Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/8 finala prolaze:

Kanada
48
11%
Bosna i Hercegovina
215
48%
Katar
11
2%
Švicarska
173
39%

Total votes: 447

Bosanski_kralj

#2801 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Bosanski_kralj »

Iz grupe A treći teško da će ići dalje. Ne vjerujem da češka đože pobjediti meksiko, a JAR Južnu Koreu
demagog

#2802 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by demagog »

dale cooper wrote: 18/06/2026 23:30
demagog wrote: 18/06/2026 23:24 Ja mislim da ce ovaj poraz doci kao otreznjenje i spustiti ih na zemlju pa ce se protiv Katara ici maksimalno ozbiljno.
Pa nisu oni ni večeras bili neozbiljni, Barbarez je očigledno išao sa defanzivnom taktikom. I to je išlo do momenta dok više nije
Uopste ne prigovaram na ozbiljnost u ovoj (i prosloj) utakmici. Hocu da kazem da uz balkanski mentalitet ide neozbiljan pristup protiv Katara u smislu “kakvi oni, poderacemo ih bez problema…”

Prije prvenstva sam s nekim razgovarao i rekao da je sreca sto protiv Katara nije prva utakmica nego zadnja jer bi, uz stvorenu euforiju, vjerovatno usli u to sa pristupom “mi smo izbacili Italiju, ko su ovi da igraju s nama…”

Kad su Svajcarci usli opusteno protiv Katara, kako bi tek BiH?

:run:
vee-jay

#2803 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by vee-jay »

alijagoro wrote: 18/06/2026 23:31
last mohicans wrote: 18/06/2026 23:29
seksi_ideje wrote: 18/06/2026 23:24 Ma mi sigurno ispadamo. Kakvo trece mjesto u grupi i prolaz dalje? Nista od toga. Al eto, bitno je da Sergej vjeruje Tahirovicu. Uzasna utakmica Memica sto je iznenadjujuce.
Momak je do te greske igrao dobro, igrao dvije strane, trčao kao konj. A sefa treba pitati sta je igrao.
I meni je Memic bio dobar
ekstremno limitiran igrac, trci za 100 a tehnika za 0
Zeleni most

#2804 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Zeleni most »

Jedno ne razumijem ........... zasto mi nemamo standardnih 11 igraca kao Svicarska.

Protiv Kanade, sve super, mogli smo cak i pobjediti.
A onda veceras Dzeko i Alajbegovic igraju od pocetka. Lukic i Bajraktarevic na klupi.
Dzeko je u odbrani, a Kolasinac u napadu. Alajbegovic dribla sebicno umjesto da uposli Dzeku. Taktika-katastrofa.

i moramo se cuvati te famozne 79. minute ............. veceras opet kobna za nas. Crveni karton i fajront.
JohnnyS

#2805 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by JohnnyS »

Jedi a loša stvar večeras je crveni karton, rezultat nebitan, treba Katar pobijedit, a znalo se da ih treba pobijediti i prije početka prvenstva.

Na forumu očekivana komorna atmosfera ko da je sahrana
betametazon

#2806 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by betametazon »

Rugafet wrote: 18/06/2026 23:38
Kruler wrote: 18/06/2026 23:22 Momci su odigrali odlično. Jebiga, crveni Muharemoviću, liku koji je pored Vasilja bio najbolji igrač utakmice. Naravno da se odbrana raspala. Ali, solidna igra. Biće bolje slijedeći put.
Ko je igrao odlično Haha
A daj ne zezaj živ bio, mislim ono, realno nismo se sastavili
Interesantni su vazda komentari nakon utakmice, imas dvije grupe koje imaju potpuno dijametralno suprotstvljena misljenja

Meni je isto cudno kad cujem da nismo bili losi ili da smo igrali "perfektno" do 60te minute....jesmo li istu utkmicu gledali? 😁
ZoomZoomKiwi

#2807 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by ZoomZoomKiwi »

MMM1977 wrote: 18/06/2026 23:44
ZoomZoomKiwi wrote: 18/06/2026 23:43 Ovakvom igrom i X sa Katarom je nemoguća misija
Ne igra Katar sa N. Zelandom :D
Pa veća je šansa da će All Whites proći dalje, nego Zmajevi.

