Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

drug_profi

#63051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

muha_sa wrote: 04/07/2026 21:28 Tko ili ko je predstavnik Bošnjaka :?

Bog me ubio ako znam--zato pitam :D
Pa Reis... :mrgreen:
Jerbo su Bošnjaci vazda muslimani. Nemore bit ćafir ili vlah...
Danguba

#63052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Facility wrote: 04/07/2026 20:08 Da, da, mi trebamo biti Bošnjaci po mjeri Dodika, kako nam ne bi neko podviknuo, dobro je rekao Dodik.

Dodik sere i piša po državi a mi bi dali autogol jer smo ispratili dokazanog prijatelja sa ovog svijeta.
Upravo tako.

Dodik otvoreno saradjuje i ljubi se sa agresorom na Europsku zemlju, srao je po svakoj americkoj administraciji...a mi moramo biti misevi prema nasim prijateljima.
Ubili su ga teroristi i agresori na Iran bez ikakvog povoda.

Iran nam je bio vise od prijatelja. Kada se lomilo hoce li biti BiH ili ce ostati samo ono malo sto je kontrolisala ARBiH, pojavljuje se iransko oruzje koje pravi neku ravnotezu.
Ostalo se zna.
Facility

#63053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Facility »

muha_sa wrote: 04/07/2026 21:32
Facility wrote: 04/07/2026 21:31

Pa nemamo ga, to je to.
Treba nam :?
Da nam je trebao, imali bi ga, šta ti kažeš?
Facility

#63054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Facility »

drug_profi wrote: 04/07/2026 21:29
Facility wrote: 04/07/2026 20:22 OK, svako ima pravo da se izjašnjava kako hoće, pa i ti se možeš izjašnjavati kao marsovac.

Kako bi Bošnjaci dali autogol, kada je predstavnik iz Srbije otišao na ispraćaj Hameinija?
Oooooo bože i ti imaš pravo glasa..... jebem ti demokratiju ...
Fakat, jebem ti demokratiju u kojoj čovjek koji izjednačava kera i čovjeka ima pravo glasa.
video

#63055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by video »

Naravno clon
Priglavke

#63056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Priglavke »

drug_profi wrote: 04/07/2026 21:36

Pa Reis... :mrgreen:
Jerbo su Bošnjaci vazda muslimani. Nemore bit ćafir ili vlah...
Nije nego brko sa Bosfora.... Bakirov gazda
Danguba

#63057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Bravo majstore! :kiss:

Svako ima svoje predstavnike samo Bosnjaci ne znaju ko ih predstavlja.

Sada ce nam mnogi reci kako smo nacionalisti. :lol:
Facility

#63058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Facility »

GandalfSivi wrote: 04/07/2026 21:27
Facility wrote: 04/07/2026 21:25
Chmoljo wrote: 04/07/2026 20:50

Mislis isto kao tvoji istomisljenici gore?

Ko je htio, trebao je otici. Sema, bakir, zeljko. Umjesto sto seru drugima, neka izvole.

Cist dokaz da je rijec o obicnoj predizbornoj ublehi.

Trenutni predstavnik Bošnjaka, ako ga imamo, trebao je otići na ispraćaj.

Svi ostali, koji bi otišli, predstavljali bi lično sebe, i to se tek može pogrešno tumačiti.

Da je Bakir u presjedništvu možda jednako ne bi imao petlju tamo pojaviti se ali to ne mijenja činjenicu da je trebalo otići, već samo potvrđuje da smo kukavice.
Kada ti se politicka mudrost i dugorocna strategija svedu na “ko je picka jarane”…
Ono kada ti se ljubav prema domovini i dugoročna podrška iste svede na život u Americi.
drug_profi

#63059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Facility wrote: 04/07/2026 21:42
Facility wrote: 04/07/2026 20:22 OK, svako ima pravo da se izjašnjava kako hoće, pa i ti se možeš izjašnjavati kao marsovac.

Kako bi Bošnjaci dali autogol, kada je predstavnik iz Srbije otišao na ispraćaj Hameinija?
Fakat, jebem ti demokratiju u kojoj čovjek koji izjednačava kera i čovjeka ima pravo glasa.
Ah gospon vi ste neki klon.
Da ti čiko nešto kaže: ljudi su stoka, a psi su gospoda... Što se više družiš sa psima to su ti ljudi odvratniji.
Pas nikad nije licemjeran niti će te izdati po cijenu svog života.

