1/2 finala: Engleska - Argentina

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/2 finala prolazi:

Poll ended at 16/07/2026 11:44

Engleska
38
62%
Argentina
23
38%

Total votes: 61

Micah

#826 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Micah »

Gledati sraz Engleska-Argentina iz političke prizme je kao navijati u meču Baala i Molocha.

Najbolje to ne raditi i fokusirati se na fudbal.
sve_ovo_ja

#827 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by sve_ovo_ja »

vee-jay wrote: 16/07/2026 15:48

#justsayin (ili kako vec :D )
Strasno zaista, preporucujem kolijevci fudbala da se presalta na balet dok i tu ne budu nista mogli osvojiti.
Pogotovo kad istu scenu 7 puta prikaze na pocetku videa i onda random svakih 30 sekundi.
ultima_palabra

#828 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by ultima_palabra »

omar little wrote: 16/07/2026 15:03
BHF_Manijak wrote: 16/07/2026 10:38 Ja sam mozda apolitican i sve i fakat me kurac zaboli za tim prefiksima, sufiksima politickim, simpatijama i slicno, ali odakle se ba sad odjednom narativ pojavio to oko Argentine, Izraeala, kuraca, palaca?

Mislim ja kako rekoh juznjake generalno ne volim zbog odvratnog i prgavog mentaliteta, ali nema to veze s Izraelom, cionistima i tom pricom, odakle to zadnjih 10-15-20 dana, ne pratim iskreno?
na forumu je pocelo nakon argentina egipat kada je ta sizofrenija krenula. svi ovi sto sada glumataju balansiranost, umjerenost i da se je dosadno vise sa izraelom su proveli dane histerisuci i nazivajuci ljude lepezom imena. sebe su etiketirali samomislecim borcima za slobodu dok su servirali najjeftiniju internetsku propagandu. bas najgrdju propagandu sto bi krezub lik sa 4 osnovne prepoznao. sad kad se argentina popisala po englezima sad je odjednom "dosta vise sa tom pricom" "politici nije mjesto na sportskom forumu". i tako. :D
Nije to samo Izrael, nego je svim desnicarima na internetu Argentina simbol nacionalne kohezije, nema crnaca, mjesanaca i ostalih untermenscha. Cak stavise, takvima se otpjeva i prigodna muzicka numera, kao u slucaju Francuza, pardon Afrikanaca.

I tako :D
omar little

#829 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by omar little »

ultima_palabra wrote: 16/07/2026 16:57
omar little wrote: 16/07/2026 15:03
BHF_Manijak wrote: 16/07/2026 10:38 Ja sam mozda apolitican i sve i fakat me kurac zaboli za tim prefiksima, sufiksima politickim, simpatijama i slicno, ali odakle se ba sad odjednom narativ pojavio to oko Argentine, Izraeala, kuraca, palaca?

Mislim ja kako rekoh juznjake generalno ne volim zbog odvratnog i prgavog mentaliteta, ali nema to veze s Izraelom, cionistima i tom pricom, odakle to zadnjih 10-15-20 dana, ne pratim iskreno?
na forumu je pocelo nakon argentina egipat kada je ta sizofrenija krenula. svi ovi sto sada glumataju balansiranost, umjerenost i da se je dosadno vise sa izraelom su proveli dane histerisuci i nazivajuci ljude lepezom imena. sebe su etiketirali samomislecim borcima za slobodu dok su servirali najjeftiniju internetsku propagandu. bas najgrdju propagandu sto bi krezub lik sa 4 osnovne prepoznao. sad kad se argentina popisala po englezima sad je odjednom "dosta vise sa tom pricom" "politici nije mjesto na sportskom forumu". i tako. :D
Nije to samo Izrael, nego je svim desnicarima na internetu Argentina simbol nacionalne kohezije, nema crnaca, mjesanaca i ostalih untermenscha. Cak stavise, takvima se otpjeva i prigodna muzicka numera, kao u slucaju Francuza, pardon Afrikanaca.

I tako :D
awww <3 sad kad izjednacavanje sa izraelom i bibijem nije uspjelo, sada se ide na desnicarski internet. secer. normalni, naravno.
ultima_palabra

#830 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by ultima_palabra »

A oprosti, sjetih se da se u kultu ne smije kriticki razmisljati. Nece se ponoviti.
Groot

#831 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Groot »

Nekim cudom je problem samo Argentina (naravno jasno da je zbog Messi vs Ronaldo) a nije ostatk Juzne Amerike, oni se spomenu onako da se prosiri recenica.
Point.

#832 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Point. »

Joj Bellinghama klošara, fol on se nagovorio ko dijete kakvo Messiju. Sad mi je još više godra što su ih gaučosi natamburali.
Osmi Socrates

#833 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Osmi Socrates »

Ne znam za druge, ali bla bla bla truć...

