"– Ne valja kad se ne radi prekomjerno, ne valja kad se u punim kapacitetu radi, na terenu, sa bitno nedostatnim izvršiocima preventivno-represivnih radnji. Sramota i neka vam je na čast uvaženi predstavniče političke stranke, a i vama dragi moji građani koji ste “zgroženi” ovakvim postupkom policijskog službenika, policijskog službenika koji u najmanju ruku rizikuje svoj život u uslovima kada daje i posljednji atom snage da se razračuna sa hoštaplerima za volanom kako bi vama građanima stvorio bolji ambijent ugodnog življenja. Puna podrška kolegicama i kolegama u profesionalnom radu, zaključio je na kraju Ćatić."
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
el_bake007
#110026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Konkurentni portal je prenio izjavu svjedoka koji je izjavio da se motor kretao velikom brzinom. Sjecate li se viralnog videa kada se policajac na Stupu skrivao iza zbunja sa radarom, da bi poboljsao sigurnosnu situaciju?
"– Ne valja kad se ne radi prekomjerno, ne valja kad se u punim kapacitetu radi, na terenu, sa bitno nedostatnim izvršiocima preventivno-represivnih radnji. Sramota i neka vam je na čast uvaženi predstavniče političke stranke, a i vama dragi moji građani koji ste “zgroženi” ovakvim postupkom policijskog službenika, policijskog službenika koji u najmanju ruku rizikuje svoj život u uslovima kada daje i posljednji atom snage da se razračuna sa hoštaplerima za volanom kako bi vama građanima stvorio bolji ambijent ugodnog življenja. Puna podrška kolegicama i kolegama u profesionalnom radu, zaključio je na kraju Ćatić."

- Haris.ba
#110027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A, sta je poenta? Da je napao motorom pjesake na cesti jer se nisu kretali lijevom stranom ceste?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
-
MinistarKulture
#110029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Isto ko sto Numi nista nije bilo, tako nece biti ni ovome
- semirsar
#110030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
belaj pocinje vec ispod samog podvoznjaka, bruka raje se dosad zakucalo u zid istog, kod milkosa kad se popnes uz onaj mali prelaz puca samo takav pravac da jednostavno povuce labilne da sloze gas do poda. Radnim danom pocesto bude radar tu, musterija uvijek ima, ogranicenje 40, malo ko se pridrzava. Citavom duzinom od milkosa pa do dzamije je pravac i gasa se u oba pravca. Licno sam vidio kako je lane suv raznio malo auto i kamion u pokusaju preticanja tik uz sine i preko sljunka. U ta doba skoro da niko ne prolazi pjehe tuda upravo zbog migranata i mrklog mraka, osim pokojeg radnika u 3 smjeni...
-
Trappist
#110031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://n1info.ba/vijesti/sedamdeset-da ... lac-motor/
"Sedamdeset dana, deset mrtvih, jedan zajednički imenilac - motor!"
- drug_profi
#110032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vjeshalica wrote: ↑11/08/2026 23:03Zato je presuđeni zavrsio pod zemljom od lika slicnog sebi.drug_profi wrote: ↑11/08/2026 23:00Neće. Samo će taj najebat.DonieBrasco wrote: ↑11/08/2026 22:58 Ja samo mnogo puta napisao da ce se stvari promjeniti u Sarajevo i to opet selektivno kada nastrada dijete mocnika.
Kada od maminih i tatinih sinova/kcerki tj. od ovih koji su nam zivote pokrali i sebi skrojili ove zakone pogine dijete tj. bude ubijeno od divljaka za volanom, pijanog - nadrogiranog razbojnika, krimosa...itd.
Ili čak ni to, ako je neka faca. Ponudiće svoje usluge kad god zatreba.
Eno ti Tanovićevog sina. Jedva živ ostade, sa posljedicama... Nikom ništa.
Po 100ti put ti upadaš u diskusiju sa nečim što nigdje nije pisalo.vjeshalica wrote: ↑11/08/2026 23:43Kad bude egzistirala kazna takvog vida za ovo djelo onda mozes prigovarati, za sve ostalo nisi i neces biti u pravu.
- vjeshalica
#110033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne upadam, citaj svoje postove svoje zakljucke i ne cudi se odgovorima koje dobijes.
- vjeshalica
#110034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Uvijek avaz nadje kredibilnog ocevica da ga intervjuise.