Ali to nikakve veze nema sa tvojom analizom gdje pozicije Srbije i BiH stavljas u znak jednakosti.
Jednostavno moras biti glup da to radis, ili radis namjerno u korist neprijatelja BiH.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#63060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Facility wrote: 04/07/2026 21:25
Chmoljo wrote: 04/07/2026 20:50
Facility wrote: 04/07/2026 20:28 Zaista ne moraš na takav način dokazivati poentu.
Mislis isto kao tvoji istomisljenici gore?

Ko je htio, trebao je otici. Sema, bakir, zeljko. Umjesto sto seru drugima, neka izvole.

Cist dokaz da je rijec o obicnoj predizbornoj ublehi.

Trenutni predstavnik Bošnjaka, ako ga imamo, trebao je otići na ispraćaj.

Svi ostali, koji bi otišli, predstavljali bi lično sebe, i to se tek može pogrešno tumačiti.

Da je Bakir u presjedništvu možda jednako ne bi imao petlju tamo pojaviti se ali to ne mijenja činjenicu da je trebalo otići, već samo potvrđuje da smo kukavice.
Aha, znaci sad smo u filmu HDZa gdje clanovi predsjednistva predstavljaju narode. Mescini da si preskocio lekciju kada se na politickoj akademiji ucio ustav.

Mislim, jasno je kako razmisljaju zeleni kmeri: kad je bilo ko mimo njih u vlasti, nije legitimna bosnjacka volja.
vee-jay

#63061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

dobro je ljudi
dijete je u pitanju :D
drug_profi

#63062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Treba mu čvoku opaliti da mu se zamanta i da šuti dok ne nauči nešto.
GandalfSivi

#63063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

Facility wrote: 04/07/2026 21:45
GandalfSivi wrote: 04/07/2026 21:27
Kada ti se politicka mudrost i dugorocna strategija svedu na “ko je picka jarane”…
Ono kada ti se ljubav prema domovini i dugoročna podrška iste svede na život u Americi.
Ono kada ti se argument na forumu svede na “vidi ti glave”. Svaka ti je zlata vrijedna…
Facility

#63064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Facility »

drug_profi wrote: 04/07/2026 21:45
Facility wrote: 04/07/2026 21:42

Ah gospon vi ste neki klon.
Da ti čiko nešto kaže: ljudi su stoka, a psi su gospoda... Što se više družiš sa psima to su ti ljudi odvratniji.
Pas nikad nije licemjeran niti će te izdati po cijenu svog života.

Ali to nikakve veze nema sa tvojom analizom gdje pozicije Srbije i BiH stavljas u znak jednakosti.
Jednostavno moras biti glup da to radis, ili radis namjerno u korist neprijatelja BiH.
Pa to ti kažem, ti kao takav ne možeš glasati i odlučivati o životu vrste koja ti je odvratna.

Ali slažem se da to nema nikakve veze sa tim da si mogao da napadneš moj stav a ne mene.
drug_profi

#63065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Facility wrote: 04/07/2026 21:56 Pa to ti kažem, ti kao takav ne možeš glasati i odlučivati o životu vrste koja ti je odvratna.
Mogu jer pripadam toj vrsti, podliježem zakonima te vrste, odlučujem o zakonima te vrste, štite me zakoni te vrste, i koristim intelektualne kapacitete kao i iskustvo te vrste da ti mogu reći da si glup.
Ili zlonamjeran.
tramvajtrojka

#63066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

drug_profi wrote: 04/07/2026 21:59
Facility wrote: 04/07/2026 21:56 Pa to ti kažem, ti kao takav ne možeš glasati i odlučivati o životu vrste koja ti je odvratna.
Mogu jer pripadam toj vrsti, podliježem zakonima te vrste, odlučujem o zakonima te vrste, štite me zakoni te vrste, i koristim intelektualne kapacitete kao i iskustvo te vrste da ti mogu reći da si glup.
Ili zlonamjeran.
Al meni nisi jasan kako te uvijek jedan te isti povratnik iznervira :roll: :roll: , pa ce ponovno doci sa nkvim nickom za tri mjeseca :run:
drug_profi

#63067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

tramvajtrojka wrote: 04/07/2026 22:49
drug_profi wrote: 04/07/2026 21:59
Ili zlonamjeran.
Al meni nisi jasan kako te uvijek jedan te isti povratnik iznervira :roll: :roll: , pa ce ponovno doci sa nkvim nickom za tri mjeseca :run:
Nije me zglave iznerviro. Zabavan mi je.
Rejhana

#63068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rejhana »

Trovanje građana i zagađivanje prirode od strane nesposobnih vlasti se nastavlja. Treba li napomenuti da su Autoceste pod kontrolom trojkinih koalicionih partnera tj. legitimnog Covica. Zazidati u cijevima i nalogodavce i nesoosobnu vlast koja svjesno truje i rijeke i jezera.

