ma vala i nisu, sad je kao otvoren prema ideji, prije je bio isključiv da je riječ u glupiranjudale cooper wrote: ↑29/07/2026 17:00Pa vjerovatno što i Neila pitaju o tome sve češće. Ali njegovi odgovori su u skladu sa onim što je uvijek govorio.
Gledali ste, ne preporučujete
Moderator: _BataZiv_0809
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7451 Re: Gledali ste, ne preporučujete
- dale cooper
#7452 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Otvoren je prema ideji da vjerovatno nismo sami u svemiru i da je velika mogućnost da i negdje drugo postoji život. I to je vjerovatno onoVelkoski wrote: ↑29/07/2026 17:03ma vala i nisu, sad je kao otvoren prema ideji, prije je bio isključiv da je riječ u glupiranjudale cooper wrote: ↑29/07/2026 17:00Pa vjerovatno što i Neila pitaju o tome sve češće. Ali njegovi odgovori su u skladu sa onim što je uvijek govorio.
što i većina naučnika misli kad ih pitaš. Ali od "negdje drugo postoji život" do "visoko razvijenih vanzemaljskih civilizacija" postoji ogroman jaz.
I ne znam da je Neil ikada sugerirao ovo drugo.
-
dječak sa šibicama
#7453 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Onaj sa Julijom Roberts, dodju jeleni pa ih gledaju, a u NY atomska bomba pada
- karanana
#7454 Re: Gledali ste, ne preporučujete
interesantno je da ja mijenjam poziciju gdje sam prije vjerovao u bliske susrete, sad bas ni ne vjerujem.
a da zivot u svemiru postoji to je po meni sigurica ali da je bilo kontakta - nije.
a da zivot u svemiru postoji to je po meni sigurica ali da je bilo kontakta - nije.
- dale cooper
#7455 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Taj sa Juliom Roberts i nije loš, čitavo vrijeme ima tu neku dozu napetosti i jeze zbog toga što nije baš jasno šta se dešava. Koliko se sjećam
prvobitno su kontali da se radi o napadu neke druge zemlje.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7456 Re: Gledali ste, ne preporučujete
https://www.youtube.com/shorts/HI1F5FKWeOYdale cooper wrote: ↑29/07/2026 17:09Otvoren je prema ideji da vjerovatno nismo sami u svemiru i da je velika mogućnost da i negdje drugo postoji život. I to je vjerovatno onoVelkoski wrote: ↑29/07/2026 17:03ma vala i nisu, sad je kao otvoren prema ideji, prije je bio isključiv da je riječ u glupiranjudale cooper wrote: ↑29/07/2026 17:00
Pa vjerovatno što i Neila pitaju o tome sve češće. Ali njegovi odgovori su u skladu sa onim što je uvijek govorio.
što i većina naučnika misli kad ih pitaš. Ali od "negdje drugo postoji život" do "visoko razvijenih vanzemaljskih civilizacija" postoji ogroman jaz.
vjeruj da bi prije godinu rekao da ovi svi prodaju šarene laže
a evo i full, ja sam još šokiran da je on snimio nešto ovakvo (koliko god bilo i klikbejti)
btw, whistlebloweri su bili prije jedno dvije godine (prvenstveno Grusch) - evo fulio sam, prije tri!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7457 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Slozio bih se sa ovim utiskomdale cooper wrote: ↑29/07/2026 17:14 Taj sa Juliom Roberts i nije loš, čitavo vrijeme ima tu neku dozu napetosti i jeze zbog toga što nije baš jasno šta se dešava. Koliko se sjećam
-
dječak sa šibicama
#7458 Re: Gledali ste, ne preporučujete
U svakom slucaju zesci promasaj od filma, a tek koliko se ocekivalo puno. Stiven izgleda omatorio i izgubio kognitivne sposobnosti.
