolete. To je čista umjetnost. Što kolega zomri napisa, nije ono za svakoga
. Slažem se, definitivno nije.
-
kera1231
#255 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Pa ja, to je film samo za visoko inteligentne osobe kao što si ti, ostali ga ne mogu shvatiti.zomri wrote: ↑14/08/2026 23:45![]()
najčešći komentari poslije filma "ja glupog filma", "šta je poenta na kraju", "skoro sam zaspao/la"...ali dobro, nije film baš za najširi sloj publike. nekako mi nikad više ovih što su se došli poslikati, objaviti story sa flash screenom naziva filma i razguliti nakon 10 minuta. ili samo možda dugo nisam bio na otvaranjima, ne znam.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#256 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Najdugovječnija bh. manekenka i poduzetnica Džejla Glavović na svečano otvaranje 32. Sarajevo Film Festivala stigla je u Volvu XC90, a potom pred okupljenim fotografima i publikom otkrila kreaciju koju je posebno za ovu priliku osmislila Verica Rakočević, istinska doajenka haute couture mode, čiji rad više od četiri decenije povezuje glamur, umjetnost i kulturno nasljeđe ovih prostora.
Skorojevicizam i renesansa full attack
-
Naslovnica
#257 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Ima li Mace Diskrecije?
- dembele
#258 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Pa i Maca je filmska radnica, kaže da joj je omiljeni film Duboko grlo.Naslovnica wrote: ↑15/08/2026 10:47Ima li Mace Diskrecije?
- tramvajtrojka
#259 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
placen tekst a i ona je plaćeni promoter volva u BiH_BataZiv_0809 wrote: ↑15/08/2026 10:34 Najdugovječnija bh. manekenka i poduzetnica Džejla Glavović na svečano otvaranje 32. Sarajevo Film Festivala stigla je u Volvu XC90, a potom pred okupljenim fotografima i publikom otkrila kreaciju koju je posebno za ovu priliku osmislila Verica Rakočević, istinska doajenka haute couture mode, čiji rad više od četiri decenije povezuje glamur, umjetnost i kulturno nasljeđe ovih prostora.
https://www.klix.ba/magazin/showbiz/dze ... /250926130
Dobra sinoc zabava u aljinom parku na rock ko fol grad krcat, dodjoh doma oko trice za svakog ponešto
-
Naslovnica
#260 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Taman na zemljotresetramvajtrojka wrote: ↑15/08/2026 11:05placen tekst a i ona je plaćeni promoter volva u BiH_BataZiv_0809 wrote: ↑15/08/2026 10:34 Najdugovječnija bh. manekenka i poduzetnica Džejla Glavović na svečano otvaranje 32. Sarajevo Film Festivala stigla je u Volvu XC90, a potom pred okupljenim fotografima i publikom otkrila kreaciju koju je posebno za ovu priliku osmislila Verica Rakočević, istinska doajenka haute couture mode, čiji rad više od četiri decenije povezuje glamur, umjetnost i kulturno nasljeđe ovih prostora.
Dobra sinoc zabava u aljinom parku na rock ko fol grad krcat, dodjoh doma oko trice za svakog ponešto![]()
- dr_Evil
#261 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Oko TRI? :S covjece ja nisam bio vani poslije 10 ima 8 godinatramvajtrojka wrote: ↑15/08/2026 11:05placen tekst a i ona je plaćeni promoter volva u BiH_BataZiv_0809 wrote: ↑15/08/2026 10:34 Najdugovječnija bh. manekenka i poduzetnica Džejla Glavović na svečano otvaranje 32. Sarajevo Film Festivala stigla je u Volvu XC90, a potom pred okupljenim fotografima i publikom otkrila kreaciju koju je posebno za ovu priliku osmislila Verica Rakočević, istinska doajenka haute couture mode, čiji rad više od četiri decenije povezuje glamur, umjetnost i kulturno nasljeđe ovih prostora.
Dobra sinoc zabava u aljinom parku na rock ko fol grad krcat, dodjoh doma oko trice za svakog ponešto![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#262 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Ma znam, ali krindž bratetramvajtrojka wrote: ↑15/08/2026 11:05placen tekst a i ona je plaćeni promoter volva u BiH_BataZiv_0809 wrote: ↑15/08/2026 10:34 Najdugovječnija bh. manekenka i poduzetnica Džejla Glavović na svečano otvaranje 32. Sarajevo Film Festivala stigla je u Volvu XC90, a potom pred okupljenim fotografima i publikom otkrila kreaciju koju je posebno za ovu priliku osmislila Verica Rakočević, istinska doajenka haute couture mode, čiji rad više od četiri decenije povezuje glamur, umjetnost i kulturno nasljeđe ovih prostora.