Agencija o cijevima kod Mostara: Investitor su JP Autoceste, a cijevi služe za otpadne vode

Cijevi velikog promjera u koritu rijeke Bunice izazvale zabrinutost mještana, od institucija zatraženi hitni odgovori
Nakon što su u medijima objavljene fotografije i prijave građana koje se odnose na postavljanje cijevi velikog promjera u neposrednoj blizini korita rijeke Bunice, zatraženo je očitovanje Agencije za vodno područje Jadranskog mora Mostar.

Građani su izrazili zabrinutost zbog mogućeg ispuštanja oborinskih, procjednih, tehničkih ili drugih voda u rijeku Bunicu, na području koje povezuju s radovima na autocesti, odnosno dionici Kvanj – Buna.

Iz Agencije za vodno područje Jadranskog mora Mostar za Hercegovina.info navode kako je još 19. decembra 2023. godine izdana prethodna vodna saglasnost za izradu projektne dokumentacije za izgradnju autoceste na koridoru Vc, dionica Mostar sjever – Mostar jug.

Tom saglasnošću, kako navode, utvrđeni su uslovi koje mora ispuniti dokumentacija za izgradnju predmetne saobraćajnice, a prethodna vodna saglasnost prethodila je izdavanju urbanističke saglasnosti.

Agencija je navela i kako su rješenjem od 3. oktobra 2025. godine, za dionicu tunel Kvanj 285+326 – 288+063, obrađene incidentne tunelske vode. Na izlazu iz tunela, prema tom rješenju, predviđeni su separator i cisterna zapremine 50 kubičnih metara.

Za dionicu tunel Kvanj – Buna vodna saglasnost izdana je 1. aprila 2026. godine, i to za izrađenu projektnu dokumentaciju. Iz Agencije navode da je tom dokumentacijom predviđena izgradnja zatvorenog sistema pročišćavanja oborinskih voda.

Prema tom rješenju, nakon tretmana pročišćena voda ispušta se u više upojnih bunara.

„Tehnička rješenja koja se odnose na pitanje odvođenja oborinskih onečišćenih voda s objekta autoceste obuhvaćena su izrađenom i revidiranom tehničkom dokumentacijom”, naveli su iz Agencije za vodno područje Jadranskog mora Mostar u odgovoru.

Na pitanje je li Agencija izvršila nadzor na terenu ili planira izlazak na lokaciju nakon prijava građana, odgovorili su kako nemaju zakonske ovlasti za nadzor nad izvođenjem radova.

„U pogledu nadzora na terenu ova agencija nema zakonskog ovlaštenja vršiti bilo kakav nadzor nad izvođenjem predmetnih radova, s obzirom na to da je pitanje nadzora nad izvođenjem radova u domenu oblasti prostornog planiranja i gradnje”, naveli su.

Dodaju kako je vodna saglasnost samo jedan od više dokumenata koji se, prema posebnim zakonima, moraju pribaviti radi ishođenja odobrenja za gradnju.

Prema propisima iz oblasti gradnje, investitor, u ovom slučaju JP Autoceste Federacije BiH d.d. Sarajevo, obavezan je imenovati nadzor koji prati izvode li se radovi u skladu s odobrenom projektnom dokumentacijom.

Iz Agencije su također naveli kako nisu zaprimili prijave građana u vezi s ovim slučajem.

„Ova agencija nije zaprimila nikakvu prijavu građana po ovom pitanju”, odgovorili su iz Agencije za vodno područje Jadranskog mora Mostar.

Odgovor Agencije ne sadrži izravno očitovanje o konkretnim cijevima s fotografija koje su građani objavili, nego se poziva na ranije izdane vodne akte i projektnu dokumentaciju za dionice autoceste na području Kvanj – Buna.

(Mostar Danas)

https://mostardanas.ba/agencija-o-cijev ... n2aNZSxixg

Danguba

#63069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Razlika izmedju jednog i drugog javasluka je sto su oni stari zavrsili u zatvoru a ovi ne niti se provode akcije u tom smijeru.
Post Reply