Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.
izvrsni direktor wrote: ↑25/06/2026 19:19
Ne znam ga licno, niti kakav je kao covjek, ali serem se na covjeka koji dan poslije historijskog uspjeha ne zna cestitati i veseliti se vec nastavlja po svom crnjaciti.
A svako zna svoje, nije mi namjera bila da ti kao neštA ja držim lekcije nekakve i slično, jednostavno imam totalno kontra mišljenje o njemu pa moradoh napisati nešto.
Mustang1 wrote: ↑25/06/2026 21:06
Ovaj Zlatan za svaku zemlju Balkana kaze da mu je to fathers roots Evo ga kaze da je happy and very emotional. A Henry kaze da su mi in-laws very happy
Ide naslov na klixu "Zlatan zaplakao zbog Bosne"
Debil i sad ce srbi od njega novog Gavrila napraviti a nista nije bilo.
Da je bogdo po tamburi jos dobio.
Za mene je to lijep gest ako je momak želio da se pridruži našim navijačima i navija za BiH sa zastavom svoje države. Mentalni sklop klerikalnih nacionalista, mahom pobjegulja to naravno ne prihvata.
Ma jasta trebali su mu jos popusit na tribini da ne bi ko pomislio da su nasi navionalisti. Da se ne bi komsije naljutile slucajno.
Debil i sad ce srbi od njega novog Gavrila napraviti a nista nije bilo.
A nije smetao kada je momak rodjen u Sapcu dao prvi go za BiH na ovom svjetskom .
Malo vise tolerancije i bilo bi nam svima bolje.
I da se nadovezem, bio sam na utakmici u Torontu i medju navijacima je bilo prilicno onih anamo imena, al de ti to mentolima objasni .
Udji ti s ljiljanima il vartom na utakmicu Srbije medju njihove navijace pa javi kako si se proveo.
MMM1977 wrote: ↑25/06/2026 15:53
Ja se isto slažem sa 4-5-1 s time da Bašić treba igrati uz Tahirovića jer je dosta dobar u iznošenju lopte. Džeku uvesti pola sata umjesto Demirovića, kada se smanje napadi USA i da ide na već umorne igrače, eventualno ranije ako rezultat bude negativan
Memic mora igrati od prve, zbog zatvaranja i brzine Amera. Ne smijes samog Dedica ostaviti da idu na njega.
Ako presaugaju do drugog poluvremena, onda Bajraktarevica gurnuti.
Gore Demirovic neka ganja i pravi pritisak i bude to dobro.
Ps. Tahirovic je koristan i potreban, sta god vecina mislila o njemu.
Ja se isto slažem sa 4-5-1 s time da Bašić treba igrati uz Tahirovića jer je dosta dobar u iznošenju lopte. Džeku uvesti pola sata umjesto Demirovića, kada se smanje napadi USA i da ide na već umorne igrače, eventualno ranije ako rezultat bude negativan
Memic mora igrati od prve, zbog zatvaranja i brzine Amera. Ne smijes samog Dedica ostaviti da idu na njega.
Tacno tako, moramo uduplati bekove, na obje strane. Nece Sejo i Amar moci sami
Dilibus wrote: ↑25/06/2026 14:42
Za mene je to lijep gest ako je momak želio da se pridruži našim navijačima i navija za BiH sa zastavom svoje države. Mentalni sklop klerikalnih nacionalista, mahom pobjegulja to naravno ne prihvata.
Ma jasta trebali su mu jos popusit na tribini da ne bi ko pomislio da su nasi navionalisti. Da se ne bi komsije naljutile slucajno.
Zapad za te balkanske budalaštine ima rješenje. Neka se zahvale momku umjesto pušenja što ih nije prijavio, jer bi onaj što je odnio zastavu odgovarao za otuđivanje privatne svojine.
Čini se da su Džaferbegova opcija, jer momka u hrvatskom dresu iza nisu dirali, niti tražili da skine dres (premda naravno nisu ni trebali kao ni ovoga u bosanskom dresusai sa srbijanskom zastavom).
Svjetsko prvenstvo je praznik fudbala i neka svako navija za koga želi, publika je na svim utakmicama izmješana ionako.
jeza u ledja wrote: ↑25/06/2026 19:12
Gledam ponovo onaj prvi gol. Alajbegovic je morao proci kroz 3-4 igraca Katara, ali i kroz Demirovica.
Kaže neki stranac u komentarima, ovaj je izdriblao i vlastitog igrača.
A fkt je golčina.
