Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Bosanski_kralj
#2801 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Iz grupe A treći teško da će ići dalje. Ne vjerujem da češka đože pobjediti meksiko, a JAR Južnu Koreu
-
demagog
#2802 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Uopste ne prigovaram na ozbiljnost u ovoj (i prosloj) utakmici. Hocu da kazem da uz balkanski mentalitet ide neozbiljan pristup protiv Katara u smislu “kakvi oni, poderacemo ih bez problema…”dale cooper wrote: ↑18/06/2026 23:30Pa nisu oni ni večeras bili neozbiljni, Barbarez je očigledno išao sa defanzivnom taktikom. I to je išlo do momenta dok više nije
Prije prvenstva sam s nekim razgovarao i rekao da je sreca sto protiv Katara nije prva utakmica nego zadnja jer bi, uz stvorenu euforiju, vjerovatno usli u to sa pristupom “mi smo izbacili Italiju, ko su ovi da igraju s nama…”
Kad su Svajcarci usli opusteno protiv Katara, kako bi tek BiH?
- vee-jay
#2803 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
ekstremno limitiran igrac, trci za 100 a tehnika za 0alijagoro wrote: ↑18/06/2026 23:31I meni je Memic bio dobarlast mohicans wrote: ↑18/06/2026 23:29Momak je do te greske igrao dobro, igrao dvije strane, trčao kao konj. A sefa treba pitati sta je igrao.seksi_ideje wrote: ↑18/06/2026 23:24 Ma mi sigurno ispadamo. Kakvo trece mjesto u grupi i prolaz dalje? Nista od toga. Al eto, bitno je da Sergej vjeruje Tahirovicu. Uzasna utakmica Memica sto je iznenadjujuce.
-
Zeleni most
#2804 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Jedno ne razumijem ........... zasto mi nemamo standardnih 11 igraca kao Svicarska.
Protiv Kanade, sve super, mogli smo cak i pobjediti.
A onda veceras Dzeko i Alajbegovic igraju od pocetka. Lukic i Bajraktarevic na klupi.
Dzeko je u odbrani, a Kolasinac u napadu. Alajbegovic dribla sebicno umjesto da uposli Dzeku. Taktika-katastrofa.
i moramo se cuvati te famozne 79. minute ............. veceras opet kobna za nas. Crveni karton i fajront.
Protiv Kanade, sve super, mogli smo cak i pobjediti.
A onda veceras Dzeko i Alajbegovic igraju od pocetka. Lukic i Bajraktarevic na klupi.
Dzeko je u odbrani, a Kolasinac u napadu. Alajbegovic dribla sebicno umjesto da uposli Dzeku. Taktika-katastrofa.
i moramo se cuvati te famozne 79. minute ............. veceras opet kobna za nas. Crveni karton i fajront.
- JohnnyS
#2805 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Jedi a loša stvar večeras je crveni karton, rezultat nebitan, treba Katar pobijedit, a znalo se da ih treba pobijediti i prije početka prvenstva.
Na forumu očekivana komorna atmosfera ko da je sahrana
Na forumu očekivana komorna atmosfera ko da je sahrana
-
betametazon
#2806 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Interesantni su vazda komentari nakon utakmice, imas dvije grupe koje imaju potpuno dijametralno suprotstvljena misljenja
Meni je isto cudno kad cujem da nismo bili losi ili da smo igrali "perfektno" do 60te minute....jesmo li istu utkmicu gledali?
- ZoomZoomKiwi
#2807 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
- dale cooper
#2808 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Mislim da to neće biti problem, veći problem će biti izvući ih iz dubioze ovog večerašnjeg poraza i motivisati ih za Katar. U njihovim glavama jedemagog wrote: ↑18/06/2026 23:45Uopste ne prigovaram na ozbiljnost u ovoj (i prosloj) utakmici. Hocu da kazem da uz balkanski mentalitet ide neozbiljan pristup protiv Katara u smislu “kakvi oni, poderacemo ih bez problema…”dale cooper wrote: ↑18/06/2026 23:30Pa nisu oni ni večeras bili neozbiljni, Barbarez je očigledno išao sa defanzivnom taktikom. I to je išlo do momenta dok više nije
Prije prvenstva sam s nekim razgovarao i rekao da je sreca sto protiv Katara nije prva utakmica nego zadnja jer bi, uz stvorenu euforiju, vjerovatno usli u to sa pristupom “mi smo izbacili Italiju, ko su ovi da igraju s nama…”
![]()
sad i Katar jebena planina.
- vatrogasac
#2809 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ma da. Ostalo nam samo 16 minuta do kraja utakmice kada je krenulo naopačke. Xhaka teži od Bajraktarevića i kada se otimaju za loptu to je bio problem Esmiru. Ulazak Vargasa je drugi problem, a crveni karton treći. Sve se to desilo u 15 minuta.Bosanski_kralj wrote: ↑18/06/2026 23:05 Ma nismo bili uopšte loši do gola.
Pogledajte utakmicu ponovo i uvjerite se
- SmokingMan
#2810 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Neka Barbarez skonta kako izaći brzo iz ovog ambisa, neću da se nerviram.
