pa ne smeta sve dok ne pretice
ako se presalta u lijevu mora ici brze pa neka se u desnoj ponovo vrati na 100 nikakav problem
zato sam i napisao sve dok je u desnoj nije problem
Moderators: _BataZiv_0809, anex
pa ne smeta sve dok ne pretice
A jebat ga kad su 10 kamera postavili do tarcina jebote
Clan 39. kaze drugacije.problemnatravunu wrote: ↑11/07/2026 07:20to sigurno ne vrijedi u gradu , na autocesti da ....tačnije na autocesti se u pravilu vozi desnom , a lijeva je za preticanjepreludezalude wrote: ↑11/07/2026 02:28Prilicno sam siguran da sam u pravu. Ako usporavas saobracaj u lijevoj traci duzan si da se sklonis u desnu. Propusti pa se vrati.
stavka 3 tog clana kaze drugacije od onoga sto ti govorispreludezalude wrote: ↑11/07/2026 13:26Clan 39. kaze drugacije.problemnatravunu wrote: ↑11/07/2026 07:20to sigurno ne vrijedi u gradu , na autocesti da ....tačnije na autocesti se u pravilu vozi desnom , a lijeva je za preticanjepreludezalude wrote: ↑11/07/2026 02:28
Prilicno sam siguran da sam u pravu. Ako usporavas saobracaj u lijevoj traci duzan si da se sklonis u desnu. Propusti pa se vrati.
Sta to kaze drugacije?tokio25 wrote: ↑11/07/2026 13:33stavka 3 tog clana kaze drugacije od onoga sto ti govorispreludezalude wrote: ↑11/07/2026 13:26Clan 39. kaze drugacije.problemnatravunu wrote: ↑11/07/2026 07:20
to sigurno ne vrijedi u gradu , na autocesti da ....tačnije na autocesti se u pravilu vozi desnom , a lijeva je za preticanje
da lijeva nije za preticanje kao na autocestipreludezalude wrote: ↑11/07/2026 13:34Sta to kaze drugacije?
Ne pricaj gluposti. Nisam to nigdje rekao. Citirat cu sam sebe sta sam rekao:
ja sam bukvalno citirao gore navedeno na sta si ti odgovorio da clan 39 kaze drugacijepreludezalude wrote: ↑11/07/2026 13:42Ne pricaj gluposti. Nisam to nigdje rekao. Citirat cu sam sebe sta sam rekao:
"I u gradu ako postoje dvije trake u jednom smjeru postoji ometanje u lijevon traci. Nema veze koliko je ogranicenje. Ne postoji obaveza voznje u desnoj traci, moze se voziti i u lijevoj ali ako je onaj ize tebe brzi onda ga ometas i duzan si da se prestrojis u desnu da on prodje."
Što je najgore, stalnim obaranjem brzine da se prođe kamera, pa onda ga vraćaj na neku optimalnu brzinu ponovo, ode više goriva.nepass1 wrote: ↑11/07/2026 12:56 A jebat ga kad su 10 kamera postavili do tarcina jebote
Sad 70 sad 130 pa 100 pa 110 pa opet 60. Postalo peglancija prava.
U hr izadjes na ap navijes 150-160 i do iskljucenja tako vozis.
Haj vi sto ste svaki dan na ap, ja vozim 2-3x godisnje. Moram podsjet ik imati gdje su kamere. I ono vozim ja uvjek 10+ ali dojadilo razmisljati. Kontam jednostavnije naviti na 110 i tako do naplatnih.
Ista situacija kod mene, bukvalno hoce da me preskoce na cesti. Auto koristim bas ono ako moram...Averus wrote: ↑17/07/2026 10:28 Kakvi kompleksaši voze auta, to je čudo jedno...
Nisam imao vozacke dva mjeseca, pa malo ženu ovještio i dao da vozi. Naravno okacili ono "P", da se zna.
Prošla dva mjeseca, opet ja vozim, ali nisam skinuo ono "P", da ne moramo stalno stavljati-skidati.
Da nisam doživio, ne bih ni znao koliko su ljudi (prije svega muškarci) iskompleksirani. Jel' on vidi ono "P", on se upire da me prođe po svaku cijenu.
Čovjek sinoć mal' nije ispao iz kružnog u Hrasnom u pokušaju da me prođe iako sam ja već bio na pravcu prema TSC-u prije nego što se on uopšte uključio u kružni tok. I naravno nije uspio jer je debil.
Do Dobrinje mi u gepeku vozio, bez obzira što ja sve vrijeme vozim 50-60km/h (koliko cesta i uslovi dozvole u datom momentu).
To je samo jedan primjer jer evo u tri dana 15 takvih situacija. Dok je žena vozila hajde k'o i shvatao sam jer ona vozi sporo, još je nesigurna. Ali ovi džiberi ja mislim da ja vozim 200km/h, on bi se upirao da vozi 220 samo da bi me prošao jer "DŽE ČE IBRO VOZIT IZA POČETNIKA"![]()