Gol je samo slag, fenomenalan prijem i 4 izbačena igrača, dvojica po prijemu i jos dvojica. Ali je pas bio vrhunski, je li Bašić dodao? Glede šuta i polozaja njegove noge, kako je uvije, nekako zavrne, Pjanić je nako slobodnjake zavrtao, a i Junijo. Pravi top, da nam je ziv i zdrav, da nas još 15 god usrećuje, najmanje. Bit će još momaka, pa ko ne bi zaigrao, na ovakvu emociju, plače mi se svaki put kao onaj lik na tribini.
Prao sam Tahira, ali momak je pokazao, pogotovo kad je usao da je bitan za nas. Nema on dug i precizan pas, obično su mu sve lopte na 10-20 metara, ali razigrava, a u defanzivi nije loš.
Mustang1 wrote: ↑25/06/2026 23:37
Mozda bi i onaj slobodnjak usao ali pogodi onog u glavu. Imam osjecaj da bi mu odgovaralo da je jos 5 metara dalje lopta bila.
Na stranu igra koja je vrhunska, onako je baš simpatičan i iskren, evo ova moja samo uzdiše po kući, zaljubila se u njega @SaraFina, @plain vanilla, šta da radim, dijete će mi pasti u depresiju
Prao sam Tahira, ali momak je pokazao, pogotovo kad je usao da je bitan za nas. Nema on dug i precizan pas, obično su mu sve lopte na 10-20 metara, ali razigrava, a u defanzivi nije loš.
Rahimić style
Uzeo si mi riječ iz usta, baš na njega podsjeća. Sve mi naupadne Blaz kad ga nije htio zvati, pa na pitanje novinara, on odgovara da je gledao CSKA i da ništa specijalno nije vidio od Generala. Ali kad bi se samo fokusirao na njega, itekako vazna rola
Rahimić style
Uzeo si mi riječ iz usta, baš na njega podsjeća. Sve mi naupadne Blaz kad ga nije htio zvati, pa na pitanje novinara, on odgovara da je gledao CSKA i da ništa specijalno nije vidio od Generala. Ali kad bi se samo fokusirao na njega, itekako vazna rola
To se zove anchor man u modernom fudbalu ako se ne varam.
Nije Rodri ni Rice ali je jako koristan, puno puno stabilnije izgledamo kada je on na terenu. Recimo kombo on i Bašić je idealna, Bašić zna sa loptom i lijepo iznosi loptu i gradi napad, ostaje još da vidimo kako će to izgledati sa Mahmićem zajedno ali bi konačno mogli imati stabilnu sredinu terena
Mozda bi i onaj slobodnjak usao ali pogodi onog u glavu. Imam osjecaj da bi mu odgovaralo da je jos 5 metara dalje lopta bila.
Na stranu igra koja je vrhunska, onako je baš simpatičan i iskren, evo ova moja samo uzdiše po kući, zaljubila se u njega @SaraFina, @plain vanilla, šta da radim, dijete će mi pasti u depresiju
Dokle god ti zena po kuci ne uzdise jer se zaljubila u nigerijskog golmana, dobro je haha
Dokle god ti zena po kuci ne uzdise jer se zaljubila u nigerijskog golmana, dobro je haha
Zanimljivo da su oba iste visine - 191cm. Ne vjerujem da ce Tahirovic biti njegov nivo, mada jos je mlad - 23 godine i sigurno da ce jos napredovati. Elvir je tek sa 25-26 godina presao u CSKA Moskvu i hajmo reći da mu je vrhunac bio sa nekih 30g. Za repku nasu je tek krenuo igrati sa 31g.
Ima vremena znači...
mi smo do sad igrali s 2 napadaca (od rumunije, austrije, velsa, italije, kanade i svicarske) i sumnjam da ce barbarez pocet s demirom (il s nekim dr nebitno) a ubacit mahmica.
mislio sam da ce protiv svice igrat s jednim i nije, tako da ce i protiv usa vjv. igrati s 2 napadaca
solo2 wrote: ↑25/06/2026 23:55
Kakav je Rahima igrac bio…krakat i namazan - ovaj mali nije los ali ni blizu onog levela
General je znao praviti prljave prekrsaje, za koje ni karton ne bi dobio. Ako ne moze oduzeti loptu, uvijek je isao pametan faul. To fali Tahiru. Dok je bio u Zelji, izlazio je po Cvili, pozdravi se kao da te odivijek zna ako se srećete na istim mjestima. Kultura lik.