Ako Štukan sluša "složenu" muziku i ako su osobe koje slušaju "složenu" muziku inteligentne, onda je Štukan inteligentan.tokio25 wrote: ↑05/08/2026 11:20Ma stukan je tu nebitandarius_maximus wrote: ↑05/08/2026 10:44Ja koliko znam, inteligentna elita nema problema baviti se organizovanim lancima trgovine ljudima i pedofilije, voditi ratove i činiti genocide, sve u svilenim rukavicama, dok raspravljaju o filozofskim pitanjima i slušaju "složenu" muziku.tokio25 wrote: ↑05/08/2026 10:03 Koliko god stukan bio nadobudni papak koji se fura na neku tu elitu izmedju redova ima istine u onome sto kaze na neki nacin
Ne konkretno da onaj ko slusa ekv je odmah neki super mega giga urban dobar i sl a ko slusa sabana sve negativno
Al da ima razlike itekako ima
Ja vjerujem da bi Štukan npr. mogao voditi hoch i uber inteligentne razgovore s Nemanjom o filozofskim pitanjima.
S druge strane bi ljudi kao Nisvet Džanko, Josip Pejaković, pa i Zuko Džumhur, sišli među "običan" svijet i pričali i družili se s tim neobrazovanim i neinteligentnim ljudima.
Ukratko, iz ličnog iskustva, ljudi koji se smatraju boljim i koji moraju isticati kako su pametni su obično najgluplji i najveći ološ.
On je samo neko ko je to izrekao a to ne znaci da je on ta elita
Govorim generalno da ima istine u onome sto govori
To sto je trump na celu drzave ne znaci da je intelektualna elita i sl
Vrlo jednostavan logički zaključak, tako da on sebe stavlja u tu "elitu".
S obzirom da njegova izjava nema nikakve stvarne osnove, ti sada možeš reći da je Trump neinteligentan, da sluša trash muziku i da je loša osoba.
Ja onda mogu reći da je Putin visokoobrazovana i inteligentna osoba koja sluša klasičnu muziku i da je opet loša osoba.
Dakle, dvije su pogrešne teze.
Prva, da slušanje određene muzike određuje čovjekovu inteligenciju.
Druga, da čovjekova inteligencija određuje da li je ta osoba dobra ili loša.
Ono što je jedina istina je da osobe u ruralnim područjima nisu izložene često jazzu i drugim muzičkim pravcima.
Slušaju ono s čime su odrastali i to je to.