EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

tuitamo

#8526 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by tuitamo »

sime_cipol wrote: 21/07/2026 08:20 Hajde to, covjek bi možda i namako pare, ali kad ti dodje iz DE, AUT, NOR ili SWE pametovati kako je EV mrak, to je vrhunac. :D
Gore mu besplatan autoput, parking, punjenje, porezne olakšice, stimulacije, subvencije i onda drzi vaz tebi u Bosni gdje nista od toga ne postoji i govori, sta vi papci znate sta je EV i ponasa se ko da je Boga povukao za muda :lol:
U Bosni je slabo zastupljen EV jer smo kokuzi po standardu. To je jedini razlog. Sve ostalo su izgovori za pljuvanje onih koji voze sus na rezervi.

Prevedeno:
Norvezani imaju tolike plate da si mogu kupiti EV. Napredna su drzava a Bosna je za Norvesku zemlja trećeg svijeta tipa Indija.

Ljudi u BiH nemaju standard i plate da kupe EV. U Bosni je auto više od prevoznog sredstva. Usred niske kvalitete zivota svome auto-ljubimcu se poklanja više paznje nego svojim vitalnim organima.

Dalje, diskusija ovdje je malograđanska jer kad se i nema šta reći ide ona: šta ćeš ti meni ko da si uhvatio nekog za muda.

Reče bošnjo i sjede u 1.9 tdi a pri paljenju mu se upali i lampica za rezervu.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#8527 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by konektovan »

E kad napaceni bosnjo iz dijaspore prozove bosnju... :lol:
Tabakmalac

#8528 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by Tabakmalac »

Mišljenja dijasporaca bitni kao zubi u Švrakinom. :lol:
ReymondReddington

#8529 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by ReymondReddington »

tuitamo wrote: 21/07/2026 09:33
sime_cipol wrote: 21/07/2026 08:20 Hajde to, covjek bi možda i namako pare, ali kad ti dodje iz DE, AUT, NOR ili SWE pametovati kako je EV mrak, to je vrhunac. :D
Gore mu besplatan autoput, parking, punjenje, porezne olakšice, stimulacije, subvencije i onda drzi vaz tebi u Bosni gdje nista od toga ne postoji i govori, sta vi papci znate sta je EV i ponasa se ko da je Boga povukao za muda :lol:
U Bosni je slabo zastupljen EV jer smo kokuzi po standardu. To je jedini razlog. Sve ostalo su izgovori za pljuvanje onih koji voze sus na rezervi.

Prevedeno:
Norvezani imaju tolike plate da si mogu kupiti EV. Napredna su drzava a Bosna je za Norvesku zemlja trećeg svijeta tipa Indija.

Ljudi u BiH nemaju standard i plate da kupe EV. U Bosni je auto više od prevoznog sredstva. Usred niske kvalitete zivota svome auto-ljubimcu se poklanja više paznje nego svojim vitalnim organima.

Dalje, diskusija ovdje je malograđanska jer kad se i nema šta reći ide ona: šta ćeš ti meni ko da si uhvatio nekog za muda.

Reče bošnjo i sjede u 1.9 tdi a pri paljenju mu se upali i lampica za rezervu.
Glupa prica.

Skoda octavia 50k u bosni nova. Zasto nema ev skoda octavia za te pare?

Peugeot 308 disel isto oko 50k a ev verzija 70k zasto?
tuitamo

#8530 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by tuitamo »

Kad si kupio tu novu škodu?
ReymondReddington

#8531 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Danas je mozes naci.za 50k. Zasto nema ev verzija?
tuitamo

#8532 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by tuitamo »

Nećeš je kupiti ti kao ni 99% stanovništva BiH.
Rezervisana je za službena vozila i za manje od 1% stanovništva. Zbog standarda.
Zbog standarda ljudi u BiH ne kupuju od 50,60 a niti od 70.

Norvežani kupuju. Zato je procenat kupnje električnih vozila u ukupnom broju auta 95,9% svih novih automobila.

U Njemačkoj je naašen broj sus prodaje. Prije svega zbog porasta cijene goriva.

U BiH ljudi ne razmišljaju ekonomično jer za to nemaju predispoziciju. Zapad je izbacio dizele a kod nas se i dalje najvise kupuju i voze. Zašto?
Zbog mentaliteta poput tvoga. Površno i malograđanski.
Tabakmalac

#8533 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by Tabakmalac »

"Površno i malograđanski."