Nažalost, ali po ovom što se do danas moglo vidjeti, tako je…
dale cooper

#2808 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by dale cooper »

demagog wrote: 18/06/2026 23:45
demagog wrote: 18/06/2026 23:24 Ja mislim da ce ovaj poraz doci kao otreznjenje i spustiti ih na zemlju pa ce se protiv Katara ici maksimalno ozbiljno.
Pa nisu oni ni večeras bili neozbiljni, Barbarez je očigledno išao sa defanzivnom taktikom. I to je išlo do momenta dok više nije
Uopste ne prigovaram na ozbiljnost u ovoj (i prosloj) utakmici. Hocu da kazem da uz balkanski mentalitet ide neozbiljan pristup protiv Katara u smislu “kakvi oni, poderacemo ih bez problema…”

Prije prvenstva sam s nekim razgovarao i rekao da je sreca sto protiv Katara nije prva utakmica nego zadnja jer bi, uz stvorenu euforiju, vjerovatno usli u to sa pristupom “mi smo izbacili Italiju, ko su ovi da igraju s nama…”

Mislim da to neće biti problem, veći problem će biti izvući ih iz dubioze ovog večerašnjeg poraza i motivisati ih za Katar. U njihovim glavama je
sad i Katar jebena planina.
vatrogasac

#2809 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by vatrogasac »

Bosanski_kralj wrote: 18/06/2026 23:05 Ma nismo bili uopšte loši do gola.

Pogledajte utakmicu ponovo i uvjerite se
Ma da. Ostalo nam samo 16 minuta do kraja utakmice kada je krenulo naopačke. Xhaka teži od Bajraktarevića i kada se otimaju za loptu to je bio problem Esmiru. Ulazak Vargasa je drugi problem, a crveni karton treći. Sve se to desilo u 15 minuta.
SmokingMan

#2810 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by SmokingMan »

Neka Barbarez skonta kako izaći brzo iz ovog ambisa, neću da se nerviram.
Škobo Habu

#2811 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Škobo Habu »

ZoomZoomKiwi wrote: 18/06/2026 23:38

Najlošija igra jedne repke na ovom prvenstvu do sad.
Najžalosnije je što od patetične euforije to niko ne primjećuje.

Sad se, po onoj staroj, prešlo na hipotetički nivo i metematičke kombinacije.

Nemamo kvalitet za velika tamičenja sa igračima, koji su u svojim najboljim godinama, a boje se da se prikažu u najboljem svijetlu.

Mi gradimo budućnost na jednom Bajraktareviću koji nije pokazao ništa na prvenstvu. Alajbegović ovakom igrom može samo spustiti tržišnu cijenu, dok Memić i igrači njegovog kalibra su na najboljem putu da se uhljebe u turskoj ili sličnoj ligi, poput nekad Višće, i nna osnovu veza pozapošljavaju pola rodbine po državnim institucijama.
Dosadno mii

#2812 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Dosadno mii »

HaseSa wrote: 18/06/2026 23:39 Fol je da možemo i drugi biti.
Tako je
:bih:
amidzazeher

#2813 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by amidzazeher »

Ali kakva tuga braco mila, Mahmic zabi onakvu golcinu a nece se o njoj ni rijeci napisati :(
Rugafet

#2814 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Rugafet »

Baklava taktika

Image
Thorgerson

#2815 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Thorgerson »

Jbg, ljudi su zatvorilu Alajbegovica, nista nije mogao. Generalno vezni red odsjecen.

