SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

DonieBrasco

#109126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DonieBrasco »

Ljudi dragi nije bitna snaga romobila, bicikla, stavi jos dva takva tocka ali vozi odgovorno imaju obzira na pjesake, saobracaj, trootorar - cestu.
made_in_sarajevo

#109127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

Sudar izmedju cvile i otoke, srednja traka prohodna. Ja dosao u desnoj traci skoro do policije, zmigavac upalio i blago se nakosio da se prebacim u srednju traku. Ovi "vozaci" nekih 10ak auta + autobus neki na stranim tablama pa udarili bi me sigurno ali nema pustanja. Cak gospoja na njemackim tablama i ljiljanima na retrovizoru, iza mene dosla i zena u srednjoj traci pusta sad, ukljuci se hladno i ide na mene. Nije poenta da se ja moram ukljuciti iste sekunde, ali jebem vam sve i instruktora vaseg kurcevog, pa i jebeni odgoj iz kuce. Blehne u mene svi redom sto se ja prebacujem iz trake u traku, ispred mene policija stoji i ne mogu proci. Pun grad debila u autima, autobusima, romobilima, motorima koji misle da svi zivimo radi njih. Cudimo se padovima, smrtnim slucajevima, pa kakvi debili i mozgovi voze i krecu se u javnom prostoru dobro svaki dan nema par mrtvih. Jebeni sudar gdje moras ici u koloni, jedna traka radi i nemoj slucajno gas pustiti, nikome. Mi iz drugih traka smo to namjestili namjerno da njih zajebavamo.

Koliko njih prvi put semafor i vecu raskrnicu vidim jebo li vas zavicaj i ljiljani svih vrsta oko retrovizora. Jel ljiljane okaci znas da je debil i da ce napraviti sranje prvom prilikom jer mi svi trebamo umrijeti kad oni voze
muha_sa

#109128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

made_in_sarajevo wrote: 22/07/2026 20:57 Sudar izmedju cvile i otoke, srednja traka prohodna. Ja dosao u desnoj traci skoro do policije, zmigavac upalio i blago se nakosio da se prebacim u srednju traku. Ovi "vozaci" nekih 10ak auta + autobus neki na stranim tablama pa udarili bi me sigurno ali nema pustanja. Cak gospoja na njemackim tablama i ljiljanima na retrovizoru, iza mene dosla i zena u srednjoj traci pusta sad, ukljuci se hladno i ide na mene. Nije poenta da se ja moram ukljuciti iste sekunde, ali jebem vam sve i instruktora vaseg kurcevog, pa i jebeni odgoj iz kuce. Blehne u mene svi redom sto se ja prebacujem iz trake u traku, ispred mene policija stoji i ne mogu proci. Pun grad debila u autima, autobusima, romobilima, motorima koji misle da svi zivimo radi njih. Cudimo se padovima, smrtnim slucajevima, pa kakvi debili i mozgovi voze i krecu se u javnom prostoru dobro svaki dan nema par mrtvih. Jebeni sudar gdje moras ici u koloni, jedna traka radi i nemoj slucajno gas pustiti, nikome. Mi iz drugih traka smo to namjestili namjerno da njih zajebavamo.

Koliko njih prvi put semafor i vecu raskrnicu vidim jebo li vas zavicaj i ljiljani svih vrsta oko retrovizora. Jel ljiljane okaci znas da je debil i da ce napraviti sranje prvom prilikom jer mi svi trebamo umrijeti kad oni voze
:thumbup:

Sad u mene hanuma iz šetnje i prica o tom udesu--slikala--volvo poprijecen.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#109129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

made_in_sarajevo wrote: 22/07/2026 20:57 Pun grad debila u autima, autobusima, romobilima, motorima koji misle da svi zivimo radi njih. Cudimo se padovima, smrtnim slucajevima, pa kakvi debili i mozgovi voze i krecu se u javnom prostoru dobro svaki dan nema par mrtvih.
stalno ja to govorim ,nije guzva zbog kolicine auta ,vec zbog kolicine debilcina za volanima,koji se ne obaziru na nikog drugog sem na sebe.samo da ja prodjem,samo cu ja minutu,tipkaĆa i ĆitaĆa na mobitelima,debilnih puštaĆa koji koce nicim izazvani ne gledajuci uopste ima li ko iza njih,gamizu i vuku se po cesti ko sline,krecu sa semafora ko da je zgrada zavezan za njih... mogao bih nabrajati do sutra...
situacija od jucer :
idem od nedzarica prema ilidzi i onako ,nije pretjerana guzva ali pune su sve 3 trake ,ispred mene po 5-6 auta u svakoj traci ispred njih rupa jedno 200m nema nikoga ,vuku se naravno 47-49 km/h. na prosirenju kod hece stoji crni golf 8 presretac i dva policajca pored naslonjeni pricaju.opalise svi u svim trakama po kocnici ko sumanuti i smanjise na 37 i nastavise gamizat tako do inine pumpe da ih slucajno ne snimi presretac :zid:
mali je postotak ljudi koji normalno voze... ili su guslaci ili rejseri i idioti koji voze ko bez glave :run:
Averus