Kaže lik iz dijaspore.
Ja razumijem ego i visinu, ali ovoliko se izdizati da si neki qrac u dijaspori, pa čisto vam treba zabraniti ulazak u državu koju ste napustili. :lol:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#8534 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by sime_cipol »

Bog te jebo, slab standard u BiH, a ima nekoliko hiljada Porschea, raznih modela. Mercedesa, BMW, Audija od 50k+ KM ima na pasja preskakala. Onih od 100k+ isto hiljade komada. Slab standard, valjda nisu mogli kupiti EV :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8535 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by _BataZiv_0809 »

Price iz davnine. :zzzz:
Naslovnica

#8536 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by Naslovnica »

konektovan wrote: 21/07/2026 09:43 E kad napaceni bosnjo iz dijaspore prozove bosnju... :lol:
:thumbup:
Didier

#8537 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by Didier »

preludezalude wrote: 21/07/2026 02:21
Didier wrote: 21/07/2026 01:47
preludezalude wrote: 19/07/2026 01:19 Ja nisam vozao EV i skroz sam protiv EV.
I šta kažeš, nisi rekao da je to sranje?

Pa nisi bukvalno, ali evo na temi vas nekolicina i dalje raspravlja, a ne želite voziti EV.

Kad neko objasni zašto ste tu, onda možda i možemo nastaviti, ovako stvarno izgleda čudno.

Ja ne idem na temu o baletu jer me ne interesuje, i nećeš naći moje postove tamo.
I ev je auto i imam pravo da raspravljam. Tebi ako ne godi necije drugacije misljenje mozda je ipak bolje da odes na temu baleta. Manje ces biti frustriran. Naravno da ne zelim prvo dati dooobre pare za auto pa onda voziti auto za koje nemam dostupno gorivo na svakom koraku i da ga natocim na brzinu. I nisam rekao da je auto sranje ali je zato infrastruktura totalno sranje i onda komplet situacija je ispada sranje. Kada podrska bude kao u Njemackoj da imas brzi punjac na svakom koraku mozda od tog auta i bude nesto.
Naravno da imaš pravo, ali je vrlo čudno doći i pljuvati po nečemu što te šatro ne zanima.

Meni je to ravno nekoj dijagnozi, kao što rekoh, da ja idem raspravljati o baletu, a nemam pojma o tome.

I ne znam gdje si zaključio da sam frustriran, meni više izgleda frustrirano dolaziti na temu koja te navodno ne zanima.

Sve te argumente smo već čuli na ovoj temi, raspravili smo ih i rastavili na proste faktore. Vidim da ovdje ljudi i dalje pričaju kako je EV samo za grada, a ja sam evo u zadnja tri mjeseca EV-om otišao na Krf, u Prištinu, Beograd, Pečuj, Ulcinj i Maribor. Nigdje nisam ostao na cesti, nigdje nisam nerazumno čekao da se auto napuni, i samo sam morao malo bolje to planirati.

Ali to je okej da vi to ne želite, vi prelazite hiljadu kilometara bez pauze da pišate, i idete 160 km/h na autoputu u prosjeku, ne ugasite tempomat šest sati zaredom, nikad vam ne izleti kamion zbog kojeg zakočite i u tih šest sati pređete milju. Uz to vam auta troše pet litara goriva.

Sve to, al' u kurcu :D
tuitamo

#8538 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by tuitamo »

Zadnji argument malograđanstva, dijaspora :lol:

Pa jel treba da se razvijeni po nama ravnaju a ne mi po njima?
tuitamo

#8539 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by tuitamo »

sime_cipol wrote: 21/07/2026 11:37 Bog te jebo, slab standard u BiH, a ima nekoliko hiljada Porschea, raznih modela. Mercedesa, BMW, Audija od 50k+ KM ima na pasja preskakala. Onih od 100k+ isto hiljade komada. Slab standard, valjda nisu mogli kupiti EV :lol:
Prije podnu su ti oni kriminalci debelog vrata a poslije podne primjer logične kupovine.
tuitamo

#8540 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by tuitamo »

Za 15 god na našim cestama kao nama vozala
Električni automobili (EV) prvi su put nadmašili sve ostale vrste pogona po prodaji u Njemačkoj, a tržišni udio premašuje 20%
ReymondReddington

#8541 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

tuitamo wrote: 21/07/2026 10:46 Nećeš je kupiti ti kao ni 99% stanovništva BiH.
Rezervisana je za službena vozila i za manje od 1% stanovništva. Zbog standarda.
Zbog standarda ljudi u BiH ne kupuju od 50,60 a niti od 70.