Lik je bukvalno ispricao sustinu price u prvih pola sata, nakon toga mission imposible sa Temua jurcanje automobilima, nikakve neizvjesnosti jer "vidjeli smo snimke", samo eto prognozerka vremena ima neke glasove u glavi i ide da mu pomogne a i on ima neke glasove. Jos kad onaj uzme "alienski predmet" u ruke pa im ulazi u glave, daj me nemoj...
Dodao bih pod "ne preporucujem" jer gledam From ovih dana odnosno tjeram se da gledam a dosao do trece epizode zadnje sezone i nikako da nastavim... sve te serije tipa Lost, From, TWD, kad nemaju vise ideja cime da drze gledaoce a razvlace radnju na puste sezone jer "zaradicemo para" onda svi upadnu u istu zamku - pocnu sa dramaturgijom kojoj nema mjesta. Kakve bolan ljubavne trzavice, vezice, nesto oni se zaljubljuju pa neke licne dramice pa se druze, upoznaju, a oni u zivotnoj opasnosti. Ili su na misterioznom otoku kojim seta crni dim sto ubija i jos kojekakve zamke, ili su tu neka cudovista koja hodaju okolo grizu ljude ubijaju. Nakon sezonu dvije, cudovista postanu karikaturalna, nista se zanimljivo uzbudljivo ne dogadja a i kad ubiju nekog od likova "jer mora nesto da se dogadja" onda 15 epizoda placu za njim, pa se sjecaju njega, pa uzdisu pa jos malo placu. I kao mi gledaoci se moramo unijeti u to jer "drama".
Kontam da oni uvijek imaju svoju publiku klizaca po smartfonima kojima je to ok jer taman izmedju dva uzbudljiva trena u seriji gdje prodje i 25-30 minuta on pogleda tik tok pa malo instagram pa prognozu vremena... ali za publiku koja zeli gledati epizodu u komadu, slabo je to.
Lik je bukvalno ispricao sustinu price u prvih pola sata, nakon toga mission imposible sa Temua jurcanje automobilima, nikakve neizvjesnosti jer "vidjeli smo snimke", samo eto prognozerka vremena ima neke glasove u glavi i ide da mu pomogne a i on ima neke glasove. Jos kad onaj uzme "alienski predmet" u ruke pa im ulazi u glave, daj me nemoj...
Dodao bih pod "ne preporucujem" jer gledam From ovih dana odnosno tjeram se da gledam a dosao do trece epizode zadnje sezone i nikako da nastavim... sve te serije tipa Lost, From, TWD, kad nemaju vise ideja cime da drze gledaoce a razvlace radnju na puste sezone jer "zaradicemo para" onda svi upadnu u istu zamku - pocnu sa dramaturgijom kojoj nema mjesta. Kakve bolan ljubavne trzavice, vezice, nesto oni se zaljubljuju pa neke licne dramice pa se druze, upoznaju, a oni u zivotnoj opasnosti. Ili su na misterioznom otoku kojim seta crni dim sto ubija i jos kojekakve zamke, ili su tu neka cudovista koja hodaju okolo grizu ljude ubijaju. Nakon sezonu dvije, cudovista postanu karikaturalna, nista se zanimljivo uzbudljivo ne dogadja a i kad ubiju nekog od likova "jer mora nesto da se dogadja" onda 15 epizoda placu za njim, pa se sjecaju njega, pa uzdisu pa jos malo placu. I kao mi gledaoci se moramo unijeti u to jer "drama".
Kontam da oni uvijek imaju svoju publiku klizaca po smartfonima kojima je to ok jer taman izmedju dva uzbudljiva trena u seriji gdje prodje i 25-30 minuta on pogleda tik tok pa malo instagram pa prognozu vremena... ali za publiku koja zeli gledati epizodu u komadu, slabo je to.
