Ja da sam inteligentan slušao bi Bacha, a pošto nisam slušam Merlina i Đibonia.
A Flozde i Dipparpl slušaju oni što se furaju da su nešto inteligentniji od prosjeka, ko oni nešto kontaju što većina ne konta
Moderator: _BataZiv_0809
Ja da sam inteligentan slušao bi Bacha, a pošto nisam slušam Merlina i Đibonia.
Za Bacha postavi partituru pa da vidimo.Naslovnica wrote: ↑02/08/2026 22:35 Hoš da ti postavim notni zapis od Bacha?
Čisto da uporedimo sa ovim karinašima gore?
Pa da vidimo te inteligencije.
A niko se nije pohvalio da sluša isključivo Bacha jer "to slušaju samo najinteligentniji". Očito je da na forumu za Bacha nema baš dovoljno inteligentnih.
Slušao sam ja to.Chmoljo wrote: ↑02/08/2026 22:31Hajd ti to poslusaj pa javi utiske.Naslovnica wrote: ↑02/08/2026 22:20Sweet child in timeBetter Man wrote: ↑02/08/2026 22:13
Upravo kako si napisao. Janlično ne mogu Dininih pop - folk pjesmuljaka i sličnih pjevača. Ja volim.kompleksniju muziku tipa Pink Floyd. Oni su bili i ostali ispred svog vremena. Ili od Deep Purple Child in Time, to je bezvremenska pjesma. Naravno tu je i plejada alternativne scene od Sonic Youth i da ne nabrajam dalje.
You'll see the line
The line that's drawn between
Good and bad
See the blind man
Shooting at the world
Bullets flying
Oh, taking toll
If you've been bad
Oh Lord, I bet you have
And you've not been hit
Oh, by a flying lead
You'd better close your eyes
Oh-oh, bow your head
Wait for the ricochet
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh
Oh, I wanna hear you sing
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh
Oh-oh
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh
Ahh-ah-ah
Ahh-ah-ah
Ahh-ah
Sweet child in time
You'll see the line
The line that's drawn between
Good and bad
See the blind man
Shooting at the world
Bullets flying
Mmm, taking toll
If you've been bad
Lord, I bet you have
And you've not been hit
Oh, by a flying lead
You'd better close your eyes
Oh-oh, bow your head
Wait for the ricochet
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh
Ahh-ah-ah
Ahh-ah-ah
Ahh-ah-ah
Oh, I gotta hear you screaming
Ahh-ah-ah
Ahh-ah-ah
Ahh-ah-ah
Oh-oh
Ahh-ah-ah
Ahh-ah-ah
Ahh-ah-ah
Oh
Ahh-ah-ah
Ahh-ah-ah
Ahh-ah-ah
Oh, no
Oh, no
God, oh, no
Oh, no
Oh, ain't gonna do it
Oh, no
Oh, no, no
Oh
Ohh!
Oh, no
Ala je kompleksna u 3.14čku materinu
Taj njegov uh i ah je malo zajebanije otpjevati.
PixelDrifter wrote: ↑02/08/2026 22:38 Tip postavio Child in Time tekst i Crimsonov Epitaph bez muzike. A, tema o muzici. I još ismijava pjesmu. Ono kada neko čita strip i ismijava Dostojevskog. Ovo sve govori, ne treba dalje. Ne dobacuje dalje od kašike kojom treba pogoditi usta da ne ostane gladan.
MMM1977 wrote: ↑02/08/2026 22:39Ismijavaju tebe hadžo jer si se nešto postavio s'visokaPixelDrifter wrote: ↑02/08/2026 22:38 Tip postavio Child in Time tekst i Crimsonov Epitaph bez muzike. A, tema o muzici. I još ismijava pjesmu. Ono kada neko čita strip i ismijava Dostojevskog. Ovo sve govori, ne treba dalje. Ne dobacuje dalje od kašike kojom treba pogoditi usta da ne ostane gladan.
Mene mati uz Dylana i Ramones uspavljivala.muha_sa wrote: ↑02/08/2026 22:38Mene majka (nana) poslije otkanjane jacije uz Bacha uspavljivalaNaslovnica wrote: ↑02/08/2026 22:35
Hoš da ti postavim notni zapis od Bacha?
A niko se nije pohvalio da sluša isključivo Bacha jer "to slušaju samo najinteligentniji". Očito je da na forumu za Bacha nema baš dovoljno inteligentnih.![]()
Ako ćemo se vrijeđati onda su ti roditelji panglu koji te odgojili tako nevaspitanogkonoplja wrote: ↑02/08/2026 22:41Za Bacha postavi partituru pa da vidimo.Naslovnica wrote: ↑02/08/2026 22:35 Hoš da ti postavim notni zapis od Bacha?
A niko se nije pohvalio da sluša isključivo Bacha jer "to slušaju samo najinteligentniji". Očito je da na forumu za Bacha nema baš dovoljno inteligentnih.
Al' si panglu, poanta je da ne mozes samo postaviti tekst i pravit se pamenta.
Eto, da ti objasnim.![]()
Ma dobro, stukan sere malo, ja sam prvi rekao da Dino ima finih pjesama, ali isto tako muzicki ukus se gradi godinama.Naslovnica wrote: ↑02/08/2026 22:40Ja da sam inteligentan slušao bi Bacha, a pošto nisam slušam Merlina i Đibonia.