-
Škobo Habu
#2811 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Najžalosnije je što od patetične euforije to niko ne primjećuje.
Sad se, po onoj staroj, prešlo na hipotetički nivo i metematičke kombinacije.
Nemamo kvalitet za velika tamičenja sa igračima, koji su u svojim najboljim godinama, a boje se da se prikažu u najboljem svijetlu.
Mi gradimo budućnost na jednom Bajraktareviću koji nije pokazao ništa na prvenstvu. Alajbegović ovakom igrom može samo spustiti tržišnu cijenu, dok Memić i igrači njegovog kalibra su na najboljem putu da se uhljebe u turskoj ili sličnoj ligi, poput nekad Višće, i nna osnovu veza pozapošljavaju pola rodbine po državnim institucijama.
- Dosadno mii
- amidzazeher
#2813 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ali kakva tuga braco mila, Mahmic zabi onakvu golcinu a nece se o njoj ni rijeci napisati 
- Rugafet
- Thorgerson
#2815 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Jbg, ljudi su zatvorilu Alajbegovica, nista nije mogao. Generalno vezni red odsjecen.
I ona pauza nas je sjebala jebale ih reklame i kapitalizam. Mi smo nekako imali taj momentum prije pauze u drugom pol. Pauza. Izmjene. I tu se raspadamo totalno.
Tahirovic nek pogleda Mahmicev gol. Pa jeboga ne mogu da vjerujem da si profesionalac i onako promasis loptu. Uredu jednom ti se desi. Al lik je maler samo takav. On treba da povuce igru, a on se povlaci i bjezi od lopte i od igre. Halo ba? Ako ga ostavi u prvoj postavi protiv Katara, ja cu ugasit tv.
Nadati se da ih nece ovo slomiti, pa da protiv katara odigraju opet muski. Kao u barazu.
Definitvno ovaj rezultat ne oslikava cijelu utakmicu. Al koga to briga. Nisu ni svicarci prikazali nesto wow u prvih 7o i kusur minuta. Al zato nadoknadise sve na kraju.
I ona pauza nas je sjebala jebale ih reklame i kapitalizam. Mi smo nekako imali taj momentum prije pauze u drugom pol. Pauza. Izmjene. I tu se raspadamo totalno.
Tahirovic nek pogleda Mahmicev gol. Pa jeboga ne mogu da vjerujem da si profesionalac i onako promasis loptu. Uredu jednom ti se desi. Al lik je maler samo takav. On treba da povuce igru, a on se povlaci i bjezi od lopte i od igre. Halo ba? Ako ga ostavi u prvoj postavi protiv Katara, ja cu ugasit tv.
Nadati se da ih nece ovo slomiti, pa da protiv katara odigraju opet muski. Kao u barazu.
Definitvno ovaj rezultat ne oslikava cijelu utakmicu. Al koga to briga. Nisu ni svicarci prikazali nesto wow u prvih 7o i kusur minuta. Al zato nadoknadise sve na kraju.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2816 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Kome se navija za svjetske prvake neka odmah baca drkicu na mbapee, haalande i kejne.
Nema pobjeda bez poraza.
Ko god kriv bio, barbarez, igraci, tarik, briga me. Ja sad jos jace navijam.
- dale cooper
#2817 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Da, da apsolutno, svaka čast tom momku. Vjerovatno bi se pričalo više i bilo zehru pozitivnija atmosfera da je tu završilo.amidzazeher wrote: ↑18/06/2026 23:48 Ali kakva tuga braco mila, Mahmic zabi onakvu golcinu a nece se o njoj ni rijeci napisati![]()
- Eldo__
#2818 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Nego koliko je junacina Tahirovic pretrcao 
Nigerija ofsajd spominjat cemo ovo prvensvto da je Demirovic ono zabio
Nigerija ofsajd spominjat cemo ovo prvensvto da je Demirovic ono zabio
-
Zeleni most
#2819 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
demagog wrote: ↑18/06/2026 23:45Uopste ne prigovaram na ozbiljnost u ovoj (i prosloj) utakmici. Hocu da kazem da uz balkanski mentalitet ide neozbiljan pristup protiv Katara u smislu “kakvi oni, poderacemo ih bez problema…”dale cooper wrote: ↑18/06/2026 23:30Pa nisu oni ni večeras bili neozbiljni, Barbarez je očigledno išao sa defanzivnom taktikom. I to je išlo do momenta dok više nije
![]()
Ne znam ko pravi te rasporede utakmica, ali mi tu uvijek najebemo.
I u Brazilu smo igrali prvu protiv teskog protivnika (Argentina), pa onda neugodna Nigerija i fajront.
Zasto onda nismo igrali prvu protiv Irana, a sada protiv Katara. Pa sa 3 boda lagano uci u turnir.
To Svabe sebi uvijek lijepo namjeste.
-
HaseSa
#2820 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
-
Groot
#2821 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Nije perfektno ali sasvim solidna utakmica do onog gola, Memic jadnik ne zna gdje bi samo trci od lijevog beka do desnog krila. Muharemovic odlican, crveni zbog borbenosti malo losija procjena i to je to, desava se i boljima. Nismo zbog toga izgubili naceli su nas i izgubili bi svakako, steta na kraju za ovako visok poraz jedan razlike je bio realan rezultat.