Norvežani kupuju. Zato je procenat kupnje električnih vozila u ukupnom broju auta 95,9% svih novih automobila.

U Njemačkoj je naašen broj sus prodaje. Prije svega zbog porasta cijene goriva.

U BiH ljudi ne razmišljaju ekonomično jer za to nemaju predispoziciju. Zapad je izbacio dizele a kod nas se i dalje najvise kupuju i voze. Zašto?
Zbog mentaliteta poput tvoga. Površno i malograđanski.
U Bosni ima dosta ljudi koji mogu kupiti novo auto za 50-60k.

Ali opet nisi mi objasnio zasto bi neko kupio elektricni Peugeot 308 koji u Bosni po cjenovniku za istu opremu kosta 70k maraka naspram dizela ili benzinca koji su oko 50k. 20k razlike za sta?

Ista oprema sve isto osim motora.

Zasto kosta 20k vise? I kad ce se dovesti da kosta isto?
rocco_siffredi

#8542 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by rocco_siffredi »

Kako je ova naša dijaspora uspješna i pametna, ja ne znam kako nisu ovdje uspjeli i napravili pare, nego su morali otici gore da rade za 2000 €.
Čim pređu granicu to pametuje ko Hegel. Valjda gore ne mogu jer ih niko ne zarezuje ni za suhu šljivu, kući ne smiju od žene, pa hajmo na Klix forum. Ko da ih je isti kurac pravio.
tuitamo

#8543 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by tuitamo »

rocco_siffredi wrote: 21/07/2026 12:30 Kako je ova naša dijaspora uspješna i pametna, ja ne znam kako nisu ovdje uspjeli i napravili pare, nego su morali otici gore da rade za 2000 €.
Čim pređu granicu to pametuje ko Hegel. Valjda gore ne mogu jer ih niko ne zarezuje ni za suhu šljivu, kući ne smiju od žene, pa hajmo na Klix forum. Ko da ih je isti kurac pravio.
Liječiš frustracija uspješnom dijasporom na pogrešnom mjestu. Boli te dijaspora zar ne?

To radi na besposličarskoj kafi u mahali. Ovo je tema EV.
sime_cipol

#8544 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by sime_cipol »

tuitamo wrote: 21/07/2026 12:26
sime_cipol wrote: 21/07/2026 11:37 Bog te jebo, slab standard u BiH, a ima nekoliko hiljada Porschea, raznih modela. Mercedesa, BMW, Audija od 50k+ KM ima na pasja preskakala. Onih od 100k+ isto hiljade komada. Slab standard, valjda nisu mogli kupiti EV :lol:
Prije podnu su ti oni kriminalci debelog vrata a poslije podne primjer logične kupovine.
Opet nisi odgovorio na pitanje. Jesu li imali pare da kupe EV? I ako jesu, zasto ga nisu kupili?
rocco_siffredi

#8545 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by rocco_siffredi »

tuitamo wrote: 21/07/2026 12:33
rocco_siffredi wrote: 21/07/2026 12:30 Kako je ova naša dijaspora uspješna i pametna, ja ne znam kako nisu ovdje uspjeli i napravili pare, nego su morali otici gore da rade za 2000 €.
Liječiš frustracija uspješnom dijasporom na pogrešnom mjestu. Boli te dijaspora zar ne?

To radi na besposličarskoj kafi u mahali. Ovo je tema EV.
Kupio si EV? Vau, mali korak za covjeka, ali veliki uspjeh za dijasporu.
tuitamo

#8546 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by tuitamo »

sime_cipol wrote: 21/07/2026 12:35
tuitamo wrote: 21/07/2026 12:26
Opet nisi odgovorio na pitanje. Jesu li imali pare da kupe EV? I ako jesu, zasto ga nisu kupili?
Pitaj njih. Ja znam gospodu koja je kupila EV i u diskusiji dođemo do zaključka da je za malograđanstvo potrebno vrijeme da prihvati novu tehnologiju i stekne uslove za istu.
sime_cipol

#8547 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by sime_cipol »

Tako je, malogradjanstina je voziti Porsche, Mercedes, BMW, Audi... :D
Dok vidimo po tvom nastupu ovdje kakva gospoda vozi EV :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8548 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by _BataZiv_0809 »

Tema ce pod kljuc a karte za tuzlanski kanton se isprintaju za cas, nastavite li. Tema domaci vs dijaspora ima i vise nego dovoljno, te diskusiju na civilizacijskom nivou mozete tamo migrirati
preludezalude

#8549 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by preludezalude »

Didier wrote: 21/07/2026 12:11

Pa nisi bukvalno, ali evo na temi vas nekolicina i dalje raspravlja, a ne želite voziti EV.