Mozda je vozio brzo a mozda i nije jer motor ne moras voziti brzo da nekoga ubijes. Nek istraga pokaze koliko su i ojesaci dorinijeli udesu isto ko i motorđija.
-
made_in_sarajevo
#110035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
imaju direktni svjedoci i ucesnici nesrece, na ovoj dionici ako nista ima kamera sa vise objekata i da se kompletan put njegov isprati od penya do bosmana skoro
- drug_profi
#110036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da ti uprostim.vjeshalica wrote: ↑12/08/2026 09:15 Ne upadam, citaj svoje postove svoje zakljucke i ne cudi se odgovorima koje dobijes.
Komentarisao sam da čak i kad bi dijete kakvog guzonje stradalo, ne bi bilo generalne promjene u sankcionisanju i prevenciji već bi samo konkretni krivac u tom momentu najebao ili se nekako dogovorio.
I dao primjer Orhana Tanovića.
Gdje ti kažeš da je počinilac nesreće, Benjo Spahović sada rahmetlija jer je naletio na istu takvu budalu koja ga je rastavila.
Pa ti ja jkažem da to nema veze sa onim što sam rekao da to nije djelo promjene odnosa države prema prevenciji i sankcionisanju težih kršenja zakona.
Ti mi onda kažeš da smrtna kazna nije propisana za to.
Ja nisam ni rekao da jeste i da treba, ali ti si to kao i uvijek zaključila, površno čitajući ono što i ne piše nigdje, pa po svom običaju ulijećeš u nadjebavanje.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#110037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije vozio brzo, a napravio masakr ko da je granata pala medju ljude 
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#110038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Čovjek koji je neki dan udaren kod RTV doma je radnik BHRT. Slomljena rebra, slomljena bedrena kost i povrede kičme. O nesreći se nije pisalo ni 3h
- darius_maximus
#110039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne mislim ja da sve osvane na portalima.
Koliko puta vidim "manje" nesreće, tipa motorčići oni što Glovo furaju, podlete pod auto u Hrasnom, Č. Vili, itd.
Piše se valjda samo o "ozbiljnim" nesrećama, a i tih ima previše.
Kako bi tek bilo da nas svakih sat-dva bombarduju sa vijestima ko je na koga naletio.
Svakako se i ove velike vijesti utope u masu nakon dan-dva, ove manje ne bi ni sat preživjele, druge bi ih zamijenile.
Koliko puta vidim "manje" nesreće, tipa motorčići oni što Glovo furaju, podlete pod auto u Hrasnom, Č. Vili, itd.
Piše se valjda samo o "ozbiljnim" nesrećama, a i tih ima previše.
Kako bi tek bilo da nas svakih sat-dva bombarduju sa vijestima ko je na koga naletio.
Svakako se i ove velike vijesti utope u masu nakon dan-dva, ove manje ne bi ni sat preživjele, druge bi ih zamijenile.
- shbc
- DaysleepeR
#110041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kod nas se nikada ne objavljuju okolnosti nesreća tako da je percepcija javnosti da je motor i vozač motocikla kriv za svaki udes u kojem je involviran, što donosi do negativne percepcije u javnosti i još opasnije, osjećaja kod ostalih učesnika u saobraćaju kada je motociklu pitanju - ko ih jebe, jurcaju, sami su krivi.Trappist wrote: ↑12/08/2026 09:08 https://n1info.ba/vijesti/sedamdeset-da ... lac-motor/
Policija mora, kao u Hrvatskoj, u izvještajima početi objavljivati pune okolnosti kako je došlo do nesreće bez obzira ko je kriv.
-
maxell_sarajevo
#110042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Očekujem izjave kolega da mu je proklizala vožnja i da on ništa nije kriv.
Za mjesec dva niko neće pricati o ubistvu, bas kao sto vise niko ne spominje ubistvo koje je izvršio vozač GRAS-a.
Za mjesec dva niko neće pricati o ubistvu, bas kao sto vise niko ne spominje ubistvo koje je izvršio vozač GRAS-a.