-
dječak sa šibicama
#7459 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Dobar je film, prije svega odlicna glumacka postava pa su iznijeli glumom malo uporeniju radnju, na kraju eto kao one bombe padaju po gradu u daljini sto potvrdjuje da je neko napao.dale cooper wrote: ↑29/07/2026 17:14 Taj sa Juliom Roberts i nije loš, čitavo vrijeme ima tu neku dozu napetosti i jeze zbog toga što nije baš jasno šta se dešava. Koliko se sjećam
Mislim da je premisa, makar po tvrdnjama onog vlasnika kuce, Mehersale jelte, da je radio sa tim ljudima koji pripremaju "masovnu histeriju" i da je sve pocelo iznutra. Neko je ili hakovao sistem odbbrane ili je kompjuter poludio, sve tacke stvaranja histerije su ispunjene a onda su dosle i bombe. Nakon cega vise nista nije ni vazno.
- dale cooper
#7460 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Čekaj, jesi li ti pogledao ovo? Jer lik ne govori ništa drugo nego što govori uobičajeno. Pogledao sam dijelove intervjua vezano za vanzemaljceVelkoski wrote: ↑29/07/2026 17:15https://www.youtube.com/shorts/HI1F5FKWeOYdale cooper wrote: ↑29/07/2026 17:09Otvoren je prema ideji da vjerovatno nismo sami u svemiru i da je velika mogućnost da i negdje drugo postoji život. I to je vjerovatno ono
vjeruj da bi prije godinu rekao da ovi svi prodaju šarene laže
a evo i full, ja sam još šokiran da je on snimio nešto ovakvo (koliko god bilo i klikbejti)
btw, whistlebloweri su bili prije jedno dvije godine (prvenstveno Grusch) - evo fulio sam, prije tri!
i suštinski nema ništa senzacionalno niti nešto što sugeriše neku promjenu mišljenja. Ono što kaže je da jeste malo drugačije od ranije to što izlaze
zviždači koji su bivši vojni i vladini službenici, što stvar čini nešto ozbiljnijom nego dok su te stvari govorili obični ljudi koji su imali susrete sa UFO
i sličnim. Ali isto tako kaže, ako je istina, de pokažite nam te vanzemaljce. Mislim, lik je još uvijek skeptik, kao što je i uvijek bio, što se tiče
posjeta vanzemaljskih civilizacija zemlji.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7461 Re: Gledali ste, ne preporučujete
pa jesam, gledam ga godinama i ovakav njegov stav je iznenađenje iskreno, ne samo meni. Kažem ti, NDG prije dvije godine ne bi ni pričao na ovu temu, a ovo nije jedina 'emisija' u zadnja dva tri-mjeseca. Opet ću napisati, prije tri godine su bili whistlebloweri, a sad odjednom imamo i Spielbergov film, i njega, i brojne druge koji govore o ovome.
od mene ima minus u teku, a to se ne briše lako

od mene ima minus u teku, a to se ne briše lako
- PixelDrifter
#7462 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Odron. Dug, dosadan, predvidljiv, umijesana religija (krst po obicaju spasava od svega), narativ nekoga ko duboko vjeruje u ufologiju. Na stranu sve, los kao film.
- dale cooper
#7463 Re: Gledali ste, ne preporučujete
A jebiga, Neil je uvijek koketirao sa pop kulturom, gdje je ova priča o vanzemaljcima uvijek aktuelna, tako da je neizbježno da će ga pitati i da će pričati i o ovim stvarima. Ali poenta je da nema neke dramatične promjene stajališta. Kao i svaki drugi naučnik lik još uvijek kaže - pokažite mi dokaze. Meni je on još uvijek najdraži populizator nauke poslije Carla Sagana.Velkoski wrote: ↑29/07/2026 18:48 pa jesam, gledam ga godinama i ovakav njegov stav je iznenađenje iskreno, ne samo meni. Kažem ti, NDG prije dvije godine ne bi ni pričao na ovu temu, a ovo nije jedina 'emisija' u zadnja dva tri-mjeseca. Opet ću napisati, prije tri godine su bili whistlebloweri, a sad odjednom imamo i Spielbergov film, i njega, i brojne druge koji govore o ovome.
od mene ima minus u teku, a to se ne briše lako![]()
![]()
- black
#7464 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Spielberg je fakat promasio sa ovim filmom, neko pomenu Leave the World Behind, koliko se sjecam i on ima promasaja ali je interesantniji...gore neko pomenu From, Twd i slicna sranja ja to sve preskacem..