- dembele
#263 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Biće za par dana Džejla ponovo i plaćeni hvalospjevi u tekstu kakvi se još samo mogu čuti na sjevernokorejskoj televiziji uz standardno "privlačila pažnju" i "zablistala" samo upgrade level.
-
DebelinJoe
#264 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Kaže Selma Alispahić
Bilo je samo pitanje vremena kada će sa SFF -a početi izbacivati glumce i filmske radnike da bi se napravilo mjesta za influencere, privatnike, švalerke i političare.Sarajevo Film Festival je veliki i značajan događaj za našu zemlju. Veceras sam otisla na Welcome drink u povodu otvaranja festivala. Ali sam poslije 20 minuta napustila dogadjaj kad su me dvojica gorila pomjerili i sklonili s puta da bi prosao bahati nacelnik općine!!! A zatim me je moj dragi kolega predstavio trenutnom direktoru nacionalne kuće koji nije pojma imao ko sam...i nema veze, neka nije, to govori nesto o njemu! Ali, gospodo draga, nijedna politička stranka vam nece vratiti kulturu...nekulturni ste, bahati i smiješni jer mislite da ste vječni! Ponosna sam na sve ono čemu ne pripadam! Pripadati samo svojim djelima najveća je sloboda za umjetnika! Živjela moja sloboda!
Uređivano · 6 h
-
Škobo Habu
#265 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
I Muhabetli Raza je sinoć nazočila svečanom otvaranju Festivala!?
Radujem se Ildi Humić i onoj predstavnici "Svi smo mi Mahaluše" plemena.
Radujem se Ildi Humić i onoj predstavnici "Svi smo mi Mahaluše" plemena.
-
tokio25
#266 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
ja sinoc hocu da udjem na projekciju kad onaj kaze ne mozes
ono obucen normala cak malo i "klosarski"
pokazem ja zlatnu karticu kad ovaj prvi pojma nema
reko pozovi nadredjenog ili bilo koga iz sff organizacije
i dodjose stvarno neki decko i djevojka provedose me ko zvijezdu
ja sam samo prosao tepihom i usao
vidio sam da gledaju ljudi valjda kontajuci ko je ovaj lik
al sam primjetio da je pola ljudi tu doslo samo da bude vidjeno pa tek onda zbog filma i sl
inace ocevina je kod nas pogresno prevedeno trebalo je biti babovina
al sam primjetio da je pola ljudi tu doslo samo da bude vidjeno pa tek onda zbog filma i sl
inace ocevina je kod nas pogresno prevedeno trebalo je biti babovina
-
DebelinJoe
#267 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Nije tu pola ljudi došlo da bude viđeno, tu je 99,05 posto ljudi došlo da bude viđeno...Ako nisi viđen na SFF u kao i da ne postojiš...tokio25 wrote: ↑15/08/2026 15:24 ja sinoc hocu da udjem na projekciju kad onaj kaze ne mozes
inace ocevina je kod nas pogresno prevedeno trebalo je biti babovina![]()
- Better Man
#268 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Mislim da nema umišljenije javne osobe od nje, a nije svjesna da je za svakog normalnog čovjeka niko i ništa i da možeš u gradu sresti daleko ljepših ženskih osoba od nje. Ona misli da je na osnovu te neke titule što je osvojila glavna faca kad su u pitanju žene. Ona je na crvenom.tepihu samo da bude viđena, tj. Da sebe promoviše i reklamira skupocjenu haljinu i luksuzni auto. I kakav je to SFF gdje osobe poput nje privlače više pažnje od jedne vrhunske glumice i možda najbolje naše glumice Selme Alispahić, koja doživi poniženje i još oni koji su na najodgovornijih pozicijama nemaju pojma ko je ona. Da je samo odigrala predstavu Ay Carmela sa Draganom Jovičićem, dovoljno bi bilo da bude jedna od najvećih, ako ne i najvećih naših glumica. Ona je jedna od najmlađih osoba koja je upisala Akademiju scenskih umjetnosti i diplomirala u rekordnom roku._BataZiv_0809 wrote: ↑15/08/2026 10:34 Najdugovječnija bh. manekenka i poduzetnica Džejla Glavović na svečano otvaranje 32. Sarajevo Film Festivala stigla je u Volvu XC90, a potom pred okupljenim fotografima i publikom otkrila kreaciju koju je posebno za ovu priliku osmislila Verica Rakočević, istinska doajenka haute couture mode, čiji rad više od četiri decenije povezuje glamur, umjetnost i kulturno nasljeđe ovih prostora.
