Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
tap3ah75
#2826 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Barem Demirovića više niko ovdje ne spominje.

-
LSD
#2827 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Covjek upozoravao jos prije 5-6 dana...al ne mozes ti slijepcu otvoriti oci.Priglavke wrote: ↑18/06/2026 23:36 nakon Kanade
Amar Osim: Ljudi, ne smijemo se zavaravati, s ovom igrom nećemo daleko
https://www.klix.ba/sport/nogomet/amar- ... /260613007
- B6Redhell
#2828 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Momci su odigrali maksimalu koju mogu.
Mi nismo prosli dalje sa 5X kvalitetnijim igracima u brazilu. Tako da nadati se necemu bilo bi previse. Mada i ovo je dobro. Momci stvorili euforiju i pozitivu medju rajom.. stadioni solidno popunjeni.
Igra je druga prica. Organizovati napad je misaona recenica. Ali mlada ekipa. Nadoci ce ako budu konstantni i igrali..
Mi nismo prosli dalje sa 5X kvalitetnijim igracima u brazilu. Tako da nadati se necemu bilo bi previse. Mada i ovo je dobro. Momci stvorili euforiju i pozitivu medju rajom.. stadioni solidno popunjeni.
Igra je druga prica. Organizovati napad je misaona recenica. Ali mlada ekipa. Nadoci ce ako budu konstantni i igrali..
-
Zeleni most
#2829 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Sutite, a sta da je onaj Kanadjanin dao gol u 96. minuti, mi bi sada imali 0 bodova i gol razliku -4 ................. dobri smo, super

- Eldo__
- Capajebo
#2831 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Mislim da je Barbarez sebi u bradu opsovao sve kad je Mahmic dao go. Sad ce ga jos morati i ubaciti protiv Katara prije 90te.
Gori igrac od Tahirovica u reprezentaciji odavno nije igrao, a svakakvih ojebina je drkalo po reprezentaciji. Stvarno nije hejt, al ovaj momak je pogubljen i ofanzivno i defanzivno. Boze sacuvaj.
Ivaylo Petev bi s ovom istom ekipom glat prosao ovu grupu, i to bi vjerovatno vec sada slavili prolaz dalje.
Barbarezu predvidjam trenersku karijeru tipa Safeta Susica.
Znaci s Amerima cemo najvjerovatnije igrati u 16
Gori igrac od Tahirovica u reprezentaciji odavno nije igrao, a svakakvih ojebina je drkalo po reprezentaciji. Stvarno nije hejt, al ovaj momak je pogubljen i ofanzivno i defanzivno. Boze sacuvaj.
Ivaylo Petev bi s ovom istom ekipom glat prosao ovu grupu, i to bi vjerovatno vec sada slavili prolaz dalje.
Znaci s Amerima cemo najvjerovatnije igrati u 16
- MMM1977
#2832 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ćemo da vidimoZoomZoomKiwi wrote: ↑18/06/2026 23:46Pa veća je šansa da će All Whites proći dalje, nego Zmajevi.
Nažalost, ali po ovom što se do danas moglo vidjeti, tako je…
- Thorgerson
#2833 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Kad se pretjeruje, pretjeruje se. Kod nas nema mjere.Škobo Habu wrote: ↑18/06/2026 23:48Najžalosnije je što od patetične euforije to niko ne primjećuje.
Sad se, po onoj staroj, prešlo na hipotetički nivo i metematičke kombinacije.
Nemamo kvalitet za velika tamičenja sa igračima, koji su u svojim najboljim godinama, a boje se da se prikažu u najboljem svijetlu.
Mi gradimo budućnost na jednom Bajraktareviću koji nije pokazao ništa na prvenstvu. Alajbegović ovakom igrom može samo spustiti tržišnu cijenu, dok Memić i igrači njegovog kalibra su na najboljem putu da se uhljebe u turskoj ili sličnoj ligi, poput nekad Višće, i nna osnovu veza pozapošljavaju pola rodbine po državnim institucijama.
Mi uopste nismo toliko lose odigrali. Imali smo i mi prilika, pa cak i bolji nego oni do te 70 i neke min.