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7465 Re: Gledali ste, ne preporučujete
spilberg je sebe istrosio i on vise nema ideju niti inovaciju za neki projekt vec dugi niz godina, zapravo nemogu da se sjetim nekog filma kojeg je izbacio u zadnjih pa brat bratu trideset godina. Spilberg je ostalo ime i nije sve uz to ime vezano da valja, ima on fula i to dobrih, ono promasio citav fuzbal.
-
dječak sa šibicama
#7466 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Glupost, malo je reci, a ocekivao sam glupost pa je samim tim glupost jos veca.
Ono film je hajde avanturistican ko voli te apokalipsa filmove a ja volim, medjutim od samog pocetka besmisleno bez ikakvog koncepta. Ide ha hu hi i eto ih zakljucani u kuci, ko neka kisa pada, ko oni se vole porodica ovo ono, nigdje dramatike ili neke dinamike. Onda odjednom krece poenta, da ne otkrivam sad mada moze se pretpostaviti, i onda kraj tesko moze biti gluplji. A sto je najgore, ostavili su prostor za nastavak, ide jos veca glupost pretpostavljam u stilu Grenland 2.
- Digla_da_kreci
- darius_maximus
#7468 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Čitam jutros vijesti u vezi ovoga, pa se sjetih ovog razgovora.Tito_i_Partija wrote: ↑08/07/2026 16:32Ne vidim zašto se merger ne bi desio. Jedino Britanci trenutno k'o malo oklijevaju, al' tu je Trump da im malo zaprijeti sa tarifama i to će bit' završen pos'o. Trump i Elisonovi su izuzetno bliski, i koliko je sam Trump hajpir'o ovaj merger, nemam sumnje da će i on ovo lično pogurat' preko finiš linije i dobit' dobre love od toga.darius_maximus wrote: ↑07/07/2026 23:07Pitanje je prvo hoće li se i ovaj merger desiti, jer ima još pokoja prepreka.Tito_i_Partija wrote: ↑07/07/2026 19:27
Ne bih bio toliko siguran. Paramount t.j. Elison familija je se zadužila do nebesa sa ovom kupovinom, i sada im trebaju veliki blockbusteri više nego ikad. Gunnov Superman reboot je zaradio samo 624 miliona u cijelom svijetu, što je jedna jako mala cifra u superhero sferi. Supergirl je već proglašen flopom, i već u drugoj sedmici posle otvaranja, koje je bilo mizerno sa samo 37 miliona, je gledanje opalo za 80%.
Swamp Thing, Clayface i ostali su sitne ribe koje ne mogu Paramountu omogućit' velike hitove koji im trebaju, a ulaganja su velika. Mogu mislit' koliko im love Gunn i Safran svaki mjesec skidaju, a nisu se Bog zna nešto isplatili.
Da ne bude kao s Netflixom.
Ako se i desi, trebat će 2-3 godine dok se budu osjetile posljedice mergera, jer moraju isteći raznorazni ugovori koji su trenutno na snazi, tako da za Gunna i Safrana to trenutno ne znači ništa.
Za 2-3 godine će svakako znati na čemu su i možda će i sami otići, iako mislim da je on jedan od najvrijednijih dijelova WB-a trenutno, skupa s HBO serijama i Potterom.
