Ako ista unisti hrvatski turizam to ce biti guzve na plazama i cirkus sa zauzimanjem mjesta kao da si dobio smjestaj besplatno.nepass1 wrote: ↑12/07/2026 23:11Da, bas suh zrak, meni nije smetalo...i jbt 10 dana bili nigdje oblaka, ne razmisljas kakvo ce vrijeme biti.Ateista wrote: ↑12/07/2026 21:47Ne znam odakle to za vlagu, mene je bas prijatno iznenadilo sto nema vlage, jest vruce ali puno lakse podnijeti nego u turskoj gdje je bilo i vlazno i vruce, govorim o Hurgadi konkretno prije par godina.Haris033 wrote: ↑12/07/2026 21:43 Postujem svačiji ukus, ali pošto imam prijateljicu koja živi u Kairu i po njenom savjetu, Egipat zbog velikih vrućina i vlage treba zaibići od sredine maja do oktobra. U to vrijeme njihovi građani zbog velikih vrućina izlaze tek iza 22h.
Je l moguce da nekome ta klima prija?
Evo sad u 21.45h kod njih je temp. 31 st.C.![]()
Meni je ovo u hr fakat smor postalo sa apartmanom, zauzimanjem plaze, guzvom.
Bgm najradije ne bih ni isao, prosle godine sam bas ispizdio. U 9 ujutro zadnji dan se pokupio i nazad.
Prije tri g samo ih odvukao i odmah se vratio, nisam se ni okupao.
Sve vise raje koja je presla na Tursku ovo spominje kao glavni razlog - moras ustati u 7 da se takmicis sa dedama od 70 godina ko ce zauzeti mjesto u hladu. Bar hoteli da imaju neke svoje lezaljke koji dobijes u cijeni koju platis, ali jok, ne moze po zakonu.
Ja zato idem u 6 mjesecu kad jos uvijek nije guzva ali je rizik da li ce more biti dovoljno toplo. Ako me ista prebaci na Tursku to ce biti guzva a do tad mislim da mi se ne isplati preplatiti Tursku samo zato sto se mozes prejedati i izlezavati - nisam fan