- problemnatravunu
#269 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Better Man wrote: ↑15/08/2026 17:13Mislim da nema umišljenije javne osobe od nje, a nije svjesna da je za svakog normalnog čovjeka niko i ništa i da možeš u gradu sresti daleko ljepših ženskih osoba od nje. Ona misli da je na osnovu te neke titule što je osvojila glavna faca kad su u pitanju žene. Ona je na crvenom.tepihu samo da bude viđena, tj. Da sebe promoviše i reklamira skupocjenu haljinu i luksuzni auto. I kakav je to SFF gdje osobe poput nje privlače više pažnje od jedne vrhunske glumice i možda najbolje naše glumice Selme Alispahić, koja doživi poniženje i još oni koji su na najodgovornijih pozicijama nemaju pojma ko je ona. Da je samo odigrala predstavu Ay Carmela sa Draganom Jovičićem, dovoljno bi bilo da bude jedna od najvećih, ako ne i najvećih naših glumica. Ona je jedna od najmlađih osoba koja je upisala Akademiju scenskih umjetnosti i diplomirala u rekordnom roku._BataZiv_0809 wrote: ↑15/08/2026 10:34 Najdugovječnija bh. manekenka i poduzetnica Džejla Glavović na svečano otvaranje 32. Sarajevo Film Festivala stigla je u Volvu XC90, a potom pred okupljenim fotografima i publikom otkrila kreaciju koju je posebno za ovu priliku osmislila Verica Rakočević, istinska doajenka haute couture mode, čiji rad više od četiri decenije povezuje glamur, umjetnost i kulturno nasljeđe ovih prostora.
-
Nierika
#270 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Ko Sonja Savić koja je mlada dosta upisala. Meni ima finu energiju Selma Alispahić, pedagošku ili koju već.
-
last mohicans
#271 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Odlična glumica.. Ali, moram reçi da je ta porodica cijela malo nakrivo nasađena, od oca im,a Fatmira ne treba ni komentarisati. Sto je stajala na putu, da bi je neko micao, a prosto ne vjerujem da ju je neko bacao, a još da su to gorile. Pratioci su momci u civilu iz specijalne, nikakve gorile. Taman im je bahati načelnik rekao, razgrnite da prođem. Akadamska glumica specijalce u civilu naziva gorilama, jer je ona ko neka veličina koju niko nije prepoznao. Mora malo poraditi i na outfitu, kad je sretnem kao neka karanana odjevena. Ako je direktor BHTa taj na koga aludira, Belmin, mozda i do nje malo. Od osnivanja SFF političari se trpaju da budu viđeni. Na kraju krajeva SFF je svih nas, ne samo glumačke elite.DebelinJoe wrote: ↑15/08/2026 15:18
Kaže Selma Alispahić
Bilo je samo pitanje vremena kada će sa SFF -a početi izbacivati glumce i filmske radnike da bi se napravilo mjesta za influencere, privatnike, švalerke i političare.Sarajevo Film Festival je veliki i značajan događaj za našu zemlju. Veceras sam otisla na Welcome drink u povodu otvaranja festivala. Ali sam poslije 20 minuta napustila dogadjaj kad su me dvojica gorila pomjerili i sklonili s puta da bi prosao bahati nacelnik općine!!! A zatim me je moj dragi kolega predstavio trenutnom direktoru nacionalne kuće koji nije pojma imao ko sam...i nema veze, neka nije, to govori nesto o njemu! Ali, gospodo draga, nijedna politička stranka vam nece vratiti kulturu...nekulturni ste, bahati i smiješni jer mislite da ste vječni! Ponosna sam na sve ono čemu ne pripadam! Pripadati samo svojim djelima najveća je sloboda za umjetnika! Živjela moja sloboda!
Uređivano · 6 h
- chakany
#272 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Bogme ova Sandra Hüller sve bolja i bolja. Ove uloge u dramama joj odlično idu.
Mogla bi biti i ozbiljna kandidatkinja za Oscara. Poslije Očevine, pokazala je i u filmu Rose da je ozbiljna glumica.
Šteta što Rose ima samo jednu projekciju na SFFu. Veoma dobar film
Mogla bi biti i ozbiljna kandidatkinja za Oscara. Poslije Očevine, pokazala je i u filmu Rose da je ozbiljna glumica.
Šteta što Rose ima samo jednu projekciju na SFFu. Veoma dobar film
-
Naslovnica
- ultima_palabra
#274 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
Ovo je poenta postatokio25 wrote: ↑15/08/2026 15:24 ja sinoc hocu da udjem na projekciju kad onaj kaze ne mozes
-
tokio25
#275 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema
nije to poenta to si i ti mogao bitiultima_palabra wrote: ↑15/08/2026 19:12Ovo je poenta postatokio25 wrote: ↑15/08/2026 15:24 ja sinoc hocu da udjem na projekciju kad onaj kaze ne mozes
![]()