Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2976 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by konektovan »

NEOPLAN wrote: 01/08/2026 13:40 Znaci prevaren, ponizen, opljackan za novac, ugrozena sigurnost zbog stampeda, i jos da zaplatim jer smatram da me neko prevario... Ne znam sta je lazna krivicna prijava u situaciji gdje nas je masa izvisila sa uredno kupljenim kartama... Da sam to izmislio, da sam izmislio koncert, da sam kupio kartu kod tapkarosa, to bi bila lazna optuzba... Ovako, sorry my friend ali nisi upravu.
ma pusti ba....
Better Man

#2977 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Better Man »

sanchopansa1 wrote: 01/08/2026 13:27
PixelDrifter wrote: 01/08/2026 13:20
sanchopansa1 wrote: 01/08/2026 13:10

Narod se česti ne snalazi najbolje na ovakvim koncertima, a često se desi da i ne uđu jer su fulili ulaz, stranu, nisu pročitali detalje na ulaznici, nisu slijedili upute… i naravno, takvima je Dino kriv, a nikako oni sami.

A onaj sto je podnio krivičnu prijavu, ako je to uradio, ne bi mu bio u koži. Podnošenje lažne krivične prijave ili lažno prijavljivanje krivičnog djela je krivično djelo sa zaprijećenom kaznom do 3 godine zatvora ili novčanom kaznom. Neka sad sebi gleda nekog dobrog advokata.
Ako 5000 ljudi nije uspijelo da udje, onda nije do njih, nego do organizatora. Prema tome, ne bi se radilo o laznoj krivicnoj prijavi. Daleko od toga, mogao bi Dino dobro da zaplati, ako ga kolektivno optuze. Ali, nece. Kupit ce im po tulumbu i sve udure.
Jedno je tužba (građanska parnica), a drugo je krivična prijava. Ovdje, sve i da je ovako kako neki pišu, a nije, nema ni K od krivičnog djela.

Jedino krivično djelo koje je upravo počinjeno je lažna krivična prijava koju je dotični podnio i zbog koje ce sigurno zaplatiti.
Ovdje nema nikakvog krivično djela. Ovdje samo može biti građanska parnica, jer oštećenom je onemogućeno da bude na koncertu i da traži nadoknadu štete.
mali_balon

#2978 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by mali_balon »

Merlin Nit mi smrdi nit mi mirise sto bi se reklo, njegova muzika mi okrece zeludac, ali je majstor za ovakve spektakle i valjda ga raja voli jbga.........ali nema odkale nema raje cijela juga I cijela BiH....I svake godine bi nam trebao ovakav spektakl, ali nema ga ko napraviti, niko iz cijele bivse juge....I tu mu skidam kapu....pa najmanje pola.milona ljudi ce biti u gradu 3 dana....pojmiti se ne moze kolicina love.....pa nema slobodnog kreveta a kamo li sobe....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2979 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by _BataZiv_0809 »

diason wrote: 01/08/2026 13:41
_BataZiv_0809 wrote: 01/08/2026 12:31
diason wrote: 31/07/2026 21:58 A ta prica dinar efendija i to, lik donjeo bukvalno milione ugostiteljima, izdavacima stanova, cevapdzijama, prevoznicima, malim granapima,
al eto nek ide da je dino supak.

Ovo je zamjena teza, nije Dino pravio koncert da zarade ugostitelji, izdavaci stanova, cevapdzije, prevoznici i mali granapi.

Dino je pravio koncert da zaradi Dino :mrgreen:

Ne sporeci naravno da su svi najbrojani i mnogi nenabrojani dobro hajrovali od koncerta :thumbup:

Ali kakve sve veze to ima sa tim sto ga zovu dinar efendijom i supkom?
Pa ima, nevjerovatna mrznja se prema njemu odasilja, evo gledam karte su stampali i prodavali Entrio.ba i Adria Ticket, a fizicki su se prodavale u magazi, ako je i bila greska sa duplim kartama, napravio je onaj ko je stampao, a ovdje, ne mislim samo na forum, se prica kao da su se stampale u magazi i da je dino stancao licno duple kodove.

Opet kazem zao mi je ljudi koji su imali problem, i po meni je ok prijavit policiji, ako su kupili legalnim putem karte da se utvrdi sta se desilo i ko je odgovoran.