Ja sam pisao o takozvanom peace touru Messija, koje ni sami Palestinci nisu priznali za peace tour nego je bila izraelska propaganda. I kad je predsjednik palestinskog fudbalskog saveza pozvao palestinsku djecu da pale Messijeve dresove zbog tog takozvanog peace toura, FIFA ga je banovala iz fudbala na godinu dana. Ovo su lako provjerljive činjenice.

Dakle, to je što se tiče Izraela.

Što se tiče rasizma, argentinski fudbaleri, ponavljam, fudbaleri, koji i danas igraju u toj reprezentaciji, su pjevali rasističke pjesme protiv francuskih igrača. Na prošlom SP, na Olimpijadi, na Copa America. To su radili i argentinski navijači na pomenutim takmičenjima. I to su lako provjerljive činjenice. Enzo Fernandes je zbog toga morao dati javno izvinjenje kada se vratio igrati u Englesku. I dati neku sumu u humanitarne svrhe, protiv rasizma. Sa suigračima u Chelsiju je imao problema zbog toga.

Sad, jasno je da nekima od vas ovdje ne smeta ni rasizam, ni uopšte ni u fudbalu. And that's OK. :lol:

Argentinski fudbalski savez i Messi kao kapiten se nikad nisu oglasili oko ovih rasističkih pjesama.

Ovo su činjenice. A ne neka jebena propaganda protiv argentinske reprezentacije.
ultima_palabra

#834 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by ultima_palabra »

Groot wrote: 16/07/2026 17:15 Nekim cudom je problem samo Argentina (naravno jasno da je zbog Messi vs Ronaldo) a nije ostatk Juzne Amerike, oni se spomenu onako da se prosiri recenica.
Ma kakav vise Ronaldo, nebitan faktor skroz. Ima ljudi koji ne gledaju fudbal kroz idolatrijske naocale.

Pa naravno da ce biti Argentina koja ima nekog uspjeha i cije se utakmice gledaju (nije sva Juzna Amerika, Brazil i Kolumbija nisu). Sta trebamo pricati o Urugvaju i Paragvaju?
Crvena Tifoza

#835 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Crvena Tifoza »

Duše drage, bore se protiv rasizma. Siguran sam da vam je to jako važno u svakodnevnici. :-)

A sve i jedan bi bile glavne rasiste da vam se u mahalu doseli crnačka porodica. Ne treba čak ni crnačka, nek budu cigani.
Osmi Socrates

#836 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Osmi Socrates »

Tebi je eto u tvojoj bijednoj svakodnevnici jako važno što Messi igra dobar fudbal. :lol:
vee-jay

#837 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by vee-jay »

citajuci ove komentare

sve mi je nevaznije ko ce pobijediti u finalu

sve dok Argentici sa terena izadju prebijenih ruku i nogu :D
Groot

#838 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Groot »

ultima_palabra wrote: 16/07/2026 17:24
Groot wrote: 16/07/2026 17:15 Nekim cudom je problem samo Argentina (naravno jasno da je zbog Messi vs Ronaldo) a nije ostatk Juzne Amerike, oni se spomenu onako da se prosiri recenica.
Ma kakav vise Ronaldo, nebitan faktor skroz. Ima ljudi koji ne gledaju fudbal kroz idolatrijske naocale.

Pa naravno da ce biti Argentina koja ima nekog uspjeha i cije se utakmice gledaju (nije sva Juzna Amerika, Brazil i Kolumbija nisu). Sta trebamo pricati o Urugvaju i Paragvaju?
Znaci Argentina je desnicarima neki simbol a Uruguay i Paraguay nisu? Desnicari samo prate nogomet i to samo ove koji igraju finala SP-a pa im je Argentina simbol?
ultima_palabra

#839 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by ultima_palabra »

Groot wrote: 16/07/2026 17:35

Znaci Argentina je desnicarima neki simbol a Uruguay i Paraguay nisu? Desnicari samo prate nogomet i to samo ove koji igraju finala SP-a pa im je Argentina simbol?
Da.
Osmi Socrates

#840 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Osmi Socrates »

U globaliziranom svijetu, svakako da je važno što Milei i Trump ližu guzice jedan drugom. Dobro, malo više Milei Trumpu nego obrnuto. :lol:

Ne znam gdje vi živite u zadnjih deceniju or so. U nekom podrumu? :lol:
omar little

#841 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by omar little »

ultima_palabra wrote: 16/07/2026 17:11 A oprosti, sjetih se da se u kultu ne smije kriticki razmisljati. Nece se ponoviti.
joj, joj. kad kacis tvitove bibija kao neki dokaz i etiketiras sve redom rasistima zato sto navijaju za fudbalsku ekipu na svjetskom, to kriticko razmisljanje? ti jedini imas mozak i koristis ga? kako da ne.
Groot

#842 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Groot »

ultima_palabra wrote: 16/07/2026 17:37

Da.
Image
ultima_palabra

#843 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by ultima_palabra »

Pa sta ce, rasnu superiornost dokazivati preko nekoga ko ne moze proci grupnu fazu?