I ona pauza nas je sjebala jebale ih reklame i kapitalizam. Mi smo nekako imali taj momentum prije pauze u drugom pol. Pauza. Izmjene. I tu se raspadamo totalno.

Tahirovic nek pogleda Mahmicev gol. Pa jeboga ne mogu da vjerujem da si profesionalac i onako promasis loptu. Uredu jednom ti se desi. Al lik je maler samo takav. On treba da povuce igru, a on se povlaci i bjezi od lopte i od igre. Halo ba? Ako ga ostavi u prvoj postavi protiv Katara, ja cu ugasit tv.

Nadati se da ih nece ovo slomiti, pa da protiv katara odigraju opet muski. Kao u barazu.

Definitvno ovaj rezultat ne oslikava cijelu utakmicu. Al koga to briga. Nisu ni svicarci prikazali nesto wow u prvih 7o i kusur minuta. Al zato nadoknadise sve na kraju.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2816 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Chmoljo »

JohnnyS wrote: 18/06/2026 23:46 Jedi a loša stvar večeras je crveni karton, rezultat nebitan, treba Katar pobijedit, a znalo se da ih treba pobijediti i prije početka prvenstva.

:thumbup:

Kome se navija za svjetske prvake neka odmah baca drkicu na mbapee, haalande i kejne.

Nema pobjeda bez poraza.

Ko god kriv bio, barbarez, igraci, tarik, briga me. Ja sad jos jace navijam.
dale cooper

#2817 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by dale cooper »

amidzazeher wrote: 18/06/2026 23:48 Ali kakva tuga braco mila, Mahmic zabi onakvu golcinu a nece se o njoj ni rijeci napisati :(
Da, da apsolutno, svaka čast tom momku. Vjerovatno bi se pričalo više i bilo zehru pozitivnija atmosfera da je tu završilo.
Eldo__

#2818 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Eldo__ »

Nego koliko je junacina Tahirovic pretrcao 8-)

Nigerija ofsajd spominjat cemo ovo prvensvto da je Demirovic ono zabio :D
Zeleni most

#2819 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Zeleni most »

demagog wrote: 18/06/2026 23:45

Ne znam ko pravi te rasporede utakmica, ali mi tu uvijek najebemo.

I u Brazilu smo igrali prvu protiv teskog protivnika (Argentina), pa onda neugodna Nigerija i fajront.
Zasto onda nismo igrali prvu protiv Irana, a sada protiv Katara. Pa sa 3 boda lagano uci u turnir.
To Svabe sebi uvijek lijepo namjeste.
HaseSa

#2820 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by HaseSa »

Chmoljo wrote: 18/06/2026 23:50
JohnnyS wrote: 18/06/2026 23:46 Jedi a loša stvar večeras je crveni karton, rezultat nebitan, treba Katar pobijedit, a znalo se da ih treba pobijediti i prije početka prvenstva.

Kome se navija za svjetske prvake neka odmah baca drkicu na mbapee, haalande i kejne.

Nema pobjeda bez poraza.

Ko god kriv bio, barbarez, igraci, tarik, briga me. Ja sad jos jace navijam.
Groot

#2821 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Groot »

Nije perfektno ali sasvim solidna utakmica do onog gola, Memic jadnik ne zna gdje bi samo trci od lijevog beka do desnog krila. Muharemovic odlican, crveni zbog borbenosti malo losija procjena i to je to, desava se i boljima. Nismo zbog toga izgubili naceli su nas i izgubili bi svakako, steta na kraju za ovako visok poraz jedan razlike je bio realan rezultat.
Last edited by Groot on 18/06/2026 23:55, edited 1 time in total.
MAha

#2822 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by MAha »

Nisam bas siguran da se s Katarom trebamo nesti aman otvoriti i napadati. Jednostavno mi to ne mozemo i ne znamo cini mi se. Cvrsta odbrana (tu nas sad hebe ovo sa Tarikom), vise trke i blize igracima, kompaktniji. Kad igraju kanada i katar veceras?
Dilibus

#2823 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Dilibus »

Škobo Habu wrote: 18/06/2026 23:48
ZoomZoomKiwi wrote: 18/06/2026 23:38

Najlošija igra jedne repke na ovom prvenstvu do sad.
Najžalosnije je što od patetične euforije to niko ne primjećuje.