A Flozde i Dipparpl slušaju oni što se furaju da su nešto inteligentniji od prosjeka, ko oni nešto kontaju što većina ne konta
![]()
Ma Dino je najprije dobar biznismen, pa sve ostalo. Prosjecne glasovne sposobnosti, kao i tekstopisacke, ali odlicno se snasao u brendiranju, ganjanju autorskih prava i odlican je u produkciji, kako pjesama tako i koncerata.mk ultra wrote: ↑02/08/2026 22:54 Cekamo komentare koliko je kostao kroHasan sa kavicom
Dokle dođoste od dine merlina
![]()
Covjek je umetnik, pravi glazbu za slusanje gdje je akcenar vise na tekstu nego na glazbi, nisu mu neke vokalne aposobnosti
Dobro je pjevao
Ali kad ivana banfic dođe
Brt...
I opet sve to na stranu, napravi sto napravi.. ne moze ni to svako, pa svidjalo se to nekom ili ne
Ma sve OK, razumijem ja tebe apsolutno.Chmoljo wrote: ↑02/08/2026 22:56Ma dobro, stukan sere malo, ja sam prvi rekao da Dino ima finih pjesama, ali isto tako muzicki ukus se gradi godinama.Naslovnica wrote: ↑02/08/2026 22:40Ja da sam inteligentan slušao bi Bacha, a pošto nisam slušam Merlina i Đibonia.
![]()
Gledaj to ko kroz knjige. Pocnes sa laganim stivom, nekim krimicima za opustanje, al u neka doba ako si strastven oko citanja, krenuces i u neke kompleksnije teme, i sasvim sogurno zavrsiti na par filozofskih. Ako nisi, ostaces na Mati Lovraku i Druzbi sinjeg galeba. Jel neko zbog toga glup? Nije. Ali je uskracen za sirinu svog duha u jednom dijelu.
To je nesto imanentno covjeku da se nadogradjuje u necemu sto radi cesto. Ako volis muziku nesto vise od puke zabave i ako ti znaci nesto isto ce se desiti i sa njom. Radi se o duhovnoj nadgradnji.
Vecina ljudi za njom nema interesa, ni vremena. Zato ne treba istu ni kritikovati. A i vrijeme cini svoje i neke druge okolnosti pa neke muzike i neke pjesme transcendiraju svoje mjesto.
Halid je narodnjak bio, ljiljani kafanska pjesma. Al onaj moment u LAu ce ga uciniti bezvremenskim simbolom neceg viseg i malo koja metal glava se nece najeziti na ono. Jer je ta pjesma nadrasla narodnjacki triler. Sto kroz lik i djelo covjeka cija je pjesma, sto kroz svoju simboliku.
Ja trenutno otkidam na soundtrack jedne videoigre koja uglavnom kombinuje barok i sansonu, ali svako ko izdvoji moment da poslusa, i da nije gluh ko top na svaku notu, primjetice nesto vise od samog proizvodjenja buke.
Vecini je to dosadno. Oni koji su igrali vole jer je vezu za momente igre, al jel me to sad cini snobom? Ili samo nekim ko ima malo vise iskustva u slusanju muzike?
Ammmmmmmmmmmmmdrag_gost wrote: ↑02/08/2026 00:24Nema to veze sa razredom muzicara. Postoji valjda lanac odgovornosti i ljudi koji su placeni da rade svoj posao.
Generalno se teme koje krenu u raspravu o muzičkim ukusima pretvore u ovo u što se ova pretvorila. Pa krene ovo, što Johnny reče, dječijeChmoljo wrote: ↑02/08/2026 22:56Ma dobro, stukan sere malo, ja sam prvi rekao da Dino ima finih pjesama, ali isto tako muzicki ukus se gradi godinama.Naslovnica wrote: ↑02/08/2026 22:40Ja da sam inteligentan slušao bi Bacha, a pošto nisam slušam Merlina i Đibonia.
![]()
Gledaj to ko kroz knjige. Pocnes sa laganim stivom, nekim krimicima za opustanje, al u neka doba ako si strastven oko citanja, krenuces i u neke kompleksnije teme, i sasvim sogurno zavrsiti na par filozofskih. Ako nisi, ostaces na Mati Lovraku i Druzbi sinjeg galeba. Jel neko zbog toga glup? Nije. Ali je uskracen za sirinu svog duha u jednom dijelu.
To je nesto imanentno covjeku da se nadogradjuje u necemu sto radi cesto. Ako volis muziku nesto vise od puke zabave i ako ti znaci nesto isto ce se desiti i sa njom. Radi se o duhovnoj nadgradnji.
Vecina ljudi za njom nema interesa, ni vremena. Zato ne treba istu ni kritikovati. A i vrijeme cini svoje i neke druge okolnosti pa neke muzike i neke pjesme transcendiraju svoje mjesto.
Halid je narodnjak bio, ljiljani kafanska pjesma. Al onaj moment u LAu ce ga uciniti bezvremenskim simbolom neceg viseg i malo koja metal glava se nece najeziti na ono. Jer je ta pjesma nadrasla narodnjacki triler. Sto kroz lik i djelo covjeka cija je pjesma, sto kroz svoju simboliku.
Ja trenutno otkidam na soundtrack jedne videoigre koja uglavnom kombinuje barok i sansonu, ali svako ko izdvoji moment da poslusa, i da nije gluh ko top na svaku notu, primjetice nesto vise od samog proizvodjenja buke.
Vecini je to dosadno. Oni koji su igrali vole jer je vezu za momente igre, al jel me to sad cini snobom? Ili samo nekim ko ima malo vise iskustva u slusanju muzike?