Last edited by Groot on 18/06/2026 23:55, edited 1 time in total.
-
MAha
#2822 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Nisam bas siguran da se s Katarom trebamo nesti aman otvoriti i napadati. Jednostavno mi to ne mozemo i ne znamo cini mi se. Cvrsta odbrana (tu nas sad hebe ovo sa Tarikom), vise trke i blize igracima, kompaktniji. Kad igraju kanada i katar veceras?
-
Dilibus
#2823 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Evo poceli smo i Memicu prebacivat da ce rodbinu pozaposljavati po institucijama. Koja sizofrenija jbt. Sta bi s tepanjem Barbarezu pokeras je to, iskustvo, zna napravit ekipu. Kod nas emocije idu iz krajnosti u krajnost.Škobo Habu wrote: ↑18/06/2026 23:48Najžalosnije je što od patetične euforije to niko ne primjećuje.
Sad se, po onoj staroj, prešlo na hipotetički nivo i metematičke kombinacije.
Nemamo kvalitet za velika tamičenja sa igračima, koji su u svojim najboljim godinama, a boje se da se prikažu u najboljem svijetlu.
Mi gradimo budućnost na jednom Bajraktareviću koji nije pokazao ništa na prvenstvu. Alajbegović ovakom igrom može samo spustiti tržišnu cijenu, dok Memić i igrači njegovog kalibra su na najboljem putu da se uhljebe u turskoj ili sličnoj ligi, poput nekad Višće, i nna osnovu veza pozapošljavaju pola rodbine po državnim institucijama.
-
last mohicans
#2824 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Do gola je to sve bilo više nego solidno, Tarik i Katić (iako previse vraca loptu Vasilju) igrali maestralno. Dedić bio loš, ali zavaljen sam. Ne mogu da vjerujem da je Barba uradio isto što i Sušić kad je zavalio Lulića. U II se Dedić dozvao. Edin dok je bio, puno smo naprijed duze loptu drzali, on ili iznudi faul, ili proigra. Sta uradi crni Tahir kod one šanse?
Vidim niko je i ne spominje. Ne znam ideju sa samim Dedićem, a Memić i Kerim uduplani. Onda je Memić šetao, lijevo-desno. Kakve su to zamisli, ne znam. Previse poklonjenih lopti izbijanjem Vasilja, ne shvatam kako taj segment ne mozemo popraviti, onda im daš vrlo brzo priliku za novi napad. Demira neću komentarisati, dva dana sam se ovdje krvio s ljudima u njegovoj "napadačkoj " roli i neeefikasnosti. Dove sam učio da večeras nešto napravi. Večeras ni taj mu presing nije isao. Ne znam koliki kredit on i Tahir imaju? Šefe, je li dosta bilo? Kad je izašao Edin, trebao je i on, a Jovo ući. Esmir od Italije ni za trenutak nije nesto odigrao , očito se dečko previse nafurao i oni GIFovi ga ponijeli. Ni minute ne zaslužuje protiv Katra. Samo mu se dovoljno unijeti tijelom, odbije se ko lootica
Kerim je nesto pokušavao, ali gdje su ti prepoznatljivi driblinzi? Usrao onu priliku kad je Ednu kasno dao loptu. Jako su fizički slabi, obojica, djeluju kao pravi juniori. Bašić je trebao odmah na početku II, jer je Tahir tad bio crko. Najveću glupost napravili, rekao Edin i Jusufbegović, sa nekakvim ganjanjem rezultata sa golom u mrezi i igračem manje. Zašto i čemu? Ko je na kraju zamijenio Tarika na stoperskoj, Sejo, koji je i onako bio crko? Stručni štab se dobro treba zapitati i analizirati, raznijeti Katar za bolji dojam, ako umijemo, pa prošli ne prošli. Ništa od ovog nije bilo očekivano, pa uzivajmo u najmanje još jednoj utakmici.
Kerim je nesto pokušavao, ali gdje su ti prepoznatljivi driblinzi? Usrao onu priliku kad je Ednu kasno dao loptu. Jako su fizički slabi, obojica, djeluju kao pravi juniori. Bašić je trebao odmah na početku II, jer je Tahir tad bio crko. Najveću glupost napravili, rekao Edin i Jusufbegović, sa nekakvim ganjanjem rezultata sa golom u mrezi i igračem manje. Zašto i čemu? Ko je na kraju zamijenio Tarika na stoperskoj, Sejo, koji je i onako bio crko? Stručni štab se dobro treba zapitati i analizirati, raznijeti Katar za bolji dojam, ako umijemo, pa prošli ne prošli. Ništa od ovog nije bilo očekivano, pa uzivajmo u najmanje još jednoj utakmici.
Last edited by last mohicans on 18/06/2026 23:56, edited 1 time in total.
-
HaseSa
#2825 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Navijamo da sad katar i kanada remiziraju. Ostalo regulara, mi uzmemo katar, svica kanadu, i svi sretni.