Nekad smo imali muškarčine
O državo na šta si spala ...
Jarane, posao je posao. Ako ga ne mozes raditi, onda uzmi slobodno. Trece nema!Ateista wrote: ↑01/07/2026 12:57 Mozda neko znatno mladji to moze, ali neko u godinama ce tesko tek tako biti budan do 4 i onda ujutru na posao, i jos da bude funkcionalan. Bolje je dati slobodan dan ili skratiti radno vrijeme, nego da se spava na poslu, a vecina koji dodju ce spavati, nema tu nekog posla.
Zavisi od posla, ne moze svaki posao da stane, jasno je da neki moraju raditi, ali ko ne mora bas je dobar fazon da poslodavac da slobodan dan.peca777 wrote: ↑01/07/2026 13:02Jarane, posao je posao. Ako ga ne mozes raditi, onda uzmi slobodno. Trece nema!Ateista wrote: ↑01/07/2026 12:57 Mozda neko znatno mladji to moze, ali neko u godinama ce tesko tek tako biti budan do 4 i onda ujutru na posao, i jos da bude funkcionalan. Bolje je dati slobodan dan ili skratiti radno vrijeme, nego da se spava na poslu, a vecina koji dodju ce spavati, nema tu nekog posla.
Sutra JA MORAM IMATI PAPIR i dostaviti ga. Nema opravdanja i sta, nekome se nadiglo da bude slobodan dan, radi cega?
Sto jest jest, a vala i zemskinje su malo vise oko sporeta i djece visile nego hvatale zjale po komsiluku i mahalisale.Chloe wrote: ↑01/07/2026 12:59 https://www.klix.ba/vijesti/bih/opcina- ... /260701078
Nekad smo imali muškarčinegladni, žedni, promrzli, po cijelu noć nisu spavali, sabahile branili i svoje i naše živote, ili vraćali okupirane "čuke", a danas hmmmm, ne znam kako zvati ove koji ne mogu sutra na posao ili im treba odgoda početka radnog vremena jer repka ima tekmu u 2 h iza ponoći.
O državo na šta si spala ...![]()
To ce biti vrhunac "patrotizma". Ekstaza.DonieBrasco wrote: ↑01/07/2026 16:15 Samo jos da iz buđeta sebe i svoje prehljebe, glasace, javni sektor pocaste radi uspjeha reprezenacije.
Sitnošićarsko šibicarstvo...Chloe wrote: ↑01/07/2026 12:59 https://www.klix.ba/vijesti/bih/opcina- ... /260701078
Nekad smo imali muškarčinegladni, žedni, promrzli, po cijelu noć nisu spavali, sabahile branili i svoje i naše živote, ili vraćali okupirane "čuke", a danas hmmmm, ne znam kako zvati ove koji ne mogu sutra na posao ili im treba odgoda početka radnog vremena jer repka ima tekmu u 2 h iza ponoći.
O državo na šta si spala ...![]()
Samo tuziti ako se desi sud u Banja Luci donio presudu nedavno.elcaliente wrote: ↑01/07/2026 21:44 De vi i Sarajeva recite jel i vas u Istocnom Sarajevu disciplinuju zastitari i policija ako imate gdje ljiljane okacene kao ove tesnjake sto po Doboju pljuskaju na dnevnoj bazi kada idu u kupovinu tamo?
Naravno al nije to ni isplatno ni atraktivno jer godinama traje a niti sta mjenja, oni i dalje disciplinuju.DonieBrasco wrote: ↑01/07/2026 21:50Samo tuziti ako se desi sud u Banja Luci donio presudu nedavno.elcaliente wrote: ↑01/07/2026 21:44 De vi i Sarajeva recite jel i vas u Istocnom Sarajevu disciplinuju zastitari i policija ako imate gdje ljiljane okacene kao ove tesnjake sto po Doboju pljuskaju na dnevnoj bazi kada idu u kupovinu tamo?
Pa trebala ju je sama pocijepati ako tamo ide u kupovinu.elcaliente wrote: ↑01/07/2026 21:44 De vi i Sarajeva recite jel i vas u Istocnom Sarajevu disciplinuju zastitari i policija ako imate gdje ljiljane okacene kao ove tesnjake sto po Doboju pljuskaju na dnevnoj bazi kada idu u kupovinu tamo?
buhahahahahha. Ono kada trojkini botovi aka tramvaj moraju ovako nesto podrzavati hahahahahahaDirektor Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica Rusmir Isak donio je Zaključak kojim se 2. juli 2026. godine određuje kao neradni dan u ovoj ustanovi, postupajući u skladu sa instrukcijama i preporukama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine povodom nastupa nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na FIFA Svjetskom prvenstvu 2026.
Ne, jer imamo mOOOOda. Mogu pokusati pljusnuti, ali na sudu ga puse svi. Samo sto je dosta beskicmenjaka koji ne zele da odvoje svoje vrijeme i izbore se za svoja prava. Jebes ga.elcaliente wrote: ↑01/07/2026 21:44 De vi i Sarajeva recite jel i vas u Istocnom Sarajevu disciplinuju zastitari i policija ako imate gdje ljiljane okacene kao ove tesnjake sto po Doboju pljuskaju na dnevnoj bazi kada idu u kupovinu tamo?
Zato sto je populizam i obicni preseravanje. Evo ja cu biti budan i u 6 na posao, ja i? Imao sam opciju uzeti slobodan dan. U osam moram biti u opstini. Kako?Zasto vama ljudi semta sto je Vlada podrzala prilagođavanje radnog vremena potrebama naroda?
A kad neke druge drzave uvedu isto, onda ide prica "gdje mi zivimo, vidi kako ljudi znaju cijeniti svoje"...drug_profi wrote: ↑01/07/2026 22:34 Zasto vama ljudi semta sto je Vlada podrzala prilagođavanje radnog vremena potrebama naroda?
Populizam ili ne, ljudi imaju potrebu da budu budni na ovako veliki sportski događaj, uz nacionalni ponos i buđenje osjećaja zajedništva.
Ako je Bingo rekao da radi o 10h, onda je očigledno da ce ljudima trebati par sati sna da bi uopste mogli raditi.
I nema tu ko gleda nek uzme dan. Svi bi onda uzeli dan. Jer gledace muz, sin, kcerka, deda...i niko nece spavati.
Ovo ko zna kad ce se ponoviti, mozda jednom u zivotu samo da dozivis.
Odgovaras trolu kojemu je ovo 20ti nick na forumu, ovakvima je dusa bilo sta pozitivno popljuvati i da izazovu reakciju kod raje, ne znam kako ga ne skuzite odmah kad odradi svakih nekoliko mjeseci reinkarnaciju na forumudrug_profi wrote: ↑01/07/2026 22:45 PA ne mogu svi uzeti slobodan dan, a svi ce gledati tekmu.
Jedino rjesenje je da se pomjeri pocetak radnog vremena.
A dzaba ces ici u opstinu u 8.