#109130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Averus »

Govorim to još od prije nego što sam dobio vozačku :D
Moronski pristup svemu u ovom narodu, tako i saobraćaju, pa naravno onda i vožnji

Od skretanja lijevo gdje ga nikad ne bi trebalo biti, preko guranja po principu "e neeeš" ako bi se trebao neko pustiti, do jednostavne kurcobolje jer "ja sam najbitniji i samo je bitno šta ja hoću i kako ja hoću", a onda to sve pomiješano i sa bahatošću, začinjeno kriminalcima kojima se jednostavno može da se tako ponašaju i debilima koji se ufuraju za volanom da mogu i oni.

Eto što su gužve, udesi i sve ostalo...
Naslovnica

#109131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

bitanga_sa_otesa wrote: 22/07/2026 21:50
made_in_sarajevo wrote: 22/07/2026 20:57 Pun grad debila u autima, autobusima, romobilima, motorima koji misle da svi zivimo radi njih. Cudimo se padovima, smrtnim slucajevima, pa kakvi debili i mozgovi voze i krecu se u javnom prostoru dobro svaki dan nema par mrtvih.
stalno ja to govorim ,nije guzva zbog kolicine auta ,vec zbog kolicine debilcina za volanima,koji se ne obaziru na nikog drugog sem na sebe.samo da ja prodjem,samo cu ja minutu,tipkaĆa i ĆitaĆa na mobitelima,debilnih puštaĆa koji koce nicim izazvani ne gledajuci uopste ima li ko iza njih,gamizu i vuku se po cesti ko sline,krecu sa semafora ko da je zgrada zavezan za njih... mogao bih nabrajati do sutra...
situacija od jucer :
idem od nedzarica prema ilidzi i onako ,nije pretjerana guzva ali pune su sve 3 trake ,ispred mene po 5-6 auta u svakoj traci ispred njih rupa jedno 200m nema nikoga ,vuku se naravno 47-49 km/h. na prosirenju kod hece stoji crni golf 8 presretac i dva policajca pored naslonjeni pricaju.opalise svi u svim trakama po kocnici ko sumanuti i smanjise na 37 i nastavise gamizat tako do inine pumpe da ih slucajno ne snimi presretac :zid:
mali je postotak ljudi koji normalno voze... ili su guslaci ili rejseri i idioti koji voze ko bez glave :run:
svaka ti je ko u reisa
:thumbup:
made_in_sarajevo

#109132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

situacija od jucer :
ah to udaranje skoro pune kocnice eto onako mi je najdraze. ne mora ni policija stajati, valjda drkaju po mobitelu sta li rade i onda u po frke iz cista mira skoro puna kocnica ide, ono u pola metra 10km/h obore brzinu sigurno pa onda pun gas i tako svakih 200-300m. znam nekad doci kuci, noga me vise boli od kocnice, kvacila, gasa. pa vozi majku ti jebem, ako vozis 40 onda vozi 40 i drzi se desne trake, vozis 70 pa vozi tako i idi u lijevu traku skroz i gas.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#109133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

mozda će neko misliti da izmisljam kako bih privlacio pozornost ali udario me romobil kod bitumenke jutros
opalio me u bisage izbio mi bicikl ne znam ni kako sam zavrsio na ledjima nije mi nista ali u jednom trnutku su nam tijela bila pripijena :D
iste su bile misli meni i njemu...u priču poginu čovjek ba uspori
znam vidio sam
tako oko 40-ak više ne mogu procijeniti ljude

ide biciklistickom u pogrešnom smjeru (kao i ja ali ja sam cekao da se prebacim na ispravnu stranu tojest kruzio)

najveći problem s njima je BRZINA

sretnem kolegu iz zgrade na vilsu pričam mu tako o ponedjelku ma kaže on moj ne može brže od 25 a i vidim guzelja se romobil
ja na vrbanja most lik dijagonalno romobilom s pješačkog na pješački kod velikog parkinga preko raskrnice

biće svegas njima
DaysleepeR

#109134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Najgori su oni što gule uporedo u sve tri trake 40 na sat pa ne možeš ni proći ispred ako hoćeš.
A ispred njih nema niko. Takvi prave gužve.
Kod nas nije, ali vani je takva vožnja zabranjena i kažnjiva.
Ateista

