Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Osmi Socrates
#51 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
Utakmica je fascinantna za neutralce. Za Irance i Kiwije je slom živaca. 
-
Osmi Socrates
#52 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
I sudija je vjerovatno najbolji dosada. Pušta ih da igraju.
-
Crvena Tifoza
#53 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
Pet minuta nadoknade 
-
Osmi Socrates
#54 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
Zaslužili su po bod. Treća grupa sa dva neriješena rezultata. Drugo kolo će biti žestoko.
-
Dead Man Walking
#55 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
Znaci imamo jednu grupu iz koje treci nece dalje.
- ZoomZoomKiwi
#56 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
Hahha tačno tako.Osmi Socrates wrote: ↑16/06/2026 04:38 Utakmica je fascinantna za neutralce. Za Irance i Kiwije je slom živaca.![]()
Dobra tekma nema šta.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#57 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
Vidio sam je na nekoliko utakmica.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
- Billy The Pljuc
#59 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
Jooooj, pala si mi u očima ovim pitanjem, pa zar i ti, Napoli.
Nakon što dobiše Hrvatsku u pripremnoj kont'o sam da ova Belgija može blagi iskorak napraviti na SP-u ali sinoć me odmah razuvjeriše. Ne znam da li je najprikladniji naziv za iste "dizelaši", sporo, nekonkretno i nadasve neefikasno. Kako su igrali mislim da mogu biti presretni jer ni bod nisu zaslužili. Ali kao što napisah već negdje, prvenstvo i jeste organizovano da se "favoriti" mogu samo jednom angažovanijom utakmicom plasirati dalje pa će tako i ova Belgija imati priliku za popravni kao i mnoge druge reprezentacije.
Mada nije tema o nama ja fakat ne znam šta raja očekuje nakon jučerašnjeg dana glede naše igre i rezultata, ni mnogo jače repke od naše ne pobjeđuju čak ni kad su izraziti favoriti.
Nakon što dobiše Hrvatsku u pripremnoj kont'o sam da ova Belgija može blagi iskorak napraviti na SP-u ali sinoć me odmah razuvjeriše. Ne znam da li je najprikladniji naziv za iste "dizelaši", sporo, nekonkretno i nadasve neefikasno. Kako su igrali mislim da mogu biti presretni jer ni bod nisu zaslužili. Ali kao što napisah već negdje, prvenstvo i jeste organizovano da se "favoriti" mogu samo jednom angažovanijom utakmicom plasirati dalje pa će tako i ova Belgija imati priliku za popravni kao i mnoge druge reprezentacije.
Mada nije tema o nama ja fakat ne znam šta raja očekuje nakon jučerašnjeg dana glede naše igre i rezultata, ni mnogo jače repke od naše ne pobjeđuju čak ni kad su izraziti favoriti.
- plain vanilla
#60 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
joj ne pratim Talijane otkako je Juve propao ko kaucBilly The Pljuc wrote: ↑16/06/2026 08:58 Jooooj, pala si mi u očima ovim pitanjem, pa zar i ti, Napoli.
- Edin H.
#61 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
Napoli
- Altsa
#62 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
Svako SP igra Belgije kao preslikana.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#63 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
Gledam snimak Iran - Novi Zeland, nijednom nisu pokazali tribine kod gola Irana 
-
Osmi Socrates
#64 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
Bilo je veoma kontroverzno. Redari su tražili da se ne ističu stare zastave Irana, a bilo ih je koliko hoćeš. Podijeljena je to dijaspora. Naravno da uopšte nije dolazilo u pitanje da je ogromna većina stadiona navijala za Iran. Los Angeles ima dio koji zovu Tehrangeles. Ali su i veoma podijeljeni između sebe. Neki od njih su i zviždali dok se izvodila iranska himna.
- jeza u ledja
#65 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
Koliko akcije i trke na ovim utakmicama. Koliko pozrtvovanosti. Tacno ko da im je zadnja.
A sto za sve druge zemlje pise samo kratki naziv zemlje, a samo za Iran pise "IR Iran"?
Jel to na insistiranje Iranaca ili na insistiranje Zapada? I jedno i drugo mi ostavlja dojam kao da postoji neka druga verzija Irana, nesto poput "Democratic People's Republic of Korea" ili "People's Republic of China", kako vec.
Trebao bi Urugvaj staviti "Oriental Republic of Uruguay", sto im je zvanicni naziv.
A sto za sve druge zemlje pise samo kratki naziv zemlje, a samo za Iran pise "IR Iran"?
Jel to na insistiranje Iranaca ili na insistiranje Zapada? I jedno i drugo mi ostavlja dojam kao da postoji neka druga verzija Irana, nesto poput "Democratic People's Republic of Korea" ili "People's Republic of China", kako vec.
Trebao bi Urugvaj staviti "Oriental Republic of Uruguay", sto im je zvanicni naziv.
- Billy The Pljuc
#66 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
plain vanilla wrote: ↑16/06/2026 09:59joj ne pratim Talijane otkako je Juve propao ko kaucBilly The Pljuc wrote: ↑16/06/2026 08:58 Jooooj, pala si mi u očima ovim pitanjem, pa zar i ti, Napoli.
Mada nije tema o nama ja fakat ne znam šta raja očekuje nakon jučerašnjeg dana glede naše igre i rezultata, ni mnogo jače repke od naše ne pobjeđuju čak ni kad su izraziti favoriti.![]()
Šalim se ja, ko će ih sve upratiti i pored dobre volje. Inače po meni jedan od top igrača kojeg su povrede spriječile da napravi još više u karijeri.
-
Osmi Socrates
#67 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
Doku ne igra zbog virusa. Ili zato što je izjavio da će usred turnira ići na porođaj žene u Velikoj Britaniji?
- plain vanilla
- Ludzak
#69 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
Navijači prozapadni, zvižde na himnu.
-
omar little
#70 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
ovo odbrojavanje treba zabranit.
-
Osmi Socrates
#71 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
Kako ćeš to zabraniti? Odbrojavali su i u Kataru, koliko se sjećam.
Lukaku požuti a nije ni počelo.
Lukaku požuti a nije ni počelo.
- vicious
#72 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
I crveni da mu je dao ne bi pogriješio
- TAFKAP
#73 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
Prosjek godina iranskog tima 32,5.
- JohnnyS
#74 Re: Grupa G (Belgija, Egipat, Iran, Novi Zeland)
Courtois opet dokazuje zašto je on najbolji golman na svijetu
- plain vanilla