Jesu nas zgazili zadnjih 20 minuta. Ali to ne oslikava tekmu, u smislu da su oni bili toliko nadmocni. Jer, nisu.
-
Mustang1
#2834 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Hocemo li spomenuti da je Demirovic fatao rukom loptu par sekundi prije kraja prvog poluvremena?
Covjek misli da je kosarkas zato i ne zabija 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2835 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Cekam da djeluje lexilium, valjda ce biti lakse..Bosanski_kralj wrote: ↑18/06/2026 23:35Jes. Jel tebi lakše što smo izgubili. To si jedva čekao
- vee-jay
#2836 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
cim je pao crveni - ja mislim u sebi kako Barbarez mora vaditi Dedica i jacati defenzivu jer su momci umornidječak sa šibicama wrote: ↑18/06/2026 23:15To stoji, braniti se 90 minuta je nevjerovatno tesko, nisam igrao fudbal ali po pricama igraca koji jesu, najteze fizicki je braniti se. Koncentracija mora biti dva sata maksimalna, to rijetko ko moze, to je cudo uostalom Grcka ce se uvijek pamtiti kao cudo. Nije prirodno izdrzati.vee-jay wrote: ↑18/06/2026 23:10sorry ali nije do mentalitetadječak sa šibicama wrote: ↑18/06/2026 23:01 Nema veze gol razlika, ako imas 4 boda ides dalje makar kao treci.
Blamantno je dobiti 4 gola u 20 minuta, pa nije Svicarska Argentina. Sve ostalo je bilo ok, branili se ali nakon gola raspad mentalni. Kao i uvijek, ko da ih neko iskljuci.
ljudi su crkli i izgubili najboljeg covjeka u odbrani
a Svicarci uveli 3 nova covjeka koji su samo cekali da se dokazu
nasi su i protiv Kanada na kraju bili gotovi
jednostavno je taktika takva da isrcpljuje igrace
a nema klupe
Ali svi smo znali nakon prvog gola i crvenog, da ide raspad. Ko da su nestali, neke ekipe i sa igracem manje cesto ne osjete manjak igraca, vise se trci ili trudi. Mozda nisu mogli ali govor tijela igraca je bio "predajemo se". Dosta cesto smo to gledali.
1:0 gubis ali nista jos nije izgubljeno
kamera ide na Barbareza -- on NISTA
momci u odbrani su "samo" bili preumorni
-
demagog
#2837 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Vratite se u mislima u vrijeme pred pocetak prvenstva.
Da vam je tad neko rekao da ce se odigrati nerijeseno protiv Kanade i izgubiti od Svajcarske, da li biste to opisali kao katatrofu, potop, sramotu…
Ja ne bi, kao sto ni sad ne mislim tako

Da vam je tad neko rekao da ce se odigrati nerijeseno protiv Kanade i izgubiti od Svajcarske, da li biste to opisali kao katatrofu, potop, sramotu…
Ja ne bi, kao sto ni sad ne mislim tako
- jeza u ledja
#2838 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Kako me nas zadnji gol iznervirao jbt. Kraj utakmice, mi zabili utjesni gol, mirna Bosna, al ne...hajmo penal.
Ma jebite se.
Protiv Katara moramo uzeti i to po mogucnosti sa vise razlike.
Ma jebite se.
Protiv Katara moramo uzeti i to po mogucnosti sa vise razlike.
- jeza u ledja
#2839 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Meni isto nije jasno zasto odmah nije pravio izmjenu.vee-jay wrote: ↑18/06/2026 23:56cim je pao crveni - ja mislim u sebi kako Barbarez mora vaditi Dedica i jacati defenzivu jer su momci umornidječak sa šibicama wrote: ↑18/06/2026 23:15To stoji, braniti se 90 minuta je nevjerovatno tesko, nisam igrao fudbal ali po pricama igraca koji jesu, najteze fizicki je braniti se. Koncentracija mora biti dva sata maksimalna, to rijetko ko moze, to je cudo uostalom Grcka ce se uvijek pamtiti kao cudo. Nije prirodno izdrzati.