- semirsar
#110043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je industrijska zona i svaka firma ima tu video nadzor koji pokriva skoro sve do pruge, zasto, jer pocesto kamioni s robom zakasne na istovar i tu parkiraju dok se kapija ne otvori. Nemaju sve firme nocne cuvare. Bosman mislim da ima, i najvjerovatnije je on taj ocevidac.made_in_sarajevo wrote: ↑12/08/2026 09:26 imaju direktni svjedoci i ucesnici nesrece, na ovoj dionici ako nista ima kamera sa vise objekata i da se kompletan put njegov isprati od penya do bosmana skoro
- darius_maximus
#110044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo je više opomena za roditelje koji bi djeci kupili motor, kao slučaj koji sam nedavno vidio u kojem je otac dvojici braće od 16 godina kupio motore.DaysleepeR wrote: ↑12/08/2026 10:24Kod nas se nikada ne objavljuju okolnosti nesreća tako da je percepcija javnosti da je motor i vozač motocikla kriv za svaki udes u kojem je involviran, što donosi do negativne percepcije u javnosti i još opasnije, osjećaja kod ostalih učesnika u saobraćaju kada je motociklu pitanju - ko ih jebe, jurcaju, sami su krivi.Trappist wrote: ↑12/08/2026 09:08 https://n1info.ba/vijesti/sedamdeset-da ... lac-motor/
Policija mora, kao u Hrvatskoj, u izvještajima početi objavljivati pune okolnosti kako je došlo do nesreće bez obzira ko je kriv.
Kakvo je trenutno stanje, mogao im je i dva tabuta kupiti.
Apsolutno je nebitno kakav je vozač motora, iako po ličnom iskustvu iz gradske vožnje po SA ih većina ne shvata baš ozbiljno situaciju u kojoj se nalaze, slično kao i vozači romobila i bicikala.
Većina ih se oblači "for the ride", a ne "for the slide", šorc, majica, kaciga je opcionalna, itd.
Pod "motor" ovdje spadaju i 101 skuter i motorčić koji balavci i dostave voze, tako da moraš i to imati na umu.
Sarajevo je grad koji nije 100% prilagođen nijednom učesniku u saobraćaju, ali auto i pješak su i dalje najsigurnije opcije, najvećim dijelom jer su uglavnom razdvojeni.
Svi svaki dan nose glavu u torbi, ali su osobe na motorima, biciklima i romobilima izložene problemima nemjerljivo više, jer nemaju skoro nikakvu zaštitu prilikom sudara, a infrastruktura je užasna, saobraćajna kultura je užasna, ljudi su užasni, a moram reći i da se većina tih vozača previše opusti, barem po ovome što ja vidim.
- semirsar
#110045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
generalno, nigdje nisi siguran, jbt, vec mjesec dana vozim samo bicikl i vec sam istraumatiziran sta se sve zbiva oko menedarius_maximus wrote: ↑12/08/2026 10:47Ovo je više opomena za roditelje koji bi djeci kupili motor, kao slučaj koji sam nedavno vidio u kojem je otac dvojici braće od 16 godina kupio motore.DaysleepeR wrote: ↑12/08/2026 10:24Kod nas se nikada ne objavljuju okolnosti nesreća tako da je percepcija javnosti da je motor i vozač motocikla kriv za svaki udes u kojem je involviran, što donosi do negativne percepcije u javnosti i još opasnije, osjećaja kod ostalih učesnika u saobraćaju kada je motociklu pitanju - ko ih jebe, jurcaju, sami su krivi.Trappist wrote: ↑12/08/2026 09:08 https://n1info.ba/vijesti/sedamdeset-da ... lac-motor/
Kakvo je trenutno stanje, mogao im je i dva tabuta kupiti.
Apsolutno je nebitno kakav je vozač motora, iako po ličnom iskustvu iz gradske vožnje po SA ih većina ne shvata baš ozbiljno situaciju u kojoj se nalaze, slično kao i vozači romobila i bicikala.
Većina ih se oblači "for the ride", a ne "for the slide", šorc, majica, kaciga je opcionalna, itd.
Pod "motor" ovdje spadaju i 101 skuter i motorčić koji balavci i dostave voze, tako da moraš i to imati na umu.
Sarajevo je grad koji nije 100% prilagođen nijednom učesniku u saobraćaju, ali auto i pješak su i dalje najsigurnije opcije, najvećim dijelom jer su uglavnom razdvojeni.
Svi svaki dan nose glavu u torbi, ali su osobe na motorima, biciklima i romobilima izložene problemima nemjerljivo više, jer nemaju skoro nikakvu zaštitu prilikom sudara, a infrastruktura je užasna, saobraćajna kultura je užasna, ljudi su užasni, a moram reći i da se većina tih vozača previše opusti, barem po ovome što ja vidim.
