Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.
xoklix wrote: ↑10/07/2026 00:18
Meni je ova Francuska najbolja repka svih vremena i teško da će iko bolju imati. Svakoj ekipi koja se otvori protiv njih u utrpat će 4-5 komada. Samo ih Paragvaj stilom možeš dobiti i to više na sreću nego spretnošću.
Ne znam jesu li najbolja, ali broj top igraca koje stancaju je nevjerovatan. Nije to da se radi o skupini igraca koji su tu odredjeni period nego non stop nove face.
Jedino eto Mbappe.
Volio bih da mi nadju u ovim ekipama Brazila 1994-2002 i Njemacke 1982-1990 koliko je ostalo istih igraca?
Iz Brazila se jedino mogu sjetiti Cafu da je bio sve 3. U Njemačkoj mozda Matheus
Mateus se neslavno oprostio od repke na Euru 2000.
Aha sad vidim da je za Njemacku drugi period. Zanemarite.
Saian wrote: ↑09/07/2026 23:48
Ma ne moze ovima niko nista
Jeste simuliranje ali bezveze ovo postavljati, uživajte u fudbalu, Mbappe je majstor, nemojte pljuvati po njemu, sudije nisu roboti, mogu pogriješiti Bože moj
Logovan wrote: ↑10/07/2026 08:53
Jeste simuliranje ali bezveze ovo postavljati, uživajte u fudbalu, Mbappe je majstor, nemojte pljuvati po njemu, sudije nisu roboti, mogu pogriješiti Bože moj
Da hoće ovaka penal ko protiv Argentine svirati i da zbog toga ispadnu sa SP.
To je samo uslovno simuliranje. Jeste počeo padati unaprijed, ali i kontakt između njih dvojice je bio neizbježan bez obzira na to. Gdje je mogao Mbappe "otputovati" da je ostao na nogama? Nigdje.
Moguće je da je oboje istina. I da je on simulirao i da je ovo penal.
Logovan wrote: ↑10/07/2026 08:53
Ne kontam sta je simuliranje? Penal juce?
Pocne padati prije kontakta. Ili to ili da doceka konakt ko coek.
xoklix wrote: ↑10/07/2026 00:18
Meni je ova Francuska najbolja repka svih vremena i teško da će iko bolju imati. Svakoj ekipi koja se otvori protiv njih u utrpat će 4-5 komada. Samo ih Paragvaj stilom možeš dobiti i to više na sreću nego spretnošću.
Ne znam jesu li najbolja, ali broj top igraca koje stancaju je nevjerovatan. Nije to da se radi o skupini igraca koji su tu odredjeni period nego non stop nove face.
Jedino eto Mbappe.
Volio bih da mi nadju u ovim ekipama Brazila 1994-2002 i Njemacke 1982-1990 koliko je ostalo istih igraca?
94-02 znam 100% da su Cafu i Ronaldo, nisam siguran za Rivalda.
Cafu je bio na sva tri prvenstva, isto tako i Ronaldo,ali nije ulazio u igru 1994. Rivaldo je bio na 2 prvenstva 1998 i 2002. Bebeto, Dunga i Tafarel su bili na dva prvenstva 1994 i 1998. Brazil je u tom periodu imao fantastičnu selekciju igrača i ono još bitnije fantastičnu smjenu generacija. Oprosti se jedan, dođe drugi jednako dobar ili još bolji. Koliko je u to vrijeme Brazil bio jak kad jedan Mario Jardel, pa i jedan Elber nisu imali mjesta u reprezentaciji, a oba su bili prve violine napada Porta i Bayerna i bili su u top formi.
Ono nije bio penal, lopta prosla, defanzivac je vec nogom bio prema lopti i mbappe namjerno zapinje po njegovoj nozi... jedino sto se moze gledati ko penal je da je napadac bio u prodoru s loptom i ovaj nije ga smio onako presjeci... odluka sudija je takva i penal. U fuzbalu sada vidimo da je sve moguce. Cak i ponistenje gola poput onog s egiptom protiv argentine. Uglavnom favorizuju se "veliki" a ostecuju "mali". Kako god franci su bolja repka i tu je bez pogovora, igraju totalni fuzbal i to je to. Niko im trenutno ne moze prismrditi, imaju ubitacan vezni red i napad a odbrana je beton betona. Odavno nisam vidio ovakvu dominaciju jedne repke, svojevremeno od brazila, njemacke, spanije. Maroko nije nista pokazao osim bunker igre i jalovih napada, na sredini ih franci pregazili. Faraoni su bili dosta bolji al usporedjujuci igru francuza i argetinaca, franci su za dva koplja bolji.
Mbappe je prije kontakta dirnuo loptu i to je onemogućilo odbrambenog igrača da dirne loptu. Uopšte nema sumnje da odbrambeni igrač nema šanse da dirne loptu. Prošla. Mbappe, prirodno, ide u smjeru u kojem je njegov dodir skrenuo loptu.
Do kontakta je moralo doći. Ako odbrambeni igrač nema šanse da dirne loptu, a do kontakta dolazi, to je čisti penal.
Taj dodir lopte Mbappea je presudio da je to penal.
Ma kako god, opet bi ih franci pregazili, ako su od argentine bolji za dva koplja onda su od maroka za deset. Mislim ako ovako nastave, niko ih ne moze zaustaviti do dizanja pehara, jedino moja amidzica sa sihrama al to se masno placa uz proviziju i bonus.
pa kad nisu velesila kao USA da bombarduju Iran kad izgube, moraju ovako sirotinjski rucno se lemati
samo me brine jesu li ljudi ozbiljni kad ovako besmislen komentar ostave ili su ironicni ?
od svega pomalo
ne opravdam ja to ponasanje, daleko od toga, a onda se sjetim da su se kolonizatori ponasali puno gore, pa nekako izgubim osjecaj empatije, jbg
iskreno, ne dotice me dok nije kod nas
Čist penal, normalno da će se prostrijeti, pa većina to radi, iskoristio da prvi dođe do lopte, malo teatra iako je kontakt bio mlak. Prvi do lopte, gurnuo je naprijed i minimalan kontakt. Isto recimo Salahu nisu svirali koji se malo lošije bacio.