#109135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Truba wrote: 23/07/2026 08:15 mozda će neko misliti da izmisljam kako bih privlacio pozornost ali udario me romobil kod bitumenke jutros
opalio me u bisage izbio mi bicikl ne znam ni kako sam zavrsio na ledjima nije mi nista ali u jednom trnutku su nam tijela bila pripijena :D
iste su bile misli meni i njemu...u priču poginu čovjek ba uspori
znam vidio sam
tako oko 40-ak više ne mogu procijeniti ljude

ide biciklistickom u pogrešnom smjeru (kao i ja ali ja sam cekao da se prebacim na ispravnu stranu tojest kruzio)

najveći problem s njima je BRZINA

sretnem kolegu iz zgrade na vilsu pričam mu tako o ponedjelku ma kaže on moj ne može brže od 25 a i vidim guzelja se romobil
ja na vrbanja most lik dijagonalno romobilom s pješačkog na pješački kod velikog parkinga preko raskrnice

biće svegas njima
Koji si ti baksuz, kad ti se tako nesto desi da bar nije kakva treba bila... :mrgreen:

U mene se tako na klizanju jednom neka cura zabila frontalno jer je kruzila pogresnim smjerom, njene sise su amortizovale udar, a nekako smo se odrzali na nogama da ne padnemo na led, bolje sam prosao u svakom slucaju. :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#109136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

DaysleepeR wrote: 23/07/2026 08:18 Najgori su oni što gule uporedo u sve tri trake 40 na sat pa ne možeš ni proći ispred ako hoćeš.
sad ce ti doc neki demagog guslac sto se boji auta da ti kaze kako glavna nije autoput :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#109137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

DaysleepeR wrote: 23/07/2026 08:18 Najgori su oni što gule uporedo u sve tri trake 40 na sat pa ne možeš ni proći ispred ako hoćeš.
Cesto je u pitanju drkanje telefona. Dakle jos gore.
DaysleepeR

#109138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

U toj specifičnoj situaciji na gradskim cestama (koje nisu autoceste), zakoni širom Europe takvo ponašanje tretiraju kao klasičan prometni prekršaj ometanja prometa.Činjenica da ispred njih nema drugih vozila i da voze ispod ograničenja eliminira svako opravdanje za njihovu brzinu. Bez obzira na to rade li to svjesno (namjerno) ili nesvjesno (zbog nepažnje), pravna odgovornost i dalje postoji.

Evo kako europska prometna teorija i zakoni definiraju i rješavaju ovaj točan scenarij:

1. Pravna kvalifikacija: Svjesno vs. Nesvjesno blokiranje
Zakonodavstvo razlikuje motivaciju vozača, što izravno utječe na visinu kazne:Nesvjesno blokiranje (Nepažnja): Ako vozači blokiraju cestu jer ne prate retrovizore ili pričaju na mobitel, to se tretira kao ometanje prometa zbog neopravdano spore vožnje ili nepropisno kretanje kolnikom. Kazne su obično fiksne novčane.
Svjesno blokiranje (Namjera): Ako vozači namjerno usklade brzine kako bi spriječili prolazak vozila iza sebe (npr. prosvjedi, snimanje videa, ili frustracija zbog tuđe brže vožnje), to automatski prelazi u teži prekršaj.

U zapadnoj Europi (poput Njemačke ili Austrije) to se tretira kao opasno ugrožavanje prometa ili prisila (Nötigung), što je kazneno djelo za koje se ide na sud.

2. Zašto pravilo o "slobodnom izboru trake u gradu" ovdje ne vrijedi?
Mnogi vozači u Europi pogrešno misle: "U gradu na cesti s više traka imam pravo birati traku i voziti kojom želim."Iako većina europskih zakona u gradskim zonama dopušta tzv. slobodan izbor trake (za razliku od autoceste gdje se mora voziti desno), to pravo je uvjetovano. Slobodan izbor trake postoji isključivo radi lakšeg prestrojavanja i bolje protočnosti grada, ali nikada ne smije ugroziti osnovno pravilo da se promet ne smije blokirati. Ako vožnja u lijevoj traci usporava kolonu, vozač se zakonski mora maknuti udesno.

3. Kako to rješavaju europski zakoni (Primjeri na višetračnim gradskim cestama)

Regija (Hrvatska, BiH, Srbija): Zakoni izričito navode da ako se iza vozila koje vozi sporo stvori kolona, vozač je dužan na prvom sigurnom mjestu propustiti vozila iza sebe. Kada dva vozila to rade uporedo na cesti s dvije trake, oba vozača krše odredbu o "neopravdanom ometanju normalnog toka prometa".