Da mi je vidjeti njegovog Batmana, pa ćemo lako za dalje.![]()
A Batman je kako znam još i dalje u rukama Matt Reeves-a k'o standalone serija koja neće imat' veze sa ostalim DC univerzumom. Drugi dio izlazi sledeće godine, a ostali Batman projekti su uglavnom animirane serije.
Eno ne da im Kalifornija merger, skupa s još nekih 11 saveznih država, pa sada Paramount prijeti da će prebaciti sve iz Kalifornije (ne znaju još gdje bi, možda Teksas).
Rok za dogovor je valjda 1. oktobar, nakon toga Paramount mora svaki dan platiti WB-u po sedam miliona čiste love.
Nisam znao da su ovi okupili i fondove i Saudije i Katara da preuzmu haman 40% vlasništva...
Uglavnom, neće se ovo tako brzo završiti, čini mi se.
Pitanje je hoće li uopšte, jer će ovdje biti ogromni gubici, koja god varijanta bude, selidba ili tužba.
-
last mohicans
#7469 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Sinoć ga odgledao, horor ko horor, drzi paznju skoro 2 sata, jako zanimljivo njihovo prezivljanje, podsjeti me na coronu i vrati mi stres. 5.5 ocijenjen, vala more neka 6-6.5.Nije tako loš.Digla_da_kreci wrote: ↑08/08/2026 16:56 Ako nista, reklama im je hit.![]()
https://www.klix.ba/magazin/film-tv/nes ... /260808046
- Tito_i_Partija
#7470 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Mislim da je priča o selidbi blef, jer su se ionako zadužili do jaja da kupe WB i da otplate Netflix. Možeš lahko preselit' headquarters u Texas, to je i Tesla uradila, al' je skroz druga stvar ako pričamo o onom ogromnom studiju i ostaloj imovini koju imaju po Kaliforniji.darius_maximus wrote: ↑12/08/2026 12:11Čitam jutros vijesti u vezi ovoga, pa se sjetih ovog razgovora.Tito_i_Partija wrote: ↑08/07/2026 16:32Ne vidim zašto se merger ne bi desio. Jedino Britanci trenutno k'o malo oklijevaju, al' tu je Trump da im malo zaprijeti sa tarifama i to će bit' završen pos'o. Trump i Elisonovi su izuzetno bliski, i koliko je sam Trump hajpir'o ovaj merger, nemam sumnje da će i on ovo lično pogurat' preko finiš linije i dobit' dobre love od toga.darius_maximus wrote: ↑07/07/2026 23:07
Pitanje je prvo hoće li se i ovaj merger desiti, jer ima još pokoja prepreka.
Da ne bude kao s Netflixom.
Ako se i desi, trebat će 2-3 godine dok se budu osjetile posljedice mergera, jer moraju isteći raznorazni ugovori koji su trenutno na snazi, tako da za Gunna i Safrana to trenutno ne znači ništa.
Za 2-3 godine će svakako znati na čemu su i možda će i sami otići, iako mislim da je on jedan od najvrijednijih dijelova WB-a trenutno, skupa s HBO serijama i Potterom.
Da mi je vidjeti njegovog Batmana, pa ćemo lako za dalje.![]()
A Batman je kako znam još i dalje u rukama Matt Reeves-a k'o standalone serija koja neće imat' veze sa ostalim DC univerzumom. Drugi dio izlazi sledeće godine, a ostali Batman projekti su uglavnom animirane serije.
Eno ne da im Kalifornija merger, skupa s još nekih 11 saveznih država, pa sada Paramount prijeti da će prebaciti sve iz Kalifornije (ne znaju još gdje bi, možda Teksas).
Rok za dogovor je valjda 1. oktobar, nakon toga Paramount mora svaki dan platiti WB-u po sedam miliona čiste love.
Nisam znao da su ovi okupili i fondove i Saudije i Katara da preuzmu haman 40% vlasništva...
Pitanje je hoće li uopšte, jer će ovdje biti ogromni gubici, koja god varijanta bude, selidba ili tužba.