Kad neko objasni zašto ste tu, onda možda i možemo nastaviti, ovako stvarno izgleda čudno.

Ja ne idem na temu o baletu jer me ne interesuje, i nećeš naći moje postove tamo.
I ev je auto i imam pravo da raspravljam. Tebi ako ne godi necije drugacije misljenje mozda je ipak bolje da odes na temu baleta. Manje ces biti frustriran. Naravno da ne zelim prvo dati dooobre pare za auto pa onda voziti auto za koje nemam dostupno gorivo na svakom koraku i da ga natocim na brzinu. I nisam rekao da je auto sranje ali je zato infrastruktura totalno sranje i onda komplet situacija je ispada sranje. Kada podrska bude kao u Njemackoj da imas brzi punjac na svakom koraku mozda od tog auta i bude nesto.
Naravno da imaš pravo, ali je vrlo čudno doći i pljuvati po nečemu što te šatro ne zanima.

Meni je to ravno nekoj dijagnozi, kao što rekoh, da ja idem raspravljati o baletu, a nemam pojma o tome.

I ne znam gdje si zaključio da sam frustriran, meni više izgleda frustrirano dolaziti na temu koja te navodno ne zanima.

Sve te argumente smo već čuli na ovoj temi, raspravili smo ih i rastavili na proste faktore. Vidim da ovdje ljudi i dalje pričaju kako je EV samo za grada, a ja sam evo u zadnja tri mjeseca EV-om otišao na Krf, u Prištinu, Beograd, Pečuj, Ulcinj i Maribor. Nigdje nisam ostao na cesti, nigdje nisam nerazumno čekao da se auto napuni, i samo sam morao malo bolje to planirati.

Ali to je okej da vi to ne želite, vi prelazite hiljadu kilometara bez pauze da pišate, i idete 160 km/h na autoputu u prosjeku, ne ugasite tempomat šest sati zaredom, nikad vam ne izleti kamion zbog kojeg zakočite i u tih šest sati pređete milju. Uz to vam auta troše pet litara goriva.

Sve to, al' u kurcu :D
Tema se zove Sve o EV. Ako ti ne odgovara prica onih koji ne vole ev, onih koji kritikuju, onih koji nalaze mane, onih koji kazu drugacije...trebas otvoriti novu temu Samo za zadovoljne korisnike EV.
tokio25

#8550 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by tokio25 »

preludezalude wrote: 19/07/2026 01:19 Ja nisam vozao EV i skroz sam protiv EV.

nepass1 wrote: 20/07/2026 21:52 Jutros poranim na remo. Da uzmem kafu ne radi brkic, ne radi bingo, ne radi petrol, odem na stup ep kad radi, ali ne radi aparat za kafu
Od kad to benzinske ne rade 24h?
konektovan wrote: 20/07/2026 22:12
nepass1 wrote: 20/07/2026 21:52 Jutros poranim na remo. Da uzmem kafu ne radi brkic, ne radi bingo, ne radi petrol, odem na stup ep kad radi, ali ne radi aparat za kafu
Od kad to benzinske ne rade 24h?
Od prosle godine
nivla wrote: 20/07/2026 22:20 kome prijaviti petrol na autoputu koji vise ne radi nego sto radi a jedina je pumpa na autoputu od zenice do sarajeva
mk ultra wrote: 21/07/2026 08:11 krenem ja tako jednom navecer u beljinu
i idem preko šekovića
krenuo iz sarajeva oko 8 recimo i kontam imam goriva, nasut ću u capardama ili zvorniku

obje te pumpe su radile do 19h
ona u sred bijeljine na izlazu prema rači, do 20h

jbg

nema ljudi
mislim da to sto zelis u svakom trenutku natociti ovo te pobija da si upravu
Post Reply