Njemačka i Austrija: Prema stavku 3. njemačkog StVO-a, vozila ne smiju bez opravdanog razloga voziti toliko sporo da koče druge. Kada se vozi uporedo na avenijama (npr. s 3 trake), zakon nalaže da se brža vozila moraju propustiti. Policija u presretno kretanje ubraja i ovakvo paralelno blokiranje te ga kažnjava pod stavkom "ometanje protočnosti".

Ujedinjeno Kraljevstvo i Zapadna Europa: Tamo se nesvjesno blokiranje na višetračnim cestama kažnjava kao "Careless driving" (nepažljiva vožnja) jer vozač ne pokazuje obzir prema ostalim sudionicima u prometu.

4. Što zakon dopušta vozačima iza njih?
Kada se nađete iza takva dva vozila, zakon vam zabranjuje agresivne reakcije:
Ne smijete im se "lijepiti" za stražnji branik (sigurnosni razmak).
Ne smijete koristiti duga svjetla ili sirenu (osim za izbjegavanje izravne opasnosti).
Jedino legalno rješenje: Održavati razmak i čekati da se jedna traka oslobodi ili da prometna policija uoči i kazni prekršaj.
tokio25

#109139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

Zato ja govorim da je u gradu "brza" traka srednja iz vise razloga
Al nasa kultura to ne da ne zna nego cini mi se i namjerno to nekad rade
Ono e neces proci
Ja ako vozim sporo iz nekog razloga odem ublijevu ili desnu traku i tako vozim
darius_maximus

#109140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

U ovom slučaju stičem dojam da je u pitanju nedostatak interneta tj. ljudi nisu vidjeli dovoljno posljedica gluposti i kako izgleda kad stvari krenu naopako.
Mi koji smo bili tu kada je internet nastajao se sjećamo Rottena i tih gluposti i vidjelo se svega.

I dan danas vidim haman svaki dan svega (nedavno onaj slučaj u Brazilu kada su curu koja je išla na bungee jumping bacili s mosta bez sajle).
Mozak radi kao u Final Destinationu, kontaš koji se sve zajeb može desiti ako uradiš XY.
Toga valjda nema na Instagramu i TikToku, pa je raja omekšala.
DaysleepeR

#109141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Ima i nas koji smo bili tu kad je rat stao a imali smo vozačku pa smo se nagledali udesa po gradu u kojem je radilo dva semafora, ograničenja brzine nisu postojala a auta su bila polovni škart iz Evrope.
Vesela vremena koja ti usade oprez i instinkt za preživljavanjem.
O otvorenoj cesti da ne govorim.
mali_balon

#109142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Dzes ba bosnji rec da je zna vozit, lakse ce podnijeti da mu svu familiju j....
Logovan

#109143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

made_in_sarajevo wrote: 23/07/2026 07:50 ah to udaranje skoro pune kocnice eto onako mi je najdraze. ne mora ni policija stajati, valjda drkaju po mobitelu sta li rade i onda u po frke iz cista mira skoro puna kocnica ide, ono u pola metra 10km/h obore brzinu sigurno pa onda pun gas i tako svakih 200-300m. znam nekad doci kuci, noga me vise boli od kocnice, kvacila, gasa. pa vozi majku ti jebem, ako vozis 40 onda vozi 40 i drzi se desne trake, vozis 70 pa vozi tako i idi u lijevu traku skroz i gas.
:lol: :lol:
Meni najgore kada su sve trake blokirane od vozača koji voze dosta ispod ograničenja i ništa ti ovdje ne možeš, vozi istom brzinom i čekaj da neko ubrza ili da se isključi
bitanga_sa_otesa

#109144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

DaysleepeR wrote: 23/07/2026 09:30 Ima i nas koji smo bili tu kad je rat stao a imali smo vozačku pa smo se nagledali udesa po gradu u kojem je radilo dva semafora, ograničenja brzine nisu postojala a auta su bila polovni škart iz Evrope.
ma nije tad bilo guzve,bilo je par zajebanih udesa,ali generalno niti je bilo nekih brzih auta, ni ovoliko bahatosti i nepaznje.
a postojala su ogranicenja...kod vjetrenjace je bio znak 40 na glavnoj ,tu su redovno mastrafili raju....
zigson