I dalje mi je ovo smijesno, kazu nije majka mogla unijeti vodu djetetu.Na kojem koncertu na planeti se moze unijet voda il bilo sta.

Evo soulfly neki dan 60 marki karta, piva 6, voda 4, pa nije niko rekao gule nas, hoce bogatasi preko noci da postanu, jel se moglo na soulfly sa kesom piva uci, il na springstina!?
Slazem se. To je stvar imidza. Njega bije glas da je poprilican škrtac i stipsa i sve vezano za njega se posmatra kroz tu prizmu.

Je li on takav ili nije ja ne znam. Ne poznajem covjeka licno. Opet sta narod prica ili je bilo ili ce biti.

Nevezano za njega, meni licno je skrtost najmrza karakterna osobina. Bukvalno su mi "drazi" lopovi od skrtaca.
DonieBrasco

#2980 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by DonieBrasco »

Vala i nabijati mu na nos "ti imas, daj" ne ide nikako ne njemu nego bilo kome, nije preko noci dosao do ovog nivoa. Također sam cuo mnoge stvari da je privatno kao covjek drugaciji u losem smislu, ali kao muzicar, produckija, kvaliteta u svakom smislu je vrhunski ne bitno sviđa li ti se zanr, zvuk, tekstovi.

Iako mi je mnogo manje drag kao muzicar po zvuku, tekstovima, žanru naspram drugih da ne imenujem. Ali se fakat pretjeruje sa nekim komentrima.
Last edited by DonieBrasco on 01/08/2026 13:56, edited 2 times in total.
dječak sa šibicama

#2981 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by dječak sa šibicama »

NEOPLAN wrote: 01/08/2026 13:40 Znaci prevaren, ponizen, opljackan za novac, ugrozena sigurnost zbog stampeda, i jos da zaplatim jer smatram da me neko prevario... Ne znam sta je lazna krivicna prijava u situaciji gdje nas je masa izvisila sa uredno kupljenim kartama... Da sam to izmislio, da sam izmislio koncert, da sam kupio kartu kod tapkarosa, to bi bila lazna optuzba... Ovako, sorry my friend ali nisi upravu.
Umjesto izvinjenja, dobijes prijetnju.

Sa sve smjeskom carobnjaka.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#2982 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by sime_cipol »

Jesu li ti skenirali kartu?
NEOPLAN

#2983 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by NEOPLAN »

sime_cipol wrote: 01/08/2026 13:56
Jesu na prvoj kontroli na vanjskoj ogradi, do druge kontrole nismo ni došli jer su zatvorili ulaze.
sime_cipol

#2984 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by sime_cipol »

NEOPLAN wrote: 01/08/2026 13:57
sime_cipol wrote: 01/08/2026 13:56
Jesu na prvoj kontroli na vanjskoj ogradi, do druge kontrole nismo ni došli jer su zatvorili ulaze.
Ne bih da te razocaram ili da te sprečavam u daljnjim koracima, ali ako dodje do sudjenja ljudi mogu donijeti ispis sa sistema da ti je karta skenirana i da si bio na koncertu. Nadam se da imas jos dokaza da nisi mogao uci na koncert.
drugtito2011

#2985 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by drugtito2011 »

NEOPLAN wrote: 01/08/2026 13:16
konoplja wrote: 01/08/2026 13:02
NEOPLAN wrote: 01/08/2026 12:47

Krivicna prijava je predata danas.
Ne, ali dobar si savjet dobio. Ako imas namjeru tuziti, nemoj obavjestavati. Tako samo dajes vremena PR ekipi i advokatima da se pripreme. Ali dobro... u ovoj situaciji vjerovatno ne igra neku ulogu, jer ocigledno je bilo problema i svjesni su toga.
Slazem se. I nije mi fakat do novca za kartu koliko je do ponizenja i razocarenja. Jbt osjecali smo se ko stoka, naprijed zakljucali kapije, nazad masa gura, ljudi kolabiraju bez zraka i vode, dronovi zuje iznad, gledaju sta se desava, i niko nista ni da kazu ni da se obrate, redari se pogubili, policija zbunjena, ljudi se penjali po zidinama tribina, uzas jedan. Ponizenje pa eto ti. U 18:15 dosli, u 20:00 prosli prvu kontrolu i na drugoj bili do 22 kad smo otisli, sve vrijeme proveli u guzvi, bez mogucnosti niti da odemo niti da udjemo. Tek kad se masa pocela razilaziti mogli smo otici. Sreca u nesreci je da niko nije stradao boga mi.
Hiljade ljudi na prilazu stadionu, metalna ograda i jedan skener. E to je ponižavanje. A priča o dupljacima, ne kažem da ih nije bilo, i sve ostalom vezano za karte je samo skretanje teme sa pravog problema. Samo jedna ograda da je pala, da je počelo guranje, tu bi nastao pakao. I ovo što se radilo jeste PONIŽAVANJE i ne može se nazvati drugim imenom.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2986 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Chmoljo »