Gori sam ja sto se s djecom raspravljam.
ultima_palabra

#844 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by ultima_palabra »

omar little wrote: 16/07/2026 17:40
ultima_palabra wrote: 16/07/2026 17:11 A oprosti, sjetih se da se u kultu ne smije kriticki razmisljati. Nece se ponoviti.
joj, joj. kad kacis tvitove bibija kao neki dokaz i etiketiras sve redom rasistima zato sto navijaju za fudbalsku ekipu na svjetskom, to kriticko razmisljanje? ti jedini imas mozak i koristis ga? kako da ne.
Nisam nikad rekao da su svi redom rasisti, vecina su kultisti :D Bar ovdje kod nas.
omar little

#845 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by omar little »

ultima_palabra wrote: 16/07/2026 18:11
omar little wrote: 16/07/2026 17:40
Nisam nikad rekao da su svi redom rasisti, vecina su kultisti :D Bar ovdje kod nas.
aha. dosli smo od bibijeve podrske preko argentinaca fasista i rasista i istih takvih sto ih podrzavaju do vecinom kultista ovdje kod nas. od jedne generalizacije do druge. jer tako se kriticki razmislja. jasno.
jeza u ledja

#846 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by jeza u ledja »

Osmi Socrates wrote: 16/07/2026 17:37 U globaliziranom svijetu, svakako da je važno što Milei i Trump ližu guzice jedan drugom. Dobro, malo više Milei Trumpu nego obrnuto. :lol:

Ne znam gdje vi živite u zadnjih deceniju or so. U nekom podrumu? :lol:
Zivimo na twitteru i ostalim drustvenim mrezama. Zar nisi znao? :oops:
Osmi Socrates wrote: 16/07/2026 17:19 Ne znam za druge, ali bla bla bla truć...

Ja sam pisao o takozvanom peace touru Messija, koje ni sami Palestinci nisu priznali za peace tour nego je bila izraelska propaganda. I kad je predsjednik palestinskog fudbalskog saveza pozvao palestinsku djecu da pale Messijeve dresove zbog tog takozvanog peace toura, FIFA ga je banovala iz fudbala na godinu dana. Ovo su lako provjerljive činjenice.
De malo elaboriraj te lako provjerljive cinjenice. Neki link, nesto.

Ne o predsjedniku palestinskog fudbalskog saveza vec o Messiju. Kakav peace tour? Kada? S kim? Sta je radio, s kim se nalazio, sta je izjavljivao? Citao sam da mu je Mossad bio na vjencanju, tako nesto. Vau. :-) Daj linkove plz. Jer ovo sto ja citam o tome se ne podudara sa ovim sto citam na forumu. Vjerovatno mi hasbara blokira stranice. :D

Sto se tice argentinskih igraca nakon onog proslog prvenstva, sve znamo. Ne znam doduse da li se iko ijednom sjetio da nesto kaze protiv toga, a da nije primoran. Generalno je argentinski rasizam poznat u Latinskoj Americi, jasno i zbog cega. No realno te njihove pjesmice su mila majka za postove koje redovno citamo ovdje na forumu.
jeza u ledja

#847 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by jeza u ledja »

Kad smo kod Paragvaja, bila je neki dan izjava neke njihove politicarke tipa Mbappe je samo placeni Kamerunac, tako nesto. :-)
Izbila cijela afera oko toga i prijeceno tuzbama.
Jack Be Nimble

#848 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Jack Be Nimble »

Kmecanje Engleza je fino gledati/slusati. Bolje od same utakmice.
dale cooper

#849 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by dale cooper »

Eh da je Baka Slišković bio gdje blizu pa da kaže Tuchelu da stavi flaster na Mesija. :mrgreen: :lol: Gledam maloprije isječak sa nekog podcasta
sa Gary Nevillom i Roy Keanom i Neville pametuje kako su jedan ili dvojica morali stojati stalno blizu Mesija i zatvarati ga, kaže mu Roy
pa jel ti misliš da se za 20 godina to niko nije sjetio uraditi. :lol: To me i podsjeti na Baku i njegove flastere. :D
LSD

#850 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by LSD »

Herr Flick wrote: 16/07/2026 09:35 OvajTuchelov disasterclass treba da se izucava na buducim fifinim i uefinim seminarima za buduce trenere kako ne postaviti igru kad imas jedan gol prednosti i kako imati vise od 12% posjeda kad imas jedan gol prednosti.
:thumbup:
Locked