Al' bilo bi mi toliko drago da Ellisonovi propadnu sa ovim sidrom što su sebi natakarili oko vrata, to je jedna tako šugava i odvratna familija, i želim im sve najgore.
- darius_maximus
#7471 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Koliko vidjeh, morat će sve prebaciti dole, ne samo sjedište.Tito_i_Partija wrote: ↑12/08/2026 16:04Mislim da je priča o selidbi blef, jer su se ionako zadužili do jaja da kupe WB i da otplate Netflix. Možeš lahko preselit' headquarters u Texas, to je i Tesla uradila, al' je skroz druga stvar ako pričamo o onom ogromnom studiju i ostaloj imovini koju imaju po Kaliforniji.darius_maximus wrote: ↑12/08/2026 12:11Čitam jutros vijesti u vezi ovoga, pa se sjetih ovog razgovora.Tito_i_Partija wrote: ↑08/07/2026 16:32
Ne vidim zašto se merger ne bi desio. Jedino Britanci trenutno k'o malo oklijevaju, al' tu je Trump da im malo zaprijeti sa tarifama i to će bit' završen pos'o. Trump i Elisonovi su izuzetno bliski, i koliko je sam Trump hajpir'o ovaj merger, nemam sumnje da će i on ovo lično pogurat' preko finiš linije i dobit' dobre love od toga.
Al' bilo bi mi toliko drago da Ellisonovi propadnu sa ovim sidrom što su sebi natakarili oko vrata, to je jedna tako šugava i odvratna familija, i želim im sve najgore.![]()
Zato i kažem da ih čekaju zanimljivi gubici u sljedećih nekoliko mjeseci, čini se (osim ako ne padne neki dogovor, ali izgleda da je ovo obračun na relaciji Republikanci i Demokrate
- AleksoMKD
#7472 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Odgledao Nolanovu Odiseju, iskreno nisam odusevljen.
Americki akcent, Vikingski brodovi, "kostimografija" je mesavina srednjevekovnih i kasno antickih stilova, nikakvo nadmudrivanje sa kilkopom, "our age of bronze
"........
Nije los kao film ako nisi citao ili gledao druge Odiseje ali jedva sam cekao da zavrsi.
Zadnjih 15 - 20 minuta su najbolji deo.
Americki akcent, Vikingski brodovi, "kostimografija" je mesavina srednjevekovnih i kasno antickih stilova, nikakvo nadmudrivanje sa kilkopom, "our age of bronze
Nije los kao film ako nisi citao ili gledao druge Odiseje ali jedva sam cekao da zavrsi.
Last edited by AleksoMKD on 14/08/2026 12:41, edited 1 time in total.
- jasko_ba
#7473 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Meni taj zadnji dio, kad ode u John Wick fazon stvarno lose, smijesno na trenutke.
Ima Nolan tih trenutaka skoro u svakom filmu, onaj iz Batman trilogije najjaci ubjedljivo.

a sa druge strane vojnici sa puskama i vozilom

i sta mislite ko je donji bio.
Last edited by jasko_ba on 14/08/2026 12:52, edited 1 time in total.
- AleksoMKD
#7474 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Taman da ne zaspem pred kraj
A i u prici ih je potamanio, jedino nisu obeslili sluskinje koje su se sexale sa udvaracima, to bi valjda bilo previse za 2026 godinu.
-
swanfilter
#7475 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Ja se nisam zamarao bojom koze, wokom, ... Al Agamemnon, tajnovit i u opremi bukvalno kao Dark Night, nije mi sjelo nikako.AleksoMKD wrote: ↑14/08/2026 12:32 Odgledao Nolanovu Odiseju, iskreno nisam odusevljen.
Americki akcent, Vikingski brodovi, "kostimografija" je mesavina srednjevekovnih i kasno antickih stilova, nikakvo nadmudrivanje sa kilkopom, "our age of bronze"........