nije mi jasno gdje je kod tebe nastao problem, nisi stigao ući jer si predugo čekao u redu?
sime_cipol

#2987 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by sime_cipol »

Stadion Koševo je bio zastario '84 kad su se otvarale OI, a kamoli u 2026 :D
I onda dodje levat i poredi ulazak na Koševo sa svemirskim brodom sa Zapada koji je napravljen prije 10 godina i koji je bio pojam kad se izgradio :lol:
kera1231

#2988 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by kera1231 »

evo ko god je izvisio, može u nedelju na koncert i to je to
sime_cipol

#2989 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by sime_cipol »

kera1231 wrote: 01/08/2026 14:06 evo ko god je izvisio, može u nedelju na koncert i to je to
https://www.klix.ba/magazin/muzika/veli ... /260801048

Pošteno od Dine :thumbup:
Billy The Pljuc

#2990 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Billy The Pljuc »

Ma nema sumnje da je od sebe napravio pravi pravcati brend i prekucao igricu za ove naše prostore i treba mu skinuti kapu. Treba li Sarajevu i BiH više ovakvih događanja - svakako da treba i ko god voli da bude dijelom ovoga ja podržavam. Nije mi u redu da bude problema za koje tvrde da su se sinoć odigrali i sa te strane bi se trebalo više pozabaviti organizacijom ovakvih događaja a što bezbeli zahtijeva i više potrošenih para na isto. Naravno sve u cilju kako bi svako od učesnika na kraju bio i siguran i zadovoljan, od izvođača, posjetilaca pa sve do onoga ko će na kraju očistiti prostor, znači svako u lancu.

Cijene su za ovu vrstu događaja po meni prihvatljive pa ko voli neka izvoli, ostaje samo da se ispoštuje od strane svih da svi budu zadovoljni a ne da ima nezadovoljnih na kraju kao što je to sinoć po navodima i bio slučaj. Ja lično da sam on, u onoj sinoćnjoj gunguli i bez obzira što mora ispoštovati i svoje goste, svoju ekipu i sve involvirane u organizaciju koncerta ne bih isti započinjao sve dok svi oni koji su platiti za šou ne bi bili u mogućnosti da prate isti. Nisam jednom u životu čekao na početak nekog koncerta koji je kasnio zbog "tehničkih problema" i sl.

Helem neka DinA i iskreno se nadam da će preostale dvije noći proteći bez ove vrste sinoćnjih zajebancija, svakako neću niti sam planirao ići ali prvenstveno zbog svih onih koji jesu.
Last edited by Billy The Pljuc on 01/08/2026 14:10, edited 1 time in total.
caros

#2991 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by caros »

Prepošteno, nema refunda nego se gurajte u nedjelju sa svim ostalim koji su kupili parter za taj dan. Baš me zanima na šta bi to trebalo da liči, jedva čekam. Prepošteni naš hadžija iz Beograda, ništa se o njemu ne zna u Sarajevu, mahala zakazala.
Last edited by caros on 01/08/2026 14:09, edited 1 time in total.
SuperHans

#2992 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by SuperHans »

Joj sto mi ide na kurac ovo hejtanje Dine. Ne ide po kafanama ne ceasti raju pivama i rakijom pa je skrtac pa je vaki pa je naki. Covjek vjernik, povucen porodican covjek. Boli me karina za njegovu muziku, ali jedino nase uz Dzeku sto je bas svjetsko, ali cemo pljuvat i vikat Dino lopove da mozemo pricati joj jesam mu ga sukno
NEOPLAN

#2993 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by NEOPLAN »