-
last mohicans
#110046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta ovo Zubac spominje i naseg heroja Ramu u vezi nekog kartelskog, ukradenog BMWa.
-
DonieBrasco
#110047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /260812067
Raja se sprda u komentarima na mrezama i po portalima jer se zna da je ovo vrijeđanje inteligencije svih građna Sarajeva i šire.
Nasa tuzilatva, sudovi, mup-ovi, policijske institucije i obavjetajne sluzbe, mnogi na pozicijama i iz stranaka, to da se pocne cesljati i provjeravati pa gdje bi nam kraj bio.
Raja se sprda u komentarima na mrezama i po portalima jer se zna da je ovo vrijeđanje inteligencije svih građna Sarajeva i šire.
Nasa tuzilatva, sudovi, mup-ovi, policijske institucije i obavjetajne sluzbe, mnogi na pozicijama i iz stranaka, to da se pocne cesljati i provjeravati pa gdje bi nam kraj bio.
- Laplace
#110048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pisao sam davno: na Marindvoru su paukom dizali auta koja su uredno parkirana jer se gospodin koji naplaćuje parking ispali sa posla i nema ga po sat-dva i kad dođe zove policiju. Srećom, tog genijalca su zamijenili automatom. Otad automat savjesno obavlja svoj posao, uvijek je tu i ne ide na trosatne pauze za kafu ili toalet.kabal1337 wrote: ↑24/07/2026 19:03brate moj nije isto u naselju gdje znaju da su tu ljudi koji zive tu. I u vecini slucajeva ti ljudi gledaju maksimalno korektno da parkiraju da ne smetaju drugima. Barem je tako kod mene.dječak sa šibicama wrote: ↑24/07/2026 18:54 Isto kao sto vecina prica protiv profitera ali ne zato sto ih osudjuju vec "zasto ja ne mogu tako"
Gdje god se okrenes problem je sa parkingom i iako nije nikakav izgovor jer ima parkinga kojekude, cinjenica je da Sarajevo nema dovoljno parking mjesta za toliki broj automobila. I sad, u isti kos ides i ti koji dodjes kuci pa negdje moras parkirati, i onaj sto se napenali u sred Hamdije K jer ide zderat doner.
Pomalo i policiju razumijem, oni su konformisti i ukratko boli ih k, razmisljanje je otprilike "pa sta da im radim, dze da parkiraju". I nista ne diraj.
Ali imamo problem gdje dodju ludi sa strane i parkiraju na ulici, po trotoaru i policija njih ne kazni. Ali zato vole da kazne nas.
I onda imas ovaj slucaj on dodje u centar grada sto ti kazes da zdere, i boli ga ona stvar parkira auto na sred ulice i ode on zderat, pit kafu.
Pa ja ako idem autom negdje trazim parking ako nema dzaba, platim ko svak normalan i onda odem obavljat obaveze.
Al jok ovi po gradu mogu sta hoce, a policija nece da kazni. Sto njemu ne zovne pauka, jer je to svjesno kurcenje moze on. Al zna zovnut pauka oko koseva kada je auto parkirano gdje realno ne smeta ( nije na ulici). Pa valjda kazni prvo ove sto se kurce, pa onda ove ostale.
-
archi_a
#110049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tuga velika. Čovjek je izgubio ženu, on sam povrijeđen i druga porodica koliko sam skontao muž i žena i sin.
I ovom komandiru je život srušen u sekundi.
Neću dalje ništa, jer se trudim da budem razuman čovjek i jer se bojim karme. Samo bože zdrave glave i što manje iskušenja. Komentari likova po portalima su nevjerovatni. Ima li iko straha, razmišlja li iko prije nego napiše?
I ovom komandiru je život srušen u sekundi.
Neću dalje ništa, jer se trudim da budem razuman čovjek i jer se bojim karme. Samo bože zdrave glave i što manje iskušenja. Komentari likova po portalima su nevjerovatni. Ima li iko straha, razmišlja li iko prije nego napiše?
-
tokio25
#110050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A ovaj ce vidjeti?
Bolje po njega jer ce za njega sutra svi zaboraviti za razliku od onog mamlaza kojeg evo bar ovdje s vremena na vrijeme se pomene da je ubio covjeka
Jos ako bude migrant pojedinci ce ga "slaviti"