#109145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

made_in_sarajevo wrote: 23/07/2026 07:50
situacija od jucer :
ah to udaranje skoro pune kocnice eto onako mi je najdraze. ne mora ni policija stajati, valjda drkaju po mobitelu sta li rade i onda u po frke iz cista mira skoro puna kocnica ide, ono u pola metra 10km/h obore brzinu sigurno pa onda pun gas i tako svakih 200-300m. znam nekad doci kuci, noga me vise boli od kocnice, kvacila, gasa. pa vozi majku ti jebem, ako vozis 40 onda vozi 40 i drzi se desne trake, vozis 70 pa vozi tako i idi u lijevu traku skroz i gas.
Mene izludio lik sa tim 'kočkanjem' prema jablanici, od konjica sam se za njim vozio i nisam imao gdje prestici, audi a4 noviji model 2020+, malo malo kocnica, ma ne predje sto metara malo tapne kocnicu kakav maloumnik moras biti da to radis pa i da tipkas i igras igrica na telefonu...
zigson

#109146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

Ma ide obilazenje iskljucnom trakom
DaysleepeR

#109147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

bitanga_sa_otesa wrote: 23/07/2026 09:50
DaysleepeR wrote: 23/07/2026 09:30 Ima i nas koji smo bili tu kad je rat stao a imali smo vozačku pa smo se nagledali udesa po gradu u kojem je radilo dva semafora, ograničenja brzine nisu postojala a auta su bila polovni škart iz Evrope.
ma nije tad bilo guzve,bilo je par zajebanih udesa,ali generalno niti je bilo nekih brzih auta, ni ovoliko bahatosti i nepaznje.
a postojala su ogranicenja...kod vjetrenjace je bio znak 40 na glavnoj ,tu su redovno mastrafili raju....
Ma bilo je kako nije bilo, Kadet GSI pa GTI Golfova dvica, pa nekakvih Manti, folova golova, trkanje, jurcanje, ludilo bilo
zdruzdjo

#109148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote: 23/07/2026 08:47
sad ce ti doc neki demagog guslac sto se boji auta da ti kaze kako glavna nije autoput :lol:
I kako PO ZAKONU >ono< moze da vozi unutar ogranicenja u sve tri trake.
zdruzdjo

#109149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Ja sam jednostavno prestao da se nerviram oko svih tih koji npr na auto puti guslaju 100 u lijevoj traci, guzeljaju srednjom ili lijevom u gradu 40-50 iako nema niko ispred.
Svjesno preteknem desnom trakom. Znaci DA, prekrsim zakon i nastavim.
Juce sam od druga uzeo auto da mu procepimo dpf na autu. Tacnije da se upali regeneracija.
Namjestio tempomat na 2600 obrtaja i idem auto putem. Ne pipam ni gas ni kvacilo.
Preticem onako lagano auta u desnoj traci. Tu i tamo su oni radovi pa sam malo i keljao ali kontam nakon zavrsetka cemo se fiksirati.. Negdje iza ilijasa u desnoj je konvoj 4-5 kamiona. Idu cca 100-tinjak.
Dajem zmigavac iz daleka i krecem lagano u lijevu da ih preticem. U lijevoj traci ispred se pojavljuje aman pa poravnat sa drugim kamionom skoda karoq. Vozi ravno pored drugog kamiona istom brzinom. imam nekih 100 tinjak metara jos do njega i pocnem da blicam nece li makar ubrzati. Kad se radi regeneracija dpf-a nije pozeljno usporavati/usporavati obrtaje. Blicam blicam blicam blicam.....nista. Na kraju prikocim. Utrpam se ispred kamiona. Jos je dva auta debil ukocio na isti nacin. Kamiondzije pravile ljudima prostor koceci.Vozio sam tako do visokog malo mi se ukaza rupica i preteknem desnom trakom. Malo je reci da sam rizikovao. Starac unutra od nekih 65-70.
bitanga_sa_otesa

#109150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

DaysleepeR wrote: 23/07/2026 10:16

Ma bilo je kako nije bilo, Kadet GSI pa GTI Golfova dvica, pa nekakvih Manti, folova golova, trkanje, jurcanje, ludilo bilo
ma bilo je ali malo odmah nakon rata.u vecem broju su se pojavili 99-00,dotad bilo par auta brzih ,bila ona siva dvica s prosirenjima i kokosinjac maskom i trobojna plava dvica sa rally front oni su redovno divljali tamo oko vjetrenjace i zeke ,ivoš sa bijelim i crvenim kecom,edo omerovic imao gti,pa poslije e36M ,ostalo sve bilo ispod 100ks auti,sad je svaki golf i audi a3 trkaci sa 150+ konja.. i propuhom u glavi.
ako se sjecas oni sto izginuse kod zeljinog stadiona smedji escort bandera i bijela dvica dizeli mrtvi ....
Post Reply