Chmoljo wrote: 01/08/2026 14:06
nije mi jasno gdje je kod tebe nastao problem, nisi stigao ući jer si predugo čekao u redu?
Ne nego zato što je prodati više ulaznica nego što je moglo ljudi stati na stadion. Stadion krcat a nas 5000 vani. Možda i više.
pepeljara

#2994 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by pepeljara »

...
Last edited by pepeljara on 01/08/2026 14:15, edited 1 time in total.
archi_a

#2995 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by archi_a »

Rijetki su koji su nešto ružno napisali o samoj muzici, razglasu ili efektima na stageu. Hajmo malo matematike. 4 clana porodice da popiju po 2 flasice vode ako uspiju uopšte da dođu do nje je 40 maraka za bidon koji košta marku i po. Jeste to je dno, a pišem ja koji sebi može priuštiti bez da pita da kupim 50 litara iz kurtoazije i da prospem 49 litara a litar popijem, jer mi se može. I opet kažem ovima što su stalno na koncertima pa im je to jebiga normala, 5 jebenih maraka za flašicu vode je dno. I još malo matematike. Ako ne možeš organizacijski ispoštovati čovjeka koji se udostojio da kupi kartu i dođe ti na koncert onda majstore puštaš u prodaju 50000 hiljada karata i praviš koncerte 4 dana! A sad svirajte k. :oops:
Ljudi sa jebenim kartama nisu mogli da uđu na nešto sto su platili a ovdje pametolozi u fazonu, jbg. sta da se radi, tako je. Šta je vama?
Last edited by archi_a on 01/08/2026 14:21, edited 2 times in total.
mali_balon

#2996 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by mali_balon »

kera1231 wrote: 01/08/2026 14:06 evo ko god je izvisio, može u nedelju na koncert i to je to
Jeste neko ce iz Bihaca opet klapnut do Sarajeva ili npr Beograda....moze ta opcija ali treba biti I opcija povrata nova...ali hadzija ne da lovu :lol:
Last edited by mali_balon on 01/08/2026 14:17, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2997 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Chmoljo »

NEOPLAN wrote: 01/08/2026 14:10
Ne nego zato što je prodati više ulaznica nego što je moglo ljudi stati na stadion. Stadion krcat a nas 5000 vani. Možda i više.
evo forumaš kurty je pisao da se sa zapada vidjelo da je bilo još mjesta. je li moguće da je velika masa u kratkom roku krenula, i da se prosto nisu stigli rasporediti do početka koncerta.

i opet, otkud cifra od 5000? ne želim bogami pristajati na muku, samo pitam.
moimoi

#2998 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by moimoi »

Je li postojala uopste sigurnosna ograda prilikom ulaska? Cik-cak.. zmijolika? Koliko mogu skontati sa foto-nije. Apsolutno je nebitno koliko je star stadion.. ima dovoljno ulaza..sve stvar organizacije tj sigurnosnih standarda. Ovo mi na koridu djeluje. Mada sudim po tudjim fotografijama.
mali_balon

#2999 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by mali_balon »

Chmoljo wrote: 01/08/2026 14:14
NEOPLAN wrote: 01/08/2026 14:10

evo forumaš kurty je pisao da se sa zapada vidjelo da je bilo još mjesta. je li moguće da je velika masa u kratkom roku krenula, i da se prosto nisu stigli rasporediti do početka koncerta.

i opet, otkud cifra od 5000? ne želim bogami pristajati na muku, samo pitam.
Ma standardno nasa posla krece se na dogadjaj gdje ce biti cca 100000 ljudi 1h prije pocetka koncerta....takvih je bilo makar pola
JohnnyS

#3000 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by JohnnyS »

SuperHans wrote: 01/08/2026 14:09 Joj sto mi ide na kurac ovo hejtanje Dine. Ne ide po kafanama ne ceasti raju pivama i rakijom pa je skrtac pa je vaki pa je naki. Covjek vjernik, povucen porodican covjek. Boli me karina za njegovu muziku, ali jedino nase uz Dzeku sto je bas svjetsko, ali cemo pljuvat i vikat Dino lopove da mozemo pricati joj jesam mu ga sukno
Svaka čast Merlinu, ali jedino uz Džeku naše, a svjetsko je Dubioza kolektiv
Locked