Ali svi smo znali nakon prvog gola i crvenog, da ide raspad. Ko da su nestali, neke ekipe i sa igracem manje cesto ne osjete manjak igraca, vise se trci ili trudi. Mozda nisu mogli ali govor tijela igraca je bio "predajemo se". Dosta cesto smo to gledali.
1:0 gubis ali nista jos nije izgubljeno
kamera ide na Barbareza -- on NISTA
momci u odbrani su "samo" bili preumorni
- SmokingMan
#2840 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ako gledaš formu napadača to će ići dosta teško.
- Plavo-bijeli
#2841 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Jeste, eto Basic i Sunjic su bili tri puta bolji od njeg, a treba spomenuti da su svi golovi pali nakon sto je Tahirovic izasao sa terena. Mahmic igra vise ofanzivnog veznog igraca i kao takav uopste nije konkurencija Tahirovicu.Capajebo wrote: ↑18/06/2026 23:54 Mislim da je Barbarez sebi u bradu opsovao sve kad je Mahmic dao go. Sad ce ga jos morati i ubaciti protiv Katara prije 90te.
Znaci s Amerima cemo najvjerovatnije igrati u 16![]()
Bi, bi, Petev strucnjak kakvih nema
Ja ne znam jel vi fakat mislite da mi imamo takve neke majstore, samo eto fali kao trener da ih poslaze..pa zar vam klubovi u kojima oni igraju nisu neki dokaz i pokaz da nisu toliko dobri
-
hipija
#2842 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Mislim da bi svi nekako uz igrača manje lakše podnijeli poraz od 1:0, nego 4:1. Primiti 4 gola za tako kratko vrijeme prilično je bolno.
-
last mohicans
#2843 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ja, i? On će nam otvarati oči. Koga je on negdje odveo. Da onakav glup gol ne primismo, garantujem da bi ostalo 0:0LSD wrote: ↑18/06/2026 23:53Covjek upozoravao jos prije 5-6 dana...al ne mozes ti slijepcu otvoriti oci.Priglavke wrote: ↑18/06/2026 23:36 nakon Kanade
Amar Osim: Ljudi, ne smijemo se zavaravati, s ovom igrom nećemo daleko
https://www.klix.ba/sport/nogomet/amar- ... /260613007
-
splinter
#2844 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ako Katar i Kanada večeras remiziraju to je i dobro i loše. Dobro jer nam otvara vrata da u slučaju naše pobjede u zadnjem kolu i x ili pobjede Švicaraca u srazu sa Kanadom, mi smo lagano drugi. Loše je jer bi to značilo da je Katar iznimno nezgodna ekipe koju je teško pobijediti. U slučaju pobjede Kanade večeras ostaje nam borba za treće mjesto. Zapravo nam više odgovara i pobjede Katara večeras
-
Mustang1
#2845 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Jel konta neko bolje od mene ovo dalje krizanje. Po mojoj racunici kao treci isli bi na prvog iz grupe gdje je Njemacka?
- Thorgerson
#2846 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ima l kakav baraz za te najgore treceplasirane. Nesto. Bilo sta.splinter wrote: ↑18/06/2026 23:58Ako Katar i Kanada večeras remiziraju to je i dobro i loše. Dobro jer nam otvara vrata da u slučaju naše pobjede u zadnjem kolu i x ili pobjede Švicaraca u srazu sa Kanadom, mi smo lagano drugi. Loše je jer bi to značilo da je Katar iznimno nezgodna ekipe koju je teško pobijediti. U slučaju pobjede Kanade večeras ostaje nam borba za treće mjesto. Zapravo nam više odgovara i pobjede Katara večeras![]()
- SmokingMan
#2847 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Druže, mi smo prokockali svoje, ne možeš se čitav život provlačiti na račun drugog.
-
hipija
#2848 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Dobiće Kanada Katar sa pola snage. Katar je svoju sreću ispucao na Švicarcima kao i oni svoj peh sa Katarom a namirili se na nama.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#2849 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ako budemo treci, idemo na pobjednika grupe gdje su SAD, Turska, Australija i Paragvaj.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 19/06/2026 00:01, edited 1 time in total.
-
Zeleni most