Sad se, po onoj staroj, prešlo na hipotetički nivo i metematičke kombinacije.

Nemamo kvalitet za velika tamičenja sa igračima, koji su u svojim najboljim godinama, a boje se da se prikažu u najboljem svijetlu.

Mi gradimo budućnost na jednom Bajraktareviću koji nije pokazao ništa na prvenstvu. Alajbegović ovakom igrom može samo spustiti tržišnu cijenu, dok Memić i igrači njegovog kalibra su na najboljem putu da se uhljebe u turskoj ili sličnoj ligi, poput nekad Višće, i nna osnovu veza pozapošljavaju pola rodbine po državnim institucijama.
Evo poceli smo i Memicu prebacivat da ce rodbinu pozaposljavati po institucijama. Koja sizofrenija jbt. Sta bi s tepanjem Barbarezu pokeras je to, iskustvo, zna napravit ekipu. Kod nas emocije idu iz krajnosti u krajnost.
last mohicans

#2824 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by last mohicans »

Do gola je to sve bilo više nego solidno, Tarik i Katić (iako previse vraca loptu Vasilju) igrali maestralno. Dedić bio loš, ali zavaljen sam. Ne mogu da vjerujem da je Barba uradio isto što i Sušić kad je zavalio Lulića. U II se Dedić dozvao. Edin dok je bio, puno smo naprijed duze loptu drzali, on ili iznudi faul, ili proigra. Sta uradi crni Tahir kod one šanse? :-) Vidim niko je i ne spominje. Ne znam ideju sa samim Dedićem, a Memić i Kerim uduplani. Onda je Memić šetao, lijevo-desno. Kakve su to zamisli, ne znam. Previse poklonjenih lopti izbijanjem Vasilja, ne shvatam kako taj segment ne mozemo popraviti, onda im daš vrlo brzo priliku za novi napad. Demira neću komentarisati, dva dana sam se ovdje krvio s ljudima u njegovoj "napadačkoj " roli i neeefikasnosti. Dove sam učio da večeras nešto napravi. Večeras ni taj mu presing nije isao. Ne znam koliki kredit on i Tahir imaju? Šefe, je li dosta bilo? Kad je izašao Edin, trebao je i on, a Jovo ući. Esmir od Italije ni za trenutak nije nesto odigrao , očito se dečko previse nafurao i oni GIFovi ga ponijeli. Ni minute ne zaslužuje protiv Katra. Samo mu se dovoljno unijeti tijelom, odbije se ko lootica
Kerim je nesto pokušavao, ali gdje su ti prepoznatljivi driblinzi? Usrao onu priliku kad je Ednu kasno dao loptu. Jako su fizički slabi, obojica, djeluju kao pravi juniori. Bašić je trebao odmah na početku II, jer je Tahir tad bio crko. Najveću glupost napravili, rekao Edin i Jusufbegović, sa nekakvim ganjanjem rezultata sa golom u mrezi i igračem manje. Zašto i čemu? Ko je na kraju zamijenio Tarika na stoperskoj, Sejo, koji je i onako bio crko? Stručni štab se dobro treba zapitati i analizirati, raznijeti Katar za bolji dojam, ako umijemo, pa prošli ne prošli. Ništa od ovog nije bilo očekivano, pa uzivajmo u najmanje još jednoj utakmici.
Last edited by last mohicans on 18/06/2026 23:56, edited 1 time in total.
HaseSa

#2825 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by HaseSa »

Navijamo da sad katar i kanada remiziraju. Ostalo regulara, mi uzmemo katar, svica kanadu, i svi sretni.
Locked